All Activity

This stream auto-updates   

 1. Yesterday
 2. Sattui tällainen vanha ketju silmään joten vastaanpa minäkin, jos vaikka olisi jollekulle hyötyä. Meillä kans miehellä on todettu hyväkuntoisten ja liikkuvien siittiöiden määrä vähäiseksi. Kun piti tehdä inssi 2015, olikin kuumeisen flunssan takia siittiöiden määrä ja laatu romahtaneet. Mutta sen tuloksen jälkeen alkoi kova kuuri SINKKIÄ, l-arginiinia, l-karnitiinia ja ubikoninia (googlasin, ostin ja syötin). Seuraavassa kuussa tuli luomuplussa kolmen vuoden yrittämisen jälkeen. Joten suosittelen! Täytyisikin nyt kakkosta yrittäessä ostaa vähän buusti-aineksia
 3. Esikoisen kanssa käytiin loppuraskaudesta useasti ultrassa ja isoa vauvaa aina lupailivat, yli 4kg. Muutama päivä ennen synnytystä ultralla arvio oli n. 4,5kg, ehkä ylikin. Kokenut lääkäri tuumasi, että käsikopelolla ei niin isolta tunnu, mutta ainakin 4kg. Synnytyksessä kätilökin totesi, että iso vauva näyttää olevan tulossa ja pääkin on tosi iso. Painoa oli 3690g, eli aika metsään meni kaikki arviot
 4. Hyviä ultrakuulumisia, varsinkin limakalvon tilanne! Tuo gonapeptyl ei ole mulle tuttu, mut ilmeisesti sekin jokin pistettävä? Jospa se toisi tarvittavat avut kiinnittymiseen! Ja on noi lutisvaiheen tukilääkkeet kyllä tosiaan jänniä, kun lääkärin mukaan kuitenkin kaikki periaatteessa samaa kamaa. Siis luget ja terot, tuo ovitrelle taisi sisältää hcg:tä. Ensi kiertoon saan lutinukset, jos ei vieläkään lugeja pystytä toimittamaan. Kävin vielä eilen illalla läpi kaikki paperit ja reseptit, mitä sain polilta mukaan ja monta kysymystä vielä nousi. Tuli niin hirveästi asiaa tunnissa, ettei kaikki päähän jäänyt. Mut onhan tässä aikaa kysellä noiden perään. Muoks.
 5. Oi kuulostaa hyvältä suunnitelmalta, ja oon iloinen että teillä klinikalla on noin potilaslähtöiset käytännöt Yhdessähän ne hoitosuunnitelmat pitäisikin tehdä, pariskuntaa kuunnellen, lääketieteellisten perusteluiden, hyöty vs haitta-arvion jälkeen, samalla tavalla kuin minkä tahansa muunkin sairauden hoidon kanssa. Jännä kyllä tosiaan toi luteaalitukilääkkeiden toimiminen... mullakin luge toimii parhaiten, mutta annos on lääkärin mielestä ihan surkean pieni mutta silti toimii. Sitten just terolut vähän alkoi viimesenä päivänä tiputtaa ja esim kerran kokeilussa ollut pistosmuotoinen ovitrelle ei auttanut yhtään mitään, heti tiputtelua ovulaatiosta lähtien. Joo meillä oli tällä viikolla kontrolliultra. Mulla oli nyt pienennetty letrotsoli annos, 1tabl kp 2,4 ja 6, kun viimeksi oli kaksi johtofollikkelia. Nyt olikin vaan yksi, varmaan ihan ok kokoinen, 14mm kun vasta kp8. Limakalvo mulla on aina ollut hyvä, nytkin jo 10mm. Sain irrotukseen (+loppukierron tukeen) gonapeptylin ja sitten loppukiertoon kuitenkin lisäksi vielä terolutit. Luget on niin loppu ollut apteekista että turha niitä kirjoittaa. Nyt sitten vaan ovulaatiota odotellaan, kai se on pakko alkaa tikuttaa taas...
 6. Last week
 7. Niin ja vielä täytyy todeta tästä kierrosta, jossa nyt lugejen sijaan terot lopulta otin lutisvaiheen tueksi ja ei olisi kyllä tarvinnut. Yhtä tyhjän kanssa nuo terot mulla, isollakin annostuksella. Tiputtelu/tuhru alkoi jo pari päivää sitten. Toisaalta hyvä että vielä kokeilin, sillä lääkäri olisi ivf-kiertoon määrännyt teroja, mut nytpä tiedetään, etteivät ole mulle sopivat.
