Kirsty

Jäsen
 • Content count

  87
 • Joined

 • Last visited

About Kirsty

 • Rank
  Tavis

Recent Profile Visitors

74 profile views
 1. Jännät paikat Tinas, tulehan kertomaan kuulumisia aina kun jaksat! Ymmärrän todella hyvin sun fiilikset.. itse olen myös käynyt läpi paljon viime aikoina sitä, että mitä jos hoidot eivät toimikaan. Ivf on se viimeinen oljenkorsi ja todella raskasta ajatella että sen jälkeen ei ole kauheasti tehtävissä. Mulla kanssa kirjoittelut olleet vähissä viime aikoina sen vuoksi kun olen ollut aika syvällä näissä synkissä ajatuksissa ja lisäksi muita lapsettomuuteen liittymättömiä huolia elämässä tällä hetkellä. Todella mielelläni kuitenkin luen teidän kaikkien kuulumisia vaikken kovin aktiivisesti keskusteluun osallistu. Useamman kerran päivässä käyn täällä lueskelemassa.. Mutta ihan hirveästi voimia ja tsemppiä ekaan hoitoon Tinas! Toivotaan että kaikki menee hyvin ja saatte monta hyvää alkiota ja plussan lopulta! Perästä tullaan! 16.11. meillä suunnittelukäynti josta lähdetään sitten heti perään ekaan ivf-hoitoon! Pari luomukiertoa tässä välissä kun menoja ja halusin antaa kropalle vielä mahdollisuuden levätä ja raskautua luomusti.. hah! Usko siihen on täysi nolla
 2. Pahoittelen että en ole vastaillut viesteihin! Meni aivan täysin lomailuksi viimeinen viikko ja nyt on mennyt viikonloppu toipuessa.. ihan kamalaa tämä lomalta paluu! voi miten mahtavia uutisia Töhö!! Nyt toivotaan ja toivotaan ja toivotaan että VIIMEIN olisi teidän kierto!! milloin on testipäivä? Tinas, olen käynyt akupunktiossa huhtikuusta lähtien, kahdesti alkukierrossa. On tasannut ja pidentänyt kiertoa mukavasti, mulla oli vielä viime vuonna tosi lyhyt kierto. Nyt pidän ensimmäistä kertaa taukokuukauden, en vaan nyt jaksa tässä kuussa tehdä mitään asian eteen ja yrittää unohtaa koko yrityksen ennen ivf-hoitojen aloitusta. Meinaatko käydä miten ivf-hoitokuukauden aikana? Oma akulääkärini sanoi että päivää ennen alkionsiirtoa olisi hyvä käydä. ja meille ei vielä tehty suunnitelmaa, varaan suunnittelukäynnin lähempänä hoitoa sitten. Kuluisi aika nopeasti, olen jo malttamaton! Ja hihi, hyvä että on nyt vitamiinit kunnossa, itseni pitäisi vielä käydä ostamassa u-bikinon.. heti kun toivun tästä lomaltapaluusta!
 3. Ja kiitos Töhö kun selitit ivf-aloittelijalle pitkän ja lyhyen kaavan eroa.. on kyllä aika rakettitiedettä tämä. Meille siis ilman muuta lähdetään lyhyen kaavan mukaan ja olenko ymmärtänyt oikein että sulla myös lyhyt kaava? Ihan mahtavaa muuten että limakalvo oli jo huimat 8!! Lisäravinteista: mulla käytössä raskausmonivitamiini, foolihappo, d-vit, probiootti, l-tyrosiini(kuurina),vehnänalkio- ja jättihelokkiöljyt, gelee royale (uusimpana), magnesium, sinkki ja kalkki sekä akupunktiolääkärin määräämät kiinalaiset yrttilääkkeet. U-bikininonia haluaisin myös kokeilla!
