Tiitiäinen

Kestovaippagallup


37 posts in this topic

Meillä käytetään sekä taskuja, että sisävaippoja + kuorta.

Eniten mä tykkään taskuista, ku niistä saa halutessaan joko ohuen tai paksun paketin, eikä tarvii erikseen pukea vaippaa ja kuorta. Sisävaipoista tulee aina vähän paksumpi paketti ja sit ku neiti tykkää rimpuilla hoitopöydällä, niin kahen eri vaippaosan pukeminen on välillä työlästä.

Taskujen täyttäminen on välillä vähän pitkäveteistä, mut aika hyvin jo tiedän mitä mihinkin vaippaan käytän, niin ei siinä lopulta kauaa mee ja meillä suurinosa sisävaipoistakin on täytettäviä taskumalleja, et täyttämistä on joka tapauksessa.

Öisin käytän sisävaippaa ja villahousuja, mut noi yövaipat on ihan vaan yökäytössä.

 

Sillon ku neiti syntyi käytettiin välillä harsoja, mut mä en jotenkin tykänny niistä, ku niiden taitteleminen ei tahtonu oikeen onnistua ja paketista tuli usein tosi iso, niin lopulta kyllästyin niihin.

Varmaan kyl mahdollisella toisella lapsella taas kokeilen harsojen käyttöä, jospa se sitten sujuisi paremmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä äänestin sekä taskuvaippaa, että harso+kuori ja sisävaippa+kuori :D Noi kaksi viimeksi mainittua toimi parhaiten silloin pikkuvauva-aikana kun poitsu ei liikkunut vielä paljoa, mutta aika pian sen jälkeen kun oppi kääntyilemään, niin vaihdettiin taskuvaippoihin :)

 

Mun mielestä harsopaketeista ei tullut yhtään paksumpia kuin sisävaippapaketeista, ja onpa harso jopa pehmeämpi kuin osa sisävaipoista. Ja plussana vielä, että kuivuukin tosi nopsaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taskuista tykkään. Kuivuu nopsaan ja helppo pukea.

 

Tämä toinen vaipatettava on vasta 1,5 kk ja ekaa vaipatettiin joskus vuoden ikäisenä muutaman kuukauden vain taskuilla. Tokan kanssa on ihan ekat viikot sisävaippa tai harso kuoren kanssa toimi parhaiten. Nyt alkaa taskutkin sopia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on käytössä BG3.0 taskut. Jossain vaiheessa kokeilin igu*Leen sisävaippa+kuori-systeemiä, mutta silloin se oli liian iso paketti. Nyttemmin ei ole toivoakaan saada yhtä vaippaa enempää päälle, kun vauhtia jo riittää... :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä poika on 7vk ikäinen ja tähän mennessä käytössä on ollut lähinnä sisävaippa+kuori/villikset. Kotona käytetään paljon sisävaippaa ja villiksiä, koska villahousut tuntuu hengittävämmiltä ja mukavammilta kuin pul-kuoret. Kotona poikanen hengailee paljon villikset+body-yhdistelmässä, eikä toisia housuja tarvita. Ulkoillessa ym kun pitää olla pöksyt jalassa, laitetaan sitten pul-kuori, villisten kanssa kun tulee niin paksu paketti.

 

Taskuvaippoja ollaan kokeiltu, mutta ne yleensä falskaa reisistä. Nyt kun painoa alkaa olla 5kg, on testailtu S-koon Fuzzeja uudelleen ja nyt ne viimein tuntuis toimivan. Taskuvaipat tullevat myöhemmin meillä enemmänkin käyttöön, kun ei tarvi pukea erikseen vaippaa ja kuorta, imuja on kätevää lisätä tarpeen mukaan ja mikä tosi tärkeää, ne kuivuvat niin paljon sisävaippoja nopeammin.

 

