Tuiketta

Jäsen
  • Content count

    98
  • Joined

  • Last visited

About Tuiketta

  • Rank
    Tavis
  1. Aiemmin tuolla kirjoittelin meidän plussasta kolmannesta letrokierroksesta ja tukena oli 12 viikolle asti keltarauhashormoni ja aspiriini 20 viikolle asti. Meidän pikkumies syntyi eilen, muutaman tunnin ennätti yli lasketun ajan.
  2. Mä sain letrot vaan ovulaatiota parantamaan, kun kierto oli lyhyt ja oli tiputtelua. Ja en tiedä onko se vaan tapana aina inseminaatioissa. Ovuloin kyllä normaalisti eikä ollut mitään muuta selkeää vikaa ton kierron lyhentymisen & tiputtelun lisäksi. Mutta joku häikkä hormoneissa varmasti oli keskenmenojen takia/seurauksena. Elämäntavat ym. oli OK ja miehelläkin kaikki OK.
  3. Jee, hienoa Mynni! Nyt vaan onnellista odotusta
  4. Elämänalku, no se selittää sitten miksei inssiä. Olin jotenkin kuvitellut, että niitä epämuodostuneitakin pystyisi seulomaan, mutta onhan se loogista ettei​ oikein onnistu. Icsi:ssä varmasti sitten onkin jo selkeästi paremmat mahdollisuudet teillä onnistua, jos vain siihen jaksatte lähteä. Mutta varmasti vaatii kyllä kovasti voimia.
  5. Oo Mynni! Toivotaan että huomenna tulee jo selvä plussa! Oireet ainakin ovat lupaavat Kyllä tulee jännittävä päivä
  6. Muistaakseni julkisella inseminaatiossa oli, että n. 2 miljoonaa piti olla ns. "hyviä" siittiöitä. Teillä pikaisen laskun mukaan olisi tuosta noin neljäsosa, joten sitten ymmärtää, jos ei inssiä suositeltu. En tiedä onko yksityisellä eri rajat noihin. Jos miehellä olisi määrä / liikkuvuus / hyvälaatuiset parantuneet, niin ei välttämättä kaukana olisi inssikään vaihtoehtona. Se on ainakin kevyt toimenpide molemmille ja ajallisesti nopea testata verrattuna ivf:ään. Ja kun on vaan ne hyvät matkassa ja sinussa ei vikaa, niin kuvittelisin, että jos plussa tulee, on todennäköisempää että kaikki menee hyvin loppuun asti. Klinikalla osaavat varmaan kertoa mikä prosentuaalinen mahdollisuus milloinkin on tulla raskaaksi menestyksekkäästi. Mulla itsellä ei inssin kokeilemiseen ollut mitään kynnystä, kun siinähän vaan lykätään siittiöt perille kohtuun ruiskulla. Ennemminkin nämä lääkkeet, erityisesti Letrot, pelottivat ja ahdistivat. Järeämpiin hoitoihin olisi kyllä sitten pitänyt psyykata itseään enemmän, mutta tiedän että niihinkin olisi kyllä jatkettu.
  7. Paljon onnea Odotteleva! Elämänalku oliko teillä siittiöiden määrät minkälaiset? Eikö teillä ole vielä tehty inseminaatioita? Siinähän ne hyvät laitetaan matkaan, niin jos on siinä ongelma, niin mahdollisuudet ovat paremmat. Kannattaa kyllä käydä uudestaan testissä, kun tulokset voivat vaihdella. Mutta kyllähän se yritys vaan on raskasta, itse ei ainakaan missään välissä voinut olla ajattelematta asiaa ja ottaa taukoa, kun päässä vaan jyskytti ajan kulku ja kierron vaiheet. Juuri muuten lueskelin, että myös miehen elintavat viimeisen 100 päivän ajalta ennen hedelmöittymistä vaikuttavat siittiöiden laatuun ja mm. syntyvän lapsen sairausriskeihin. Jotenkin tuntuu (siis omassa tuttavapiirissä), että monesti miehet ovat vähemmän paneutuneita terveisiin elämäntapoihin kuin lasta suunnittelevat naiset. Ikään kuin olisi ihan sama missä kuosissa mies on, mutta naisen pitäisi syödä terveellisesti, liikkua, olla sopivassa painossa, olla stressaamatta jne.
  8. Paljon onnea Phalene! Kylläpä on kesäiset plussatuulet todellakin
  9. Me saatiin kunnalliselta ekan keskenmenon jälkeen varhaisultra. Lis. Oli siis keskeytynyt keskenmeno, havaittiin rv12, oli mennyt kesken jo rv6. Voi olla että vaihtelee paikkakunnittain ja ehkä kiinni neuvolantädistä tms. Meidän omalla on lapsettomuustaustaa monenlaisine mutkineen (oli taannoin juttu mm. Kaksplussassa hänestä), joten ehkä osaa paremmin ymmärtää stressin.
