Kirsty

Aktiivijäsen
 • Content count

  100
 • Joined

 • Last visited

About Kirsty

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

109 profile views
 1. Kiitos @Kiki25 ja toivotaan että myös te pääsette kohta tositoimiin eli aloittamaan hoidot!
 2. Kiitos @tinas! Voi miten toivon myös teille positiivista testiä ja tosiaan ei kannata lannistua jos oireita ei kovasti ole.. nyt sitten heti testin teon jälkeen alaselkää jomottaa ja nivusissa tuntuu ihme painetta?? Onkohan tää ihan normaalia.. tästä alkaa sitten ihan toisenlainen piina, miten kestän ekaan ultraan asti jos sinne edes päästään. Ja mullakin rinnat kipeytyi vain hiukan ovitrellestä, kai tuokin on yksilöllistä. Kaikillahan ei edes rinnat kipeydy heti alkuraskaudessa kun testi näyttää jo positiivista (mitä näitä alkuraskauden oireita olen lueskellut noin x miljoona palstaa)
 3. Ei voi olla totta. Testi oli tänään positiivinen. Eli oireista ei hitto vie voi päätellä mitään! Olen niin onnellinen mutta peloissani samaan aikaan.
 4. @töhö meillä tosiaan on samanlainen historia! Toivottavasta myös tulevaisuus mä itseasiassa kävinkin jo lukemassa sun oireita tosta ketjusta viikonloppuna piinaillessani! Ärsyttää tämä oma oireiden googlettelu.. eihän se asiaa tule mihinkään suuntaan muuttamaan. Nyt on vahva tunne negasta, toivotaan että olen väärässä.
 5. Kiitos @tinas ja @Töhö ! Täällä on piinikset sujuneet todella tuskaisissa merkeissä, en oikein pysty ajattelemaan muuta, enkä ole saanut mitään aikaiseksi! Päätimme että teen testin huomenna, syteen tai saveen - ainakin pääsen jatkamaan elämää ja suunnittelemaan tulevaa pasia jos tulos negatiivinen. Olo ei todellakaan ole toiveikas. Mitään oireita ei ole. Ovitrellesta (?) tullut rintakipu hiipui. Jos pitää hakemalla hakea niin alaselkä on ollut hiukan kipeä ajoittain, jotain minimaalisia tuntemuksia alavatsalla myös ollut. Nämähän voi myös laittaa punktion piikkiin kun siellä ne follikkelit vielä täyttyy ym. Eilen illalla/yöllä oli myös todella vähäistä rintojen turvotusta/arkuutta mutta sekin oli aamulla poissa. Eli yllätys on jos on positiivinen mutta kyllähän se tietysti sitten harmittaa. Tulen kertomaan sitten huomenna miten kävi. Pitäkää peukkuja. @tinas ihan mahtavia uutisia! Kuinka paksu oli limakalvo? Niin toivoisin että teillä kolmas tärppäisi Terot ovat kyllä mullakin hyvin toimineet luteaalitukena nyt tässä, ei ole tiputellut. Ja helpommat kuin luget, ah! Onko sulla nyt muita lääkkeitä käytössä siirron jälkeen tukemaan kiinnittymistä tms? Mulla ensimmäinen taisi olla myös kemiallinen, oireena rintojen arkuus, joka tosin hävisi aika pian. Lisäksi menkkamaiset tuntemukset edellisenä iltana ennen kun kuukautisten piti alkaa. Pieni tippa myös vaaleanpunaista vuotoa oletetun kiinnittymisen aikoihin johon sillon kiinnitin huomiota kun ei niihin aikoihin vielä ollut tiputtelut vaivana. Kohdunulkoinen taas oli ihan toinen juttu, hiukan rintojen arkuutta ja sitten ruskea tiputteluvuoto viikkojen ajan kun en silloin tajunnut tehdä testiä kun menkat tuli normaalisti. Tajuton väsymys oli myös, mutta ei muita oireita vaikka hcg oli yli 3000 loppuvaiheessa! Ota näistä siis selvää.. kun ei ole kokemusta normaalista raskaudesta
