janiina

Aktiivijäsen
 • Content count

  575
 • Joined

 • Last visited

About janiina

 • Rank
  Aktiivi
 • Birthday 04/13/80

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Pohjois-Pohjanmaa
 1. Me kuulutaan myös tänne syntymä: 3080 g, 48 cm 1 kk: 3900 g, 51,5 cm 2 kk: 4575 g, 54,1 cm 3 kk: 5220 g, 57 cm 4 kk: 5730 g, 60 cm 5 kk: 6520 g, 62 cm 6 kk: 6890 g, 63,3 cm Tyttö syntyi kiireellisellä sektiolla 39+0 synnytyksen kestettyä yli 41 tuntia. Olin käynnistyksessä insuliinihoitoisen radin ja vauvan kasvamattomuuden vuoksi. Painoarvio oli viimeisen raskauskuukauden 2,5-3 kg. Maitoa ei paljoa tullut ja 2 kk kuluttua lopetin millien pumppaamisen. Allergiakorvikkeet vaihtuivat nirmikorvikkeeseen 4 kk iässä. Tytöllä oli kovat koliikinomaiset vatsakivut ensimmäiset 4 kk. Kiinteiden aloitus paransi elämänlaatua merkittävästi. Nyt syödään kaikkia soseita.
 2. 2013 pakkauksessa turhimmat olivat valkoiset ja siniset lötköt puolipotkarit. Eniten käytössä lila kestovaippa, oranssit pilkulliset housut, lämpömittari, purulelu ja valkoinen lakana.
 3. OYS

  Lisättäköön vielä, että itse toivoin epiduraalia.
 4. Mulla on pcos. Lapsi sai alkunsa lääkehoidolla Terolut + Femar. Tyttö kohta 5 kk, ei kuukautisia kuten ei ennen raskauttakaan ilman lääkkeitä.
 5. OYS

  Muistaakseni kaatumisriskillä perusteltiin. Minussa oli myös muita piuhoja mm. antibiootti, ravintolios ja katetri epiduraalin vuoksi, joten en tiedä miten olisi onnistunut muutenkaan. Ennen epiduraalia pääsin itse vessaan piuhoineni. Synnytyksen kokonaiskesto oli 41,5 tuntia, josta epiduraali laitettiin noin 18. tunnin kohdalla.
 6. OYS

  Vietin elokuussa osastolla 11 yhteensä 9 päivää, käyden välillä yhden yön synnyttämässä. Minut otettin polilta osastolle tiistaina ja ke-pe yritettiin käynnistystä. Siinä välissä sain huonekaveriltani flunssan, mutta se ei ole sairaalan vika, harmitti toki itseä kun synnytin. Perjantain ja lauantaina välisenä yönä meni vedet ja lauantaina lounasaikaan siirryin synnytyssaliin. Epiduraalin vuoksi en päässyt ammeeseen tai alun jälkeen ei päästetty sängystä pois, mikä sillä hetkellä harmitti vaikka ymmärsinkin, että miksi niin tehtiin. Kuuntelin sitten veden loiskumista seinän takana ja haaveilin ammeesta. Käytin ilokaasua, mutta en juuri havainnut alun jälkeen vaikutusta, valitettavasti epiduraalistakaan ei juuri ollut apua. Sunnuntaina illalla tehtiin kiireellinen sektio. Sama kätilö joka lauantaina oli ottanut meidät synnärillä vastaan tuli lopulta sektioon sunnuntaina mukaan. Tosi mukava ja ihana ihminen, muiden kanssa ei tullut niin paljoa juteltua. Sektion jälkeen mies meni kätilön kanssa pesemään vauvaa ja minä jäi ommeltavaksi. Miehen ja vauvan palattua he lähtivät osastolle 11 ja minä heräämöön. Sunnuntaina synnytyssalin heräämö ei ole auki, vaan olin toisessa heräämössä muutaman tunnin ja mies lähti kotiin. Palasin osastolle 11 neljäksi päiväksi. Emme saaneet perhehuonetta, mutta sillä oli loppujen lopuksi aika vähän merkitystä. Muuten sain osastolla ihan mahtavasti neuvoja ja apua, mutta imetysohjaus oli turhauttavaa, kun maitoa ei tullut pisaraakaan ja ohjannut kätilö vain ihmetteli miksi vauva raivoaa rinnalla. Kotiutuspapereissa lukee, että maitoa tulee ja imettää. Niin varmaan Yleisesti ja olosuhteet huomioon ottaen olen tyytyväinen ja kiitollinen hoidosta. Leikannut lääkäri kävi juttelemassa osastolla sektion kulusta, samoin mukana ollut kätilö. Paljon luottavaisimmin mielin lähtisin synnyttämään toista, kun olen ne asiat saanut heidän kanssa keskustella.
 7. Kipupiikki ja parasetamoli auttoivat alussa, sitten ilokaasua, ei apua. Epiduraali ei aluksi auttanut, mutta kun annosta nostettiin, sain nukuttua pari tuntia. Synnytys oli pitkittynyt, mutta vauva voi hyvin. Sitten epiduraali lakkasi auttamasta. Päädyttiin kiireelliseen sektioon spinaalipuudutuksessa, joka kyllä oli tehokas.
 8. Synnytys käynnistettiin, vedet menivät spontaanisti käynnistyksen päätyttyä sairaalan sänkyyn, enkä koskaan ole bongannut limatulppaa.
 9. 39+0 illalla. Vedet meni edellisen päivän aamuyöllä.
 10. Mulla on rinnat aristaneet alusta loppuun. Siihen auttoi ainoastaan lämmin suihku ja rintojen kääriminen lämpimästi esim. fleecepeittoon. Pahimpiin kipuihin otin parasetamolin. Teen töitä ulkona ilman säävarausta ja rinnat kipeytyivät talvella kylmässä, vaikka oli monta kerrosta päällä. Rintatulehdusta ei kuitenkaan tullut.
 11. ^^ Ainakin mulla diabeteskyniä.
 12. Sitä tarkoitinkin, että miehen veljenpoika on "Aaro Pertti Sakari" eli Aaro ja meidän poika (jos poika tulee) olisi "Pertti Matti Antero" ja kutsuttaisiin Pertiksi.
 13. Mulla on arvot tasaantuneet, mutta ongelmalliset edelleen, iltaisin helposti noin 10. Nyt on sovittu synnytyksen käynnistys rv 38+2.
 14. Tämä on vain esimerkki, ei lapselle oikeasti tuleva nimi. Jos lapsen nimeksi tulee vaikka Pertti Matti Antero Virtanen, onko se huono nimi, jos hänellä on jo serkku Aaro Pertti Sakari Virtanen? Miestäni on kutsuttu lempinimellä "Pertti" jo lapsena, vaikka se ei hänen nimensä olekaan. Veljensä on sitten nimennyt yhden pojistaan Pertiksi toiselta nimeltään.
 15. Rv 33 aloitettiin insuliinihoito. Annosta on nostettu pikku hiljaa, viimeksi tänään.