  10. Paljon onnea Noomi!
  11. Joo, oman mielenrauhan takia kannattaa mennä. Itsekin kävin ultrassa vajaa 2 viikkoa sitten, vaikka maanantaina on jo virallinen ultra. Kyllä kirpaisi lompakkoa, mutta olin taas vaan niin hermona (parit vatsataudit ja flunssa viikon sisään), että jos en olisi mennyt, en olisi uskaltanut lähteä samana iltana ulkomaanmatkalle. Oli kiva reissu, kun stressi helpotti. Onhan se vauvallekin hyvä, kun ei stressaa
  12. Mulla oli todella turvonneet paikat "sieltä" alkuun ja piti lopettaa kaikki liikkuminen, kun tuli vähän vuotoakin, mistä panikoin ihan kunnolla. Eli turvotus voi hyvin olla normaalia, hormonit vaan hyrrää. Ehkä siellä menee huippuhyvin ja siksi tuntuu tuolta Osin mulla kyllä tuohon turvotukseen saattoi vaikuttaa synnytyksen yhteydessä tullut kunnon repeämä, jota tikattiin silloin tunti ja paraneminen kesti aikas kauan. Vuoden verran oli tuntemuksia synnytyksen jälkeen. Luulen että siinä on arpeumaa ym., kun nyt välillä särkee just niitä kohtia tuonne reiden suuntaan. Väitteen mukaan ei pitäisi enää vaikuttaa seuraavaan synnytykseen, mutta saas nähdä...
  13. Meillä on ennestään kolmannesta kierrosta tullut kohta 3v tyttö. Toista alettiin yrittää 4/2015, tärppäsi kuudennesta kierrosta 9/2015 ja todettiin kkm rv12 (oli mennyt kesken jo rv6). Uusi tärppi tuli parin välikierron jälkeen 1/2016, joka oli myös kkm rv6. Päästiin tutkimuksiin syksyllä 2016. Muuta vikaa ei löytynyt, mutta kuukautiskierto oli keskenmenojen jälkeen ollut vaan 24-25vrk, kun normaalisti 30vrk ja ennen kuukautisia oli 3-5 päivää tiputtelua sekä luteaalivaihe vaan noin 11vrk. Sain ekaksi lugesteronia yhden kierron (200mg aamulla ja illalla). Toisessa kierrossa oli letrozolet 1tbl kp 3-7, pregnyl, inseminaatio ja lugesteron. Kolmannessa piti olla vastaava setti, mutta joulutauon vuoksi jäi pregnyl ja inseminaatio väliin. Siitä tuli kuitenkin plussa ja jatkoin lugesteronia RV 12 asti sekä nyt toistaiseksi aspiriinia 50mg/vrk. Tänään alkoi rv20 ja todennäköisesti poikaa odotellaan Nyt alkaa jo olla luottavaisempi olo, eikä enää niin pelota, että käy vielä huonosti.
  14. Flex, voi olla että se aineen imeytyminen tuntuu sulla siellä... Mulla tuntui ennemminkin alavatsalla, mutta täytyy sanoa etten enää muista kunnolla. Tungin lugen kyllä aina niin pitkälle kuin meni. Mutta toi tuikkiminen on ihan normaalia. Itsekin olen täällä kaikesta skitsoillut, kun on noita keskenmenoja ja ekassa (hyvin menneessä) raskaudessa ei ollut yhtään mitään oireita tai tuntemuksia missään. Tää kierros on kyllä niin erilainen. Nyt on kuulemma istukka edessä, mikä jonkun tiedon mukaan nopeuttaa mahan kasvua alkuvaiheessa ja kenties on aiheuttanut mun mahakipuja. (Onko sulla tsekattu jo istukan sijainti? Sehän voi alkuun olla ihan kohdun suullakin ja silloin voi tulla enemmän tuntemuksia emättimeenkin). Maha on nyt poksahtanut sellaiseksi mikä mulla oli ekasta vasta jollain 7 kuulla...
  15. Flex selaa viitisen sivua taaksepäin, niin siellä on listaa mitä mulle tuli lugeista raskausaikana. Tosin ilmapalloturvotus on kyllä taas jatkunut, vaikka lugejen lopettamisen jälkeen hetkeksi taukosikin. Nyt lisäksi kylkiä kiristää kipeästi ja selkä on jökissä... Mutta muistelen että alkuraskaudessa oli kyllä kaikenlaisia kipuja emättimessä ja alavatsalla, on kait ihan tavanomaista. Ja sen jotenkin tunsi, kun aine levisi mahaan, sillei poltteli vajaa puoli tuntia. Muoks. Ja siis vieläkin välillä vihloo ja tuikkii tonne jonnekin haaroväliin, tuskin loppuukaan missään välissä, huomenna alkaa rv20.