Tee

Aktiivijäsen
 • Content count

  288
 • Joined

 • Last visited

About Tee

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

478 profile views
 1. Meidänkin esikoinen taisi olla vähän hitaammin liikkeelle lähtevää sorttia, kun noita @Secretariatin viestissä olevia etappeja katsoo. Itse en ollut osannut tätä erityisemmin miettiä, enkä onneksi myöskään asiasta huolehtia. Neuvolassakaan ei ole koskaan asiaa kommentoitu. Meillä lähti ryömimään 7 kk ja konttaamaan 9 kk. Tuetta istui 8 kk ja nousi tukea vasten pystyyn 11 kk. Tuetta seisominen ja kävely tulivat nyt reilu 15 kk iässä.
 2. Minä olen itse ollut todella hidasliikkeinen lapsi. Opin kävelemään 1 v 4 kk iässä, enkä liikkunut sitä ennen mihinkään, istuin vain tyytyväisenä paikallani, enkä edes osoittanut mitään menohaluja. Äitini on muistellut miten kätevää oli, kun minut pystyi jättämään mihin vain ja aina samasta paikasta löydyin. 80-luvun lopussa tämä ei mitään tutkimuksia aiheuttanut. Ja lisättäköön, että nyt olen liikkunut oikein taitavasti jo useamman vuosikymmenen. Eli kaikki omalla tahdillaan!
 3. @roopsukka, en käyttänyt mitään lääkkeellistä kivunlievitystä (edes sitä Panadolia) eli tuosta olisi tuskin enää saanut millään nopeutettua. Tosin kalvot puhkaistiin kyllä eli jos ne olisi puhkaistu aiemmin olisi ehkä voinut vauhdittaa. Mutta mene ja tiedä. Tsemppiä sinulle loppuraskauteen ja toivon sinulle hyvää ja toiveidesi mukaista synnytystä! Täytyy vielä lisätä, että menin niin synnytyskuplaan, että jälkikäteen minusta tuntui kuin synnytys sairaalassa olisi kestänyt vain kaksi tuntia. Miehen mielestä taas tuntui vuorokaudelta.
 4. @roopsukka Olivat avaavia. Perjantaina aamulla oli yliaikaiskontrolli ja kohdunsuu oli vielä ihan kiinni. Pe-la yönä alkoivat supistukset. Vauva syntyi tiistaina ja kun aamuviideltä mentiin sairaalaan oli kohdunsuu reilu 5 cm auki.
 5. @roopsukka, itselläni oli tuulimunaraskaus ennen esikoista ja sen yhteydessä oli lääkkeellinen tyhjennys. Raskauksien välissä oli vain yksi parin kuukauden mittaiseksi venynyt kierto. Esikoinen syntyi tasan 42+0 ja käynnistyi itsestään. Supistuksia tuli kuitenkin neljänä yönä ennen synnytystä viiden minuutin välein ja loppuivat aina aamulla. Kun lopulta neljäntenä yönä supistukset olivat huomattavasti kipeämpiä ja ”tehokkaampia” kuin aiempina öinä, lähdettiin sairaalaan. Sairaalassa oltiin kymmenen tuntia ennen kuin vauva syntyi. Eli itselläni ainakaan lääkkeellinen tyhjennys ei mitenkään vaikuttaisi helpottaneen avautumisvaihetta.
 6. Meidän poika kasvoi ensimmäisen kuuden viikon aikana 10 cm, eikä meille koskaan neuvolassa puhuttu, että kasvu olisi liian nopeaa. Sitä sen sijaan pohti useampikin terkka, että oliko synnärillä tehty mittausvirhe. Syntyessään oli siis 52 cm. Sittemmin pituuskasvu on kyllä rauhoittunut ja nyt 5,5 kk iässä on noin 70 cm pitkä.
 7. Vauvakuume iski kyllä saman tien. Tuntui ihan järjenvastaiselta haaveilla vauvasta, kun oli vastasyntynyt vauva siinä sylissä. Ehkä se olikin enemmän sellainen ”tämä on ihana, näitä lisää”. Nyt tuo esikoinen on 5 kk ja vauvakuume on edelleen kova, onneksi seuraava saa pian tullakin, jos vain onnistaa. Ja toisin kuin Tepsa, voisin ottaa sen vauvan tähän vaikka saman tien, mutta raskauden voisin kyllä jättää välistä. Vaikka oma raskauteni menikin kaikin puolin hyvin ja pysyin loppuun asti aktiivisena ja hyvävointisena niin kyllä tämä normaalitilainen keho vaan tuntuu niin paljon paremmalta.
