Töhö

Aktiivijäsen
 • Content count

  1033
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Töhö

 • Rank
  Addikti

Recent Profile Visitors

769 profile views
 1. Tasan seitsemän kuukautta synnytyksestä. Kiinteitä on syöty rintamaidon ohella nelikuisesta lähtien ja yöimetys jatkuu edelleen.
 2. Voisikohan @Caroll tuo teidän tarkempiin tutkimuksiin joutuminen johtua siitä, kun mittausten mukaan pituutta olisi tullut kuukaudessa peräti viisi senttiä. Meillä nimittäin ei ole tutkittu tarkemmin, sillä vaikka pituutta onkin paljon, niin sitä tulee lisää kuukaudessa aina "vain" 2,5-3 senttiä. Pisimpien poikien käyrällä siis mennään edelleen, mutta käyrä on kuulemma nätti ja hyvässä suhteessa painon kehitykseen. Voihan olla, että teillä tuo on tosiaan mittausvirhe tai että pituuskasvu tasoittuu jatkossa, eikä syytä huoleen ole Joko teillä on ollut se ylimääräinen lääkäriaika, mitä siellä sanottiin?
 3. Kiitos @Kirsty onnitteluista, poika täytti viisi kuukautta äskettäin Paljon, paljon onnea myös sulle pienestä pojasta! Ilmeisesti et ole kirjoitellut täällä foorumilla elokuisten 2018 odotus- ja vauvaklubeissa tai sitten en vaan ole onnistunut bongaamaan sua sieltä...? Ooh, upeita uutisia, @Tinas! Valtavasti onnea ja menestystä loppuraskauteen! Vaikeuksien kautta voittoon, se on kyllä jokaisen pitkänmatkalaisen kohdalla suuri ilo! Jos aiot kirjoitella kuulumisiasi toukokuisten 2019 odotusketjussa, niin takuulla seuraan taivaltasi Täällä on pieniä paineita vauva numero kakkosen suhteen, koska ikä Olen jo miettinyt alustavasti sopivaa hoitoihin paluuajankohtaa, vaikka imetys on yhä ihan kesken ja esikoinen edelleen tosi pieni. Fakta on kuitenkin se, että ensi keväänä - eli heti kun mahdollista - on tehtävä paluu sorvin ääreen. Tällä hetkellä kirjoittelen enemmän kuulumisiani toukokuisten 2018 vauvaklubissa sekä satunnaisesti myös tuolla suljetun puolen IVF-ICSI-PAS -ketjussa, jos haluatte joskus käydä lueskelemassa ja miksei kommentoimassakin Hyvää ja onnellista jatkoa teille molemmille!
 4. Meillä neuvola suositteli kiinteiden aloitusta imetyksen oheen jo nelikuukautisena, sillä vauva on aika iso ja koska kuulemma tämänhetkisen tiedon mukaan vauvoilla on 4-5 kuukauden iässä suolistossa herkkyys kiinteiden aloitukselle, jolloin allergiariski on pienempi. Koska tämä oli meille ihan OK, aloitettiin kiinteät näiden ohjeiden mukaan. Itsellä on myös toiveena, että kiinteiden syöminen pikkuhiljaa vähentäisi vauvan harrastamaa tiheää maidon syömistä öisin.
 5. Vilja (kaura) aloitettiin ensin, neuvolan suosituksesta, kun vauva täytti viisi kuukautta. Ollaan siis nelikuukautisesta asti syötetty hänelle vihannes-, juures-, hedelmä- ja marjasoseita imetyksen ohella. Saatiin tällä viljan aloituksella nyt lisättyä vauvan ruokavalioon myös iltavelli, joka toivottavasti pitää hänet öisin kylläisempänä ja vähentää suht tiheää yösyömistä. Lihan saisi kuulemma myös aloittaa viikon-parin sisään viljan aloituksesta.
