All Activity

This stream auto-updates   

 1. Today
 2. Molemmilla kerroilla meikkasin kevyesti kotiinlähtöpäivän aamuna.
 3. Vastaan ikivanhaan ketjuun, kun täällä pohdittiin, miksi joku ei laihdu imettämällä, vaikka söisi saman verran kuin ennen raskautta. Varmaan monella liikkuminen vähenee synnytyksen jälkeen, mikä voi aiheuttaa sen, että energiaa kuluu hyvinkin paljon vähemmän kuin "normaalielämässä". Esimerkiksi tunnin reipas kävely (varmaan tulee täyteen arjessa aika monella, jos kävelee työ- ja asiointimatkat) kuluttaa 65-kiloisella naisella 200 kaloria, ja jos käy vielä vaikka uimassa 30 minuuttia, kaloreita kuluu 300 lisää. Tästä tulee jo 500 kaloria enemmän kulutusta verrattuna siihen, että on kotosalla ja keskittyy vauvan hoitoon (joka toki myös kuluttaa jonkin verran, en nyt osaa arvella, kuinka paljon - ja onhan toki myös ulkoilu vauvan kanssa). Se, että täysimettää ja liikkuu + syö normaaliin tapaan, eikä laihdu ollenkaan, kuulostaa mahdottomalta yhtälöltä. Se, ettei imetys laihduta kaikkia raskauskiloja, taas on ihan mahdollista ja logiikallakin ymmärrettävää.
 4. Aika kamala omasta mielestä. Varsinkin lapselle. 4. Luukas?
 5. Yesterday
 6. Onko kellään kokemusta PAS keskeytymisestä, kun on syönyt 11 päivää Progynovaa (oestradiolia) kp1-kp11, niin alkaako seuraavat kuukautiset normaaliin aikaan vai häiriintyykö kierto? En siis ehtinyt aloittaa progesteronia. Norm kierto 28 päivää.
 7. Tutustuin uutena Flo'hun ja tykkäsin!
 8. Onko kenelläkään kokemusta yrittämisestä ja puolison kanssa eri maassa asumisesta? Tälläinen tilanne on mahdollisesti tulossa eteen ja kiinnostaisi muiden kokemukset - mahdotonta, mahdollista tietyin joustoin..
 9. @Vilhelmiina83 Ootko testaillut uudestaan?
 10. Last week
 11. @Tinas kovin hiljaista on tällä hetkellä jäsenten puolellakin, varmaan jossain vaiheessa taas vilkastuu. Tsempit Pas:iin! Hyvä että sait apuja tuhrutteluun.
 12. Olenkohan nyt sitten ainoa, joka täällä tällä hetkellä jännäilee? Ketju vaikuttaa hiljentyneen kovasti ja vielä on tuota matkaa tuonne jäsenten puolelle 55 viestin verran.
 13. @Töhö pahoittelut radiohiljaisuudesta! Viikko on ollut ihan järkyttävän kiireinen ja meillä on ollut työn puolesta menoja ysiin asti illalla, joten on jäänyt forumilla vierailu tällä viikolla tosi vähäiseksi, mutta ihana, että kysäisit! Letrot tosiaan olivat tukena kp3-8 ja ultra oli kp 10, eli keskiviikkona. Limis oli tässä vaiheessa jo 7 mm ja vasemmalla oli 20 mm folli, joten sain irrotuspiikin sitten samalle illalle. Siirto on ensi viikon ke ja aloitan terolutit lauantaina. Eli tosiaan kohti pakkaspienokaisen siirtelyä kovaa vauhtia matkalla. Mulla oli poikkeuksellisesti toinen lääkäri, kun oma oli sairaana ja juttelin hänen kanssaan tuosta tuoresiirron kipuilusta ja tuhruttelusta. Eli mullahan oli sellaisia pieniä menkkakipuja siirrosta ja päivä pari sen jälkeen. Lisäksi mulla tuli sitä tuhrua siirrosta seuraavana päivänä hiukkasen. Sain näitä ajatellen nyt sitten magnesiumia 375 mg lauantaista lähtien terojen kanssa ja siirtopäivälle buscopania lamaamaan vatsan alueen lihasten toimintaa, jotta supisteluja ei tulisi. Tuhru ja supistelut eivät kuulemma ole ihan normaaleja ja niitä voidaan yrittää näin ehkäistä. Eli lääkearsenaali senkun kasvaa, mutta hyvä, että apua tuohon oli tarjolla, kun asia oikeasti huolestutti. On tämä kyllä kaikenkaikkiaan melkomoinen matka, se täytyy sanoa.
