Nereidi

Aktiivijäsen
 • Content count

  151
 • Joined

 • Last visited

About Nereidi

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Onko järkevää ostaa kohta 4 täyttävälle potkupyörä? Kooltaan poika on melko lyhyt ja kevyt ikäisekseen eli sen puolesta en epäröi. Appareilla on pyöräillyt oikealla pyörällä jo pitkään mutta ei halua sillä juuri ajaa. Mietin houkuttaisiko potkupyörä ajamaan enemmän ja oppisi ilman appareita ajonkin sitten nopeammin.
 2. Kiitos vastauksesta! Ostin tytölle 116 cm kevyttopan suprafillin. Koko kumiosa on noihin edellisiin verrattuna ohuempi ja oli kyllä todella suuri pettymys kun muistaakseni toisella käytöllä tuli reikä ja nyt on jo täynnä reikiä vain kevään käytön jälkeen. Syksyllä oli käytössä paksummasta "kumista" (vai mitä se nyt onkaan) tehty haalari eikä reiän reikää.
 3. Osaako kukaan kertoa minulle onko Lassie on valmistanut yli 100 cm suprafill toppahaalareita, joissa on kumiosaa ylös rintamukseen asti (jossa on myös pingviinin kuva)? Ostin käytettynä lapsille 92 ja 98 kokoiset toppahaalarit pingviinin kuvilla ja ensi talveksi pitäisi saada isompi haalari vanhemmalle. Näillä keleillä nuo haalarit ovat olleet aivan loistavia! Tällä hetkellä 116 kokoisia haalareita löytyy kaupasta kevyttoppa mallisena eikä niissä ole sitä kumiosaa kuin polviin asti. Eikä se kangas (paitsi kumiosa) tunnu ainakaan vedenpitävältä. Onkohan isompikokoisia haalareita edes valmistettu ylös asti tulevalla kumiosalla? Käytettynä pitää koittaa metsästää, mutta kun en tiedä onko sellaista mitä etsin, koskaan edes valmistettu.
 4. Ei sitä rajoilla normaalisti pysäytellä. Oon ite siellä kuitenkin jokusen kerran käynyt. En tiiä tekevätkö jotain pistokokeita tjsp? Mutta entäs jos poliisi pysäyttää? Voivatko kysellä kaikkien henkkareita? Tai jos sattuu esim. kolari tai muu vastaava? Riittäisiköhän autolla matkustaessakin kuvaton kela-kortti? Niin ja mistä löytäisi virallista tietoa asiasta?
 5. Meillä on haaveena päästä esikoisen kanssa autolla lappiin ja sieltä Norjaan esim. päivän mittaiselle kierrokselle ihan vaan lähinnä maisemia katsomaan. Tyttö varmasti kyllä tykkäisi tällaisesta lyhyestä reissusta, vaikka onkin vasta vajaa 3v. Autolla kun on tullut ajettua 6h mummulamatkaa melkein kerran kuussa kolmen vuoden ajan. Tähän samaan yhteyteen kysäisenkin oman kyssärini. Eli millaisia matkustusasiakirjoja vaaditaan lapselle, kun mennään omalla autolla rajan yli Norjaan tai Ruotsiin? Passiahan ei tarvitse, mutta henkilöllisyys pitäisi kaiketi pystyä todistamaan. Kuvallinen henkilökortti tai passi ilmeisesti pitäisi kuitenkin hankkia?
 6. Mies suunnitteli äp:n laatikolle metallisen jalustan, jotta sen saa kaksioon mahd. pieneen tilaan ja sopivalle käyttökorkeudelle. Meillä ei ole enää käyttöä jalustalle, kun taitaa olla lapsiluku täynnä. Kiinnostuneet voivat laittaa yv:ä.
 7. Minä pidän öisin päälläni h&m:n säädettävillä naruolkaimilla olevaa trikooyöasua eli tällaista. On siis ihan normi yökkäri eikä imetysyökkäri. Olkaimet olen vaan säätänyt löysimmilleen. Imetys onnistuu näin yläkautta eli lasken yökkärin etuosan ja näin helmaa ei tarvitse nostella. Välttää minulle imetysajaksi, kun on omasta mielestäni tomivampi kuin toppisysteemit. En raskinut imetysyökkäriin tuhlata montaa kymppiä.
