elämänalku

Jäsen
  • Content count

    69
  • Joined

  • Last visited

About elämänalku

  • Rank
    Tavis

Recent Profile Visitors

534 profile views
  1. Heips vaan kaikille! Maaliskuun Kkm jälkeen alettu taas hommiin. Käytiin kesäkuussa ovumiassa. Lääkäri sielä totes miehelä normozoospermian eli normaalit siittiöt. Vaikka 98% epämuodostuneita. Sanoi ettei nykytutkimuksen mukaan sillä ole merkitystä. Liikkuvuudenkin totes normaaliksi vaikka eteenpäin liikkuvat oli 15%. Mutta koska kokonais liikkuvuus on reilusti yli viitteen niin seki tulkitaan normaaliksi. Eli nyt meillä on papereissa lapsettomuuden syynä female factor eli vika todennäköisesti minussa sitte vaan. Ivf hoitoa eivät meille tässä vaiheessa suosittele koska mulla on vasen munasarja jotenkin kohdun päällä. Sitä ei voitais punktoida jos tehtäis ivf. Eli suunnitelma on nyt inseminaatio ja letrot + irroituspiikki. Tässä kaiken päälle mulla todettiin kilpirauhasen vajaatoiminta johon nyt lääkitys. Nyt vaan odotellaan saadaanko me inssi jo tähän kiertoon vai meneekö seuraavaan. Elämänalku kp 2
  2. Varattiin sitten uusi ensikäynti 26.6.. Joten mies ei sitten mene antamaan uutta simppanäytettä nyt vaan antaa sen sielä klinikalla sitten jos ovat sitä mieltä että on tarvetta. Ei toki vielä tiedetä lähdetäänkö hoitoja toteuttamaan mutta käydään nyt ainakin sielä.. Huh kyllä tämä voikin ahdistaa..
  3. Dpo 12 ja puhdas nega. Menkkajomoja jo tuntuu... Olipas multa tyhmää uskoa että vois tärpätä.. Luomuraskautumisen mahdollisuus kuitenkin 1-2% luokkaa.. Hyvää ja rentouttavaa viikonloppua kaikille!
  4. Tuiketta: sanottiin että määrän ja liikkuvuuden suhteen inssi onnistuisi. Mutta nuo epämuodostuneet siittiöt pilaa koko homman. Inssissä voidaan erotella pois huonosti liikkuvat mutta epämuodostuneita ei voida erotella pois mitenkään. Nuo epämuodostuneet ei jotenkin osaa hedelmöittää munasolua ja sen takia icsi olis hoito missä siittiö viedään suoraan munasoluun sisälle.
  5. Sarvis: halutaan itse päättää mahdollisimman paljon kuinka meitä hoidetaan ja kuka meitä hoitaa. Lisäks yksityisellä ei oo jonoja ja palvelu muutenkin sujuvaa. Mulla on paljon huonoja kokemuksia julkisesta terveydenhuollosta. Jotenkin vaan on meille ihan itsestäänselvyys että yksityinen kun ei oo rahasta kiinni.
  6. Ja mitä elintapoihin tulee niin mies elää kyllä terveellisesti. Liikkuu paljon, ei tupakoi eikä käytä yhtään alkoholia. Ei tosin oo kyllä hirveän suuri vihannesten/salaatin ystävä. Mutta olen kyllä niitä yrittänyt tuputtaa. Syö nyt myös erilaisia vitamiineja. Miehellä on kyllä astma ja siihen lääkitys. Töissäkin saattaa olla hometta..
  7. Tuiketta: siittöiden määrä on normaali. Kokonaismäärä oli 93miljoonaa. Meille ei ole tehty mitään hoitoja kun ei olla virallisesti missään hoidossa. Saatiin nuo ekat simppatulokset 20.1.2017. Varattiin aika ekalle käynnille yksityiselle klinikalle ja sitten sainkin positiivisen raskaustestin 18.2.2017. Joten se aika sitten peruuntui. Mitä ollaan mielipiteitä kysytty niin sanottiin ettei inseminaatio paljon auta jos siittiöt epämuodostuneita vaan icsi olis tehokkain hoito.
