All Activity

This stream auto-updates   

 1. Yesterday
 2. En hetkeäkään @Rosetta82 usko, että tästä enää onnellista plussaa voi tulla ironista kyllä, mutta varmaan se kemiallinen ois nyt "paras" uutinen eli todella toivon, ettei aamun testissä näy yhtään mitään ja ovistesti on vaalennut. Ja vuotaa kunnolla.... Sais kyllä loppua sun vuotelut, että saisit rauhassa nauttia raskaudesta!
 3. @Ewwwie näen tuossa pc:ssä kyllä vain viivanpaikan. Mutta mähän olen vuodellut enemmän tai vähemmän plussasta asti, syynä ainakin etinen istukka (ihan alkuraskaudessa tosin varmaan jokin muu). Ja silti nyt 20+5 menossa ja so far so good. Eli ei se vuoto välttämättä tarkoita kohdunulkoista. Voi, kunpa saisitte pysyvän plussan ja onnellisen odotuksen vihdoin!
 4. Älä @lavella muuta sano!!!! Nyt teen sit testejä ja toivon, etten näkis niissä mitään! Mutta joku hailurahan pc:nkin nyt sit ilmestyi Viivanpaikka? Tein ovistestinkin ja se näyttää pelottavan vahvalta. Alla tuo sama pc kuin ylemmässä kuvassa. Ja vuoto ei tietenkään oo koventunut, samaa ruskeaa tuhrua kuin kohdunulkoisessakin. Vähän pahalta kyllä haiskahtaa
 5. Eih, toivottavasti ei ole kyse siitä!
 6. Vauva on nyt 4,5 kk, eikä olla vielä missään kerhoissa käyty. Pari kuukautta on käyty vauvatanssissa ja nyt aloitetaan sen lisäksi vielä vauvajooga. @hoobi, minulla ainakin vähän samanlaisia ajatuksia! En ole edes erityisen ujo, vaan usein ihan luontevasti juttelen vieraille ihmisille. Mutta tuo perhekerhoihin meno jostain syystä vähän jännittää. Olen miettinyt, että jäänkö vaan nyhväämään vauvan kanssa, enkä osaakaan mennä juttelemaan muiden kanssa. Varsinkin, jos kaikilla muilla olisi jo vanhempia lapsia, jotka touhuavat keskenään ja itsellä kuitenkin vauva viihdytettävänä. Meillä olisi ihan lähellä MLL:n perhekahvila kaksi kertaa viikossa, ehkä pitää joku kerta vaan mennä kokeilemaan. Noista vauvaharrastuksista toivoin etukäteen löytyvän samalla alueella asuvia äitejä, joista voisi saada muutenkin seuraa. Ohjatuilla tunneilla aika ennen tuntia menee kuitenkin vaipanvaihtoon ja vauvan syöttämiseen ja aika lailla sama tunnin jälkeen. Ja tunnin aikana ei ehdi jutella, kun vaan tehdään niin noista harrastuksista ei ainakaan meille ollut tutustumispaikaksi.
 7. Minä kävin omakustanteisesti niptissä yksityisellä. En muista hintaa enää, olisiko ollut jotain 700-800 ultraääni mukaan lukien. Syy oli ikä (37 tuolloin) ja toisaalta halu saada (aika) varma tieto trisomioista jne. Sivutuotteena saatiin tietää sukupuoli, mikä oli mielestäni kiva, jotenkin henkilöytti tulevaa vauvaa. Laajinta nipt-testiä ei suositeltu minullekaan, koska testattaessa oletettavasti tervettä henkilöä väärien positiivisten vastausten riski on turhan suuri, kun mitään sukurasitetta tms ei ole.
 8. Aloitettiin seurakunnan vauvakerhossa, kun poika oli kuusiviikkoinen. Se oli heti kasteen jälkeisellä viikolla. Ajattelin, että kun on seurakunnan jäseneksi liitetty, sopii lähteä heti katsomaan, mitä palvelua on tarjolla. Siellä sitten käytiin, kunnes palasin töihin. @hoobi Välttämättä perhekahviloiden tai -kerhojen kuvioihin ei pääse mukaan vielä ensimmäisellä kerralla. Kävisin ainakin muutaman kerran vain ihmettelemässä. Kyllä siellä varmasti pienempiäkin vauvoja on. Onko paikkakunnallasi mitään erityisesti vauvaperheille suunnattua toimintaa? Perhekerhoissa on joskus melkoinen hulina, kun on paljon eri-ikäisiä lapsia. Lisään vielä, että äitiseuran lisäksi kerhossa oli hauskaa nähdä eri-ikäisiä vauvoja ja taaperoita. Olipa jotain osviittaa, mitä esikoisen kanssa on edessä missäkin vaiheessa. Toisaalta välillä oli ahdistavaakin, kun eräässä vaiheessa poika tuntui olevan kovasti jäljessä kaikkia muita. Ero kyllä kuroutui myöhemmin umpeen, mutta välillä mietin, onko kaikki kunnossa.
