All Activity

This stream auto-updates   

 1. Last week
 2. Enpä toivonut tähän ketjuun päästä kirjoittamaan omakohtaisia kokemuksia, mutta näillä mennään. Kävin siis 7+1 varhaisultrassa, jossa sikiö vastasi 6+1, syke oli näkyvissä. Vajaan parin viikon päästä kontrollissa ei enää sykettä näkynyt, ja sain lähetteen ja ajan seuraavaksi päiväksi naistentautien pkl:lle. Siellä paremmilla laitteilla näkyi selvästi pieni sykkeetön 7+3 kokoiseksi mittautuva vauvanalku. Olin täysin oireeton, ei kipuja, ei vuotoja, eikä toisaalta myöskään raskausoireita. Sain ensimmäisen lääkkeen (Mifegyne) jo polilla, ja mukaani 6 tbl Cytoteceja ja kipulääkkeet. Hoitaja varoitteli, että Mifegynen jälkeen voi jo vuoto alkaa, ja toivoinkin sitä, jotta tyhjennys olisi ollut helpompi. Mitään ei kuitenkaan tuntunut tapahtuvan - pientä jomottelua mahalla, mutta ei vuotoa. Kunnes sitten tyhjennyspäivän aamuna jäi aamupissalla paperiin hentoinen oranssi sävy. Omituista ensin viikkotolkulla pelätä, että pyyhkiessä tulee verta, ja sitten muutaman päivän toivoa koko sydämestään, että tulisi... Vein esikoisen päiväkotiin ja jäin 9 kk ikäisen kuopuksen kanssa odottelemaan kaveria, joka aikoi kahviseuraksi. Otin kipulääkkeet, Burana 600 mg, Litalgin ja omista kätköistä löytynyt Panacod klo 8.30 ja laitoin 4 Cytotecia emättimeen. Puolen tunnin päästä alkoi menkkamainen jomotus, ja kohta sen perään tuntui ensimmäinen lorahdus verta. Ehkä noin tunnin kuluttua tuli venyttävä tunne pytyllä istuessa, ja kouraisin paperiin ison hyytymän ja epämääräistä massaa, sekä ne puoliksi sulaneet Cytotecin jämät. Mietin, että tämä kyllä näyttää raskausmateriaalilta. Kolme tuntia edellisestä otin uudet kaksi Cytotecia kielen alta liueten ja uusin kipulääkkeet. Sen jälkeen lorahteli enää liikkuessa verta ja välillä pienempiä hyytymiä, mutta alun klönttiä suurempiin ei kyllä päästy. Vielä klo 14 otin Buranan ja Panacodin, mutta sen jälkeen vähätkin kivut loppuivat. Vuoto on luokkaa runsaahkot kuukautiset - vaikea arvioida tarkasti, kun yleensä käytän kuukautiskuppia. Yhteenvetona: pelotti etukäteen, onneksi turhaan. Kivut olivat kuukautiskipuja vastaavia. Alatiesynnytyksen poltot olivat jotain ihan muuta. Raskausmateriaalia ei vielä kovin paljon ole viikolla 7+3. Kipulääkitsin aina heti, kun vähänkään siltä tuntui, ja se lienee viisasta. Liikkuminen ja keinuttelu pytyllä helpotti hyytymien irtoamista. Jos tämä oli tässä. niin kovinpa helpolla selvisin.
 3. Taisi olla viallinen testi koska tänä aamuna tehty eri merkkinen täysin nega. Yhden kerran kun olen elämässäni kokenut kemiallisen raskauden, haalea viiva ilmestyi kaikkiin neljään ( ) eri merkkiseen testiin jotka tein...
 4. Rfsu, nyt vissiin dpo 10. Oon noilla testeillä testannut lukuisia negoja (ja onnekseni myös pari kertaa positiivisia tuloksia ) eikä koskaan ole tullut vastaan tuollaista. Aina on testi ennen tiennyt mitä mieltä on.
 5. Kyllä mä ainakin viivanpaikan siinä näen. Mikä testi kyseessä?
 6. Eihän kukaan muu näe tuossa mitään? Ei pitäisi mitenkään olla mahdollista enkä edes ymmärrä miksi testasin. Mutta nyt muka näen tuossa jotain, mikä on hämmentävää koska ikinä koskaan en näe.
 7. Ei sieltä enää erottunut sykettä eikä oikein sikiötäkään. Keskeytynyt keskenmeno.
 8. Ihan kiva, muttei kuitenkaan ihan mieluisimmasta päästä, 7. Luka?
 9. Earlier
 10. @Anastacia Rohkaisevaa kuulla. Aika näyttää miten menee! Näkyvyys oli kyllä tosi huono siinä ultrassa. Kohtu on taaksepäin ja suolikaasu jätti isoja katvealueita. Sormet ja varpaat ristiin!