  8. Onnea kaikille plussanneille!! Täällä ovis oli kp12 niin kuin aina letrojen kanssa. Oviksesta on nyt noin viikko. En laske dpo:ja tai kierronpäiviä. Kuukautiskierto sovellus ilmoittaa sitten kun kp28 on saavutettu. En tiedä paljonko hyötyä on noista letroista loppujen lopuksi kun isoin on ongelma on siittiöissä. Ekassa siemennesteanalyysissä vain 15% liikkui eteenpäin. Siihen päälle vielä 98% siittiöistä oli epämuodostuneita. Miehen on tarkoitus viedä uusi näyte joskus kesäkuun aikana. Sen jälkeen pitäisi päättää ivf hoitoihin vai haudataanko lapsi haave lopullisesti. Yritystä takana jo 2v. Saldona keskeytynyt keskenmeno rv 9+5 ja epäilty kemiallinen joulukuussa 2016. En jaksa yrittää taas toista kahta vuotta. Mielenterveys on jo nyt koetuksella.
  9. Sarvis, mulla katoaa ihan kaikki kosteus ja limat letrojen kanssa... Aluks en tajunnu että johtuu letroista. Mutta nyt tän keskenmenon jälkeen ku aloitin letrot uudestaan niin sama homma taas, ihan rutikuivaa.
  10. Ok. Hyvä tietää että voi ottaa pelkkää rapifeniä. Ku tuolla meidän klinikalla oli ilmoitettu että yleensä laittavat suoneen rapifeniä ja midatsolaamia.
  11. Mua ivf:ssä mietityttää eniten se punktio. Kun muutamalta olen kuullut että se suoneen annettava rauhoittava(midatsolaami) ja kipulääke(rapifen) on tehnyt niin että on menny ihan löllöksi eikä oo pystynyt kunnolla ilmaisemaan että on kipuja. Tätä mä pelkään eniten. Toki yksityisellä sais humautus nukutuksen. Mutta kai siinäki on riskejä?
  12. Töhö: Ennen tätä keskenmenoa simppatulosten yhteydessä sanottiin että icsi hoitoa suosittelevat koska normaali muotoisia vain 2% ja eteenpäin liikkuvia vain 15%. Eipä kai ne yksityisellä voi kieltääkään meitä kokeilemasta inseminaatiota..?
  13. Töhö: Eikai sitä rohkeutta ollu alunperinkään olemassa. Mehän oltiin vasta menossa ensikäynnille lapsettomuus klinikalle. Todennäköisesti en olisi uskaltanut inseminaatiota kummempiin hoitoihin mennä.. Meille sanottiin ettei se riittää pitää olla icsi. Olo on edelleen paha. Perheneuvolassa kävin juttelemassa. Sielä oli aivan ihana ihminen. Päätettiin jutella taas uudestaan..
  14. Töhö: Fyysisesti olo on suht ok. Henkisesti ihan hajalla. Jotenkin ei jaksa uskoa luomu plussaan ku miehen siittiöt on mitä ovat. Ennen tätä raskautta oli jonkinlainen rohkeus lähteä hoitoihin. Nyt se rohkeus on täysin poissa.
  15. Täällä tyhjennys lääkkeet otettu aamulla. Päivällä alkoi sitten tyhjenemään. Onneksi kivut ja vuoto ollu ihan siedettävää. Henkisesti olen ihan hajalla... En voi käsittää miksi näin piti käydä.. Tuntuu aika turhalta jatkaa yrittämistä.. Tuskin meitä toista kertaa kohtaa luomu ihme. Kynnys mennä hoitoihin on nyt entistä korkeampi...