rullakatriina

Aktiivijäsen
 • Content count

  346
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by rullakatriina

 1. Ihan hyvin voi pitää syntymäjuhlan! Mahtavaa, jos on jo nimikin tiedossa. Tuolla rapakon takana taitavat usein kutsua nimellä jo raskausaikana, mutta meidän lapsen nimeä piti pohtia tovi syntymän jälkeenkin.
 2. Ensin oli pukamat kipeät (sain ponnistaessa) ja kotiin päästyä kipeytyi epparin seutu ensin ihan älyttömän kipeäksi, kun en tajunnut varoa tarpeeksi. Neuvoni siis onkin että vaikka sairaalassa tuntuu hyvältä, niin älkää riehuko kotiinpäästyänne, jos on tikit Jääside on hieno asia ja niitä voi tehdä kotonakin, ja kestositeet paljon hellempiä kuin tavalliset terveyssiteet...
 3. Yllätti se, kuinka nopeasti, yhdessä yössä tuon pienen hyvinvointi muodostui tärkeimmäksi prioriteetiksi. Ja se, kuinka minusta sukeutui rakastava äiti, vaikka etukäteen mietin olenkohan ihan p---a ja tuleeko mitään tunteita vauvaa kohtaan. Imetys yllätti, kun se lähtikin alusta pitäen sujumaan ongelmitta, olin valmistautunut taisteluun ja sohvallapesimiseen. Nyt tosin on välillä raivareita, mutta pääosin silti menee erittäin hyvin. Mieheni yllätti se, ettemme olekaan ihan superväsyneitä. Minä välillä, mutta en edes yleensä, kun vauva nukahtaa syötöltä heti uudelleen.
 4. Minä kävin omakustanteisesti niptissä yksityisellä. En muista hintaa enää, olisiko ollut jotain 700-800 ultraääni mukaan lukien. Syy oli ikä (37 tuolloin) ja toisaalta halu saada (aika) varma tieto trisomioista jne. Sivutuotteena saatiin tietää sukupuoli, mikä oli mielestäni kiva, jotenkin henkilöytti tulevaa vauvaa. Laajinta nipt-testiä ei suositeltu minullekaan, koska testattaessa oletettavasti tervettä henkilöä väärien positiivisten vastausten riski on turhan suuri, kun mitään sukurasitetta tms ei ole.
 5. Toiveissa oli että syntyisi alakautta jos mahdollista ja että selvittäisiin hengissä kaikki kolme (minä, mies ja vauva). Nämä toiveet toteutuivat
 6. Noin 12 kg taisi lopulta olla saldo. Synnytyksestä on reilu kuukausi ja jäljellä noin 3 kg.
 7. Vauva syntyi perjantai-iltana ja kotiin lähdettiin maanantaina iltapäivästä. Kyseessä esikoinen.
 8. En meikannut. Ripsiväri oli kyllä mukana, mutta naama näytti ponnistelujen jälkeen niin kauhealta että ei se ripsari olisi sopinutkaan Ei kyllä muutenkaan tuntunut tarpeelliselta.
 9. Supistukset alkoivat yöllä kolmen jälkeen. Aamupäivällä synnärille ja illalla ennen kymmentä syntyi vauva.
 10. Meillä on nimiäiset vauvalle vähän vajaa 2 kk iässä. Ei kuuluta kirkkoon.
 11. SF-mitta alkuun yläkäyrällä, sitten ylä- ja keskikäyrän välissä, syntyi vauva 3946 g ja 52 cm eli jotakuinkin ennusteli oikein.
 12. Spontaanisti supistuksilla 40+5.
 13. Olin ihan tosi kipeä avautumisvaiheessa, amme tai ilokaasu ei auttanut tarpeeksi, joten sain epiduraalin. Laitto ei ollut mitenkään kivuliasta. Harvensi mun supistuksia, mutta oli kyllä aivan pelastus. Usean annoksen sain ja viimeinen oli "puolikas" niin että vaikutus ehti hiipua ponnistusvaihetta ajatellen, ponnistusvaiheessa tunsin ihan hyvin supistukset ja ponnistussuunnan. Epiduraali
 14. Kylkiasento, puoli-istuva, taas kylki ja lopulta finaaliin puoli-istuvassa sukista kiinni pitäen. Oli vähän pitkä ponnistusvaihe kun vauva syntyi käsi poskella ja lopussa tarvittiin eppari, ei olisi siis onnistunutkaan muuten.
 15. Kolmas inssi, jossa letrot kp 3-7 ja pregnyl kp 12 illalla, inssi kp 13. Vauva tuhisee tuossa vieressä Ratkaisevaa oli ehkä verrattuna kahteen ekaan inssiin, että ovulaatio ei ollut vielä tapahtunut tässä. Kahdessa edellisessä pistin Pregnylin n. 10 tuntia aikaisemmin, ja ovulaatio oli jo tapahtunut kun tehtiin inssi. Kuulemma ei ole väliä kun munasolu on hedelmöittymiskykyinen vähintään vuorokauden, mutta jännästi näin.
 16. Eiköhän olla täälläkin mukana! Eli tässä lähiaikoina se kymmenen viestiä laitetaan.
 17. HYS

