Cadeaux

Vauvojen purkkiruoat eri maissa

81 posts in this topic

^ Puuroja vauvoille/lapsille on Kreikassa saatavilla jos jonkinmoisia ja eri valmistajilta. Meille maistuu vieläkin vaniljanmakuinen puuro sekä sitten ihan tuo Nestlen hedelmäpuuro. Mutta "eksoottisempia" makuja on sitten esim. keksinmakuinen biskottokrema

Ja vauvanruokahyllyltä siis nämä kremat ovat niitä puurojauheita. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, isommissa kaupoissa kyllä näin kasapäin niitä sellaisia purkkeja, jotka ilmeisesti olivat näitä puuroja. Osassa oli näitä keksikuvia ym., mutta niitä oli niin paljon, että varmasti normaaleja löytyy myös. Meillä syödään ihan normaalia aikuisten neljän viljan puuroa, niin ajattelin, että helpompi ottaa kotoa se.

 

Ja lastenruokahyllystä löytyi myös jotain suklaavanukasta tms. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Löytyy ihan peruspuuroakin (kait :girl_crazy: ), tai siis ainakin tuo Farin Lakte = Φαρίν Λακτέ, joka tosin taitaakin olla vaniljalla maustettu. Näin olin lukevinani.

 

Joku toinenkin on olemassa, mutta sen nimeä en juuri nyt muista.

 

Vauvoille löytyy kylmähyllystä omia jugurttejakin alkaen 6kk:n iästä.

 

Ja nyt luin paikallisesta vauvalehdestä, että on NOYNOY:n tuoma vellijauhekin markkinoilla, makuja oli kaksi riisi-maissi alkaen 4kk:n iästä ja sitten toinen ns. 4 viljan 6kk:n iästä. Tosin tämä jauhe sekoitetaan mainoksen mukaan maitoon.

 

Ja toki kotoa saa sitä tuttua ja turvallista mikä vissiin ihan hyväkin varustautua, jääpähän sitten matkalaukkuun tilaa tuliaisille ruokavaraston tyhjennyttyä. :girl_wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Joo ja ei sitten tule mitään kivaa ylläriä, että pikku jääräpäälle ei maistukaan vieraammat soseet, alkais loma tosi kivasti :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ollaan oltu Suomessa nyt noin puolitoista viikkoa ja on syoty hippia ja semperia! Hippin 12 kk purkkiruoat ovat taalla siis samoja kuin meilla briteissa myytavat 10 kk purkkiruoat. Syy miksi ne ovat taalla 12 kk on kasittaakseni suola. Eli taalla 12 kk purkeissa saa olla vahan suolaa, briteissa se on sallittua aiemmin!

Korvikkeita ei olla viela koklattu kun on omaa viela jaljella ja maitoa menee muutenkin huonosti :girl_to_take_umbrage2:

Taalla ei ole korkillisia pussiruokia, tai siis en ole nahnyt vaikka citymarketissa vahan silmailinkin. Tuotekehitysmielessa mun mielesta valio voisi laittaa nuo muksupuuronsa niihin pusseihin niin olisi katevampia :girl_wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko Ruotsissa samoja merkkejä kuin täällä Suomessa? Typy on niin nirso, että raahaan ruokaa täältä mukana jos siellä on eri pöperöt :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Espanjasta ainakin löytyi monenlaista purkkipöperöä. Korvikkeita oli vain jauhemaisessa muodossa. Samoin vaippoja saatavilla. Eli ei kannatta raahata omia, jos on kaikkiruokainen lapsi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me nyt vietiin Italiaan mennessä purkkiruoat mennessämme, kun ei tiennyt miten neidille ruoka kelpaa muutenkaan. mukana oli myös maitoja, mutta tosi hyvin löytyi kyllä "korviketta", eli meidän tapauksessa yli 1v. tarkoitettuja maitojuomia. kalliimpaahan se on kun suomessa, mutta muutaa purkki nyt ei maata kaatanut. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai juu, voisinpa käydä raportoimassa vähän myöhässä miten meillä meni. Raahattiin siis kotoa ruuat pojalle, mikä oli todella hyvä koska Agia Marinassa oli tosi heikot sapuskavalikoimat siinä pääkadun varrella supermarketeissa. Useimmissa ruokakaupoissa oli vaan 1 vaihtoehto 3kk (yleensä hedelmäsose), 6kk tai 8kk (kasvis tai lihasose) ja 1v. ikäisille. Meidän hotellin minimarketissa oli yllättäen Semperin luomulihasoseita 2 vaihtoehtoa 6kk ikäiselle ja 1 vaihtoehto 1v. ikäiselle, iso purkki hintaan 3,80e, auts :grin: Ruokakaupoissa soseet olivat vähän halvempia, mutta kuitenkin n.2,50e/prk (pieni) ja isot >3e. Aika karmeet hinnat olis tulleet kun me siis raahattiin itse kotoa 22 tölkkiä ruokia (plus 4 tölkkiä käsimatkatavarassa), joista 9kpl oli isoja liharuokia ja loput pieniä kasvissoseita ja hedelmäsoseita. Melkein kaikki tuli syötyä, oisko pari purkkia jäänyt yli.