 9. En halua tehdä tästä mitään kenellä on kurjinta -kilpailua, mutta minusta pahin yksinäisyys alkoi oikeastaan vasta siinä vaiheessa, kun menin takaisin töihin. Kaikki äitiaktiviteetit on päiväsaikaan, joten kukaan ei jaksa lähteä mihinkään enää työpäivän jälkeen. Ja kun puoliso oli kotona lapsen kanssa, piti hänellekin antaa omaa aikaa ja mielellään häipyä sinne puistoon. Nyt alkaa helpottaa, kun lapsi meni päiväkotiin ja voidaan sentään jakaa iltavastuu keskenämme.
 10. 2v6kk saakka nukuttiin vierekkäin Sitten siirtyi omaan sänkyyn joka mun huoneessa on mutta poikkeuksetta kömpii viereen. Ja saa kömpiä, mä nukun paljon paremmin lapsi lähellä.
 11. Ensimmäiset kuukaudet mentiin sekamallilla, eli vauva nukahti omaan sänkyynsä, mutta itse monesti nukahdin kesken yöimetyksen, jolloin hän jäi loppuyöksi viereen nukkumaan. Kun vauva oppi kääntyilemään, kukaan ei olisi enää saanut unta hänen vieressään. Kyllä nykyäänkin saa tulla vanhempien sänkyyn, jos nukkuminen ei muuten onnistu, mutta pääosin 1,5 v nukkuu omassa sängyssään. Kai tuo pinnasänky on vieläkin eräänlainen sivuvaunu, kun kosketusetäisyydellä kuitenkin nukutaan.
 12. Onhan tässä toki sekin tuskainen mahdollisuus, että tää on taas kohdunulkoinen. Ihan samanlainen vuoto alkoi nyt kuin silloinkin ja se selittäis, miksi herkät testit haamuilee
 13. Onnea @Laukki! @Ewwwien uudemmassakin testissä näen viivan, mutta on kieltämättä outoa, jos PC ei anna mitään. Ja jos jo vuotaakin, niin suuret pahoittelut
 14. @Laukki tuo on otettu 5 min testin teon jälkeen (testiaika on 5 min). Kuivuneena näkyy viiva, muttei tiedä, onko siinä väriä tuolloin 5 min kohdalla sekä eilen että tänään oli selvästi punertava. Voikohan tuo rfsu:n testi vaan antaa noin räikeitä vale-plussia? Pc on edelleen tänään nega eli eiköhän se toivo oo jälleen mennyt Edit. Tai sitten tää oli kemiallinen. Joka tapauksessa nyt näyttäis vuoto alkavan pari päivää etuajassa.
 15. Oletko @Ewwwie ottanut kuvan kuinka pian testin tekemisen jälkeen? Mietin vain, kun väri on tuolla tavalla levinnyt, että onko testi jäänyt tuollaiseksi vai muuttunut selkeämmäksi?
 16. Esikoisen kohdalla kalvot puhkaistiin salissa joskus klo 20-21 välillä illalla, kun synnytys oli siinä vaiheessa ollut käynnissä 15 tuntia. Vauva syntyi klo 01, eli 4-5 tuntia meni vesien menosta.
 17. Esikoinen nukkui alusta asti omassa sängyssä (n.2kk äp-laatikossa, sen jälkeen pinniksessä, joka ensin sivuvaununa), ja sama suunnitelma tän toisen osalta. Esikoisen aikana perhepeti ei ollut edes mahdollinen, koska meidän sänky ei siihen soveltunut - patja oli niin pehmeä, että jos makasin kyljelläni ja vauva oli n. 20cm päässä, niin vauva kirjaimellisesti vieri muhun kiinni alamäkeä pitkin, kun patja meni montulle. Nyt on uusi sänky ja patjat, ja toivon, että tämä nyt mahdollistaisi ainakin imetyksen makuulla paremmin, mutta edelleen ajatuksena on pitää vauva omassa sängyssä omien yöunieni vuoksi.