 6. @Tinas ja tosiaan biologeilta varmasti kannattaisi kysyä tarkemmin alkioden luokituksista jos haluaa niistä tietoa. Olen ymmärtänyt että lääkärit eivät välttämättä edes ota kantaa niihin, koska se on biologien vastuuta ja heillä on paras tieto näissä asioissa. @Kiki25 ymmärtäisin niin että ensin käytte omalla paikkakunnalla ivf-suunnittelukäynnillä, jossa määrätään lääkkeet ja suunnitellaan hoito. Seurantaultrat voidaan ilmeisesti tehdä myös siellä, mutta munasolujen keräys ja alkionsiirto tapahtuu naistenklinikalla. Olen itse juuri käynyt läpi ensimmäisen ivf-hoidon ja olin yllättynyt kuinka helppoa se fyysisesti oli. Hoitajat ja lääkäri kertoivat joka askeleella mitä seuraavaksi tapahtuu ja saimme hyvät ohjeet. Joten älä huoli, olette varmasti hyvässä hoidossa ja teille tullaan kertomaan kaikki ykstyiskohtia myöten. Jännittäväähän tämä on ja itse koin alkioiden viljelyn tuloksien odottelun vaikeimmaksi osuudeksi. Kovasti tsemppiä odotteluun ja 3 kk tulee kulumaan toivottavasti nopeasti!! Hoitojen alettua kaikki tapahtuu hirvittävän nopeasti. Yritä pitää positiivinen mieliala yllä vaikka se on välillä vaikeaa! Itse koin sen helpottavana tekijänä kun ikäänkuin innolla odotimme hoitojen alkua ja otimme kaiken positiivisin mielin vastaan. Kovasti tsemppiä ja täällä me olemme kohtalotoverisi tukena kun tarvitset
 7. @tinas kiitos kommenteistasi alkioiden luokitukseen liittyen! Minusta voimme siis tästä päätellä, että pitkässä viljelyssä sillä ei ole mitään väliä kunhan alkio kehittyy tietyn aikarajan sisällä blastoksi. Minä itse menin kysymään lääkäriltä siirron jälkeen minkä luokkainen alkio oli kyseessä koska olin lukenut, että esim. jossain lapsettomuusblogeissa puhuttiin top alkioista ym. Hän ei siis vartavasten meille kertonut, mutta ivf-hoitokartassa oli kuitenkin merkintä cb (siirretystä alkiosta) josta puuttui tuo numero 3 eli ilmeisesti se saatetaan siihen laittaa kun tehdään siirto. En kyllä olisi sitä osannut etsiä siitä tai ymmärtänyt jos olisin merkinnän nähnyt ilman lääkärin selvennystä. Huvittaa tuo, että onnellisuuden määrä ei tosiaan googlettamalla parane, itsekin toivoin että olisin kokonaan jättänyt kysymättä moista, sillä täälläkin on google taas laulanut enkä ole itseäni lohduttavaa tietoa löytänyt. Aika näyttää alkaako yhdestäkään alkiostamme raskaus. Piste. Ja kiitos! olen kyllä hurjan tyytyväinen, että kaikki alkiomme selvisivät. Meilläkään ei ole lapsettomuudelle löytynyt syytä tutkimuksissa. Taustalla kemiallinen ja kohdunulkoinen raskaus. Yksi lääkäri julkisella väläytti voiko kyseessä olla ovulaatiohäiriö. Tähän olen tarrannut kiinni ja tavallaan toivonut että syy olisi se, sillä silloin meillä voisi olla hyvät mahdollisuudet saada hyötyä ivf:stä. Mitään oireita ei vieläkään ole.. huoh. Tai jotain kuviteltuja alavatsatuntemuksia, mutta niitä on ollut JOKAISESSA negakierrossa. Olen siis lopettanut näihin kuviteltuihin oireisiin uskomisen jo ajat sitten. Ja jännät paikat sinulla nyt! Ehkä hyväkin että alkukierto on vähän pidempi, ainakin limakalvo ehtii kasvaa oikein meheväksi siirtoa varten! nyt toivotaan että molemmat saisimme parhaita uutisia vielä tänä vuonna. ja tosi kiva kuulla että tykkäsit siitä linkistä jonka lähetin! Itse olen seurannut heidän tarinaansa jo pitkään. Sain todella paljon voimia tämän naisen kirjoituksista kun mulla oli vaikea ajanjakso ennen kuin aloitimme ivf-hoidot. Ihanaa, että jotkut jakavat myös näitä asioita julkisesti, vaikka itsestäni ei kyllä siihen ole. Ja terothan mullakin on myös käytössä luteaalitukena. Oliko puhetta, onko sulla myös tässä vikassa sama luteaalituki?