 4. Ensinnäkin, mahtavaa Töhö, ihan mahtavia uutisia ultrasta! Nyt vaan sormet ja varpaat ristiin että saadaan paljon hyviä munia! Ja todella huono mäihä teillä Tinas tämän kierron suhteen.. onneksi pääsette sitten seuraavassa kierrossa "tositoimiin" ja miehesi kerkeää toipua mukavasti! Meillä alkaisi ensimmäinen ivf vasta lokakuussa sillä sitä ennen muutama meno tiedossa joihin en halua pistos ym hoitoa sekoittaa. Tässä vielä pari kertaa luomusti siis aikaa yrittää, vaikka usko siihen täys nolla.. oletteko olleet yksityisellä alusta asti vai vaihtaneet kunnalliselta? Me tehtiin vaihto ja pitäisi loman jälkeen ilmoitella tästä kunnalliselle klinikalle.. Töhö ja Tinas: Ensikäynti meni tosi kivasti Eerolla ja luotan täysin hänen ammattitaitoonsa! Uskon että hän osaa räätälöidä meille sopivan hoidon. Varataan aikaa suunnittelukäynnille ennen kuin hoitokierron kuukautisten tulisi alkaa, näin hän ohjeisti että voi samalla katsoa paljonko kasvatettavia folleja löytyy. Tai näin ainakin ymmärsin? Ja tosi kiva kuulla että hyvä ja onnistunut kokemus eerosta ystävälläsi! AMH:sta: mulla on ikää 32 v ja AMH 2,2, eli ihan normaalin alarajoilla ikäiselläni. Lääkäri sanoi että voisi olla parempi mutta ihan ok arvo. FSH 4,1 ja afc 6-8 per puoli jos oikein muistan. Vähän on mietityttänyt tuo amh-arvoni ja olen surrut että kuulun varmasti niihin joilla hedelmällisyys laskee aikaisemmin. Ja lääkäri sanoi että hyperin riskiä ei tuolla amh-arvolla juuri ole eli jotain positiivista meille vähän alhaisemman amh:n omaaville. Ja luin yhtä lapsettomuusaiheista blogia jossa amh oli alhainen 1,jotain ja hän tuli luomusti raskaaksi juuri kun hoitoja oltiin aloittamassa! Eli toivoa todellakin on!
 5. Tosi kiva saada tänne ketjuun muitakin yhdessä jännittämään (vaikka tätä kohtaloa en kenelläkään toivo!), tervetuloa Tinas! Kiitos myös Töhö kommentistasi!! Tulen lähipäivinä vastaamaan ajan kanssa molemmille kunhan sattuu sopivan rauhallinen hetki (olemme reissussa, mutta mielelläni silti käyn täällä lukemassa ja vastailemassa )
 6. Kiitos secretariat! Kellä lääkärillä olet käynyt? Meillä on ensikäynti varilalle ens viikolla. Jännittää! Ja olen todellinen aloittelija näissä ivf-asioissa mitä eroa on pitkällä ja lyhyellä kaavalla? Voiko siitä päätellä mitään että letroilla tuli 3 follikkelia eli olisin ns hyvä munimaan? Pahoittelut kun olen näin tietämätön, olen vasta hiljattain alkanut lukemaan ivf:stä, mutta kohta varmasti mestari kun tapana päivät pitkät lukea näistä lapsettomuusasioista/hoidoista..
 7. Tänään oli ekan letrokierron (1 viikko oviksesta) s-prog-arvo tullut ja se oli 76! Kun luomukierrossa oli 30. Eli jotain vaikutusta letroilla on. Millasia arvoja teillä on ollut 1 viikko oviksesta? Pitää ilmeisesti olla yli 25 että voidaan ovulaation todeta tapahtuneen?
 8. Moi Kiki, ei vaan tarkoitin että olemme lähikuukausina aloittamassa ivf-hoidot yksityisellä.
 9. Joo eivät syytä sanoneet enkä edes tajunnut kysyä. Mulla siis eka letrokierto nyt vasta takana että kertymisestä ei nyt voi kai olla kyse? Nyt kuitenkin kärsimättömänä ihmisenä otin ohjat omiin käsiin ja aloitin letrot eilen. Olemme suunnitelleet yksityiselle siirtymistä ja varasin ensikäynnin ensi viikolle, jolloin varmasti myös katsotaan ultra ja voidaan tarkistaa letrojen vaste samalla. Meillä olisi ivf-hoito tulossa yht 3 letrokierron jälkeen eli sama siirtyä nyt, kun päätimme hetki sitten että ivf tehdään yksityisellä jokatapauksessa. Ilmoitan tästä julkiselle puolella ensikäynnin jälkeen.
 10. Nyt sanoivat klinikalta että taukokierto tulee.. hohhoijaa miksköhän?
