Kirsty

Jäsen
 • Content count

  69
 • Joined

 • Last visited

About Kirsty

 • Rank
  Tavis

Recent Profile Visitors

39 profile views
 1. Kiitos secretariat! Kellä lääkärillä olet käynyt? Meillä on ensikäynti varilalle ens viikolla. Jännittää! Ja olen todellinen aloittelija näissä ivf-asioissa mitä eroa on pitkällä ja lyhyellä kaavalla? Voiko siitä päätellä mitään että letroilla tuli 3 follikkelia eli olisin ns hyvä munimaan? Pahoittelut kun olen näin tietämätön, olen vasta hiljattain alkanut lukemaan ivf:stä, mutta kohta varmasti mestari kun tapana päivät pitkät lukea näistä lapsettomuusasioista/hoidoista..
 2. Tänään oli ekan letrokierron (1 viikko oviksesta) s-prog-arvo tullut ja se oli 76! Kun luomukierrossa oli 30. Eli jotain vaikutusta letroilla on. Millasia arvoja teillä on ollut 1 viikko oviksesta? Pitää ilmeisesti olla yli 25 että voidaan ovulaation todeta tapahtuneen?
 3. Moi Kiki, ei vaan tarkoitin että olemme lähikuukausina aloittamassa ivf-hoidot yksityisellä.
 4. Joo eivät syytä sanoneet enkä edes tajunnut kysyä. Mulla siis eka letrokierto nyt vasta takana että kertymisestä ei nyt voi kai olla kyse? Nyt kuitenkin kärsimättömänä ihmisenä otin ohjat omiin käsiin ja aloitin letrot eilen. Olemme suunnitelleet yksityiselle siirtymistä ja varasin ensikäynnin ensi viikolle, jolloin varmasti myös katsotaan ultra ja voidaan tarkistaa letrojen vaste samalla. Meillä olisi ivf-hoito tulossa yht 3 letrokierron jälkeen eli sama siirtyä nyt, kun päätimme hetki sitten että ivf tehdään yksityisellä jokatapauksessa. Ilmoitan tästä julkiselle puolella ensikäynnin jälkeen.
 5. Nyt sanoivat klinikalta että taukokierto tulee.. hohhoijaa miksköhän?
 6. Olen lukaissut nyt tämänkin ketjun läpi sillä meillä ivf-hoidot hyvin pian ajankohtaiset! 42 viestiä vielä niin pääsen ilmeisesti paljonkin aktiivisempaan jäsenten keskusteluun.. Sitä odotellessa! Tsemppiä kaikille jotka käyvät ivf-hoitoja läpi, ovat varmasti henkisesti ja fyysisesti rankkoja.. Oma tilanteeni lyhyesti: yritystä yli 1,5 v. Yksi kemiallinen/keskenmeno yksi kohdunulkoinen raskaus. Tarkoitus oli lähteä letrojen kautta inseminaatioihin mutta ekan letrokierron folliultrassa (kohdunulkoisen vuoksi joka tässä välissä todettiin) uusi hoitolinja, max 2 pelkkää letroilua ja sitten ivf. Jotain häikkää mulla ovulaatiossa ja luteaalivaiheessa, mutta uskon vahvasti että letrot eivät ole meille avain onneen. Olen ollut todella ahdistunut tästä kaikesta odottelusta, puolet läheisistä raskaana tällä hetkellä, on ollut todella rankka vuosi vastoinkäymisineen ja raskausuutisineen. Päätimme nyt että ainakin eka ivf-hoito tehdään yksityisellä, pääni ei vaan yksinkertaisesti kestä puolen vuoden odottelua julkisen puolen ivf-jonossa, uuden kohdunulkoisen pelko on myös niin valtava. Osaako kukaan suositella hyvää yksityistä klinikkaa/lääkäriä Helsingissä? Itse alustavasti googlasin ja törmäsi Eero Varilaan, joka ilmeisesti ottaa vastaan Dextrassa, kellään kokemuksia? Kiinnostaa myös julkiselta puolelta siirtyminen yksityiselle. Millainen suunnittelukäynti riittää? Haluavatko kovasti tutkia vai riittävätkö julkisella puolella tehdyt perustutkimukset jos niistä viedään printit?
 7. Kiitos Töhö! Ja eiköhän eilen alkanut tiputtelu kp 25/26 kun niin iloitsin sen poisjäämisestä, mutta ainakin myöhemmin kun yleensä! Ja kiitos tiedosta, uuteen letrokiertoon siis
 8. Kiitos Kiki! Tsemppiä sulle odotteluun! Letrozol saattaa yleensä kai parantaa ovulaatiota vaikka olisikin säännöllinen kierto ja ovulaatio tapahtuu, nähtäväksi jää auttaako, toivottavasti!! Kannattaa varmasti ainakin kokeilla.
