Kimmo

Juurihoitaja
 • Content count

  52
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Kimmo


 1. Kyllä. Siellä näkyy olevan menossa vasta viestien palauttaminen 54,75% kohdalla, joten noiden viestien palautuminen ottaa vielä hyvinkin sellaiset 6 tuntia. Sen jälkeen siellä on vielä 58 muuta asiaa, minkä tuo taustatoiminto palauttaa ja laskee uudelleen. Siinä voi hyvinkin mennä koko yö, joten katsellaan sitten vaikka aamulla mikä on tilanne.

  Mutta käsittääkseni tickerien pitäisi tulla näkyville, taisivat ne tulla aikoinaan Naikkareissakin kun tämä sama päivitys tehtiin.


 2. Foorumi on siirretty uudelle palvelimelle ja kaikki yhteydet ovat nyt suojatut. Samalla foorumisofta päivitettiin uusimpaan 4.1.x -versioon, mutta tullaan kesän aikana päivittämään edelleen uuteen 4.2 -versioon, mikä mahdollistaa esim. 'klubit', eli rajatun piirin 'omat' alafoorumit yms.

  Vielä tällä hetkellä foorumi tekee koko ajan isoja taustatehtäviä, mm. palauttelee vanhat viestit ja kuvat pikkuhiljaa. Tämä työ etenee taustalla sitä mukaa kun ihmiset vierailevat eri osastoilla. Mm. suurin osa foorumisoftan kuvista (nuolet yms.) puuttuvat vielä, ne tulevat näkyville pikkuhiljaa.

  Foorumin kieli on vielä englanti mutta sekin vaihdetaan heti kun palautustyöt on saatu päätökseen. Tällä hetkellä hallintapaneelissakaan ei ole lainkaan kuvia eikä siis oikein tietoa mitä kohtaa pitäisi milloinkin klikata, joten parempi jättää isommat remontit siihen asti kunnes kaikki on palautettu :) 


 3. Foorumi on siirretty uudelle palvelimelle ja työ on edelleen kesken.

  Vanhoja viestejä palautellaan taustatoimintana koko ajan, ne tulevat paikoilleen ajallaan.

  Myös foorumin kuvat näkyy puuttuvan, niitäkin etsiskellään.

  Kielikin on vielä englanti, se vaihdetaan vasta kun on saatu ensin tärkeämmät asiat palautettua. Nyt tässä on pohjana IPB 4.1.x -perusleiska, mutta sekin vaihdetaan uuteen hiukan myöhemmin.

  Yritetään nyt vain saada tämä teknisesti toimimaan täydellisesti ensin :) 


 4. Mulla tämä ei toimi... Kun klikkaan download-kuvaketta, avaa se vain saman sivun uudestaan uuteen välilehteen. Selain on Firefox. Johtuu siis ilmeisesti jostain mun omista asetuksista, jos kerran pitäisi toimia jo ihan ok (ja muilla ilmeisesti toimii)? Sama tapahtuu print-nappulasta.

   

  Ei johdu sinusta, vaan vika on foorumilla. Ilmoita millä osastoilla näin tapahtuu, niin asia korjataan lähiaikoina.


 5. Täällä Vauva.infossa on sellainen käytäntö, että kaikkia yleisiä keskustelualueita ja mm. kirppistä pystyy lukemaan ja niille kirjoittamaan vieraana, eli täysin rekisteröitymättä.

   

  Osastot, joita ei haluta ihan kaikkien ohikulkijoiden lukevan, vaativat rekisteröitymisen foorumille ja sen lisäksi vähintään 10 kpl foorumin yleisille vauva- tai lapsiaiheisille osastoille kirjoitettua viestiä! Tämmöisiä osastoja ovat mm. erilaiset klubit ja päiväkirjat.

   

  Kun olet rekisteröitynyt foorumille ja kirjoittanut vähintään 10 viestiä, kirjaudu ulos foorumilta ja sen jälkeen kirjaudu uudestaan tänne, niin saat uuden evästeen koneellesi ja suljettuina olleet osastot aukeavat sinulle.


 6. Mene sivulle jonka haluat tallentaa. Sivun alalaidassa, vasemmalla puolella on palkki kuvakkeita ja toinen oikealta on kovalevyn näköinen kuva.

   

  Klikkaa sitä ja kyseinen sivu tallentuu HTML-muodossa omalle koneellesi. Voit siis tallentaa ainoastaan yhden sivun kerrallaan. Useampisivuisissa ketjuissa (vaikka päiväkirjat) sinun täytyy tallentaa jokainen sivu erikseen omalle koneellesi ja halutessasi yhdistää ne omalla koneellasi käyttäen jotain sopivaa ohjelmaa (vaikkapa Word).

   

  Voit myöskin printata sivun (nappula tuon tallennusnappulan vasemmalla puolella) mutta senkin vain sivu kerrallaan.


 7. Eeva Marian ja Anna Pauliina.

   

  Lähtökohtaisesti asetimme kutsumanimille seuraavia 'vaatimuksia': selkeä, lyhyehkö, suomalaiseen suuhun sopiva mutta myös kansainvälisesti toimiva, aina kun nimensä sanoo ei tarvitse tavata sen kirjoitusasua, ei r'ää eikä s'ää eikä ääkkösiä, toimii lapsena ja harmaahapsena. Tuollaisen toivomuslistan jälkeen ei niitä mahdollisia nimiä niin miljoonaa olekaan, mutta noista valituista pidimme kovasti. Tärkeintä on ollut kuitenkin se, että tytöt ovat olleet erittäin tyytyväisiä nimiinsä koko ajan ja ne ovat toimineet juuri kuten toivoimme.

   

  Marian tuli Robin Hoodin Marian-neidosta ja Pauliina oli taas nuoremman tytön työnimenä monta vuotta ennen syntymää ja sitten kun Anna syntyi, niin se oli meistä jo niin puhki kulunut ettei sitä enää haluttukaan kutsumanimeksi :)


 8. Täälläkin ollaan jo mukana! :P

   

  Saakos tuolta Naikkareiden puolelta kopsailtua kokonaisia ketjuja tännekin puolelle? Tuleeko kuukausiklubit automaattisesti vai pyynnöstä?

   

  Naikkareista ei siirretä tänne mitään ylläpidon toimesta. Tämä alkakoon todellakin puhtaalta pöydältä jäsenyyksien ja viestiketjujen osalta, eli aloittakaa tänne mitä haluatte.

   

  Toki voitte tosiaan kopsailla naikkareista omia viestejänne ihan vaan leikkaa/liimaa -systeemillä, jos pakottava tarve on. Mutta onko siinä järkeä, niin eipä ihan hirveästi minusta.

   

  Tämä on tyhjä vielä tottakai ja kyllähän tämä naikkareita hiljaisempana pysyy pitkään. Mutta minusta hyvä tapa aloittaa on juuri erilaiset päiväkirjat, omat tai ryhmät. Oman päikynkin voi aloittaa, vaikka kaikki muut ketjut olisivat tyhjiä.

   

  Meillä on koko loppuelämä aikaa ja senkin jälkeen jatkaa jotkut muut, joten ei tässä hätää :P