Harsoilla vaipatusta oli tarkoitus kokeilla, mutta meillä on noita sisävaippoja niin paljon, että harsot ovat jääneet testaamatta. Ja tuntuu, että meidän poika on pissinyt jo ihan pienestä pitäen niin paljon, että harsoista tulis saman tien läpi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tällä hetkellä, kun poika on reilu 3 kk ja n. 7000g/63cm, meillä paras on sisävaippa + kuori. Aika paljon käytetään myös harso + kuori -yhdistelmää, ja jonkun verran taskuvaippoja. Taskuja käytettiin vähän aikaa sitten enemmänkin mutta niissä pitää olla tosi paljon imua että eivät falskaa reisistä. Kuorena kotona villikset ja menossa pul-kuoret.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensin meillä käytettiin harsoja ja villahousuja, mistä mä tykkäsin eniten. Öisin käytettiin sisävaippa+villahousut yhdistelmään. Kun poika oli 4-5 kk, oli pakko siirtyä taskuihin, kun en saanut enää vaippa+villahousut- yhdistelmää puettua pojalle jatkuvan pyörimisen takia. Välillä käytettiin harso+kuorivaippa-yhdistelmää. Harsot ja villahousut on kuitenkin ollut se suurin suosikki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on käytössä yksinomaan taskuvaipat. Alkuun käytettiin myös sisävaippa + kuorivaippa-yhdistelmää ja villiksiäkin testattiin. Taskuvaipat on vaan ylivoimaisesti helpoimmat, ja löydettiin vaippa, joka sopii tytölle kuin nakutettu. Mieskin ihastui taskuvaippoihin, eikä niiden käyttöönoton jälkeen ole enää nurissut kestoilun vaivalloisuudesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on kokeiltu harsoa + kuorta, harsoa + villahousuja, sisävaippaa + kuorta sekä AIO:a. Etukäteen hankin eniten harsoja sekä pul-kuoria, koska arvelin sen olevan meille sopivin ratkaisu ja niinhän se olikin. Tähän päätökseen vaikutti myös harsojen sekä kuorten edullisuus että nopea kuivuminen. Kaikki muut ratkaisut sitä paitsi falskasivat ja villahousut olivat mielestäni työläät huoltaa, joten harso + kuori -yhdistelmä on meillä ollut paras.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minusta kaikki on parhaita! AIO:n jätin äänestämättä, mutta sekin riippuu niin paljon AIO:sta...

 

Harsot ovat sisävaipoista pitkäikäisimmät. Samat harsot, jotka meillä olivat käytössä vastasyntyneellä, ovat edelleen pötköksi taitettuna pul-kuoressa tai taskun imuna mitä käypäisimmät :)

 

Muotoonommellut sisävaipat taas ovat pienellä nopemmat pukea, kun ei tarvitse erikseen taitella. Isommalla yövaippana ehdottomat, taskuista kun sivusta falskaa helposti. Sisätäyttövaippa kuivuu nopeasti ja imua voi laittaa tarpeen mukaan.

 

Kuorista pul-kuoret pikkuvauvalla nopeat pestä, kun kakkavahinko sattuu. Villahousut taas eivät paina eivätkä purista, ja ovat hengittävät. Käytettäisiin villahousuja edelleen öisin, jos vaan iholle sopisi.

 

Taskuvaipat ovat liikkuvan lapsen kanssa mainiot. Vaipanvaihto sujuu nopeasti, varsinkin jos on täyttänyt vaipat etukäteen. Taskuvaipassa voi imuna käyttää melkein mitä vaan. Pienemmällä vauvalla tarralliset, isommalla sivunepilliset, jotka voi tarvittaessa pukea kuin housut.

 

Joku muu, jos mikä: sisä(täyttö)vaippa ja villikset. Harmi, ettei villaa voitukaan meillä käyttää, olivat niin paljon kivemmat kuin pul-kuoret.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sisävaippa+villikset oli parasta jonnekin tuonne yli 1v ikään, nyt 1½v, opettelee kuivaksi ja kesä-taskuvaipat on kiilanneet ohi tuon paketin =)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Riippuu lapsen iästä, mut vastasin tän hetken mukaan taskuvaippa.

Vauvana ehdoton oli harso/sisävaippa+villis yhdistelmä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä käytetään vähän kaikkia mutta vastasin joku muu koska mun suosikki on nauhavaippa, ja päälle pul-kuori tai merinovillikset fiiliksestä riippuen. Nauhis on niin ihanan pehmeä verrattuna vaikka harsoon eikä siinä ei ole saumoja tai neppejä jotka painaisivat. Nauhiksen sisään mä laitan Cottobabies:n mikroimun, ja tällä varustettuna vaippa imee ihan tuhottomasti eikä ole ikinä falskannut.

 

Sisävaippa + kuori/villikset on kanssa tosi hyvä, ja niillä saa mun mielestä kaikkein istuvimman paketin.

 

AIO:sta en ollut lainkaan innostunut, ajatus pitkästä kuivumisajasta ei miellyttänyt ja lisäksi epäilin paksun vaipan puhdistumista pesukoneessa. Vähän aikaa sitten meille kuitenkin kotiutui yksi AIO ulosvedettävällä kiinteällä läpällä ja siitä onkin tullut yksi meidän suosikeista. Kompakti, notkea ja hyvin istuva paketti, näitä pitäisi hankkia lisää.

