Kimmo

Juurihoitaja
 • Content count

  52
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Kimmo

 1. Pikkuhiljaa täytyy tätäkin yrittää saada auki.
 2. Täällä Vauva.infossa on sellainen käytäntö, että kaikkia yleisiä keskustelualueita ja mm. kirppistä pystyy lukemaan ja niille kirjoittamaan vieraana, eli täysin rekisteröitymättä. Osastot, joita ei haluta ihan kaikkien ohikulkijoiden lukevan, vaativat rekisteröitymisen foorumille ja sen lisäksi vähintään 10 kpl foorumin yleisille vauva- tai lapsiaiheisille osastoille kirjoitettua viestiä! Tämmöisiä osastoja ovat mm. erilaiset klubit ja päiväkirjat. Kun olet rekisteröitynyt foorumille ja kirjoittanut vähintään 10 viestiä, kirjaudu ulos foorumilta ja sen jälkeen kirjaudu uudestaan tänne, niin saat uuden evästeen koneellesi ja suljettuina olleet osastot aukeavat sinulle.
 3. Foorumi on siirretty uudelle palvelimelle ja työ on edelleen kesken. Vanhoja viestejä palautellaan taustatoimintana koko ajan, ne tulevat paikoilleen ajallaan. Myös foorumin kuvat näkyy puuttuvan, niitäkin etsiskellään. Kielikin on vielä englanti, se vaihdetaan vasta kun on saatu ensin tärkeämmät asiat palautettua. Nyt tässä on pohjana IPB 4.1.x -perusleiska, mutta sekin vaihdetaan uuteen hiukan myöhemmin. Yritetään nyt vain saada tämä teknisesti toimimaan täydellisesti ensin
 4. Foorumi on siirretty uudelle palvelimelle ja kaikki yhteydet ovat nyt suojatut. Samalla foorumisofta päivitettiin uusimpaan 4.1.x -versioon, mutta tullaan kesän aikana päivittämään edelleen uuteen 4.2 -versioon, mikä mahdollistaa esim. 'klubit', eli rajatun piirin 'omat' alafoorumit yms. Vielä tällä hetkellä foorumi tekee koko ajan isoja taustatehtäviä, mm. palauttelee vanhat viestit ja kuvat pikkuhiljaa. Tämä työ etenee taustalla sitä mukaa kun ihmiset vierailevat eri osastoilla. Mm. suurin osa foorumisoftan kuvista (nuolet yms.) puuttuvat vielä, ne tulevat näkyville pikkuhiljaa. Foorumin kieli on vielä englanti mutta sekin vaihdetaan heti kun palautustyöt on saatu päätökseen. Tällä hetkellä hallintapaneelissakaan ei ole lainkaan kuvia eikä siis oikein tietoa mitä kohtaa pitäisi milloinkin klikata, joten parempi jättää isommat remontit siihen asti kunnes kaikki on palautettu
 5. Päivityksen yhteydessä erillinen sisäänkirjautumisnimikäytäntö poistui, mikäli sisäänkirjautumisnimi oli eri kuin foorumilla näkyvillä ollut nimi. Nyt foorumille kirjaudutaan sisälle sillä nimimerkillä, joka oli kaikkien nähtävillä foorumilla. Tunnussanat ovat entiset.
 6. Juu tuo on muuttunut: nykyään ei ole enää käytössä lainkaan sitä vanhaa sisäänkirjautumisnimisysteemiä, vaan foorumille kirjaudutaan sisään vain ja ainoastaan fooruminimellä, eli sillä nimellä mikä oli ennen näkyvillä foorumilla. Tunnussanat ovat entiset.
 7. "Rebuilding Signatures images" On siellä tuollaista tiedossa joskus yön aikana
 8. Kyllä. Siellä näkyy olevan menossa vasta viestien palauttaminen 54,75% kohdalla, joten noiden viestien palautuminen ottaa vielä hyvinkin sellaiset 6 tuntia. Sen jälkeen siellä on vielä 58 muuta asiaa, minkä tuo taustatoiminto palauttaa ja laskee uudelleen. Siinä voi hyvinkin mennä koko yö, joten katsellaan sitten vaikka aamulla mikä on tilanne. Mutta käsittääkseni tickerien pitäisi tulla näkyville, taisivat ne tulla aikoinaan Naikkareissakin kun tämä sama päivitys tehtiin.
 9. Tuo palautus toimii taustalla sitä mukaan kun rekisteröityneet kävijät käyvät eri osastoilla ja ketjuissa, eli pikkuhiljaa kaikki palautuu paikoilleen.
 10. Eli jos sinulla on ylimääräistä aikaa pyöriä täällä modena, niin tässä voit ilmoittautua.
 11. Mene sivulle jonka haluat tallentaa. Sivun alalaidassa, vasemmalla puolella on palkki kuvakkeita ja toinen oikealta on kovalevyn näköinen kuva. Klikkaa sitä ja kyseinen sivu tallentuu HTML-muodossa omalle koneellesi. Voit siis tallentaa ainoastaan yhden sivun kerrallaan. Useampisivuisissa ketjuissa (vaikka päiväkirjat) sinun täytyy tallentaa jokainen sivu erikseen omalle koneellesi ja halutessasi yhdistää ne omalla koneellasi käyttäen jotain sopivaa ohjelmaa (vaikkapa Word). Voit myöskin printata sivun (nappula tuon tallennusnappulan vasemmalla puolella) mutta senkin vain sivu kerrallaan.
 12. Kuten yllä kerroin, niin kyseessä on vika mitä yritetään korjata.
 13. Ei johdu sinusta, vaan vika on foorumilla. Ilmoita millä osastoilla näin tapahtuu, niin asia korjataan lähiaikoina.
 14. Päivitin tuon ensimmäisen viestin. Foorumilta voi tallentaa vain HTML-muodossa ja sivu kerrallaan. Omalla koneellaan jokainen voi sitten yhdistää/printata/muokata sivuja kuten parhaaksi näkee. Muokkaukseen sopivia ohjelmia voidaan esitellä tässä ketjussa, kunhan joku ensin pääsee hommaa testailemaan.
 15. Eli täällä Vauva.info foorumilla on käytössä tällä hetkellä Verdana -fontti, eli sama kuin oli vanhalla pohjalla. Jos tämä on ok, niin äänestä numeroa 1 Verdana. Jos taas tällä hetkellä naikkareissa käytössä oleva fontti Arial tuntuu mukavammalta, vastaa 2 Arial. Saa myös kommentoida.
 16. From the album Ylläpidon testialbumi