 8. Yllätti miten helppoa elämä vauvan kanssa on. Olin henkisesti varautunut pahimpaan, että koko ajan väsyttää, vauva ei muuta tee kuin itkee ja saa tehdä kovasti töitä, ettei avioliitto kariudu. No, me saatiinkin tosi leppoisa ja hyvin nukkuva vauva, jonka kanssa on ollut ilo viettää aikaa. Avioliittokin voi hyvin, enemmän aikaa meillä on nyt arki-iltaisin toisillemme vauvan mennessä kuuden jälkeen nukkumaan kuin ennen vauvaa, kun molemmat huideltiin arki-illat omissa harrastuksissamme. Huolen määrä on myös yllättänyt ja se miten pitkälle tulevaisuuteen sitä huolehtii. Itku kurkussa mietin välillä kaikkia maailman pahuuksia koulukiusaamisesta terrori-iskuihin ja kaikkiin mahdollisiin onnettomuuksiin ja sairauksiin. Kai se huoli on aina läsnä ja sen kanssa on vain opittava elämään.
 9. Meidän pian 5 kk vauva on nukkunut vaihdellen sivuvaunussa ja meidän sängyssä. Varsinkin ihan minivauvana yleensä nukahdin kesken yöimetyksen ja vauva jäi kainaloon. Nykyään syö niin paljon tehokkaammin, että usein olen hereillä vielä nostamaan oman sängyn puolelle. Aina en kuitenkaan jaksa ja välillä jää sitten uinumaan viereen. Vauvan opittua kääntymään 2,5 kk iässä on välillä myös itsenäisesti kierinyt meidän sängyn puolelle keskellä yötä.
 10. Vauva on nyt 4,5 kk, eikä olla vielä missään kerhoissa käyty. Pari kuukautta on käyty vauvatanssissa ja nyt aloitetaan sen lisäksi vielä vauvajooga. @hoobi, minulla ainakin vähän samanlaisia ajatuksia! En ole edes erityisen ujo, vaan usein ihan luontevasti juttelen vieraille ihmisille. Mutta tuo perhekerhoihin meno jostain syystä vähän jännittää. Olen miettinyt, että jäänkö vaan nyhväämään vauvan kanssa, enkä osaakaan mennä juttelemaan muiden kanssa. Varsinkin, jos kaikilla muilla olisi jo vanhempia lapsia, jotka touhuavat keskenään ja itsellä kuitenkin vauva viihdytettävänä. Meillä olisi ihan lähellä MLL:n perhekahvila kaksi kertaa viikossa, ehkä pitää joku kerta vaan mennä kokeilemaan. Noista vauvaharrastuksista toivoin etukäteen löytyvän samalla alueella asuvia äitejä, joista voisi saada muutenkin seuraa. Ohjatuilla tunneilla aika ennen tuntia menee kuitenkin vaipanvaihtoon ja vauvan syöttämiseen ja aika lailla sama tunnin jälkeen. Ja tunnin aikana ei ehdi jutella, kun vaan tehdään niin noista harrastuksista ei ainakaan meille ollut tutustumispaikaksi.
 11. Kerran olen vauvakirjaa täyttänyt, varmaan kun vauva oli noin 1 kk. Nyt en ole edes varma missä koko kirja on. Päiväkirjaa olen sen sijaan kirjoittanut ahkerasti, sinne on kirjattuna ylös vauvan alkutaival hyvinkin tarkasti ja sitä jaksan kirjoittaa ongelmitta. Ehkä se on vauvakirjan määrätty formaatti, mikä itselleni aiheuttaa ongelmia. Ja meidän kirja jatkuu vielä kouluikään asti.
 12. @Valrian, pakko sanoa, kun luin noi sun kaksi viestiä peräkkäin (ennen kuin tajusin katsoa, että ne oli samaan aikaan kirjoitettu) niin luulin, että ”hups, tuli tuplat” tarkoitti, että teille tulikin kaksoset ja nyt kodin makuuhuoneet ei enää riitäkään.
 13. Kiitos @stina! Onpa jännä, että Suomessakin kaupataan tuollaisia ”tulkitse tuloksesi itse googlesta” -testejä. Itse en kyllä omaan tulkintaani luottaisi.
 14. @stina, jos vaan haluat kertoa niin olisi kiinnostavaa tietää paljonko nipt maksaa. Esikoisen kohdalla ei sitä teetetty, mutta tuntuu että myöhemmissä raskauksissa voisi mielenrauhan takia olla hyvä vaihtoehto.
 15. @Chimelli, pakko nyt kysyä miksi tuo ratasosa on typerän mallinen? Tai onko siis jotenkin hankala käytössä vai onko ihan henkilökohtainen mieltymys? Meillä esikoinen kyseessä, eikä olla vielä päästy ratasosaa käyttämään niin ei ole siitä mitään kokemusta. Ja nyt rupesi tietty huolettamaan, että tehtiinkö huono valinta!