Mansikka82

Aktiivijäsen
  • Content count

    103
  • Joined

  • Last visited

About Mansikka82

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Kiitokset vastauksista ja vinkeistä! Löysinkin kirpparilta tosi kätsyn villatakin, ja huivia käyttämällä maha pitäisi kyllä pysyä piilossa. Eipä tämä aamumasu vielä mikään iso olekaan (rv 14+5), mutta se turvonnut iltapötsi..
  2. Nostelen tätä, kun olisi tarvetta mahan piilottelulle.. Olen koittanut etsiä jotain hyvää, muhkeaa villatakkia, missä olisi esim. graafinen leikkaus edessä hämäämässä. Tuleeko kenellekään mieleen mitään viime aikoina bongattua? Stockmannilla näin Day Birger et Mikkelseniltä varsin tyylikkään luomuksen, mutta hintaa oli liikaa eikä kyllä ollut sopivaa kokoakaan Muutenkin kaikki uudet vinkit mahan piilotteluun ovat oikein tervetulleita!
  3. Kiitokset vastauksista! Itse synnytin Päksissä heinäkuussa 2009, mutta en muista huonejärjestelyistä juuri mitään, mutta eipä minulla silloin ollutkaan mitään erityisiä toiveita. Pitääpä kysellä vielä vaikka neuvolasta tarkemmin, kun kesä ja toinen synnytys rupeavat lähestymään..
  4. Ymmärsinkö nyt siis oikein, että PHKS:ssä ei ole ollenkaan perhehuoneita? Entä yhden hengen huoneita?
  5. Olen nyt hieman hukassa näiden talvihaalariasioiden kanssa.. Mitä käytännön eroa on baby baggie -mallilla (vetoketju alas asti) ja "tavallisella" mallilla (vetoketju haarusiin, vyötärökuminauha)? Onko baggie -mallinen haalari tarkoitettu vain päiväunikäyttöön? Vai mikä tässä on se pointti haalarin käytön kannalta? Olen ostamassa 86-kokoista haalaria, ja kumpaakin mallia on kaupan.
  6. Anttilassa olen nähnyt Espritin nepillisiä kietaisubodyja.
  7. ^Mitä siis tarkalleen ottaen teitte, että peukku unohtui? Kiinnostaisi kovasti
  8. Meidän 9,5 kk ikäisellä (isopäisellä ) pojalla on myös Julbo kolmoset, ja pelkkää hyvää sanottavaa on niistä! (Paitsi hinta oli aika suolainen..)
  9. ^Tuota minäkin olen miettinyt. Etenkin kun aika monissa 8 kk valmispurkkiruoissakin on maitoa, ja kuitenkin se lehmänmaitoon totuttelu pitäisi aloittaa vasta 1 vuoden iässä. Mä en vaan ymmärrä
  10. Onko vinkkejä, että mikä olisi pojalle hyvä potta? Meillä on nyt BB:n pottatuoli. Istutan pojan aina potan takaosaan, mutta sitten alkaa hillitön pippelin rassaaminen ja pian poika onkin valunut potan etuosaan, ja pippeli roikkuu potan ulkopuolella. Ihan mahdotonta hommaa.. Pissaa on aina kaikkialla muualla paitsi potassa Eli pitäisi olla sellainen potta, missä olisi istuinosa sen verran suppea, että a) pyllyn lisäksi pottaan ei mahtuisi pikkukätösiä ja b ) potalla ei olisi mahdollista "liukua" huonoon asentoon. Pojalla on ikää 9 kk. muoks. Tiuku1 kehui edellisellä sivulla BB:n peruspottaa, mutta lisävinkkejä kaivataan!