 6. Kokeilin ensin ponnistaa kummallakin kyljellä, mutta lopulta kätilö totesi, että siirrypä puoli-istuvaan asentoon, että saadaan lapsi ulos ja siinä asennossa vauva myös syntyi. Ponnistin yli kaksi tuntia, joten tiedän todellakin ponnistaneeni Lapsi nimittäin oli suht isokokoinen ja kudosvastukseni kuulemma suurta. Pieni eppari jouduttiin tekemään, jolla kuulemma vältettiin hallitsematon, suurempi repeäminen sekä tarve käyttää imukuppia.
 7. Ilmoitin etukäteen, että kaikki toimenpiteet saa tehdä, jotka helpottavat oloani ja/tai edistävät synnytystä. Niinpä sain myös yhden annoksen epiduraalia avautumisen loppuvaiheessa, kun supistukset olivat tosi kivuliaita ja niin tiheitä, ettei niiden välissä ehtinyt ottaa edes ilokaasua. Ihana, raukea lämpö levisi samantien jäseniin ja kivut katosivat. Epiduraalin ajoituskin oli juuri sopiva, sillä loppu avautuminen sujui kivuttomasti ja sen vaikutus lakkasi juuri kun mua alkoi ponnistuttamaan. Lisäksi sain kerättyä epiduraalin turvin myös lisävoimia ponnistusvaiheeseen, mikä tulikin tarpeeseen, koska se kesti yli kaksi tuntia. Näiden kokemusten pohjalta voin hyvin ottaa epiduraalin myös mahdollisessa seuraavassa synnytyksessä, mikäli se on silloin(kin) tarpeellinen.
 8. @Rosetta82 Yksi synnytys takana, enkä osaa päättää, että kumpaan sattui enemmän: alapäähän (jääside oli taivaan lahja, joka helpotti ihanasti) vaiko lonkkiin, joita jostain syystä särki aika huolella sairaalasängyssä maatessa, eikä mikään asento ollut lopulta enää hyvä
 9. Kahtena, mutta ainoastaan siksi, että ekana päivänä annettiin lääkettä joka aiheutti supistuksia ja tokana päivänä puhkaistiin kalvot, mikä vasta pistikin supistelemaan
 10. Tasan kolme vuotta. Ei siis ihan helpoin tie, mutta toivottavasti antaa toivoa muille pitkänmatkalaisille
 11. Mulla ei ole koskaan ollut varsinaista vauvakuumetta, joten ei yllättynyt, ettei sellainen iskenyt heti synnytyksen jälkeenkään. Nyt kun vauva on lähes 5 kk, olen varovaisesti pohtinut, että pikkusisarus voisi olla kiva, mutten välttämättä haluaisi kiirehtiä asiaa muuten kuin ikäni vuoksi.
 12. Ei ole ainakaan toistaiseksi laihduttanut, vauva on pian 5 kk. Synnärille jäi heti kärkeen vajaat 10 kiloa ja sen jälkeen paino pysyi sitkeästi paikallaan, kunnes syömisten järkevöittäminen, annoskokojen pienentäminen, herkkujen rajaaminen viikonloppuihin sekä liikunnan lisääminen käänsivät lopultakin painon jälleen laskuun.
 13. 4,5 päivää jouduttiin olemaan, sillä maito nousi hitaasti - vasta neljäntenä päivänä - joten vauvan paino laski aluksi liikaa. Aika sairaalassa tuntui ikuisuudelta, kiitos epämukavan sairaalasängyn
 14. Meikit olivat kyllä mukana ja olin etukäteen ajatellut mahdollisesti meikkaavani kevyesti tunteakseni oloni freesimmäksi. Ja mitä vielä, hyvä kun jaksoin suihkuun raahautua. Kun pelkkä sängyn reunalla istuminenkin sattui, meikkaaminen ei ollut ekana, eikä tokanakaan mielessä - eikä siinä vielä kaikki, ne maskit olisi pitänyt jaksaa myös pestä pois iltaisin. Liian ylivoimaista oli mulle, joten päätin luottaa ystäväni sanaan: "Raskausaikana kaikkien huomio kiinnittyy suhun, mutta odotahan vaan kun se lapsi syntyy, niin kukaan ei ole enää kiinnostunut susta vaan vauvasta"
 15. Vasta synnytyssalissa, kun kalvot puhkottiin. Ei siis tullut klassista "elokuvasynnytystä" tähän osoitteeseen