 9. Tervetuloa takaisin elämänalku! Pahoittelut keskenmenosta Pidän peukut pystyssä että saatte inssin tähän kiertoon! Mites muilla menee? Täällä testattu vitivalkoinen nega eilen kp 23/26. Olin hiukan toiveikas, sillä rinnat olleet arat, joka yleensä mulla viitannut raskauteen, mutta viime kierrosta oli arat myös eli ei siitäkään voi näköjään mitään päätellä. Ajatukset uuteen kiertoon taas sitten! S-prog verikokeen vastaus ei ole tullut vielä mutta yksi positiivinen asia on että aikaisemmin vaivannut tiputteluvuoto jäänyt pois! Tai siis onhan tässä vielä pari päivää aikaa mutta yleensä alkanut jo tähän mennessä. Osaako muuten joku sanoa onko kunnallisella aina taukokierto hoitojen välissä? Mitään ohjeita emme saaneet mitä tehdään jos ja kun kuukautiset alkavat.. kovasti haluaisin letroilla heti perään kun auttoivat tiputteluvuotoon mutta onko pakko pitää tauko kk...?
 10. Kiitos Töhö! Joo toivottavasti letroilla tärppää mutta yritän olla toivomatta liikaa. Piinapäivät menossa ja yritän ajatella muita juttuja kun oireiden kyttäämistä mutta vaikeaa se on taas yllättäen. Ehdottomasti tulen ivf-ketjuun jo piakkoin tutustumaan aiheeseen sillä itselleni vielä täysin vieras ja "pelottava" juttu. Onpas teille tulla harmillista odottamista, toivotan kovasti onnea seuraavaan hoitokierrokseen!!! Kiki: milloin teillä on laparoskopia varattuna? Toivotaan että kaikki kunnossa ja pääset pian aloittamaan letrot!
 11. Kiitos Töhö tiedosta! Kiva kuulla susta! Onko teillä ollut vielä käyntiä ivf-suunnitteluun tms? Tulethan tänne sitten kertomaan miten meni, peukut pystyssä kannustan!! Ja samaa kuulin nyt myös ystävältäni joka on ivf-jonossa. Voi olla että mekin sitten tyydytään aluksi jonottamaan vaikka tuntuu ikuisuudelta tuo 6 kk. Toivotaan että jono täälläkin lyhenisi. Nyt luin lääkärin tekstin viime käynnillä ja siinä oli että kaksi letrozol hoitokiertoa tän ekan jälkeen kannattaa maksimissaan yrittää ja sitten ivf. Tässä ekassa letrokierrossa ovisplussa kp 11 ja hurjat oviskivut kp 12 (su). Innolla odotan vaikuttaako letrot loppukierron tiputteluun, lääkäri sanoi että jos kyseessä on ovulaatiohäiriö niin letrot voi sen korjata ja tiputteluvuoto jäädä pois. Lugesteronia tähän kiertoon ei siis vielä kokeilla. Kovin toiveikas raskauden suhteen en ole ja henkisesti valmistaudun jo ivf:ään. Tottakai toivon ettei siihen tartte lähteä.
 12. Ymmärsin niin että ei ole varmaa onko sactosalpinx, leikkauksella varmistetaan asia.
 13. Anastacia: Joo pitää selvitellä! Kiitos tiedosta, ei edes tullut mieleeni että vois vaikuttaa. Luulisi että kun jonotusaika on niin pitkä niin saisi ihan rauhassa omakustanteisesti käydä tekemässä väliajalla mitä lystää.
 14. Tsemppiä Mira, toivottavasti Letrot auttaa sulla ja pääset ne pian aloittamaan! Rullakatriina: miten meni folliultra? Itselläni kohta ikää 32 ja olen jotenkin aina ajatellut että raskautuminen voisi olla mulle vaikeaa..valitettavasti kävi "ennustus" toteen. meillä oli 1. Letrokierron folliultra eilen ja omat tuntemukset kävi taas toteen, oikealla yksi "hieno" johtofollikkeli joka puhkeaa lähipäivinä. Vasemmalla kuitenkin myös 2 jotka ovuloimassa. Tämä siis se kohdunulkoinen puoli. Saatiin silti yrityslupa vaikka 3 kypsymässä. Hyvä limakalvo, lh-huippua en ole vielä bongannut. Lääkäri puhui alustavasti että tämä ei taida olla mulle hyvä lääke kun on vastetta liikaa ja aika pian meidät laitetaan ivf-jonoon. Puhui että luultavasti mulla ovulaatiohäiriö koska tiputtelua loppukierrossa. Toisaalta helpottava tieto, ehkä jotain on tehtävissä tälle lapsettomuudelle, tähän asti tuntunut niin epätoivoiselta koko touhu. kiki: mulla ei valitettavasti ole tietoa ivf-paikosta/hinnoista mutta itseänikin kiinnostaa sillä aiomme mennä yksityiselle tekemään ensimmäisen hoidon kun meidät laitetaan julkisella ivf-jonoon. (Jono meillä 6kk)
 15. Kiitos vastauksesta! Joo, kierron vaihe olisi ok kun mulla folliultra torstaina kunnallisella (jossa ei siis luultavasti kerkeä sitä tekemään samalla) ja varaisin sen seuraavalle päivälle yksityiselle jolloin voin vielä perua jos tekevätkin sen kunnallisella. Soittelen sinne maanantaina ja kysyn voiko varata. Kiitos vielä avusta!