 

Koitettiin niitä paikallisia sosepurkkeja ja puurojauheita ihmetellä, mutta ei niistä hullua hurskaammaksi tullut kun ei kielestä tajunnut mitään :D

Edited by forgetmenot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tyhmä kysyy: kun olette ottaneet mukaan purkkiruokia reissuun niin oletteko pakanneet ne ruumaan meneviin matkalaukkuihin vai käsimatkatavaroihin? Onko säilyvyyden, maun yms. kannalta väliä kummassa kuljettaa? Mitkäs nuo nyky säädökset on esim. just käsimatkatavaroissa kuljetettavien ruokien suhteen? Riippuu tietysti varmaan lentoyhtiöstä ja lähtö- sekä kohdemaasta. Ollaan menossa Skotlantiin lyhykäiselle matkalle ja ajattelin ottaa muutaman purkin käsimatkatavaroihin äkillistä tarvetta varten. Mites tuo puurohiutaleiden kuljetus? Kärsivätkö ruumassa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli osa ruuista ruumassa ja osa käsimatkatavaroissa (ne joita aateltiin tarvitsevamme matkan aikana + vähän ekstraa). Suomessa en ole joutunut avaamaan purkkeja, mutta Englannista lähtiessä turvatarkastuksessa jouduin avaamaan ja maistamaan jokaikistä meidän purkkiruokaa :rolleyes: Ne purkit ei sit kovin kauaa säilyneet. Eli mä oon sitä mieltä, että kaikki mahdollinen ruumaan. Mun mielestä ne ei kärsi siellä mitenkään :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ruumaan vaan ja vain koneessa tarvitseva mukaan. :girl_smile:

Me ei Kreikkaan mennessä olla koskaan jouduttu purkkeja (ruoka ja velli) avaamaan, mutta niinkuin cake sanoi, näinkin voi käydä.

 

Ja tosiaan näiden säädösten mukaan saa olla lennolla tarvitsemat nesteet mukana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dublin, Irlanti: Vauvanruokaa saa hyvin lähes kaikista ruokakaupoista, pienimpiä "convenience storeja" tai delityypppisiä lukuunottamatta. Korviketta on tarjolla useaa merkkiä, joskin kaikki eri kuin Suomessa näkemäni. Pakkauksia on 2 dl ja 5 dl kuten kotimaassakin sekä jauhemaista näytti olevan. Purkkiruoka on aika samanlaista kuin kotimaassa, sillä erotuksella, että kanaa ja lihaa sisältävät ruuat on merkitty "alkaen 4 kk" eikä alkaen 5. Valikoima on hyvä ja sisältömerkinnät selkeät (jos ymmärtää englantia, siis). Suolaa ei näyttäny ainakaan noissa pienimpien ruuissa olevan, isompien en tarkistanut kun ei ollut tarvetta. Ei siis kannata sinne mennessä Suomesta roudata kuin mitä matkan ajaksi tarvitsee, ellei ole joku erityinen syy.

