Kirsty

Aktiivijäsen
 • Content count

  138
 • Joined

 • Last visited

About Kirsty

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

1107 profile views
 1. Moikka @roopsukka Mulla oli lääkkeellinen tyhjennys taustalla ja mun synnytys kesti yhteensä noin 15 tuntia, ekoista lievistä supistuksista lapsen syntymään. Mielestäni avautumisvaihe meni ensisynnyttäjälle nopeasti, supistukset alkoi kahdelta yöllä ja yhdeltä päivällä olimme sairaalassa jolloin olin jo 5 cm auki, siitä meni noin tunti niin olin jo lähes täysin auki. Olimme sairaalassa siis vain 4-5 h ennen kun vauva syntyi. Kestin supistukset kotona hyvin kun tajusin jossain vaiheessa hengityksen vaikutuksen lisäksi allas mulla nopeutti avautumista sairaalassa kun siinä pystyin kunnolla rentoutumaan. Ilokaasulla pärjäsin 9cm asti mutta sitten täytyi ottaa spinaali koska kalvojen puhkaisun jälkeen supparit muuttuivat sietämättömän kipeiksi, en enää pystynyt olla ilman. Tsemppiä kovasti sulle!! Toivottavasti kaikki menee hyvin ja sutjakasti!
 2. Ihana kuulla sinusta @Tinas! Isot onnittelut raskauden johdosta!! Aivan ihania uutisia Olen tosi onnellinen puolestanne! Lisäksi pahoittelut myös viime vuoden lopulla teitä kohdanneesta surusta. Lapsettomuushoitojen jälkeen raskausoireiden ym kyttäys on kyllä omaa luokkaansa.. voin lohduttaa, että loppua kohden rentouduin kyllä kovasti. Varsinkin kun vauvan liikkeet alkoivat tuntumaan ja pystyin tätä kautta ”vahtimaan” että kaikki hyvin niin loppui ultrissa ravaaminen. Toivon teille ihanaa ja onnellista loppuodotusta! Olisi ihana kuulla kuulumisia jatkossakin! Ja mekin siis olimme hoidoissa Dextrassa, voin lämpimästi suositella. Ensiluokkainen hoito, ihanat lääkärit ja hoitajat.
 3. Kiitos kysymästä @Töhö! Tänne kuuluu oikein hyvää, 6 viikkoinen poika tuhisee vierellä joka siis sai alkunsa ekan ivf:n tuoresiirrosta. Onnekkaita olemme siis vaikka raskausaikaan varjostikin pelot ja ensimmäiset pari viikkoa vauvan syntymän jälkeen oli hurjan rankat oman ahdistuksen vuoksi. Meille jäi 3 alkiota pakkaseen ja hoitoja jatketaan kun vauva vuoden ikäinen näillä näkymin. Onnea myös sinne ihanasta pojasta (?)!! Olen myös usein miettinyt, että mitä sulle @Tinas kuuluu?
 4. Mäkin voisin kertoa oman kokemukseni Dextrasta @_Jojo_n innoittamana! Itse hain tietoa mm täältä yksityisistä klinikoista ennen hoitoon hakeutumista ja toivottavasti tästä olisi jollekin apua! Olen ollut todella tyytyväinen Dextraan. Valitsimme lääkäriksi Eero Varilan pitkän kokemuksen vuoksi ja oli todella hyvä valinta. Hän todella osaa hommansa ja mietti tarkoin harkitusti lääkityksen, joka tuntui meillä menevän ihan nappiin. Myös selittää asiat hyvin ja on todella ystävällinen potilaille. Punktion ja siirron mulle teki Sanna Uotila, enkä olisi häneenkään tyytyväisempi voinut olla. Todella taitava ja helläkätinen, selvisin punktiosta lähes vuodoitta ja kipua ei enää ollut kotiinpäästessä ollenkaan. Sanna on myös aivan ihana potilaitaan kohden. Kummatkin Sanna ja Eero vastailivat huoliimme ja kysymyksiimme ihanasti ja ottivat kaikki munkin hölmöt hysteerisetkin huolet huomioon. Hoitajat ja biologit ovat myös aivan huippuluokkaa ja älyttömän mukavia! Klinikalle oli kiva mennä vaikka lapsettomuus niin vaikea asia onkin. Olen myös käsittänyt, että laboratorio Dextrassa on huippuluokkaa, joka sekin vaikuttaa varmasti tuloksiin. Meillä onnistui ensimmäinen tuoresiirto ja 3 saatiin vielä pakkaseen.
