All Activity

This stream auto-updates   

 1. Yesterday
 2. Täällä esikoinen nyt 8-vuotias ja harrastaa sählyä. Harkat on 2krt/vko ja tähän päälle turnaukset, jotka sijoittuu viikonlopuille. Turnauksia on ollut nyt about 2-3 kuukaudessa. Tähän mennessä olen ollut treeneissä ja peleissä aina mukana, mutta varmaan jää osallistuminen vähemmälle, jos ja kun kuopus haluaa alkaa harrastamaan. Minua kiinnostaa se, kuinka paljon te vanhemmat olette harrastuksissa läsnä. Jäättekö katsomaan treenit (jos sellainen mahdollisuus on) vai kuskaatteko vaan / kyselette myöhemmin, miten meni?
 3. Kolmio saunalla pienkerrostalossa, 80m2. Perheessä kaksi aikuista ja kaksi lasta. Toistaiseksi mahdutaan tähän ihan ok, mutta isompi asunto sekä perheenlisäys haaveissa.
 4. Nuorempana en halunnut lapsia ollenkaan. Sen oikean tavattuani mieli muuttui nopeasti. Ensimmäisen jälkeen ajattelin, että yksi riittää. Sitten iski vauvakuume, minkä jälkeen ajattelin, että kaksi riittää. Nyt haaveilen kolmannesta. En ole ikinä haaveillut siis mistään tietystä lapsimäärästä. Haaveilen säännöllisen epäsäännöllisesti +1:stä Nyt tuntuu, että kolme ois passeli mutta oon tainnu olla tässä tilanteessa ennenkin.
 5. Last week
 6. Tänään oli siis ERA ja vaikka tutkimus ei tosiaan ollut miellyttävimmästä päästä (astetta ikävämpi papa), niin kuvaisin enemmän epämiellyttäväksi kuin kivuliaaksi. VARSINKIN verrattuna muutaman vuoden takaiseen kierukan laittoon, joka sattui aivan järkyttävän paljon (meinasin pyörtyä, kun kierukka "aukesi"). Tänään siis dpo 5 (tai 5,5) ja limis oli 9,64 cm ja nätti. Tuloksia nyt sitten odotellaan viikon tai kahden verran vielä ja sitten tiedetään, millainen kiinnittymisympäristö kohtuni on alkiolle. Hauska sattuma muuten, että Me Naisissa oli tästä aiheesta juuri juttu: https://www.menaiset.fi/artikkeli/hyva-olo/terveys/anni-40-tuli-raskaaksi-16-tuloksettoman-alkionsiirron-jalkeen-uuden Tuo ERA muuten ilmeisesti toimii vähän kuin jenkeissä käytetty endometrial scratching, jonka sanotaan myös parantavat raskautumisen mahdollisuuksia, kun kohtu aktivoituu ilmeisesti paikkaamaan kudosvaurioita. En sitten tiedä, onko tässä tieteellistä näyttöä taustalla.
 7. Kivut vähenivät reilusti lapsen syntymän jälkeen.
 8. Moi kaikille! Parin vuoden tauon jälkeen paluu tähän ketjuun. Toinen toiveissa eikä sitä vauvaa näköjään luomusti meille vieläkään anneta. 30.11. aika lapsettomuuspolille ja siitä se rumba taas alkaa. Toivottavasti tällä kertaa ei kestäisi niin kauaa mitä esikoisesta.