 8. Meillä on molemmat ja hyvin on kummatkin ajaneet asiansa. Taisivat olla ihan samanlaisia oikeastaan, kun joskus verrattiin. Carena on ollut paljon käytössä, enemmän kuin Emma, koska on hankittu jo esikoisen aikana. Mutta hyvin on kestänyt.
 9. Istuimeen laittaessa vai ajon aikanako tuollaista suoraksi vetämistä ja venkoilua tapahtuu? Mitä automerkkejä teillä on mihin vyöt riittävät? Niin ja onko isofixillinen istuin vai ei? Meillä tulisi istuimelle käyttöä useammassakin eri merkkisessä autossa. Isovanhempien autoihin ei pääse kokeilemaan ennen ostoa.
 10. Meillä on lapsilla sama ikäero ja aikalailla samanlaiseen käyttöön etsin tuplia. Tutkittiin ja testattin vaihtoehdot ja valittiin sopiva merkki ja malli valmiiksi. Päädyttiin kuitenkin ensin ostamaan seisomalauta ja kokeilemaan josko pärjättäisi pelkän laudan kanssa. Ajateltiin ikäeron olevan jo niin suuri, että tuplien käyttöikä voisi jäädä aika lyhyeksi varsinkaan jos isompi ei niissä kauaa suostukaan istumaan. Nuorempi täyttää kohta 8 kk ja meille seisomalauta ja nyt talvella pulkka (sekä ensi kesänä jo ehkä polkupyörä) ovat riittäneet esikoisen kulkupeleiksi vallan mainosti. Jos tuplilla ei ole juuri käyttöä kaupunkikärryinä, niin kannattaa harkita seisomalautaa yhtenä vaihtoehtona.
 11. Pari kysymystä palkki-istuimesta, kun sellaisen ostoa pohditaan. Miten lapsi viihtyy palkin kanssa pidemmillä matkoilla? Ajetaan paljon pitkiä matkoja. Kaupassa testatessa se palkki kyllä näytti aika isolta mötikältä leikkimistä ja lukemista rajoittavana. Mitenkä hyvin pystyisi esim. neidin suosikit eli Miinat ja Manut lukemaan palkin kanssa? Autoon ei vielä penkkiä kokeiltu. Onko turvavyön kiinnittäminen paikoilleen hankalaa, kun pitää kurkottaa juurikin sen palkin yli? Varsinkin jos käy kaupungilla tai muuten pitää vähän väliä lasta saada sisään ja ulos autosta. Pallas fix-mallissa miestä jäi mietityttämään eräs seikka. Autoliiton testivideoissa oli jossakin näyttänyt siltä, että turvavöillä autossa kiinni ollessaan istuimesta olisi palkki irronnut osittain paikoiltaan. Tuolloin koko istuin tavallaan "seurasi mukana" eikä irtoaminen haitannut. Käykö isofixin kanssa niin, että istuin pysyy niillä sijoillaan ja palkki liikkuu törmäyksessä lapsen painosta sen verran pois paikoiltaan, että lapsi pääsee luiskahtamaan pois istuimesta. Toivottavasti joku tajusi huonosta selityksestäni jotakin. En ole edes varma onko palkki videossa osittain ironnut vai onko se vaan siltä vaikuttanut. Itse en ole niin tarkkaan edes katsonut.
 12. Esikoinen: Kesto ensimmäisestä supistuksesta oli 21 h 13 min. Toinen: Kesto ensimmäisestä supistuksesta oli 12h 29 min.
 13. Esikoinen syntyi puoli-istuvassa asennossa sängyssä. En tykännyt asennosta yhtään. Toisen synnytyksessä anelin päästä pystyasentoon, kun kätilö meinasi että sängylle vaan pitkälleen. Sain tahtoni läpi, kun hoksasin pyytää jakkaraa. Siinä ponnistaminen oli helppoa ja vauva tuli ulos kolmannella ponnistuksella.
 14. Ensimmäisestä epiduraali, ilokaasu ja lämmin kauratyyny. Toisesta pelkkä ilokaasu. Olin täysin auki sairaalaan tullessa, niin muut kivunlievitykset jäi saamatta.