 

Taskuista mä yleensä pidän kaikkein vähiten, niiden täyttäminen on niin puuduttavaa ja falskausvaara suurin. Mutta yhden koon Fuzzi (ehdottomasti kaksirivisellä nepityksellä, yksiriviset falskaa <_< ) taas on meidän luottovaippa jota käytetään aina kun on tulossa pidempi vaihtoväli ja vaipan on ehdottomasti pidettävä. Ja sen täyttäminenkin on tosi iisiä, oma insertti vaan sisään ja se on siinä.

 

Harsot taas on miehen suosikkeja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taskuja äänestin minäkin.

 

Sellaista AIO:ta ei ole meillä vielä käynyt, joka olisi pelittänyt yksinään ilman lisäimua, joten sama se sitten on täyttää vaippa kokonaan sopivaksi. Erilliset osat kuivuu nopeammin ja on muunneltavissa tarpeen mukaan.

 

Sisävaippa+kuori oli ihan liian rasittava systeemi meille. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

ehdottomasti harso ja villikset! ne falskaa vaan jos pitää liian pitkän vaihtovälin. ja se on kyllä sitten jo omaa tyhmyyttä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on tai ainakin on ollut käytössä varmaan kaikkia mahdollisia vaippoja harsoista ja nauhavaipoista aio-vaippoihin. Eniten tykkään käyttää sisätaskuja villisten kera ja taskuvaippoja. Erilliset osat kuivuu nopeasti ja vaipat saa täytettyä juuri tarpeen mukaan. Pul-kuoriin en oo tykästynyt kun kaikki kokeillut on tuntuneet jotenkin painavan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä käytössä taskut, kun olen sen verran laiska etten jaksa mitään vaippoja taitella. AIOt taas kestäävät mielestäni kuivua liian kauan, muuten olisvat käytössä. Taskuihin saa myös kätevästi säädettyä imua, meillä siis käytössä myös yövaippana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sisävaippa+ kuorivaippa (oli se sitten pul tai villa) on pomminvarma!

Käytän myös taskuja ja aio- vaippoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Harso + villikset

Harso + kuorivaippa

Taskuvaippa

Muu: sisävaippa + villikset

 

Villikset on pomminvarmat ja mun mielestä ne on hengittävimmät, joten tykkään niistä. Sisävaippa ja villikset on helpot. Pötkötaittoharso ja kuori on myös ylihelppo. Taskuvaipat on kans kätevät kunhan muistaa täyttää taskut valmiiksi. :girl_wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taskuvaippoja äänestin. Niistä meillä on käytössä BG 4.0:t ja jokunen Fuzzi Bunz M-kokoa tällä hetkellä, ja molemmat pelittävät hyvin.

 

AIOja ja sisävaippa + kuori-yhdistelmiä on kokeiltu, mutta en minä eikä mies pitäneet niistä yhtä paljon kuin taskuista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pikkuvauvalla muotoonommellut tarra- tai näpsykiinnitteiset sisävaipat ja villahousut, liikkuvalla vauvalla ja taaperolla sivunepparilliset taskuvaipat. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taskuja meillä on käytetty eniten, kivoja kun täytteen määrän voi päättää itse (ja saa yhdisteltyä erilaisia matskuja tarpeen mukaan) ja kuivuu suht nopeasti :) meillä suurin osa imuista rummutetaan kuivaksi.. Ihan vastasyntyneelle ja öisin tykkään kans sisävaippa + PUL-kuori -yhdistelmästä. Tarralliset sisävaipat oli meidän suosikkeja, kun vauva ei tykännyt aluksi vaipanvaihdosta laisinkaan :rolleyes:

 

AIO:ille on oma aikansa ja paikkansa. Niistä parhaita on sellaset, mihin saa tarvittaessa lisättyä vielä imua ja joissa imut on auki ainakin toisesta päästä. En jaksa kuivatella vaippoja kovin montaa vuorokautta :girl_sigh:

Edited by mei

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pienellä (nb- ja s-kokoisella) paras yhdistelmä oli sisävaippa ja villikset/kuorivaippa. Siitä eteenpäin sitten sivunepilliset taskuvaipat ovat olleet suosikkeina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me tykätään äp:n Bambino Mioista, se prefold+kuori on vaan niin ylihelppo. Toimii myös yöllä, koska typy ei yöunilla pissaa ( :huh: ). Mut tykkään myös harso+villiksistä, kun ne taas sit hengittää paremmin. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now