 9. Mun suosikki on Madara Käytän heiltä dödöä, kasvovoidetta ja sitten toisinaan vartalovoide käytössä myös. Ai niin, heiltä palasaippua myös päivittäisessä käytössä. Vauvalle on ollut sitä pikkulasten pakkasrasvaa naamaan ja sitten kylpyvaahtoa/pesuainetta Madaralta. Toisinaan deodoranttina on ihan kookosöljy + eteerinen öljy. Pitää yllättävän hyvin! Sheavoita kokeilin samaan tarkoitukseen ja yhtä hyvin piti. Tuli mieto, saippuainen tuoksu. En huomaa että olisi tahrannut vaatteita, mutta pukeudun aikalailla mustaan. Muutenkin pyrin käyttämään mahd. luonnollisia pesuaineita kotona. Kaikki suihkeet eli kylppäri, yleissuihke ja lasien ja peilien pesut ovat Attitude/Mummi ja minä/Ecover/vielä joku mitä en muista, lattianpesuun joko Ecover tai mäntysuopa, tiskiainetabletit myös Ecoveria, käsitiskinä Attitude, pyykissä käytän Lummetta tai sitten Attitude/Ecover. Ainoa vahvempi tällä hetkellä on kloriitti kissojen vessojen pesua varten. Käsisaippuoiksi ostan Lactolinea tai Ole hyvää ison täyttöpakkauksen ja laitan sitten pumppupulloihin. Jotenkin mukavampi olo kun ei käytä kamalan vahvoja "myrkkyjä" kotona. Pikkuvauvan pyykit olen pessyt pesupähkinäliuoksella ja ihan hyvin sekin toimi.
 10. Mä oon tykännyt Schmidt'sin dödöistä, on tehokkaita eivätkä tahraa. Nyt viimeisimpänä ollut käytössä tämä hiili-magnesium: https://www.biodelly.fi/deodorantit/1818-schmidt-s-deodorantti-hiili-magnesium.html
 11. Kiitos Aurelie positiivisen kokemuksen jakamisesta Mä päädyin käymään yksityisen vastaanoton eteisessä, heh. Kerroin vastaanotossa olevalle henkilölle murheeni ja tilanteeni itkua tuhertaen ja päädyttiin siihen ratkaisuun, että aloitetaan käynnit 3kk päästä.
 12. Kiitos sarvis kommentista (piti kirjoittaa jo edelliseen viestiin). Luin tätä ketjua nyt ajatuksella ja mieli vähän selkeytynyt. Mut hitsi vie miten monimutkaista tää homma voi olla. Nyt pohdin sitä, montako terolutia pitäis ottaa oviksen jälkeen.. lapsettomuusklinikalla sanottiin että vois ottaa vähemmän kuin 10 jos kierto tosi pitkä. Mut se mun käynti oli vaan pikainen tilanteen kartoitus, eikä varsinainen lääkäriaika. Menin vaan itkuisena itkuisena kysymään neuvoa ja päädyttiin siihen, että odotellaan vielä 3kk ennen varsinaista hoidon aloitusta. On tässä odoteltu 1,5v toista raskautta.. Oletteko te syöneet 10 tabua, vaikka ovis ois ollut vasta myöhään?
 13. Aiempiin kommentteihini lisäystä. Kävin yksityisellä lääkärillä raskaustoiveita pohtimassa ja sain sen 15.-26.pv ohjeen..nooh, olisi pitänyt valita suoraan lapsettomuusklinikan käynti. Kävin nyt sit juttelemassa ekaa kertaa siellä ja siellä lytättiin just se, ettei terolutia kannattais ottaa ennen ovulaatioo. Et voisi tehdä ovulaatiotestejä ja muutaman kuukausen kokeilla vielä Terolutilla 3 pv ovulaation jälkeen.
 14. Toiveissa 2-3, nyt 1 lapsi ja toinen tekeillä. Olen haaveillut vielä isommasta perheestä mutta loput saavat olla sitten adoptoituja tai sijoituslapsia. Aika näyttää.
 15. Löysin vanhan tekstini Edelleen yhdessä ollaan, kohta 10v. Naimisiin mentiin reilu 1,5v sitten. Mieskin lopulta rupesi kuumeilemaan ja ensimmäinen lapsi on matkalla maailmaan Olen tyytyväinen, että asiat meni näin ja viivyteltiin yrityksen aloittamista viidellä vuodella, vaikka silloin aikoinaan tuntuikin kauhealta kuumeilla yksin.
 16. Oltiin kahta ajateltu, mutta nyt raskaana ollessa on vahvistunut ajatus yhdestä lapsesta
 17. Meillä on tämä suunnitelmissa! Jos kaikki menee hyvin niin vauva syntyy kesäkuussa ja marraskuussa olisi tarkoitus lähteä reissuun kuukaudeksi. Reilu viikko oltaisiin Kanadassa ja loput Havaijilla
 18. Itse en lasten kanssa ole ollut, mutta Canggussa olimme viime vuonna ja voisin sinne mennä lasten kanssa Ja lapsia siellä olikin paljon. Ei tosin sellainen perus kanaria tms. all inclusive -lapsiperhekohde, mutta semmoisille vähän kokeneemmille omatoimimatkailijoille hyvä Canggun ranta ei missään nimessä ole lapsille sopiva (surffareille tarkoitettu eli isot aallot ja kovat virtaukset).