Edited by J A W

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jatkan juttua naista havainnoistani Suomessa, kun loma alkaa nyt vihdoin olla lopuillaan :girl_crazy:

 

Suomessa tarjolla olevista purkkiruoista ollaan siis tykatty Hippista ja Piltin hedelmasoseista. Lisaksi Muksun purkkipuurot ovat olleet hyvia ja niita tuleekin varmaan ikava :girl_sad: Harmi vaan ettei ole kuin yksi maku 1-3 v (tai en ole muihin itse tormannyt).

 

Muksun purkkiruoat on musta kaikki haisseet samalle oudolle, sempereissa on joskus ollut isoja kuutioita ja piltit ei ole meille aina maistuneet (paitsi ne hedelmat)... Eli ehka niita olisi pitanyt testata enemman, mutta annettiin periksi.

 

Korvikkeista mikaan ei maistunut, mutta lopettikin siis kaikkien korvikkeiden juonnin kerralla.

 

Olisin toivonut etta ruoissa olisi enemman maitoa, mutta ymmarran etta ilmeisesti on niin paljon maitoallergiaa etta sita valtetaan taalla.

 

Tuosta ruokien kuljettamisesta, tosiaan briteista pain avaamaton korvike piti avata ja maistaa. Amsterdamissa ihmettelivat kaikkia ruokia ja meinasivat poistaa kaikki. Lisaksi vauvan vesi piti kaataa pois ja hakea ravintolasta uutta tilalle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvin säilyy vauvanruokatölkit ja puurojauheet matkalaukussa ruumassa, ei siellä pakkasen puolelle lämpötila mene (kulkevathan esim.koiratkin ruumassa). Kannattaa kääräistä ruokatölkit vaippoihin, jos niitä ottaa mukaan, niin ovat turvallisesti pakatut! Me otettiin käsimatkatavaroihin sen verran mitä ajateltiin, että matkalla kuluu + vähän ekstraa lentojen myöhästymisen varalta, mikä olikin hyvä, koska paluulento oli useamman tunnin myöhässä. Ihan kovin suurta määrää ei käsimatkatavaraan kannata tunkea, koska yleensä ohjeistuskin sallii vain lennolla tarvittavan määrän ottaa mukaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Amsterdamissa ihmettelivat kaikkia ruokia ja meinasivat poistaa kaikki. Lisaksi vauvan vesi piti kaataa pois ja hakea ravintolasta uutta tilalle.

Millä tavalla ne niitä ihmetteli, eikö ne tunne lastenruokapurkkeja? :girl_impossible: Ja mitä ihmettä ne olis siellä sitten oikein tarjonneet tilalle, jos ei kaupasta ostettua valmisruokaakaan sais noin pienen lapsen eväänä olla? :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksista! Taidanpa pakata pari purkkia käsimatkatavroihin ja muutaman ruumaan. Puuro täytyy varmaan kanssa ottaa täältä mukaan (lähinnä iltapuuro). Me tehdään puuro ihan normihiutaleista. Nykään on niin hysteeristä tuo touhu, että ikinä ei voi olla mistään varma. Ja tosiaan maakohtaiset erot on varmaan aika isojakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kannattaa pakata muuta purkki mukaan niin ei tarvitse heti ruokakauppaa etsia uudessa kaupungissa, muuten olen loytanyt aina hyvin purkkiruokia lapselleni useimmista euroopan maasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kanarialle omat mukaan, jos on pikkasenkaan taipumusta allergioihin ;) Meidän moniallergikolle nyt en kuvitellutkaan löytäväni, mutta mielenkiinnosta katsoin hyllyt: kaikki sisälsivät joghurttia (myös lämpöiset!) ja kaikissa appelsiinia tai omenaa tai kaikkia edellä mainittuja :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en ole koskaan jaksanut raahata lapsille omia ruokia mukaan. Muutaman puuropussin ja lennoilla tarvittavat ruuat kyllä, mutta muuten olen aina luottanut siihen, että kohdemaasta löytyy. Ja on löytynytkin. Välillä valikoimat ovat olleet suppeat, mutta ollaan pärjätty. Mä olen aika lunki näissä asioissa ja olen reissun päällä syöttänyt lapsille eksoottisempiakin vaihtoehtoja (mm. Puolassa kania purkista) ja antanut paljon sormiruokaa. Lapseni eivät ole onneksi allergisia ja eivätkä ole kranttuja, joten tällainen matkaaminen on onnistunut. Olemme reissanneet paljon, mutta esim. Kanarialla tai muissa perinteisissä rantalomakohteissa ei olla käyty. Näissä onkin varmaan haasteellisempaa löytää lastenruokia kuin esim. New Yorkissa tai Pariisissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ei meinattu New Yorkissa löytää mistään purkkiruokia. girl_cry2.gif Käveltiin kahtena päivänä Midtownissa ja Downtownissa ja poikkesimme kaikissa eteen osuneissa Pharmacyissä ja ruokakaupoissa ja missään ei ollut mitään.