 8. Kiitos @Töhö! Pitkää pinnaa tämä piinailu vaatiikin, vaikka olen niin helpottunut että meille jäi pakkaseen niin monta, eikä tämä ollut ainoa. Oirekyttäilyhän alkoi jo siirron jälkeen hahah olin sillä asenteella että kun mitään ei tuntunut siirtoa seuraavana päivänä, että eihän se ole tärpännyt. Mutta ei kai niitä tuntemuksia heti tulisikaan vaikka olisi plussa.. missä vaiheessa sulle tuli ensimmäiset oireet/tuntemukset, jolloin ajattelit että ehkä olisi voinut tärpätä? Ja helpottavaa tietoa tosta alkioiden laatuun liittyvästä pohdinnasta... kiitos kun jaoit tietosi!
 9. @Tinas onkin pitänyt tulla kirjoittamaan mutta ollut hurja kiire alkuviikon! Hyviä uutisia siis, maanantaina päästiin siirtoon. Ikinä, ikinä en ole jännittänyt näin paljon soiko puhelin aamulla. Paikan päällä saimme tietää että yksi on jo pakastettu, nyt siirretään yksi ja kahta jäädään seurailemaan. Ja tänään saimme tietää, että myös ne kaksi olivat kehittyneet blastoiksi ja meillä on siis kolme pakkasessa ihan mahtavat fiilikset vaikka tänään iskikin jo epätoivo että ei tämä kuitenkaan tule toimimaan.. en vaan yhtään pysty kuvittelemaan että voisin kohta muka olla raskaana. Testipäivä on sitten 15.12 eli ei päästäkään piinailemaan samaan aikaan. Hyviä uutisia siis myös sulta @Tinasvaikka ymmärrän tuon erittäin hyvin että olisi ollut kiva saada joku selitys miksi alkiot eivät kiinnittyneet. Jospa nyt kuitenkin olisi ollut vain huonoa tuuria ja tämä kolmas onnistuisi! Toivon todella parasta ja pidän peukkuja !! Ja viimeistään varmasti alkiodiagnostiikalla teille löydetään sopiva siirrettävä alkio jos tuo kolmas ei mukaan tarttuisi. Onneksi voitte samantien lähteä siihen rumbaan eikä tule pitkää odottelua tässä välissä. Odottelu tässä hommassa on ainaista ja tuskaista. tässä muuten linkki yhden amerikkalaisen naisen blogiin jotka neljän vuoden lapsettomuuden jälkeen saivat vauvan juuri alkiodiagnostiikan avulla. Heidän tarina on antanut mulle toivoa, kannattaa tutustua https://www.thedashofdarling.com/2017/06/pregnancy-announcement.html Puhuttiinko teillä muuten alkioiden luokituksesta mitään? Kuinka paljon sillä on ylipäätään väliä? Siirretty alkio meillä oli 3cb kun paras on käsittääkseni 4aa. Lääkäri ei mitenkään hehkuttanut sitä, sanoi että meillä pitäisi olla ihan hyvät mahikset tuolla alkiolla. Itseäni jäi mietityttämään kovasti että onkohan näin. Tietääkö @Töhö ivf-"konkarina" näistä ja kerrottinko teille minkä luokkaisia teidän alkiot olivat?