  11. Täällä yksi fysioterapiaan tänään määrätty.. Pojalla on ikää 9 kk 1 viikko, eikä ryömi tai konttaa. Nostaa kyllä takapuolta ja lähestulkoon ruopii jaloillaan, mutta yläkroppa ei nouse ylös lattiasta näiden liikuntasessioiden aikana. Muutenkaan ei nosta yläkroppaa täysin suorille käsivarsille, kuten olen nähnyt muiden lasten tekevän. Olen miettinyt, että onko pojan kädet sitten jotenkin alikehittyneet, mutta kyllä niissä voimaa tuntuu olevan. Poika osaa vetää tosi kovasti, mutta ei tunnu osaavan työntää käsillään. Poika kyllä istuu hienosti, ja varaa jaloilleen toisinaan hyvinkin tukevasti, jos seisotetaan. Hassua meidän tapauksessa on se, että poika oppi kääntymään selältä masulleen jo 3 kk:n iässä, ja kuvittelimme että hän lähtisi nopeasti liikkeelle muutenkin. No, ei lähtenyt.. Yritystä tosiaan on, mutta ei vaan saa itseään liikkeelle. Joulukuussa (5 kk:n iässä) neuvolan perhetyöntekijä kommentoi, että "tuohan on ihan päivistä kiinni, että lähtee ryömimään". Tuntuu siltä, että motorinen kehitys on vaan jämähtänyt siihen paikkaan. Navan ympäri poika kyllä pyörii sujuvasti, ja sopivissa paikoissa pystyy liikkumaan vetämällä itseään eteenpäin esim. pöydänjaloista tai muista vastaavista. Nyt tosiaan odotellaan soittoa fysioterapiasta. Saa nähdä, että minkälaisia temppuja siellä keksitään.. Kotona on kyllä yritetty houkutella kaikin mahdollisin keinoin, eli mielenkiinnolla odotan. En oikein osaa olla huolissani, kun poika on muutenkin aika leppoisa tapaus. Ehkä sillä vaan ei ole kiire mihinkään
  12. Kiitokset vastauksista Miinaselle ja Kirsikalle! Heruminen on ollut hitaampaa (mutta mielestäni yhtä runsasta kuin ennenkin) jo pitemmän aikaa, eli en usko pojan ainakaan siihen reagoivan. Kai poika ei vaan enää tosiaan tarvitse maitoa niin usein. Kiinteitäkin on viime päivinä uponnut enemmän kuin aiemmin, kuten Miinanenkin arveli. Kyllä mä nyt yritän sinnitellä siihen asti, kun tavallisia maitotuotteita voi alkaa käyttää. Kirsikan tavoin ei muakaan oikein huvittaisi enää tässä vaiheessa ottaa korviketta käyttöön..
  13. ^ Ei se nyt valitettavasti jäänyt yksittäiseksi kerraksi. Puremista, näykkimistä tai tissin pois sylkemistä on esiintynyt ainakin joka toinen päivä tuon horror-illan jälkeen. Yhtä pahasti ei ole enää purrut, mutta sen verran, että pistää äidin kiljahtamaan Tämä aamu oli aika tuskaa, kun poika ei syönyt yöllä kertaakaan, eikä suostunut aamullakaan rinnalle. Kolmesti yritin aamupuuron jälkeen tarjota rintaa, ja kaksi kertaa oli hampaat vastassa ja kerran sylkäisi pois. Rinnat olivat lopulta jo ihan täynnä kovia kohtia ja olo todella tukala. Onneksi sain pojan sitten huijattua rinnalle puoliunisena ennen päikkäreille käymistä. Toisen rinnan sitten pumppasin samalla. Tää on tosi kurjaa En tajua, että mikä poikaa nyppii. (Herneet ym häiriötekijät on tarkastettu ) Palaan nyt vielä siinä mun alkuperäisessä viestissä olleeseen kysymykseen, että onko se mahdollista, että tämän ikäinen alkaisi pikkuhiljaa itse vieroittautumaan rinnasta? Pojalla on siis ikää kohta 8 kk.
  14. Mulla on hiustenlähtö pysynyt ihan kohtalaisen kestettävällä tasolla (poika 7,5 kk), vaikka tukkaa on kovasti lähtenytkin. Kalju ei kuitenkaan paista - hyvä niin Ongelmaksi on nyt muodostunut kulmakarvat. Vasemman kulmakarvan sisäkulmasta alkoi kuukausi sitten lähteä karvoja, ja nyt siitä ei ole enää puoliakaan jäljellä. Onko muita kulmakarvansa menettäneitä? Pohdin vaan, että liittyykö tää imetykseen, vai onko jotain muuta ja pitäisikö käydä lääkärissä
  15. Kiitos tiedosta, Kirsikk.a!