All Activity

This stream auto-updates   

 1. Past hour
 2. @ashley, tämä nykyinen raskaus on mun kuudes, mutta kolmatta lasta odotetaan. Takana siis keskenmeno rv 6, kohdunulkoinen, onnistunut raskaus, keskenmeno rv 6, onnistunut raskaus ja nyt raskaus menossa rv 8. Taustan takia pelot on raskaana ollessa aina mukana. Huoletonta odottaja musta ei millään saa, vaan pelkään loppuun asti sitä että jotain menee pieleen. Sykkeen olen tässä raskaudessa nähnyt, se lievitti pelkoja hetkeksi, mutta nyt ne pelot alkaa taas nousta pintaan. Olen vaan todennut, että niiden pelkojen kanssa on vaan jotenkin pakko oppia elämään. En tiedä oliko tässä nyt mitään apua. Mutta halusin vaan sanoa, että pelot keskenmenon jälkeen on ihan normaaleja ja keskenmenoista huolimatta myös onnistuneet raskaudet on mahdollisia.
 3. Toisesta raskaudesta kertyi yhteensä noin 10 kg, kotiin palasin noin 8 kg kevyempänä ja nyt reilu 6 vkoa synnytyksestä olen lähtöpainossa, jossa siis alkujaankin on noin 30 kg liikaa tähän varteen...
 4. Today
 5. Laitanpa itsekin nyt jotain ajatuksia tänne... Viime kesänä oli keskeytynyt keskenmeno, joka todettiin rv 12. Alkio oli kuitenkin kuollut jo rv8. Alusta alkaen oli tosi epäileväinen olo raskauden suhteen. Olen jo rv 5 sanonut miehelle, että tuntuu, ettei siellä ole ketään (vaikka sikiö sinnitellyt rv 8 asti). Miehen päätöksellä ei menty varhaisultraan, joten kauhuissani odottelin sinne np-ulraan asti, jossa sitten asia todettiinkin. Jotenkin itse keskenmeno ei ollut niin järkytys, olinhan 'tiennyt' asian alusta alkaen. Tyhjennys ja jälkivuoto olivatkin sitten oma lukunsa, vuodin kesähelteillä 8 viikkoa ja jalkovälini hankautui siteistä verille. Oli aivan p**seestä koko kokemus vaikkei kaavintaa tarvittukkaan. Nyt olen uudestaan raskaana ja tunnistan nämä 'en halua soittaa neuvolaan' ym jutut. Lasken koko ajan sen varaan, että kun huonoja uutisia saadaan varhaisultrasta niin on sitten poika niin ja niin hoidossa, piilottelen asiaa niin ja niin töissä ym. Vaikkei samanlaista tuomionpäivä fiilistä ole tullutkaan tästä raskaudesta, niin ovat oireet (vielä?) niin vähäiset ettei se herätä luottamusta. Varhaisultraa en jättäisi välistä mistään hinnasta, vaikka jos siellä jotain näkyykin niin en sittenkään luota siihen, koska viimeksi alkio kuoli rv 8. Jos en myöhemmin kotidopplerilla (mikäli siellä mitään on) löydä sydänääniä, menen kyllä uudestaan ultraan. Pelko persiissä koko ajan, vaikea luottaa raskauteen, vaikea haaveilla tulevasta, ei minkäänlaista uskoa siihen, että joskus toinen lapsi edes saataisiin. Tulevaisuuden näkymissä koen keskeytyneen keskenmenon tai keskeytyneen tuulimunan toinen toisensa jälkeen kunnes en enää jaksa yrittää... Eli hemmetin vaikeaa on. Toivottavasti varhaisultra viikon päästä helpottaa oloa. Ultra siis 7+0, nyt 6+0. Kohtalotovereita? Kävikö lopulta hyvin?
 6. Yesterday
 7. Koton yöllä sängyssä, läikät näkyy petarilla vieläkin vaikka on yritetty jynssätä
 8. Last week
 9. Nostelen tätä. Vinkkejä tarvittaisiin. Onko missään autossa kolmea täyskokoista takapenkkiä ja sen lisäksi vielä yli metrin syvä takatila? Vai pitäiskö ottaa suosiolla 7-paikkainen, jotta saa tarvittaessa kuskattua myös pitempiä tavaroita?
 10. @Laiheliini89 mites pian sinulla alkoi kierto uudelleen pojan syntymän jälkeen? Ja imetitkö vielä kun alkoi? Jokainen on tietty kiertojensa kanssa yksilö, kiinnostaa vaan tuon PCOSin takia että miten teillä meni..