 11. Kuopuksen synnytys kesti 50 minuuttia. Olin jo tosi kipeä kun kätilö tarkisti kohdunsuun tilanteen meidän ollessa vielä vuodeosastolla. Sanoi mun olevan 5cm auki. Sinä aikana kun nousin tutkimuspöydältä ylös lattialle seisomaan (joka kesti ehkä 20 sekuntia koska supisti koko aika) olinkin jo 10 senttiä auki ja alkoi ponnistuttamaan. Kätilö pyysi toista hakemaan vielä sänkyä, että kärräävät mut saliin mutta sanoin, että pää tulee jo. Eipä siinä auttanut muu kuin mennä lattialle makaamaan ja siinä sitten kuopus syntyi. Ponnistusvaihe oli muutaman minuutin. Hieman oli pöllähtänyt olo jälkikäteen
 12. Mulla oli keskenmeno (spontaani kylläkin) 8/2015, esikoisen synnytys kesti 3h 47 min 9/2016. Eli tosi nopea.
 13. Katotaan onnistunko saamaan päikystä kopsatun tekstin järkevästi tähän kännykkä ei ole paras väline tähän. (25.10.18) Kävin ultrassa omien laskujen mukaan oli 7+3, mutta mittaa oli vaikea saada ja se antoi vain 6+3. (8.11.18) Uusinta ultrassa viikkoja oli 9+2, eli pikkuinen oli joko kirinyt kasvussa tai edellinen mittaus heitti.
 14. @Murkelo Kiitos rohkaisusta! Sitä koettaa takertua kaikkiin toivon rippeisiin, vaikka aikahan sen vasta lopulta näyttää.
 15. Tästä tuli mieleen omia kokemuksia viimeisestä raskaudesta: Kun tein testin, sain siihen digillä heti "raskaana 2-3". Viikkoja oli tuolloin oviksesta laskettuna 3+5, mutta menkoista vain 3+3. Alkion koko vastasi ekassa varhaisultrassa viikkoja 6+3, kun oviksen mukaan olisi pitänyt olla 7+0 ja menkkojen mukaan 6+5. Pari viikkoa myöhemmin pääsin uuteen varhaisultraan, ja siellä alkion koko vastasikin viikkoja. Todettiin, että tuossa 6+-viikoilla se on nii pieni, että mittavirheitä tulee helposti. Läpi raskauden mentiin menkkojen mukaan lasketulla LA:lla, ja vauva syntyi lopulta 41+3. Eli se todella vahva plussa tuli jo 3+3 tällä kaavalla. Hailuran olisi varmasti hyvinkin saanut jo paria päivää aiemmin.
 16. Kirjailenpa tähänkin ketjuun, kun asia pyörii niin mielessä. Kuukautiset oli 3.10., ja tein ekan heikosti positiivisen raskaustestin jo 30.10. eli kuukautisista laskien 3+6. Seuraavana päivänä digi oli negatiivinen, mutta viikkonäytöllisellä sain "raskaana 1-2" 2.11. eli 4+2. Viikot nousivat siten, että sain "raskaana 3+", kun viikot olivat 5+4. Kävin ar-ultrassa eilen, eli 7+0. Alkio oli pieni, CRL 4.1 mm ja viikot vastasivat 6+1. Syke näkyi. Nyt on kova jännäys päällä, onko kyseessä keskeytyvä raskaus vai vaan myöhäinen ovis. Jos olisin myöhään ovuloinut, olisin saanut ekan positiivisen testin jo tyyliin 3+0, mikä on kyllä liian varhain. Vuotoja tai kipuja ei ole, ei toisaalta isompia raskausoireitakaan. Kontrolliultra on tulossa, mutta vasta ikuisuuden päästä. Pureskelen kynsiä siihen saakka!
 17. Vahingossa eksyin tänne ja @sarvis!! Onnea!!
 18. @Mjoutsen kiva kuulla, että olet päässyt pidemmälle tällä kertaa. Mikä on tilanne nyt?
 19. Joo ei se viiva siitä miksikään muuttunut joten oletan että noissa testeissä vaan on tökerö viivan paikka ja mulla liian villi mielikuvitus parin päivän päästä testailut jatkuu, nyt oletetusti dpo4-6
 20. Sain aivan valtavat pukamat synnytyksessä ja ne oli kipeät useamman viikon. Rengastyyny vain pahensi. Istuin toisella pakaralla tai pehmeällä tyynyllä.
 21. @sarvis
 22. Onnea sarvis Uskomattoman hieno juttu! Toivottavasti pysyy kyydissä
 23. 23-24. Pudota tosiaan sais...
 24. @sarvis
 25. @sarvis Hieno juttu! Onnea!
 26. Digissä 2-3 vkoa, tänään kuukautisista lasketut viikot tänään 5+0. Uskotaan ainakin toistaiseksi!
 27. Viikolla 36+ painoarvio ultrattuna oli 2900 g. Synytessään vkolla 41+6 paino oli aikalailla 3000 g eli paino oli lähes grammalleen 10 kertaistunut rakenneultran kokoarviosta. Muita arvioita vauvan koosta ei saatu.
 1. Load more activity