 14. täytyy tehdä aamulla toinen tuommoinen testi. Ja hakea illaksi jonkun muun merkkinen testi
 15. @Vilhelmiina83 kyllä olin näkevinäni toisenkin reunan huomattavasti haaleampana. Voisin positiiviseksi väittää. Jos sulla on toinen testi niin testaa uudestaan?
 16. muokkasin äsken tuota, niin näkyy linkistä
 17. @Vilhelmiina83 Kuva ei näy.
 18. Antaako apteekin omat testit tämmöisiä viivanpaikkoja? mietityttää vaan kun tuo on niin ohut viiva kontrolliviivaan verrattuna. http://i8.aijaa.com/b/00862/14471074.jpg
 19. @lavella oh my, pitkääkö mun alkaa nyt oikeesti henkisesti valmistautuun moiseen shokkiin! Niin ja siis pohjustuksena, että kumpikin on yhtä tervetullut, mutta olen ollut vahvassa poikaolossa. Sen lisäki aina kuvitellut meille vain poikia niin pelkästään tuo yksi tyttö perheessä oli jo ylläri saati, että tulisi toinen. Mutta sen näkee sitten.
 20. Mä olin 35 kun esikoinen syntyy, ja ehdin ehkä täyttää 38 siihen mennessä, kun tämä nyt matkassa oleva kaveri putkahtaa ulos. Omalla kohdallani en olisi parikymppisenä voinut kuvitellakaan perheen perustamista, ja toisekseen nykyisen miehenkin tapasin 28-vuotiaana. Aiemmissa suhteissa, no joo, olisi tainnut jäädä kyllä lapset tekemättä. Toisaalta olin itse vielä päälle kolmekymppisenäkin sitä mieltä, etten lapsia halua, kunnes iski kai joku mielenhäiriö. Kun ajattelen itseäni, olen oikeasti iloinen siitä, että nuorempana tuli mentyä ja tehtyä, nyt ei ole enää mitään hinkua hirveästi rillutella, ja kotona on mukavaa. Parisuhde on balanssissa, opiskelut tehty ja asialliset työpaikat hankittu. Ja ehkä tärkeimpänä, itsellä on sellainen sisäinen rauha, että tässä on hyvä olla juuri nyt, eikä ole tarvetta millekään isommille irtiotoille, pienempiä voi toki tehdä tarpeen tullen edelleen. Mä luulen, että yksi vaikuttava tekijä siihen "oikeaan" ikään on myös se oma viiteryhmä. Lähipiirissäni nuorin äidiksi tullut taisi olla 28, ja loput ovat tainneet olla jo 30 paremmalla puolella. Ollaan siis eletty aika samaan tahtiin, eikä ole kyllä kertaakaan tullut mieleen, että oltaisiin jotenkin vanhoja vanhempia. Varsinkin kun välillä porukassa tuntuu, että minnekäs ne 20 vuotta tästä välistä katosivat En muista muuten itsekään koskaan lapsena miettineeni vanhempieni ikää. Jossain vaiheessa vaan sitten tajusi, että hei, ne ei olekaan enää kolmekymppisiä... Äiti oli 23 ja isä 26 kun minä synnyin, ja pikkusisarukseni kanssa meillä onkin lähes 14 vuotta ikäeroa.
 21. follikkeli ultrassa käyty nyt ja 1.0cm limakalvo , oik. Munasarjassa johtofollikkeli 1.65cm. Kuulemma kerkee vielä muutamassa päivässä hyvin kasvamaan . Ke soittaa lääkäri jatkosta jossain välissä kunhan ehtii. Ovulaatio taas 18-20pv
 22. Mites @Tinas sujuu? Tsempit ylihuomiseen ultraan, toivottavasti siellä näkyisi otollinen limakalvo pientä pakkasukkoa varten!
 23. Noinhan tämä homma "normaalisti " toimii. Siis aina pitäisi tulla johtofolli, joka kierrossa. Mutta ei se riitä, kun vielä pitäisi irrota, onnistua kulkemaan kohtuun ja törmätä siittiöön matkalla ja vielä kiinnittyä. Mutta ei hyväkään munasolu ole tae raskautumiselle :/
 24. Ja silläkö voi siis tulla raskaaksi?
 25. Johtofolli tarkoittaa isointa munasolua, joka on oikean kokoinen kiertopäiviin nähden ja yleensä näitä on vain yksi.
 26. Mitä tarkoittaa johtofolli ?
 27. @TiltuOotko uutta testiä tehnyt?
 1. Load more activity