  Synnnytin esikoiseni Hyvinkäällä ja en voi kuin kehua! Synnytyksessä meistä huolehdittiin hyvin, oli kiireetön tuntu (tosin sinä päivänä ei ollutkaan montaa synnyttäjää) ja pääsimme perhehuoneeseen. Kätilöt olivat ihania osastollakin. Ennen kotiutusta oli hyvää ohjausta mm. fysioterapeutilta. Koko paikassa on semmoinen pienen sairaalan meno, positiivisessa mielessä, ei ole laitosmainen paikka. Jos joskus pyöräytän lisää lapsia niin mielelläni menen synnyttämään Hyvinkäälle uudestaankin!
 18. Mä päädyin nyt sitten tässä kierrossa Crinoneen, jos se olisi vähemmän hankalaa reissussa. Jos (kun? pessimisti ei pety) seuraavaan kiertoon päästään niin siinä varmaan kuitenkin Luget, koska Crinone on paljon kalliimpaa. Toivotaan että se kuitenkin tehoaisi riittävän hyvin.
 19. Lekuri soittikin jo tänään. Sanoi että voin käyttää joko Lugeja vain iltaisin tuplamäärän tai sitten Crinonea joka on vain kerran päivässä. Sain siihenkin reseptin ja nyt pitäisi sitten päättää miten haluaa tehdä
 20. Kiitos @Anastacia! Jätin soittopyynnön lääkärille eli palataan asiaan huomenna, katsotaan mitä hän sanoo...
 21. "Pääsen" kirjoittelemaan tähänkin ketjuun. Mun pitäisi ylihuomenna aloittaa Luget (200mg x 2!) ja mietin jo etukäteen miten selviän kaiken sen sotkun kanssa. Etenkin kun meidän pitäisi lähteä reissuun ja en haluaisi reissun olevan pelkkää pikkuhousunsuojan kyttäämistä ja sotkemista, varsinkin kun aion olla uikkareissa suuren osan aikaa! Yleensähän mulla ei ole ollut mitään tiputtelua ja luteaalivaihe varsin ok, koska menkat alkaa säännöllisesti vasta dpo 14. Nyt viime kierrossa, joka oli ensimmäinen Letrozol-tuettu, oli vähän ruskeaa tuhrua valkovuodon seassa dpo 9 alkaen, joten sen estämiseksi kai tämä Lugesteron-kuuri määrättiin (takana siis Letrot, Pregnyl ja inssi). Kannattaisikohan soittaa ja kysyä siitä Crinonesta, vaikka se onkin kalliimpi, jos se sotkisi vähemmän
 22. Folliultrassa (kp 9) oli molemmin puolin yksi isompi folli, todennäköisesti vasemmalta valikoituu koska siellä vähän isompi. Limakalvo vielä vähän ohut. Maanantaina on seuraava ultra, sitten voi varmaan jo aika tarkkaan tietää minä päivänä on inssi.
 23. @Kirsty valitettavasti tuli 37 mittariin. Pillerit jätettiin pois puolitoista vuotta sitten ja siinä oli ensin semmoista hengailua, ennen kuin sitten ehkä kolmannesta yrityskierrosta tärppäsi. Se olisi ollut just hyvä aika vauvan tulla. Nyt en tiedä, työkuviot on ihan auki ja jos tulen raskaaksi niin ne voi mennä ihan myttyyn. Mutta ei ole varaa enää odotella niin yritetään kovasti. Eiköhän jotain töitä aina löydy. Mulla on folliultra ensi perjantaita ja se on myös siis hoidon suunnittelu inssiä varten. Pitääkin käydä huomenna labrassa
 24. @Kirsty on se samaa tavaraa Lykkyä pyttyyn letrokierrolle! Minun ensimmäinen letrokierto loppui, tänään kp 1. Sinänsä tekivät mitä piti, eli kaunis folli ja LH-huippu testissä ja limakalvo oli hyvä, mutta eipä vaan tärpännyt. Tässä kierrossa tehdään inssi, letrot on käytössä edelleen kp 3-7. Tämä siksi kun alan olla vanha (taas pyörähti vuosi lisää mittariin) ja hermot alkaa mennä, kun yli vuoden yrityksen jälkeen on saldona vain yksi kkm siihen liittyvine toimenpiteineen Kun ollaan privaattisektorilla vielä toistaiseksi niin voi tällä lailla nopeasti muuttaa mieltään, alun perin meidän piti mennä letroilla pari kolme kiertoa. edit: Mulla ei ollut siitä 2,5mg x 1-annostuksesta mitään sivuoireita, mutta oon yleensäkin aika vähäoireinen tyyppi.