All Activity

This stream auto-updates   

 1. Yesterday
 2. En voinut yhtään pahoin ja tyttö tuli.
 3. Mies oli sitä mieltä, että ei se ollutkaan kuin elokuvissa eli vedet menee, huudetaan ja veri lentää. Se olikin paljon luonnollisempaa ja todella väsyttävää. Mies oli ymmärtääkseni todella tyytyväinen kokemukseen, vaikka olikin etukäteen ahdistanut. Hän oli saanut olla monesta asiasta vastuussa eli ei todellakaan seinäruusuna.
 4. JS

  Synnytin Espoossa viime elokuussa kiireellisellä sektiolla. Sitä ennen olin 2 pv salissa, joten tuli nähtyä paljon kätilöitä. Kaikki mun kohdalle osuneet kätilöt oli ihan huippuja! Tosi mukavia ja empaattisia. Muutama ovella piipahtanut ”ei-mun-kätilö” vaikutti vähän tylyltä, mutta onneksi ei heidän kanssaan tarvinnut paljon asioida. Pari opiskelijaakin ehti olla mukana. Myös leikkaussalin henkilökunta oli mukavaa ja tosi ammattimaista. Vuodeosastolla oli kiva, kun oli kaikille omat huoneet. Isille oli sellainen vuoteeksi levitettävä nojatuoli (kuten myös saleissa), joten kaikki huoneet oli perhehuoneita. Ruoka oli hyvää, kätilöt mukavia vuodeosastollakin. Oltiin 3 pv synnytyksen jälkeen vielä sairaalassa. Ja olihan se koko sairaala tosi hieno ja hulppea! Valitettavasti ammejuttuihin en osaa ottaa kantaa, kun en itse käyttänyt.
 5. Last week
 6. @chaste Kiitos onnitteluista ja tsemppauksesta! Imetys on alkanut pikkuhiljaa sujua paremmin, joten ehkä tästä päästään vielä täysimetykseenkin. Maidontulo ei ole ollutkaan ongelma vaan lähinnä vauvan jaksaminen ja rintaraivo. Päivä kerrallaan eteenpäin kuitenkin.
 7. @Serena käy lataamassa kuva sivulle aijaa.com, ja linkitä tänne sivun osoite!
 8. Hmm, itse en ole tehnyt ovitestiä ennen r-testiä, joten ei ole kokemusta, mutta hurjan tummalta vaikuttaa toi sun ovistesti r-testin haalealla viivalla about dpo 10-12 on tullut tumma viiva ovistestiin kun joskus testailin Onko toivottu tulokas jos näin ollakseen ? Yritäpäs saada se r-testi kuva tänne
 9. Tässä eri merkkinen ovistesri ylhäällä eilen ja alempi tänään 1/2h pidätyksellä. raskaustestin kuvaa en edelleenkään saa ku valittaa sen koosta.
 10. Mitäs mieltä olette, jos ovis testi eilen kp 26/28-32 antaa tällaisen tuloksen 2h pidätyksellä ja rtestiin tulee viivanpaikkoja tms. et kuinka pian rtesti on ollut kunnolla postiivinen tällaisen ovis testin jälkeen? en saa nyt tähän liitettyä raskaustestin kuvaa, kun se on vissiin liian suuri. Kokeilen jos saan toiseen viestiin.
 11. Esikoinen (tyttö) painoi syntyessään 3090g, ja aika tarkkaan 1v 5kk kohdalla paino oli 10007g
 12. Sektiokokemus viime elokuulta. Kahden päivän avautumisvaiheen ja sairaalassaolon jälkeen päädyttiin kiireelliseen sektioon vauvan avotarjonnan, ison koon ja mun heikkojen (joskin kipeiden!) supistusten takia. Kohdunsuu ehti aueta 8 senttiin, mutta sitten tyssäsi. Päätöksen jälkeen leikkuriin mentiin rivakasti, mutta vauvalla ei ollut mitään hätää onneksi. Puudutus kävi äkkiä, kun mulla oli se epiduraalikatetri(?) jo valmiina selässä. Mies sai tulla viereen, kun valmistelut oli tehty. Itse leikkaus meni hyvin, vaikka jossain vaiheessa mua alkoi kuvottaa ihan hirveästi. Kasaan kursiminen (ja joku kuivaus, näin lääkäri sanoi) tuntui erittäin epämiellyttävältä. Mies ja vauva olivat menneet siinä vaiheessa takaisin saliin. Vauva olikin sitten 4480 g, ei olisi kuulemma tullut alakautta. Leikkauksesta heräämöön, jonne mies tuli vauvan kanssa. Ja sitten paineltiin sitä mahaa, auts.. pari tuntia heräämössä, jonka jälkeen vuodeosastolle. Särkylääkkeitä meni paljon ja ekat päivät olin tosi kipeä. Seuraavana päivänä sektiosta aloin kuitenkin kävellä hissukseen. Melko kumarassa piti olla, suoristautuminen sattui haavaan. En myöskään pystynyt olemaan kyljellään yhtään, kun alkoi tuntua outoa painetta vatsassa. Kolme viikkoa söin särkylääkkeitä, sitten alkoi helpottaa. Haavan kanssa taistelin 2 kk, kun ei meinannut umpeutua yhdestä kohtaa millään.. Nyt synnytyksestä on 5 kk, olo on muuten hyvä, mutta liiallinen ”riehuminen” ja vatsalihasten käyttö saa alavatsan helposti kipeäksi. Synnytyksen jälkeen olin tosi pettynyt sektioon ja siihen, että mun kroppa ei toiminut kuten piti. Nyt kun aikaa on vähän kulunut, olen ihan ok asian kanssa. En voinut vauvan väärälle tarjonnalle mitään, ja olen vaan onnellinen, että kaikki meni hyvin ja saatiin ihana poika syliin.