  Testiä
 17. Täytyy tarkistaa miten noiden kuvien liittäminen on nyt säädetty. Esimerkiksi tähän ketjuun en voinut liittää kuvaa. Tutkin asian.
 18. Testiä
 19. Meillä tytöillä ei ole koskaan ennen ollut yhtään järjestettyä harrastusta, paitsi nyt parin vuoden ajan ratsastus kerran viikossa. Eivät ole ikinä halunneet minnekään eikä me olla sitten sen enempää tyrkytetty, oltaisiin toki viety jos olisivat pyytäneet.
 20. Eeva Marian ja Anna Pauliina. Lähtökohtaisesti asetimme kutsumanimille seuraavia 'vaatimuksia': selkeä, lyhyehkö, suomalaiseen suuhun sopiva mutta myös kansainvälisesti toimiva, aina kun nimensä sanoo ei tarvitse tavata sen kirjoitusasua, ei r'ää eikä s'ää eikä ääkkösiä, toimii lapsena ja harmaahapsena. Tuollaisen toivomuslistan jälkeen ei niitä mahdollisia nimiä niin miljoonaa olekaan, mutta noista valituista pidimme kovasti. Tärkeintä on ollut kuitenkin se, että tytöt ovat olleet erittäin tyytyväisiä nimiinsä koko ajan ja ne ovat toimineet juuri kuten toivoimme. Marian tuli Robin Hoodin Marian-neidosta ja Pauliina oli taas nuoremman tytön työnimenä monta vuotta ennen syntymää ja sitten kun Anna syntyi, niin se oli meistä jo niin puhki kulunut ettei sitä enää haluttukaan kutsumanimeksi
 21. Nyt rukkailin noita gallerian asetuksia ja voi olla, että sinne pääsee nyt tekemään omia gallerioitaan jäsenryhmässä 'Jäsen' olevat. Jäsenryhmä 'Rekisteröitynyt' voi vain katsella, muttei laittaa omaa galleriaa pystyyn. (Jäsenryhmään 'Jäsen' nousee automaattisesti sen jälkeen, kun on ensin kirjoittanut yli 10 viestiä.)
 22. Vai ei galleriaan pääse vielä. Hitsi, minulla on joku asetus siellä pielessä. Täytyy tutkia kohta.
 23. Ei saa, minun täytyy se vaihtaa tuolta asetuksista. Vaihdetaan, unohdin sen päivällä vaihtaa.
 24. Naikkareista ei siirretä tänne mitään ylläpidon toimesta. Tämä alkakoon todellakin puhtaalta pöydältä jäsenyyksien ja viestiketjujen osalta, eli aloittakaa tänne mitä haluatte. Toki voitte tosiaan kopsailla naikkareista omia viestejänne ihan vaan leikkaa/liimaa -systeemillä, jos pakottava tarve on. Mutta onko siinä järkeä, niin eipä ihan hirveästi minusta. Tämä on tyhjä vielä tottakai ja kyllähän tämä naikkareita hiljaisempana pysyy pitkään. Mutta minusta hyvä tapa aloittaa on juuri erilaiset päiväkirjat, omat tai ryhmät. Oman päikynkin voi aloittaa, vaikka kaikki muut ketjut olisivat tyhjiä. Meillä on koko loppuelämä aikaa ja senkin jälkeen jatkaa jotkut muut, joten ei tässä hätää
 25. Pelottava, kolkko, ihan kuin kaupunki jossa ei ole ketään. Karmiva. No katsotaan sitten seitsemän vuoden päästä, kun tämä on ollut ylhäällä yhtä kauan kuin naikkarit.