• entries
    29
  • comments
    0
  • views
    52251

Punktiosta päästy

Sign in to follow this  
Followers 0
Angervo

827 views

Kotona taas. Punktio meni aika mukavasti, vaikken minä sitä mitenkään ylenpalttisesti jännittänyt muutenkaan. Uskoni Väestöliiton henkilökunnan ammattitaitoon kun on suuri :) Menimme klinikalle melkein 45 min etukäteen joten toimenpide päästiin itse asiassa aloittamaan vähän suunniteltua aiemminkin. Esilääkkeen otin kotona, en tosin huomannut sillä mitään suurta vaikutusta. No, vatsan juiliminen ehkä vähän hellitti siinä vaiheessa kun päästiin klinikalle ja olokin oli suhteellisen rentoutunut. Samalle aamulle ei oltu sovittu muita punktioita joten saimme heräämön kokonaan itsellemme :) Minun käskettiin riisuutua ja pukea päälleni toimenpidettä varten eräänlainen kietaisuhame. Sitten pääsin toimenpidetuoliin makoilemaan ja sain kanyylin toiseen käteen, se vähän pisti muttei pahasti (jännitin vähän miten minulta löytyy suonia kun kädetkin olivat ihan kylmät). Sitten sain suoneen Dormicumia ja Rapifenia joista tuli vähän pyörryttävä olo. Kaikeksi onneksi en mennyt mitenkään kauhean sekaisin noista lääkkeistä, lähinnä tunsin oloni mukavan rennoksi ja vähän uneliaaksi. Tuijottelin leppoisasti monitorista toimenpiteen edistymistä, keräys sujui ihan yllättävänkin ripeästi (tai sitten aika vain tuntui kuluvan nopeammin lääkkeiden ansiosta). En edes huomannut puudutuksen laittoa ja kun kysyin onko jo aloitettu, oli 8 rakkulaa jo itse asiassa punktoitukin ;) Kertaalleen sain lisää kipulääkettä kun pari rakkulaa oli ilmeisesti vähän hankalammassa kohdassa ja lääkäri joutui painamaan neulan kanssa aika lujaa mutta kipu helpotti melkein heti uuden lääkeannoksen jälkeen.

 

Toimenpiteen jälkeen minulta mitattiin vielä verenpaine ja annettiin tramadolia kipulääkkeeksi ja laitettiin nestettä tippumaan suoneen, tosin käteni tuli siitä aika kipeäksi niin että tiputus piti tehdä tosi hitaasti. Makoilin vielä muutaman minuutin niin että pahin huimaus hellitti ja sitten minut talutettiin heräämöön jossa mies jo odotteli (hän ei halunnut mukaan toimenpiteeseen enkä tiedä mitä hän olisi siellä loppujen lopuksi tehnytkään). Pääsin makoilemaan ylellisen pehmeään lepotuoliin peittojen alle jossa otin pienet torkutkin. Noin 15 minuuttia toimenpiteen jälkeen alavatsa alkoi vihloa aika sietämättömästi mutta se helpotti lämpimällä jyväpussilla enkä tarvinnut enää lisää kipulääkettäkään. Puolen tunnin päästä pystyin jo juomaan kahviakin. Sain jälkihoito-ohjeet ja tippa poistettiin vaikka sitä ei kamalan paljon ollut ehtinyt suoneen vielä mennäkään (yritimme pari kertaa nostaa tippanopeutta mutta käsi kipeytyi joka kerta ja pystyin kuitenkin juomaan ihan vaivatta). Miehen spermanäyte oli jo ehditty tässä vaiheessa analysoida, tulos oli parempi kuin aiemmin mutta ICSI päätettiin tehdä kuitenkin varmuuden vuoksi.

 

Puin päälleni ja lähdimme hissun kissun kävelemään autolle. Miehen piti vielä lähteä töihin, minä söin vähäsen ja nyt olo alkaa olla aika hyvä. Pitäisi vain juoda tosi paljon ja urheilukielto on kuulemma kaksi viikkoa. Minä olin suunnitellut meneväni huomenna jo töihin mutta mies oli kyllä sitä mieltä ettei missään nimessä, soitin nyt varmuuden vuoksi työkavereille ja ilmoitin etten ehkä tule huomenna niin tietävät järjestellä asiat sen mukaan. Nyt taas vähän huimailee, pitäisi kai juoda lisää ja käydä pitkäkseen...


  Report Entry
Sign in to follow this  
Followers 0


0 Comments


There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now