 5. @Tinas kuulostaa ihan hyvältä suunnitelmalta, mutta uskon että odottaminen tympii vaikka onkin pidemmän päälle viisainta itselläni odottaminen (silloin kun oltiin vielä julkisella) oli se pahin, olin niin turhautunut kun mitään ei tapahtunut ja toivoin luomuihmettä, jota ei tietenkään tapahtunut.. Me käytiin kätilön ultrattavana tänään ja kaikki näytti hyvältä, vähän alkaa olla hölmö olo kun kahden viikon välein ravaa ultrassa mutta on se sen mielenrauhan arvoista
 6. Voihan hitsi @Tinas uskon että harmittaa tuo tahaton moka! Mutta onneksi sentään saatiin jotain saalista eikä mennyt ihan reisille koko hoitokierros, se vasta olisikin harmittanut! Mutta koita olla soimaamatta itseäsi liikaa, noita sattuu ainakin ensi kerralla (jos vielä täytyy uudelle kiekalle lähteä) muistat sitten varmasti mä muistan miten piinaavaa se oli pelata lääkkeiden kanssa ja pelkäsin koko ajan, että mokaan koko homman jotenkin
 7. @Tinas pahoittelut negasta!! tulin heti tänne herättyäni lukemaan kun muistin, että sun testipäivä on tänään! Olen niin pahoillani mutta tosiaan, onneksi löytyy myös niitä positiivisia puolia, eli lääkitys teki tehtävänsä tällä kertaa eikä vuotoa tullut. Välikuukausi on varmasti hyvä ratkaisu tähän väliin, kroppasi saa toipua rauhassa ja sitten taas uudella höyryllä eteenpäin! Todella mielelläni kuulen jatkosuunnitelmat sitten kun selviää ja sillä välin, täällä ollaan ja ihanaa, että miehesi osaa olla tukenasi, se on ihan korvaamatonta tässä vaikeassa matkassa..
 8. Kiitos @Tinas! Täällä on ollut lievää pahoinvointia josta olen ollut äärimmäisen iloinen. Varasin kätilön edullisen ultran vielä ensi maanantaiksi perhe-artesta sillä hermoni eivät vaan kestä odottaa ekaa kunnallista. Ja tuo suunitelma liikunnan suhteen kuulostaa oikein hyvältä. Voisin itsekin aloittaa kevyestä treenistä ja siitä se taas lähtee. Kun tiedän miten tekisi hyvää voinnille ja pääkopalle kun jaksaisi/uskaltaisi taas aloittaa liikunnan. Ja olen todella iloinen että ovitrelle on pitänyt tiputtelut ja kivut poissa. Voi kuinka toivonkaan teille positiivista testitulosta lauantaina!! toivotaan, toivotaan!!! Onko mitään oireita suuntaan tai toiseen? Ja niitä ei todellakaan tässä vaiheessa edes kuulu olla kuten hyvin muistamme, että mulla ei ollut mitään sen kummempaa. Tsemppiä vielä vikoihin piiniksiin!
 9. @Tinas tarkennus siis siirron jälkeen antoivat ton kärrynpyöräohjeen
 10. @Tinas hurjasti tsemppiä piinailuun!! Se on kyllä niin hanurista. Tosi hyvä että sulla on nyt kivut pysyneet poissa heti siirron jälkeen! Milloin on testipäivä? Ja mulla on noista erityisen herkistä kokemusta vaan kemiallisen yhteydessä jolloin viiva vahvistui tosi huonosti. Hcg oli verikokeessa 74 tai jotain ja tuli hailura haamu. Sitten kun hcg oli 500 päälle niin silloin kyllä tuli kunnon viiva. Olen tykännyt pregchekeistä kun ovat niin edullisia ja nyt tässä raskaudessa toimivat oikein hyvin. Ja liikkumisesta siirron jälkeen: täytyy häpeäkseni tunnustaa että olen ollut liikuntatauolla nyt ivf-stimulaatiosta lähtien aivan typerää!! Ensin pelkäsin että munasarjat kiertyvät, sitten pelkäsin että liikunta haittaa mahdollista kiinnittymistä ja nyt ei vaan ole tuntunut hyvältä käydä salilla.. jotenkin en ole pystynyt keskittymään mihinkään ja haluaisin kyllä kohta aloittaa taas jumpassa/salilla käymisen. Laiskuutta omalta osaltani mutta eiköhän sitä ihan normaalisti voi olla. Sanoivat klinikalla kun kysyin että älä kärrynpyöriä heitä mutta muuten voi liikkua kyllä @sarvis kiitos! ja kovasti toivon että kiertosi normalisoituu pian! Mullakin on joskus ollut rintojen arkuutta oviksen jälkeen, mutta hassua että muut ovisoireet puuttuvat!