 11. @Haaveissa yritin kovasti googlettaa, että miten tuo luteaalivaihe lasketaan, ja monessa yhteydessä sanottiin, että mahdolliset tuhruvuotopäivät lasketaan myös siihen mukaan. Eli jos oikein ymmärsin, niin luteaalivaiheen pituus olisi niiden päivien määrä, jotka jää ovispäivän ja ensimmäisen kunnon vuotopäivän (kp1) väliin. Ja monessa paikassa sanottiin, että 10-11 päivää olisi riittävä ja vasta alle 10 päivää olisi liian lyhyt. Joten eiköhän nämä kierrot ole kuitenkin ihan ok ja kaksi kemiallista menee vielä helposti sattuman piikkiin. Tsemppiä sinullekin yritykseen
 12. @Doremifa, aluksi pumppailin aina imetyksen jälkeen ja välillä välissäkin, mutta nyt en ole yli viikkoon pumpannut ollenkaan. Parhaimmillaan sain kyllä oikeasta pumppaamalla 50ml, mut vasemmasta vain 5, joten oli aika turhauttavaa. Sitten kun vielä vauva vaati ruokaa usein niin rinnanpäät oli kaikesta siitä tosi arat ja imettäminen lähinnä ärsytti.. Joten lopetin pumppaamisen ja nyt menee paremmin. Varsinkin aamulla eka imetys tuottaa hyvin maitoa, kun rinnat ovat saaneet parhaimmillaan levätä sen 6 tuntia. Toisaalta ehkä sillä tiheällä pumppaamis-imemisrumballa oli osansa siinä, että nyt maitoa sitten tulee.. Huomaan myös, että vasen on hieman lähtenyt elpymään, koska nyt tunne kihelmöintiä myös vasemmassa rinnassa silloin kun imetän oikeaa, kun aiemmin en ole tuntenut siinä mitään. Vasemmasta myös heruu n.20ml samalla kun imetän oikeaa, vaikka siitä ei imemällä samalla tavalla irtoakaan. Oikea taas ei heru itsestään, vaikka siitä tulee hyvin imemällä. Käytän siis aina sellaista keräyskuppia toisessa tississä kun imetän, ettei mene pisaraakaan hukkaan. Ja imetän sitkeästi myös toisen rinnan, vaikka ei saisi sieltä kuin pisaran tai pari.. Kyllä se lapsi aika nopeasti itsekin sitten lopettaa jos ei tule mitään, mutta ainakin on yritetty ja ehkä se siitä jossain vaiheessa "avautuu". @sarvis, en minäkään jaksa mitään tarkkoja määriä korvikkeesta mittailla, joten tuo korvikemäärän arviointi perustuu ihan vain siihen, kuinka monta pulloa vuorokaudessa menee. Avaamisaika kirjataan aina ylös pullon korkkiin, jotta ei tule vahingossakaan seisotettua yli vuorokautta yhtä pulloa jääkaapissa.
 13. Moi, minä täällä taas siirtoa kaipailisin. Tälle: Ja tuonne kuumeilupuolelle jos saisi tällä kertaa. Kiitos!
 14. @roopsukka En ole jaksanut kauheasti enää pyrkiä täysimetykseen. Jos vauva saa päättää, syö se noin 700 ml korviketta vuorokaudessa 7-8 erässä ja rintaa lisäksi vähintään yhtä monta kertaa. Tiedä häntä sitten, paljonko rinnalta saa, kun ei ole vaakaa, mutta maitoa kyllä edelleen tulee. Lypsämiselle ei vaan tunnu juurikaan olevan aikaa. Olen jopa ollut päiviä laskematta korvikemääriä ollenkaan! Vapauttavaa. Kasvua oli tullut siis 4 vkon iässä 3.7 cm syntymään, ei 2.7 kuten aiemmin mainitsin. Kovasti tuntuu kyllä kasvavan. Mietin että pitäisikö kokeilla imetysapulaitetta, kun löysin sen varastosta. Saisi annettua lisämaidot samalla tissillä.
 15. @Doremifa voi harmitus toivotaan vahvistuvaa viivaa seuraavaan kiertoon mulla luteaalivaihe oli tässä kierrossa 8 päivää, jos lasketaan siitä kun alkoi tuhruttamaan. Klinikan lääkäri sanoi että 7-8 päivää jos luteaalivaihe on niin nippanappa saattaa ehtiä kiinnittymään. Eli 10 päivää on ihan ok, mulla edellinen raskaus alkoi 10-11 päivän luteaalivaiheella. Mutta toki jos huolestuttaa niin saat varmasti Terolutit pitämään kierron hieman pidempänä. Tsemppiä
 16. @roopsukka mulla vasemman rinnan maidoneritys on ehkä kymmenesosa siitä mitä oikeasta tulee! Taisin loppuvaiheessa imettää pelkästään oikeasta rinnasta, kun oli niin turhauttavaa kun tiesi, ettei sieltä vasemmasta mitään tule... Oletko pumppaillut imetyksen lisäksi (tai päätteeksi), jotta maidoneritystä sais nostettua? Tai jos pumppais huonompaa rintaa samaan aikaan kun imettää paremmasta? Tsemppiä lisämaitojen purkuun, toivottavasti onnistuu! Tuo 100ml kuulostaa jo tosi hyvältä, vau!
