Nirppu81

Jäsen
  • Content count

    8
  • Joined

  • Last visited

About Nirppu81

  • Rank
    Aloittelija
  • Birthday 01/24/81

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Pohjois-Pohjanmaa
  1. Meillä minun puolelta nimityksinä on mummo ja pappa. Kaikki isovanhempani ovat olleet mummoja ja pappoja. Miehen puolella taas on ukki ja mummi. Heillä nämä nimitykset tulevat miehen isän suvun puolelta.
  2. Me jouduimme ottamaan osaa hautajaisiin, kun vauva oli hieman alle 2 kuukauden ikäinen. Kirkossa meillä ainakin toimi mahtavasti keinutettava auton turvakaukalo. Kaveri nukkui koko toimituksen kun vähän keinutteli aina, kun hän meinasi havahtua. Hyvin meni.
  3. Nyt on mennyt 2 kuukautta synnytyksestä ja vielä semmoiset 3-4 kiloa on ylimääräistä. Raskauden aikana paino nousi noin 13-14 kiloa ja 10 kiloa häipyi jo ensimmäisen kuukauden aikana. Nuo loput näyttävät pysyvän vähän turhan hyvin. Johtunee ainaisesta makean syönnistä. Mulla ainakin on makeanhimo on ollut aivan kamala synnytyksen jälkeen, joten nuo loput kilot ei niin helposti katoakaan... Aargh.
  4. Minä olen 164cm ja mieheni on 184cm. Meidän esikoispoitsu oli 52cm pitkä ja 4.4kg painava. Hän on tainnut saada mieheltä geenit, kun ensimmäisessä neuvolassa tyyppi oli jo 59cm pitkä eli 5 viikossa oli sinkunut 7cm pituutta
  5. Ilokaasua naukkailin, mutta en heti uskaltanut käyttää sitä kunnolla, kun olin kuullut, että siitä voi tulla pahoinvoivaksi, jos sitä hengittää väärin. Oikeastaan sain siitä suurimman helpotuksen synnytyksen jälkeen, kun paikkoja ommeltiin. Lisäksi sain paracervikaalin, mutta se auttoi oikeastaan vaan ponnistusvaiheessa. Ponnistaminen ei juurikaan sattunut. Olisin kyllä voinut pyytää epiduraalinkin, mutta, kun alku meni tosi hyvin ihan pehmeillä keinoilla (kaurapussi, keinutuoli, lämmin suihku) ja synnytys eteni kivasti, päädyttiin me sitten ihan yhteistuumin kätilön kanssa tuohon kohdunkaulanpuudutteeseen. Ja täytyyhän sen synnytyksen vähän sattua, että osaa arvostaa tuota pikkuista näin jälkikäteen
  6. Minä kuvittelin synnytyskivut paljon pahemmiksi, mitä ne sitten olivat. Voi olla, että avautumisvaihe olikin minulla helpompi, koska kalvot puhkaistiin vasta ihan synnytyksen lopussa. Eivät siis puhjenneet itsestään. Puoleenväliin asti kivut tuntuivat lähinnä selässä ja hieman resissä. Hyvin pärjättiin pelkällä kaurapussilla ja lämpimillä suihkuilla sinne 6cm avautumiseen asti. Ihan synnytyksen lopussa kivut tuntuivat tavallaan sietämättömiltä (otin ainoastaan kohdunkaulan puudutuksen, joka ei sitten kunnolla kerennyt vaikuttaa avautumisvaiheessa), mutta ei niitä enää jälkikäteen edes muista, kun ne kesti sillä voimakkuudela vain sen tunnin/puolitoista ennen ponnistusta. Paracervikaali taisikin sitten auttaa ponnistusvaiheessa, kun se ei aluksi sattunut yhtään. Ihan vasta lopussa sattui, kun pää tuli ulos. Kaiken kaikkiaan hyvä kokemus.
  7. Meillä taitaa mennä ensimmäinen äitienpäivä aika tylsästi. Mies remontoi appivanhempien kanssa meidän taloa, että päästäis muuttamaan ja minä olen kaksin vauvan kanssa kotona... Mutta ei kestä valittaa. Jos remonttia ei saada valmiiksi parissa viikossa niin ollaan kusessa, kun muuttopäivä tulee. Oishan se tietty kiva saada jokin lahja.
  8. Meillä vain sattui niin, että parisuhteen ollessa "kypsä" lapselle, molemmilla oli jo vakityöt ja ikäkin lähempänä kolmeakymmentä.