rullakatriina

Aktiivijäsen
 • Content count

  349
 • Joined

 • Last visited

About rullakatriina

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

874 profile views
 1. Ihan hyvin voi pitää syntymäjuhlan! Mahtavaa, jos on jo nimikin tiedossa. Tuolla rapakon takana taitavat usein kutsua nimellä jo raskausaikana, mutta meidän lapsen nimeä piti pohtia tovi syntymän jälkeenkin.
 2. Ensin oli pukamat kipeät (sain ponnistaessa) ja kotiin päästyä kipeytyi epparin seutu ensin ihan älyttömän kipeäksi, kun en tajunnut varoa tarpeeksi. Neuvoni siis onkin että vaikka sairaalassa tuntuu hyvältä, niin älkää riehuko kotiinpäästyänne, jos on tikit Jääside on hieno asia ja niitä voi tehdä kotonakin, ja kestositeet paljon hellempiä kuin tavalliset terveyssiteet...
 3. Yllätti se, kuinka nopeasti, yhdessä yössä tuon pienen hyvinvointi muodostui tärkeimmäksi prioriteetiksi. Ja se, kuinka minusta sukeutui rakastava äiti, vaikka etukäteen mietin olenkohan ihan p---a ja tuleeko mitään tunteita vauvaa kohtaan. Imetys yllätti, kun se lähtikin alusta pitäen sujumaan ongelmitta, olin valmistautunut taisteluun ja sohvallapesimiseen. Nyt tosin on välillä raivareita, mutta pääosin silti menee erittäin hyvin. Mieheni yllätti se, ettemme olekaan ihan superväsyneitä. Minä välillä, mutta en edes yleensä, kun vauva nukahtaa syötöltä heti uudelleen.
 4. Minä kävin omakustanteisesti niptissä yksityisellä. En muista hintaa enää, olisiko ollut jotain 700-800 ultraääni mukaan lukien. Syy oli ikä (37 tuolloin) ja toisaalta halu saada (aika) varma tieto trisomioista jne. Sivutuotteena saatiin tietää sukupuoli, mikä oli mielestäni kiva, jotenkin henkilöytti tulevaa vauvaa. Laajinta nipt-testiä ei suositeltu minullekaan, koska testattaessa oletettavasti tervettä henkilöä väärien positiivisten vastausten riski on turhan suuri, kun mitään sukurasitetta tms ei ole.
 5. Toiveissa oli että syntyisi alakautta jos mahdollista ja että selvittäisiin hengissä kaikki kolme (minä, mies ja vauva). Nämä toiveet toteutuivat
 6. Noin 12 kg taisi lopulta olla saldo. Synnytyksestä on reilu kuukausi ja jäljellä noin 3 kg.
 7. Vauva syntyi perjantai-iltana ja kotiin lähdettiin maanantaina iltapäivästä. Kyseessä esikoinen.
 8. En meikannut. Ripsiväri oli kyllä mukana, mutta naama näytti ponnistelujen jälkeen niin kauhealta että ei se ripsari olisi sopinutkaan Ei kyllä muutenkaan tuntunut tarpeelliselta.
 9. Supistukset alkoivat yöllä kolmen jälkeen. Aamupäivällä synnärille ja illalla ennen kymmentä syntyi vauva.
 10. Meillä on nimiäiset vauvalle vähän vajaa 2 kk iässä. Ei kuuluta kirkkoon.
 11. SF-mitta alkuun yläkäyrällä, sitten ylä- ja keskikäyrän välissä, syntyi vauva 3946 g ja 52 cm eli jotakuinkin ennusteli oikein.
 12. Spontaanisti supistuksilla 40+5.
 13. Olin ihan tosi kipeä avautumisvaiheessa, amme tai ilokaasu ei auttanut tarpeeksi, joten sain epiduraalin. Laitto ei ollut mitenkään kivuliasta. Harvensi mun supistuksia, mutta oli kyllä aivan pelastus. Usean annoksen sain ja viimeinen oli "puolikas" niin että vaikutus ehti hiipua ponnistusvaihetta ajatellen, ponnistusvaiheessa tunsin ihan hyvin supistukset ja ponnistussuunnan. Epiduraali
 14. Kylkiasento, puoli-istuva, taas kylki ja lopulta finaaliin puoli-istuvassa sukista kiinni pitäen. Oli vähän pitkä ponnistusvaihe kun vauva syntyi käsi poskella ja lopussa tarvittiin eppari, ei olisi siis onnistunutkaan muuten.