 10. Voi ihana @Töhö kiitos tsemppaavasta kommentistasi! On kyllä mahtavaa että täällä netissä on mahdollisuus keskustella kohtalotovereiden kanssa, korvaamatonta. Olen sinun matkaasi myös aina välillä käynyt kurkkimassa toukokuisissa ja olen tosi iloinen puolestasi että kaikki on sujunut hyvin tähän mennessä! Ja kiitos! Ihanaa viikonloppua myös sinulle! Onneksi viikonloppu on tähän mennessä sujunut kiireisissä merkeissä, että ei ole kauheasti kerennyt jännittämään. Välillä aina kauhu iskee päälle ja pelkään että tulee puhelu ma-aamuna. @Tinas mua kanssa kiinnostaa milloin olisi seuraavan kierron määrä alkaa eli milloin pääsette seuraavaan siirtoon! Tehdäänkö Dextrassa pasit yleensä luonnolliseen kiertoon?
 11. @Tinas sanos muuta, henkinen puoli onkin sitten jotain niin sietämätöntä eli hyvä kun edes fyysinen meni helposti. ja hyvältä kuulostaa teidän suunnitelma, aikamoista menoa tosiaan, mutta ihan mahtavaa että teillä on mahdollisuus jatkaa Dextrassa. Toivotaan tietysti että kolmas alkio nappaisi mukaan ja erasta selviäisi syy. Uskon, että teillä on kaikesta huolimatta vielä tosi hyvät mahikset onnistua. Olihan tämä vasta ensimmäinen hoito ja saitte hyvän määrän alkioitakin. Unohdin viimeksi vastata, että naistenklinikalla tehdään kai mielestäni jonkun verran alkiodiagnostiikkaa mutta vain harvoissa tapauksissa, en ole varma missä. Tänään laittoivat labrasta tekstarin heti aamusta että kaikki neljä solua olivat jatkaneet kehitystään alkioiksi. Olin iloinen, mutta tässä on pitkä viikonloppu edessä ennen kuin maanantaina selviää onko kukaan selvinnyt blastokystivaiheeseen. Ihan kamalaa! On kuitenkin aika todennäköistä että saamme edes yhden?! Vakuuttakaa joku mut! Pelottaa ihan kamalasti.
 12. @Tinas kiitos!! Odottelen innolla sun ERA-tutkimuksen tuloksia ja toivotaan, että syy miksi raskaus ei ole hyvänlaatuisista alkioista huolimatta alkanut selviäisi. Ja meilläkin on ollut kaksi lääkäri hoitamassa, Uotila ja Varila. Molempiin olen ollut hurjan tyytyväinen, kuten koko klinikan toimintaan. Hoitajat ovat myös aivan ihania jokainen! Jos raskaus ei tästä hoidosta ala, niin kovasti haluaisin jäädä silti Dextraan vaikka rahallisista syistä aikaisemmin pohdimme siirtymistä julkiselle, saa nähdä. Meillä tosiaan oli punktio eilen, 8 follia punktoitiin, 9 munasolua saatiin. Olin tyytyväinen tähän tulokseen. Punktio itsessään meni nopeasti ja kivuttomasti (!?), ainoastaan sen jälkeen oli noin 15 min erittäin kovaa kipua, joka helpotti kun sain lisää lääkettä. Koko hoito tähän asti ollut fyysisesti paljon paljon helpompi kuin olisin kuvitellut. Tänään biologi soitti, 9 solusta 6 oli kypsiä, 4 hedelmöittyi normaalisti. Nyt jännitetään huomista miten lähtevät jakautumaan. Tämä jännittäminen on ihan kamalaa!!! Aika pienillä määrillä mennään jos tapahtuu kovasti karsintaa. Maanantaiksi on varattu siirtoaika. Toivotaan että siihen päästään ja jäisi vielä pakastettavaa. Olen @Tinas lukenut kaikki tekstisi ivf-hoidoistanne vaikka itselläni oli vaihe että en tänne juuri kirjoitellut, silti ollut hengessä mukana. Oliko niin että teillä on vielä yksi alkio pakkasessa? Ja kuinka hyvä että vatsatauti osui taukokiertoon.. itsekin mietin että mitä jos nyt tulisin kipeäksi ja yritin vältellä flunssaisia ennen punktiota..