 8. No kuule, kiitos kysymästä @Aurelie ja kyllä saan nyt kehua ja suitsuttaa sairaalaa, sillä käynnillä teimme jo lääkityksineen päivineen suunnitelman ivf/icsi -kiertoa varten, joka käynnistyy huhtikuun lopulla alkavasta kierrosta. Hullua, että voi ihminen olla innoissaan ja kiitollinen siitä, kun pääsee itseään pistämään ja punkteroitavaksi, mutta ihan täpinöissäni olen nyt ollut. Ensi viikolla alkavaan kiertoon sovimme vielä ovulaatio-induktion pistoshoidoin, mutta ilman IUI:ta eli kotikonstein mennään. Jos ei muuta, niin saa ainakin treenata pistämistä jo ennen ivf:ää ja ei ole niin toimeton olo. Meidän tai noh, minun toiveesta siis tämä tässä välissä ja juuri sen takia, että en jaksaisi olla "tekemättä mitään". Hymyilyttää ja se tuntuu hyvältä. Jossain vaiheessa alan varmasti ahdistella sitä, että mitä jos edes ivf ei auta, mutta nyt taas nautin tästä hyvästä olosta hetken. Mitenkäs sinun letrokiertosi tähän asti? Joko kontrolliultrassa kävit?
 9. @Kikero minkälaiseen suunnitelmaan päädyitte :)?
 10. ^ kokeilin tuota että syön vähän myöhemmin vielä just yhden leipäpalan vihannesten kanssa, sokerit oli aamulla 6,5 eli korkeimmat tähän asti Ja aamupalalla söin pari palaa ruisleipää juustolla ja kurkulla niin sokerit 8,5 ja ikinä ei sokerit ole olleet yli arvojen ei edes lähellä niin nyt paukku reilusti yli Eli ruisleipä nostattaa sokereita, mitä hittoa tässä voi kohta enää syödä. Vaalea leipä nostaa kans sokerit, eli sitä en ole muutenkaan moneen viikkoon syönyt. Täytyy heti maanantaina olla neuvolaan yhteydessä ja saavat laittaa lähetteen sinne diabetes hoitajalle, ei tästä nyt tule enää yhtään mitään.
 11. On selvästi mielestäni
 12. Söin Diane Novaa nelisen vuotta (toukokuu 2012 - elokuu 2016), jonka jälkeen sanottiin, että ne olisi parin vuoden jälkeen kuulunut vaihtaa pienempivahvuisiin pillereihin, joten ne vaihdettiin Gestinyleihin. Olin siis aina aiemmin käynyt yksityisellä ja pyytänyt samoja kuin ennenkin, koska ne olivat alusta asti olleet minulle hyvät, joten en tiedä, jatkoivatko yksityisen lääkärit niitä vain siksi, että pyysin. En siis itse tiennyt lainkaan, että pillerit ovat jotenkin "normaalia vahvemmat". Ensimmäisellä kerralla gynellä käydessäni hän myös katsoi ihoani ja totesi "Sulla on myös vähän tota aknea, niin merkkaan tähän, että nää tulee aknen hoitoon", eli en tiedä, halusiko hän laittaa ne Kela-korvauksen takia aknen hoitoon, vai miksi, mutta aknea minulla ei ole koskaan ollut. 2016 kävin sitten ehkäisyneuvolassa, koska ajattelin säästää sen sata euroa, kun samat tutkimukset ym. saa sieltäkin ja ilmaiseksi. Gestinylejä söin vuoden verran ja lopetin heinäkuussa 2017. Nyt on kulunut noin 7kk, kun lopetin pillerit ja tyhjennysvuoto loppui, tällä hetkellä olisi kp 222, mikäli edeltävät olisivat olleet luomumenkat. Olen ajatellut soitella aikaa ehkäisyneuvolaan, jos ehtisin käydä vielä kuuden viikon aikana ennen kuin täytän 23 vuotta.
 13. Meillä tjottaillaan En käytä ovistestejä eikä ole vielä viidenkään raskauden jälkeen aavistusta milloin ovis mahtaa olla, toki limoista voi päätellä jotain mutta niitäkin tulee 1.5-2vkoa niin ei oikein mitään tarkkaa Hyvin on kaikki lapset saaneet alkunsa tästä huolimatta. Toivon että niin tämä seuraavakin. Ja ei tosiaan jaksa olla joka päivä harrastamassa, riittää kun pari kertaa suunnilleen oikeaan aikaan
 14. Aloimme nyt tjottailla, ehkä siirrytään aktiiviseen yrittämiseen kevään aikana. Tällä hetkellä en halua yrittää aktiivisesti, kun odottelen pillereiden jälkeen vielä omia kuukautisia, ja niiden löytyminen on oma projektinsa. Harmittaisi, jos yrittäisimme aktiivisesti, mutta ei tärppäisi, koska realistisesti ajatellen ehkä kannattaa ensin odottaa ne ensimmäiset kuukautiset ainakin.