 13. Max on ihan kiva nimi, selkeä suomalaisellekin, mutta sopii myös kansainvälisesti. 8. Otava?
 14. Kahdelle ekalle otettiin pakkaus ja nyt kolmannelle otetaan todennäköisesti rahana. Kotoa löytyy vielä molempien pakkauksien petivaatteet, pyyhkeet, vaatteet, makuupussit yms.
 15. Hitaita aamuja ja spontaania seksiä. Ja rauhallista keskeytymätöntä olemista, sitä ettei tarvitse koko ajan olla "käytettävissä".
 16. Olen ottanut neljälle pakkauksen. Nyt viimeisimmästä (2017) ei tullut käyttöön kuin pyyhe, sakset, makuupussi, kietaisubodyt käännettävillä hihansuilla. Nyt ajattelin etten ota ja yritän jostain ostaa vain makuupussin. Olen kaikille lapsille säästänyt oman vuoden äp pussin.
 17. Otettiin esikoisesta (vuoden 2016). Kaikki sisävaatteet olivat kuitenkin todella huonoa laatua ja valtavia. Niistä ei mitään iloa ollut, joten päätettiin, että ei otettaisi pakkausta sisarukselle. Nyt, kun onkin kaksi tulossa, taidetaan ottaa yksi pakkaus ja kaksi rahana. Saadaan toiset petivaatteet, makuupussi, villavaatteet, tumput ja haalari. Toivotaan, että vaatteet olisivat vähän parantuneet parissa vuodessa.
 18. Ensimmäisestä kuukautiset alkoivat aika lailla tasan vuosi synnytyksen jälkeen ja heti ensimmäisistä kuukautisista raskauduin uudestaan. Toisesta kuukautiset alkoivat 1v 5kk synnytyksen jälkeen ja taas raskauduin heti ensimmäisestä kierrosta. Molemmissa tapauksissa imetys jatkunut vielä, oikeastaan niin pitkälle kunnes maito raskauden myötä sit jossain vaiheessa loppunut.
 19. Kahdesta ensimmäisestä annettiin tyttölupaus ja tyttöjä he olivat. Nyt tästä kolmannesta luvattiin poikaa, ja itsekin kyllä heti ultrasta nähtiin että haaroväli on erinäköinen, kuin tytöillä oli. Toki varmuus saadaan sit vasta jokusen viikon päästä synnytyssalissa!
 20. Earlier
 21. Mä olin vähän vastaavassa tilanteessa esikoisen odotusaikana: eka haastattelukierros rv 27 paikkeilla, toinen (puhelinhaastatteluna) rv 37 ja viimeinen kierros kun esikoinen oli 6-viikkoinen. Kyseessä oli uusi paikka saman organisaation sisällä. Tein jo hakemuksen saatekirjeessä selväksi, että olen raskaana ja että olisin äitiyslomalla, kun työt alkaisivat. Sain tästä huolimatta kutsun haastatteluun, jossa kysyttiin "off the record", koska palaisin töihin ja vastasin, etten voi vannoa, mutta luulisin että palaisin, kun lapsi on noin vuoden. (No, siinä vaiheessa olinkin uudestaan raskaana, mutta se on eri juttu ) Toinen haastattelu tehtiin puhelimitse, koska sekä haastattelijat että minä koimme sen helpoimmaksi. Viimeiseen haastatteluun meninkin siten, että ensimmäisiksi sanoikseni kerroin, että aivoni ovat hormonien takia mössöä, olen ekaa kertaa erossa vauvasta enkä tiedä, saanko itsestäni irti mitään. 30 min myöhemmin sain kehuja vastauksistani ja pari viikkoa myöhemmin vahvistuksen valinnastani. Myös mulla oli sijaisehdokas valmiina. Myös kaveripiirin kokemukset tukevat samaa: kannattaa vain itse ottaa raskaus puheeksi heti ja ihan suoraan. "Haluan tähän aluksi kertoa, että olen tosiaan raskaana..." Tsemppiä!
