Sign in to follow this  
Followers 0
  • entries
    2
  • comments
    4
  • views
    9192

Pelkoja, pelkoja...

Sign in to follow this  
Followers 0
Verushka

2343 views

Heippa kaikille!

 

Enpä ole ennen kirjoittanut riviäkään minnekään blogiin, mutta tämä elämäntilanne on sellainen, että haluan pitää siitä päiväkirjaa ja purkaa ajatuksia.

 

Olen nyt 35-vuotias ja vihdoin päättänyt mieheni kanssa hankkia jälkikasvua. Olemme olleet yhdessä jo 15 vuotta, ja naimisiin menimme pari kuukautta sitten. Minulla oli valtava vauvakuume parikymppisenä, mutta se katosi ja mitä vanhemmaksi tulin, sen enemmän aloin ajatella, etten haluakaan lapsia. Mietin jatkuvasti sitä, miten paljon ajan- ja rahanmenoa ja vaivaa lapsista on, kertasin mielessäni kaikkea mikä voisi mennä pieleen, keksin syitä toisensa perään miksi lapsia ei kannata hankkia. Kun avauduin näistä miehelleni, hän kertoi kuinka paljon hän haluaisi lapsia ja mitä kaikkea hyvää lapsista voisi seurata. Keskustelimme paljon, ja hän sai mut tajuamaan, että tosiaan, ainoat syyt, miksi en halunnut lapsia, olivat pelkoja. Pelkäsin lukemattomia asioita, joista suurimmat olivat taloudellinen tilanne, miehen jaksaminen/häipyminen, oma jaksaminen, omat muka epä-äidilliset ominaisuuteni, lapsen mahdollinen sairastuminen/vammaisuus/kuolema... Lähipiirissäni on ollut monta avioeroa, omat vanhempani mukaan lukien, ja siksi pelkään sitäkin.

 

Nyt, lähes vuoden kestäneen pohdinnan päätteeksi olen tullut siihen tulokseen, että kyllä, haluan lapsen. Siispä jätin e-pillerit pois heti häiden jälkeen, ja nyt yritys on alkanut. Kello tikittää...

 

Tämä ensimmäinen kierto on pitkittynyt, nyt on menossa kp 56. Kävin tänään gynekologin puheilla ja sain Terolut-kuurin. Nyt sitten katsellaan, josko kierto alkaisi asettumaan kohdilleen. En mielestäni ole huomannut vielä mitään oireita e-pillereiden lopettamisesta. Minulla on aina ollut aika huono iho, ja nyt pelkään sen kunnon huononevan entisestään :( Taas yksi pelko lisää :D

 

Minua on alkanut helpottaa huomattavasti se, että olen pystynyt myöntämään itselleni, että pelkään. Olen päättänyt, että en aio pelkojen enää rajoittaa elämääni. Lasten hankkiminen on niin iso asia, että jos jätän sen tekemättä vain siksi, että pelkään, olen varma, että tulen katumaan sitä lopun elämääni. En myöskään voi vaatia miestäni luopumaan näin suuresta asiasta vain omien pelkojeni vuoksi. Rakastan häntä liikaa <3 Mieheni on todella lapsirakas ja tiedän, että hänestä tulee erinomainen isä.

 

Jos meitä onnistaa ja saamme lapsen (tai kaksi) luulen, että se tuo myös tervetullutta vaihtelua elämääni. Olen viime aikoina ollut vähän kyllästynyt työhöni ja luulisin tämä vauvaprojektin tuovan uudenlaista terää elämääni. Ja ehkä vauvan saamisen jälkeen töihin palatessani jaksan taas eri lailla töissäkin. Teen töitä lasten ja nuorten parissa, ja oman lapsen saaminen saattaa myös tuoda vähän uudenlaista näkökulmaa työhöni. Tai ainakin toivon niin :)

 

Jos jaksoit lukea tämän ensimmäisen blogikirjoitukseni loppuun asti, jätä ihmeessä merkki käynnistäsi! Minusta olisi kiva tietää kuinka moni lukee kirjoituksiani. Mukavia syyspäiviä :)


  Report Entry
Sign in to follow this  
Followers 0


4 Comments


Kävin lukemassa. Kovasti tsemppiä teidän vauvaprojektiin ja jaksamista noiden pelkojen käsittelyyn! On iso asio jo myöntää itselleen, että on kieltänyt itseltään jonkin asian ihan vain siksi, että pelkää.

Share this comment


Link to comment

Käsi pystyssä lukemisen merkiksi :)

Täällä on pillerit lopetettu kesällä ja kävin vyöhyketerapiassa muutamia kertoja "puhdistuttamassa kroppaani pillereistä". Tiedä oliko hyöytyä vai ei mutta kierrot ovat olleet nyt säännöllisiä 29pv luokkaa.

Share this comment


Link to comment

Tsemppiä yritykseen! Minä kans suosittelen vyöhyketerapiaa. Kun aloimme yrittää esikoistamme, olin syönyt pillereitä liki 10vuotta ja kärsin endometrioosista. Jo parin vyöhyketerapiakäynnin jälkeen olin raskaana ja tätä ennen yritystä oli kestänyt muistaakseni 4 tai 5 kk. Toki saattoi olla sattumastakin kyse, mutta onhan se ainakin rentouttavaa, jos ei muuta. :)

Share this comment


Link to comment

Kiitos kommentoineille! Taytyy kokeilla tuota vyohyketerapiaa, se on mulle ihan vierasta. Nyt kun toinen yk menossa ja kp36 niin alkaa vahan kyllastyttaa tama odottelu... Tsempit teille raskauteen ja siita; haaveiluun!

 

Muoks. Umlaut ei toimi...

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now