 19. ^ Mulla on ollut We love planet -merkin deodorantti"voide". Monissa luonnonkosmetiikkadödöissä on mukana alkoholia, mikä ensinnäkin kuivattaa mutta myös haisee kamalalta. Omassa käytössä: - Urtekram shampoo ja hoitoaine (hoitoainetta käytän myös sheivaukseen) - Flow kosmetiikka sarjan palasaippua kasvojen ja vartalon puhdistukseen - Flow kosmetiikka puhdas sheavoi ihon rasvaukseen talviaikana - We love planet deodorantti - Sante hammastahna - kookosöljy liukuvoiteena Mitään meikkejä en käytä
 20. Kiitos @Töhö ja @Huppapuppa! Eteneminen on nyt sellainen, että tästä kierrosta tulee taukokierto - kävin letrojen jälkeen lääkärillä ja totesimme yhdessä, että tehdään ERA-tutkimus ennen viimeisen alkion siirtoa. Kypsymässä oli hieno folli ja kohdun limis oli kp 9 jo 7,6 mm, eli sitä kautta tilanne oli hyvä. Tätä ERAa lääkäri suositti, kun kaikki näyttää muuten hyvältä ja alkiotkin ovat olleet hyviä, eli tsekataan, onko kiinnittymisajankohdassa jotain eroavuutta kohdun suhteen IVF:ssä käytettyy normiprosessiin verrattuna. Näin voidaan sitten tarvittaessa muuttaa siirtopäivää sen mukaan tuosta 5. päivästä. Ma on siis ERA, joka on ilmeisesti aika kivulias, vaikkei kauan kestäkään - palaan tänne päivittämään kokemukset. Ulkomaisilta foorumeilta löytyi enemmän tietoa, mutta Suomesta ei juurikaan. Tämän jälkeen sitten joulukuussa viimeinen PAS ja siitä sitten uuteen kierrokseen, niin ehdin vielä saada lääkkeet tämän vuoden lääkekaton alle. Seuraavassa IVF-kierroksessa tehdään saaduille alkioille (olettaen, että sato on järkevä ja hedelmöittyvät ja selviävät 5. päivään) alkiodiagnostiikka. Eli siinä kierrossa ei sitten tuoresiirtoa varmasti ehditä tekemään lainkaan. Tuo ERA olisi joka tapauksessa siis tehty sitä alkiodiagnostiikkaa ajatellen, koska niistä kavereista tulee niin kalliita yksilöitä, että haluavat varmistaa siirtopäivän olevan ideaalein mahdollinen. Onko täällä ihmisillä kokemuksia tuosta ERAsta?
 21. Minulla myös tämäntyylinen kokemus - kun 26v odotin esikoista, isäni kysyi kuultuaan uutisesta että "Oliko tuo nyt järkevää?" Se tuntui kyllä käsittämättömän loukkaavalta. Toki isäni on muutenkin luonteeltaan sellainen toisia kovasti arvosteleva eli tämä oli hänelle kai taas yksi asia mistä kuuluttaa oma mielipide. Nyt mietin missä vaiheessa edes kertoa jos kakkosen kanssa tärppää. En varmaankaan kiirehdi asian kanssa.
 22. Tää onkin hyvä keskustelu, kun kuuluvissa on vanhempien ja opettajien ääni
 23. Millasia viikkorahoja vuonna 2017 on?
 24. Omasta lapsuudesta muistan, miten pahalle tuntui kun isosiskolla oli kasvukipuja.
 25. Missä iässä kasvukivut ovat tyyppillisimmillään?
 26. Suosittelen nopeita digitaalisia mittareita, ovat nykyään tosi helppoja käyttää.
 27. Mä haluun itselleni tuota muumi-suihketta
 1. Load more activity