 13. Moi pitkästä aikaa! Ensinnäkin @Tinas pahoittelen kovasti kahta negaa ivf-hoidoista, mutta kuten @Töhö sanoi niin tuo ERA-tutkimus kuulostaa lupaavalta ja minäkin innolla seurailen tuloksia ja toivon että tuosta olisi apua! Itselleni ainakin antaa toivoa kuulla että koko ajan menetelmät kehittyvät ja on tosi paljon mitä voidaan tehdä auttaakseen meitä lapsettomia. Muistanko oikein että käytte myös Dextrassa? Saako udella kuka lääkäri teitä hoitaa? Meillä on Varila ja olen ollut tähän mennessä todella tyytyväinen hoitoon. Meillä siis ensimmäinen ivf käynnissä! Gonal-f pistokset alkoivat tiistaina, tänään ultrassa nähtiin yhteensä 11 kasvamaan alkanutta follia, kooltaan 9-12 mm. Huomenna alkaa Orgalutran. Punktio on ensi viikolla loppuviikosta. Jännittää ihan hurjasti.
 14. Jännät paikat Tinas, tulehan kertomaan kuulumisia aina kun jaksat! Ymmärrän todella hyvin sun fiilikset.. itse olen myös käynyt läpi paljon viime aikoina sitä, että mitä jos hoidot eivät toimikaan. Ivf on se viimeinen oljenkorsi ja todella raskasta ajatella että sen jälkeen ei ole kauheasti tehtävissä. Mulla kanssa kirjoittelut olleet vähissä viime aikoina sen vuoksi kun olen ollut aika syvällä näissä synkissä ajatuksissa ja lisäksi muita lapsettomuuteen liittymättömiä huolia elämässä tällä hetkellä. Todella mielelläni kuitenkin luen teidän kaikkien kuulumisia vaikken kovin aktiivisesti keskusteluun osallistu. Useamman kerran päivässä käyn täällä lueskelemassa.. Mutta ihan hirveästi voimia ja tsemppiä ekaan hoitoon Tinas! Toivotaan että kaikki menee hyvin ja saatte monta hyvää alkiota ja plussan lopulta! Perästä tullaan! 16.11. meillä suunnittelukäynti josta lähdetään sitten heti perään ekaan ivf-hoitoon! Pari luomukiertoa tässä välissä kun menoja ja halusin antaa kropalle vielä mahdollisuuden levätä ja raskautua luomusti.. hah! Usko siihen on täysi nolla
 15. Pahoittelen että en ole vastaillut viesteihin! Meni aivan täysin lomailuksi viimeinen viikko ja nyt on mennyt viikonloppu toipuessa.. ihan kamalaa tämä lomalta paluu! voi miten mahtavia uutisia Töhö!! Nyt toivotaan ja toivotaan ja toivotaan että VIIMEIN olisi teidän kierto!! milloin on testipäivä? Tinas, olen käynyt akupunktiossa huhtikuusta lähtien, kahdesti alkukierrossa. On tasannut ja pidentänyt kiertoa mukavasti, mulla oli vielä viime vuonna tosi lyhyt kierto. Nyt pidän ensimmäistä kertaa taukokuukauden, en vaan nyt jaksa tässä kuussa tehdä mitään asian eteen ja yrittää unohtaa koko yrityksen ennen ivf-hoitojen aloitusta. Meinaatko käydä miten ivf-hoitokuukauden aikana? Oma akulääkärini sanoi että päivää ennen alkionsiirtoa olisi hyvä käydä. ja meille ei vielä tehty suunnitelmaa, varaan suunnittelukäynnin lähempänä hoitoa sitten. Kuluisi aika nopeasti, olen jo malttamaton! Ja hihi, hyvä että on nyt vitamiinit kunnossa, itseni pitäisi vielä käydä ostamassa u-bikinon.. heti kun toivun tästä lomaltapaluusta!