 18. Kyllä mä sanoisin että ihan normaalia että toinen raskaus on ”rankempi”. Kroppa on kerran jo antanut periksi liitoksista, joten aina joustaa helpommin ja varmasti aiheuttaa kiputiloja. Itellä ei ollu ikinä liitoskipuja tai supistuksia, tästä ollu sieltä rv13 saakka. Muutenkin alavatsa ottaa tosi herkästi itteensä. Enkä oo osannu huolestua kun just toka kierros ni paikat joustaa aiemmin, kohtu kasvaa herkemmin jne.
 19. @Ewwwie näen ehkä viivanpaikan, mutta eilisessä oli selvempi. Älä suotta vielä luovuta, minäkin sain ensin negan ja parin päivän päästä plussan. Ja minun dpot oli isommat (en tosin ole niistä varma, kun en ovista testannut).
 20. @Ewwwie, eilisessä on joku hailura viiva nähtävissä, tämän päiväisessä en näe yhtään mitään
 21. Huonolta vaikuttaa nyt on kuitenkin jo dpo 12 eikö sen pitäis olla ihan huomattavan selkeä jo.....
 22. Onko päivitys tarkoitus joskus vielä tehdä loppuun vai onko tämä foorumi ylläpitäjien puolelta jo jäänyt unholaan?
 23. En löytänyt aloitusta tästä aiheesta. Eli te toisella tai vaikka kuudennella kierroksella olevat, mitä eroja ja yhtäläksyyksiä olette odotuksissanne havainneet? Kuinka pitkä väli on edelliseen/edellisiin raskauksiin? Muuta asiaan liittyvää? Itse toista odotan nyt rv 15+4. Esikoista odottaessa ei kipuja ja kolotuksia ollut juuri yhtään, tällä kertaa tuntuu, että oöen aivan rampa Esikoinen on 2v ja käy vielä mulla rinnalla, imetys ehkä on vaikuttanut siihen edellisestä raskaudesta palautumiseen ja siksi nyt kipuilee herkemmin... Tai sit muuten vaan vaikeampi kierros. Todin phv on lieventynyt nyt aiemmin verrattuna edikoisen odotukseen kun voin pahoin koko ajan noin puoliväliin saakka. Tunteet heittelee nyt paljon pahemmin kuin eka kerralla.
 24. Meidän kolmas vauva nukkuu vieressä vielä nyt 2v1kk iässä. Meillä on tällä hetkellä niin pieni asunto ettei tänne mahdu enää yhtään sänkyä mihinkään niin saa siinä tovin vielä olla. Kunhan löytyy isompi niin sitten pääsee siirtymään nuoremman isoveljen paikalle kerrossängyn alapedille, nuorempi isoveli kerrossänkyyn ylös esikoisen paikalle ja ensi vuonna kouluun menevä esikoinen saa oman huoneen ja uuden sängyn.
 25. Last week
 26. Osaako joku lausua mulle muutaman rohkaisevan sanan? Mua kiinnostaisi mennä jossain vaiheessa perhekahvilaan, mutta oon sen verran ujo, että pelkään jääväni sinne seinäruusuksi. Tuntuis tyhmältä mennä sinne istumaan ja ihmettelemään yksin pienen vauvan kanssa (josta ei siis ole sen kummemmin leikki- kuin juttelukaveriksikaan). Vai pitäskö odotella, että ipanat on siinä iässä, että voidaan sit vaikka askarrella keskenämme jos ei löydy seuraa. Onko tollasessa tapahtumassa kuin vaikee päästä porukkaan mukaan? Ihan kauheeta, kun oon näin "sosiaalisesti rajoittunut", mutta olenko oikeasti yksin ongelmani kanssa?
 27. Tää on niin hyvä aihe, että nostan tän vikalta sivulta. Lisää keskustelua siis kaipailen! Mulle tää on jotenkin yllättävän ajankohtainen aihe, vaikka vauvat on vasta 4 viikkoisia. En vaan ajatuksen tasollakaan osaa tai halua käsitellä sitä, että tää oli nyt tässä. Yllärikaksosten jälkeen meillä on jo nyt yksi lapsi enemmän kuin suunniteltiin. Silti on hankala hyväksyä se, että lapsiluku on täysi. Ei enää yhtään raskautta tai synnytystä. Päästään nyt vikan kerran elämään vauvan eka hymy ja niin monta muuta uutta asiaa. Pitäs vaan osata nauttia hetkestä ja siitä, mitä jo on, mutta on tää haikeeta!
 1. Load more activity