 15. Olen vasta vähän aikaa käyttänyt, mutta tykkään kovasti Flo'sta. Koska edelliset kuukautiset (=tyhjennysvuoto) on ollut heinäkuussa, ei se tällä hetkellä ennusta minulle kuukautisia, mutta eipä kai mikään sovellus näin pitän tauon jälkeen pysty siihen. Saan merkittyä sinne tällä hetkellä itselleni tarpeelliset tiedot ja ulkoasu sekä käytettävyys Androidilla on miellyttävät. Sovelluksen voi myös vaihtaa "raskausasetukselle", mikä vaikuttaa hyvältä, ettei raskausaikaa varten tarvitse välttämättä ladata uutta sovellusta. Tänään latasin tuon Kindaran, mutta en oikein tykkää. Juuri siksi, että kuukautiset ovat viimeksi olleet heinäkuussa, näyttää se oletusnäkymän taulukossa heinäkuulla, vaikka myös helmikuulla on merkintöjä. Joudun siis siinä selaamaan monta kuukautta eteenpäin, että pääsen oikeaan kohtaan. Flo on myös miellyttävämpi täyttää, ehkä siksi, että olen käyttänyt sitä ehkä viikon verran kauemmin. Vielä voisin ehkä testata Glow'ta.
 16. Mulla auttoi se, että söin lasten kanssa syödyn iltapalan jälkeen vielä pienemmän iltapalan ennen nukkumaanmenoa. Tyyliin yksi ruisleipä, salaattia ja paprikaa päälle. Valvon normaalisti siis johonkin yhteentoista niin alkoi olemaan jo nälkäkin siinä vaiheessa yötä jos viimeisimmän ruoan oli syönyt puol kasilta.
 17. @Marika__ munkin näytöllä värillinen
 18. Nostellaas tätä. Radi tosiaan napsahti jälleen ja paastoarvo tälläkin kertaa missä on häikkää. Ennen sokerirasitustestiä jo mittailin sokereita ja se paasto oli jo tuolloin koholla ja mikään mitä iltaisin söin ei auttanut millään tavalla, paasto koholla. Onko jollain jotain vinkkejä, mitä illasta kannattaa syödä, että sokerit laskee? Terkalta sain vain ohjeeksi venyttää iltapala mahdollisimman pitkälle ja lisätä proteiininmäärä. Vai pitääkö tässä kohta yöllä laittaa kello soimaan, että herää yöllä syömään. Edellisten radien napsahtaessa paastoarvot pysyi normaalissa rajoissa ihan normi ruokavaliolla. Nyt olen heti plussan saatua noudattanut raskausdiabetes ruokavaliota aika tarkkaan, toki on tullut välillä herkuteltua, mutta ruoan jälkeisiin arvoihin ei ole vaikuttanut millään, ne arvot on kunnossa. Myös paino pysynyt grammalleen samana plussattua. Nyt siis 13+3 menossa.
 19. 12+5
 20. On ainakin minun näytöllä :-)
 21. No niin se näyttäisi olevan, ei vaan oikein usko taas Viivanpaikkaa taas miettii ja kun tosiaan eilen tein sen herkän ja siihen tuli vain se harmahtava viiva joka ilmeisesti ainakin on viivanpaikka.
 22. Plussahan tuo on, onnea @Marika__ !
 23. Selvä plussa. Onnea!
 24. Täällä ollaan taas. Tänään kp 29/29. Eilen tuli tehtyä rfsu: herkkä testi johon tuli viiva mutta harmaa väriltään. Tänään osti rfsu:n "normaali" testejä joissa 2kpl/paketti. Se miksi testailen jo nyt on kun on niin kuvottava olo ja rintoja vihloo. Tässä kyseessä siis 3 raskaus jos raskaana ollaan. Onko punainen viiva ? https://aijaa.com/i9JFNY
 25. Minä 33, mies 36. Yhdessä ollaan oltu reilusti yli vuosikymmen, naimisissa pian viisi vuotta. Asumme omassa asunnossa (tosin asuntolainaa vielä rutkasti maksettavana). Mulla on vakituinen työ ja lähes vuosikymmen työelämää takana. Mies on tehnyt hommia freelancerina lähemmäs 10 vuotta, ja hyvin no töitä riittänyt.
 26. @lavella ei saatu toinen kuva samanlainen kuin tuo, mutta otettu vielä vähän lähempää. Semmoista kokovartalo kuvaa ei saatu, vaikka kuvat otti niistäkin.
 27. Höh Vilhelmiina, ettekö saaneet parempia kuvia? En oo perehtynyt muuhun kuin nub theoryyn niin en osaa veikata yhtään.
 1. Load more activity