 22. Vanha ketju, mutta herättelen keskustelua vähän. Ensi viikolla oon menossa työhaastatteluun ja oon silloin rv 26 Vatsa kyl näkyy jo eikä mitään peittelyn mahdollisuuksia ole. Työnantaja olis sama kuin nytkin, mutta osasto ja tehtävät vaihtuisi, vähän etenemistä uralla. En ole varma tietääkö just ne haastattelijat raskaudestani, vaikka käydäänkin heidän kanssaan esim. samassa lounasravintolassa ja sillä tavalla ohimennen välillä nähdään. Työt alkais varmaan helmikuussa johonkin aikaan, ja oon jäämässä maaliskuun lopussa äitiyslomalle. Miten voisin asian tuoda itse esille haastattelussa? En haluaisi että se olisi huoneen vaaleanpunainen norsu mistä kukaan ei puhu mutta kaikki ajattelee Työhön voisi oletettavasti löytää helposti sijaisen vuodeksi, koska nytkin sitä hoitaa sijainen kun edellinen tyyppi lähti ennen joulua aika yllättäen. Eli minulla olisi jo yksi mahdollinen ratkaisuehdotus valmiina
 23. Toka tulossa ja otetaan pakkaus. Esikoisellekin otettiin (vm. 2017) ja tykkäsin tosi paljon. Olisi kiva saada tälle uudellekin syntymävuoden paketti, mutta taidamme joutua tyytymään viime vuoden malliin. Vaatteita jonkun verran kyllä löytyy jo, mutta lisäsetti petivaatteita ja pyyhe kelpaa aina. Ja siis toki ne vaatteetkin on oikein jees!
 24. Mintaka onnittelut vauvasta <3 ei vielä kannata luovuttaa <3 pumppaatko vauvalle muuten maitoa? Jos rinnalla ei jaksa pitkään olla? Harjottelette vaan kovasti ja pumppaat sitten jos vauva ei jaksa imeä, niin samalla sun maidontuotanto pysyy. Sitten kun vauva on vähän vahvempi ja jaksaa imeä kunnolla niin sitten rinnalla vaan niin paljon kun mahdollista. Vauva saa kuitenkin aina rinnasta enemmän irti kuin pumppu. Pidät vauvaa sylissä mahdollisimman paljon iho ihoa vasten ja koitat vaan rentoutua niin paljon kun mahdollista. Tiedän että se on vaikeeta kun on keskonen ja kaikesta pitää koko ajan huolehtia ja katsoa että vauva syö tarpeeks ja kaikkea mahdollista. Imetysteetä voi juoda tai muita sellasia mitkä tehostais maidontuotantoa. Mutta eniten auttaa se vauvan lähelläpito ja rentoutuminen ja että antaa sun rintojen ja kropan tehdä se mitä sen kuuluu. Mä itse en ekan kanssa pystyny imettämään, olin niin kierroksilla ja mun maidot ei vaan noussu ja sit mentiin korvikkeella ja imetin vaan yhdestä rinnasta puolet ajasta. Et kaikenlaista voi olla ja jos sä haluat täysimettää niin miksei se ois mahdollista mutta keskosen kanssa tarvii vaan tehdä enemmän töitä. Koska kyllä sellanen laskettuna aikana syntynyt vauva osaa jo tehokkaammin syödä, niin tissitkin sit joutuu siihen tottumaan. Keskosen kanssa pitää vähän kauemmin harjotella ja auttaa että se menee yhtä tehokkaaksi. Mut älä luovuta, jos imetys on sulle unelma niin ei minkään tarvitse sitä estää <3 Imetysasennoista kannattaa kans kattoa että mikä on tehokkain ja mikä toimii itselle parhaiten, se merkkaa myös tosi paljon. Kannattaa kokeilla erilaisia asentoja
 25. Esikoisen synnytys alkoi vesien menolla 03, supistukset alkoivat 06 ja vauva syntyi noin klo 19. Kuopuksesta alkoi samaan tapaan 02:30, supistukset 03 ja 06 oli vauva sylissä.
 26. @Maisamou heh.. tuon haamuplussan jälkeen on olleet Rfsu nätisti negoja ei yhtään juoksettunutta väriä nyt siis vasta dpo7 .. huomenna jo laadullisesti parempaa sitten mukaan (pc) @Hatchling olen kovin pahoillani.
 27. @Petite On kyllä härski viivan paikka Miten sulla on testailut edistyneet?
 28. @Hatchling voi ei, pahoittelut
 1. Load more activity