 11. @Tinas harmillista ettette saanut parhaita mahdollisia uutisia pahoittelut! Mutta ei huonojakaan niinkuin totesit! Ja siirretty alkio oli oikein hyvä! Meillä tämä tärpin tehnyt oli muistaakseni 3bc, eli vielä astetta "huonompi". Kovasti tsemppiä piinapäiviin! Tulehan päivittelemään vointeja tänne kun kerkeät
 12. Huh @Tinas mikä jännitysnäytelmä kerrakseen! Toivon todella että nämä kolme olisivat huomenna blastoja ja pääsisivät testattavaksi! Ja nyt sulla alkaa piinikset! Olitkos siirrossa jo? Puhuivatko tai kysyitkö alkioiden luokituksesta mitään? Toivotaan että tämä uudenlainen loppukierron lääkitys takaisi teille plussan eikä tulisi kohdun supisteluja tai tiputteluja!! Ja kiitos @Töhö kyllähän se hetkeksi mielen rauhoitti! Mutta uskon että aikamoista piinaa tulee vielä olemaan viikolle 12 asti..
 13. Kiitos @Tinas! ja huh on kyllä jännittävää! Apua! Jännäilen täällä seuranasi ja päivitän palstaa huomenna ahkerasti odottaen tietoa! Tsemppiä odotteluun
 14. @Tinas @Töhö @sarvis Huh miten jännittävä aamu. Ultra oli jo klo 8. Kaikki oli hyvin! Alkio vastasi viikkoja 7+4 (tänään 7+5) ja vahva syke löytyi. Huh mikä helpotus. Olin niin paniikissa että pidin silmät kiinni ennen kuin lääkäri sanoi, että hyvältä näyttää. @Tinas hyvä että vuoto loppui eikä kipujakaan ole! Nyt pidetään peukkuja huomiselle että siirtoon ei päästä (kuinka kummallista sanoa näin ) tai jos päästään että tämä yksilö viimein tarraisi kiinni! Ilmoittele heti kun kerkeät että miten kävi..
 15. Ah ihania mahtavia uutisia @Tinas!!!! Tähän mennessä siis kaikki mennyt todella loistavasti, vaikka munasoluja saatiinkin vähemmän. Nyt vaan toivotaan että tiistaina tulisi edelleen hyviä uutisia! Jos vaikka kaikki neljä selviäisivät! Ja kuulostaa tosi hyvältä, että nyt tehdään asioita eri lailla ajatellen mahd tuoresiirtoa, kun edelliskerroilla on tullut tuota tiputtelua. Toivomme tietysti, että koko tuoresiirtoon ei päästä vaan alkiot pääsisivät siihen tutkimukseen! Vuodosta punktion jälkeen: mulla oli todella vähän vuotoa, punktiopäivänä ihan muutama tippa, oisko seuraavana päivänä tullut vielä muutama tippa, en muista. Mutta kesäisen follipunktion jälkeen oli kyllä enemmän selkesti, vaikka se oli pienempi toimenpide. Eli kai se on ihan sattumaa miten neula siellä osuu tms.. ole kuitenkin herkästi yhteydessä päivystykseen jos vuoto lisääntyy, sulle tulee kipua tai huono olo. Toivottavasti vuoto kumminkin loppuu! Ja kiitos maanantai jännittää ihan hurjasti! Mutta pitää vaan miettiä, että mitään en asialle voi tehdä, tapahtuu mitä on tapahtuakseen. Toivotaan, että pikkuinen on hengissä siellä. Tulen kertomaan sitten heti miten kävi. Pidän peukkuja tiistaihin!! Kasvakaa pikkuiset, kasvakaa!! Tuo odottelu on kyllä ihan järjettömän piinaavaa, muistan sen todella elävästi. Kiitos @Töhö ja @sarvis maanantaina tosiaan tuomionpäivä. Ai kauhea että jännittää! Mukavaa Töhö että olet toipunut flunssasta, olipa ikävän pitkä tauti.. olin itsekin koko joulun kipeänä. Ihanaa, että kaikki on sinulla sujunut hyvin raskaudessa! @sarvikselle kovasti tsemppiä tulevaan kiertoon. Täällä minä seurailen ja pidän peukkuja!!