 

Viimein löysimme Walgreensin Time Squarelta. Neljä jumalatonta kerrosta valikoimaa, mutta silti lastenruokia oli korvikkeen ja puurojen lisäksi tasan tarkkaan kolme: porkkana, omena ja bataatti.

 

Ja luulisi, että tuolla oltaisiin niin kiireisiä, että ei varmasti kaikki tee itse. Ja myös turisteja tietysti on paljon, joiden voisi olettaa tarvitsevan ruokia.

 

En ollut tosiaankaan osannut varautua ruuilla, koska muutamaa kuukautta aiemmin olimme Bostonissa ja siellä taas löytyi Wallgreensiltä ja CVS::stä keskustan alueella kohtuullinen valikoima ruokia.

 

Muualla jenkeissä oltiin autolla ja käytiin aina Wal-Martissa ja Targetissa eikä niissäkään siis ollut ongelmia löytää ruokia, ainostaan Nykissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt kun mä rupesin miettimään, niin eipä me Nykissä ollakaan purkkiruokia ostettu. Esikoinen oli silloin jo ihan aikuisten ruuilla. Vauvan kanssa ollaan purkkiruokia ostettu jenkeissä muualla mm. Chicagossa ja Miamissa. Pahoittelen, kun kirjoitin mitä sattuu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uusi-Seelanti ja Australia:

 

- vauvanruokia saa ainakin isoissa kaupungeissa supermarketeista, kaikissa on ollut mitä on vilkaistu, ihan pienimpiä convenience storeja lukuunottamatta

- korvikkeet on enimmäkseen jauhomaisia, mutta valmiiksimiksattuakin saa paria merkkiä; kaikki merkit on eri kuin Suomessa mutta ovat meidän kaikkiruokaiselle kelvanneet; korvikkeet on kalliimpia kuin kotimaassa, mutta ei kohtuuttomasti

- purkkiruokia on hyvä valikoima

- maidon käyttö purkkiruuissa on yleisempää kuin Suomessa, mutta maidottomiakin saa kyllä, ja pakkausmerkinnät on selkeitä (jos lukee englantia)

- vauvajugurtteja on tosi vähän, mutta niiden sijaan on "custard"-nimellä myytävää maito-riisi-hedelmäjuttua

- puuroja ei ole käytännössä lainkaan, mutta purkkiruuissa on "myslejä" jotka on hedelmää + viljaa, eli käytännössä puuroa hedelmäsoseella

- lasipurkkien lisäksi vauvanruokia saa pikkuruisissa säilyketölkeissä ja sellaisissa puristettavissa pusseissa joissa on kierrekorkki; yhteistyökykyinen vauva voi syödä hedelmäsosetta jälkimmäisestä suoraan välipalaksi, mutta sitä en tajua miksi niihin pitää änkeä klimppistä sosetta joka ei mahdu siitä pussin suusta kunnolla ulos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko vauvanruoka kalliimpaa kuin Suomessa?

 

Mulla on Kokemusta seuraavista:

Jenkit: kaupunkien keskustoissa kalliimpaa tai samoissa hinnoissa, isoissa marketeissa halvempaa

Kanada: suunnilleen Suomen hinnoissa (valikoima vaan suppeampi, varsinkin yli 8kk ruokien kohdalla.)

Tanska: kalliimpaa. Hippin purkit maksaa 14-17kr eli lähemmäs 2e. Valikoima hyvin rajoitettu, yleensä muutama purkki Hippiä ja paria laatua Semperiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now