 11. Olen lukaissut nyt tämänkin ketjun läpi sillä meillä ivf-hoidot hyvin pian ajankohtaiset! 42 viestiä vielä niin pääsen ilmeisesti paljonkin aktiivisempaan jäsenten keskusteluun.. Sitä odotellessa! Tsemppiä kaikille jotka käyvät ivf-hoitoja läpi, ovat varmasti henkisesti ja fyysisesti rankkoja.. Oma tilanteeni lyhyesti: yritystä yli 1,5 v. Yksi kemiallinen/keskenmeno yksi kohdunulkoinen raskaus. Tarkoitus oli lähteä letrojen kautta inseminaatioihin mutta ekan letrokierron folliultrassa (kohdunulkoisen vuoksi joka tässä välissä todettiin) uusi hoitolinja, max 2 pelkkää letroilua ja sitten ivf. Jotain häikkää mulla ovulaatiossa ja luteaalivaiheessa, mutta uskon vahvasti että letrot eivät ole meille avain onneen. Olen ollut todella ahdistunut tästä kaikesta odottelusta, puolet läheisistä raskaana tällä hetkellä, on ollut todella rankka vuosi vastoinkäymisineen ja raskausuutisineen. Päätimme nyt että ainakin eka ivf-hoito tehdään yksityisellä, pääni ei vaan yksinkertaisesti kestä puolen vuoden odottelua julkisen puolen ivf-jonossa, uuden kohdunulkoisen pelko on myös niin valtava. Osaako kukaan suositella hyvää yksityistä klinikkaa/lääkäriä Helsingissä? Itse alustavasti googlasin ja törmäsi Eero Varilaan, joka ilmeisesti ottaa vastaan Dextrassa, kellään kokemuksia? Kiinnostaa myös julkiselta puolelta siirtyminen yksityiselle. Millainen suunnittelukäynti riittää? Haluavatko kovasti tutkia vai riittävätkö julkisella puolella tehdyt perustutkimukset jos niistä viedään printit?
 12. Kiitos Töhö! Ja eiköhän eilen alkanut tiputtelu kp 25/26 kun niin iloitsin sen poisjäämisestä, mutta ainakin myöhemmin kun yleensä! Ja kiitos tiedosta, uuteen letrokiertoon siis
 13. Kiitos Kiki! Tsemppiä sulle odotteluun! Letrozol saattaa yleensä kai parantaa ovulaatiota vaikka olisikin säännöllinen kierto ja ovulaatio tapahtuu, nähtäväksi jää auttaako, toivottavasti!! Kannattaa varmasti ainakin kokeilla.
 14. Tervetuloa takaisin elämänalku! Pahoittelut keskenmenosta Pidän peukut pystyssä että saatte inssin tähän kiertoon! Mites muilla menee? Täällä testattu vitivalkoinen nega eilen kp 23/26. Olin hiukan toiveikas, sillä rinnat olleet arat, joka yleensä mulla viitannut raskauteen, mutta viime kierrosta oli arat myös eli ei siitäkään voi näköjään mitään päätellä. Ajatukset uuteen kiertoon taas sitten! S-prog verikokeen vastaus ei ole tullut vielä mutta yksi positiivinen asia on että aikaisemmin vaivannut tiputteluvuoto jäänyt pois! Tai siis onhan tässä vielä pari päivää aikaa mutta yleensä alkanut jo tähän mennessä. Osaako muuten joku sanoa onko kunnallisella aina taukokierto hoitojen välissä? Mitään ohjeita emme saaneet mitä tehdään jos ja kun kuukautiset alkavat.. kovasti haluaisin letroilla heti perään kun auttoivat tiputteluvuotoon mutta onko pakko pitää tauko kk...?
 15. Kiitos Töhö! Joo toivottavasti letroilla tärppää mutta yritän olla toivomatta liikaa. Piinapäivät menossa ja yritän ajatella muita juttuja kun oireiden kyttäämistä mutta vaikeaa se on taas yllättäen. Ehdottomasti tulen ivf-ketjuun jo piakkoin tutustumaan aiheeseen sillä itselleni vielä täysin vieras ja "pelottava" juttu. Onpas teille tulla harmillista odottamista, toivotan kovasti onnea seuraavaan hoitokierrokseen!!! Kiki: milloin teillä on laparoskopia varattuna? Toivotaan että kaikki kunnossa ja pääset pian aloittamaan letrot!