 17. @Doremifa, täällä myös yksi osittaisimettäjä.. Maidonnousussa kesti viisi päivää, ja silloinkaan ei vielä tullut mitään huimia määriä, vaan jotain 5-20ml per rinta. Meni hetki, ennenkuin asia tajuttiin ja vauva ehti pudottaa painoaan jonkun verran niin, etteivät päästäneet meitä sairaalasta kotiin ilman, että syötettiin lisämaitoa ja seurattiin vielä yksi yö. Nyt ollaan yritetty päästä lisämaidoista eroon, kun pahimmillaan meni se yli 500ml/vrk ja ollaan tällä hetkellä noin 300-200ml lisämaidoilla tässä projektissa. Tissini tuntuvat kuitenkin toimivan hyvin epäsäännöllisesti, kun välillä saan punnituksessa maitomääräksi jopa 100ml (ekaa kertaa tänään) ja sitten seuraavalla syötöllä ei tulekaan enää kuin 40ml. Vaaka on siis ihan elinehto meillä, kun ei voi tietää mitä sieltä milloinkin irtoaa. Jännä juttu muuten tuo tissien epätasaisuus, sillä minullakin oikealta puolelta tulee huomattavasti enemmän kuin vasemmalta. Eli esim. 80 oikealta ja 10 vasemmalta. Ehkä siinä myös syytä, miksi on niin vaikea päästä täysimetykseen, kun toimii vähän niinkuin puolella teholla. @sarvis, kuulostaa aika kovilta määriltä nuo vauvan syömiset.. Meillä menee kerralla 120ml ja sitten vauva yleensä on jo kanttuvei.. painokiloja nyt noin 4,5kiloa, eli painonlisäystä syntymän jälkeen on tullut vain n.300g, kun silloin alussa tippui niin reilusti ja lapsi painoi muistaakseni johonkin 3680, vaikka syntymäpaino oli 4110g..
 18. Kaksosista tuli 15kg, jotka jäivät sairaalaan. Vauva vuonna tosin keräsin takasin jonkun 8kg
 19. Earlier
 20. Joo, on tuo dpo13 ihan aavistuksen vahvempi ja ovulaation ajankohta on testattu. Mutta tämänpäiväinen testi kyllä ratkaisi tämän jutun. Taisi olla kuivuttuaan jopa vielä vaaleampi kuin tuo dpo11 Että sinne meni meidän haave yhden kouluvuoden ikäerosta... Onko mulla liian lyhyt luteaalivaihe, kun ovis tuli kp15 ja oireiden perusteella kierron pituus olisi ollut tällä kertaa 25-26 päivää? Tämä oli eka kerta kun käytin ovistestejä. Synnytyksen jälkeen kierrot ovat olleet 23-26 päivää. Edellinen kemiallinen meni niin, että menkat ehtivät jo kestää pari päivää ennen kuin kroppa "huomasi" olevansa raskaana ja laittoi vuodolle stopin.
 21. @Doremifa Munkin näytöllä alempi on selkeämpi. Ootko kokeillut jotain toista testiä?
 22. Alemmassa testissä viiva on selkeämpi mutta onhan se aika haalea dpo13. Onko ne dpot ihan varmoja?
 23. @Doremifa mun näytöllä alempi on vahvempi, mutta en osaa tuosta testistä sanoa mitään.
 24. Piti paikkansa, esikoinen tyttö ja tosikoinen poika. Pojasta varsinkaan ei ollut epäilystä, vehkeet oli esillä näyttävästi.
 25. Ultraääni ei mene läpi kaasusta, eli se suolen ilmatäyteisyys (pierun liikkuminen suolessa) huonontaa kuvan laatua. Täytyy painaa enemmän anturilla tai yrittää katsoa eri kulmasta.
 26. ja sit oon myös kuullut että suolen "mylvintä" aiheuttaa myös kohtuun liikettä joka vaikuttaa sit ultrakuvan selkeyteen, että vähänkään ilmaa liikkuu suolen puolella nii sekin voi vaikuttaa. Mulla kerran yhessä ultrassa oli opiskelija ultraamassa ja sitä gyne neuvoi, nii gyne sano siinä et taitaa suoli liikkua sen verran että pitää painaa sitä ultra-anturaa vähä paremmin että näkee selkeämmin.
 27. Aa, ok!! Kiitos tiedosta @Tepsa! Sekin tosiaan selittäis, miksi yhdessä kuvassa näkyy ja muissa ei!
 28. Taitaa jäädä kemialliseksi tämäkin... Ylempi dpo11, alempi dpo13.
 29. napanuora näyttäs mun mielestä menevän vauvan alla ja pään takana, tuo harmaa voi olla esim vaikka lapsivettä tai kohdun seinämää tms. eli ultra ei ole tarpeeksi selvästi läpäissyt kohtua, mullaki nuita ollut joissain ultra kuvissa, nuo on aika ultraaja kohtaisia et näkyykö siinä kuvassa vai ei.. toiset ultraajat painaa sen ultra-anturan paremmin mahaa vasten ja toiset painaa sen kevyemmin.
 30. Varmaan voi olla @sarvis! Mä en yhtään tiedä. Hämää, kun muissa kuvissa tuota ei näy, eikä esikoisen vastaavissa ultrakuvissa näy mitään vastaavaa. Napanuora ois kyllä looginen selitys, kun jos on ollutkin vähän eri paikassa / asennossa muissa kuvissa niin selittäis miksi tässä näkyy ja muissa ei
 1. Load more activity