Tee

Aktiivijäsen
 • Content count

  189
 • Joined

 • Last visited

About Tee

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

264 profile views
 1. Vauva on nyt 4,5 kk, eikä olla vielä missään kerhoissa käyty. Pari kuukautta on käyty vauvatanssissa ja nyt aloitetaan sen lisäksi vielä vauvajooga. @hoobi, minulla ainakin vähän samanlaisia ajatuksia! En ole edes erityisen ujo, vaan usein ihan luontevasti juttelen vieraille ihmisille. Mutta tuo perhekerhoihin meno jostain syystä vähän jännittää. Olen miettinyt, että jäänkö vaan nyhväämään vauvan kanssa, enkä osaakaan mennä juttelemaan muiden kanssa. Varsinkin, jos kaikilla muilla olisi jo vanhempia lapsia, jotka touhuavat keskenään ja itsellä kuitenkin vauva viihdytettävänä. Meillä olisi ihan lähellä MLL:n perhekahvila kaksi kertaa viikossa, ehkä pitää joku kerta vaan mennä kokeilemaan. Noista vauvaharrastuksista toivoin etukäteen löytyvän samalla alueella asuvia äitejä, joista voisi saada muutenkin seuraa. Ohjatuilla tunneilla aika ennen tuntia menee kuitenkin vaipanvaihtoon ja vauvan syöttämiseen ja aika lailla sama tunnin jälkeen. Ja tunnin aikana ei ehdi jutella, kun vaan tehdään niin noista harrastuksista ei ainakaan meille ollut tutustumispaikaksi.
 2. Kerran olen vauvakirjaa täyttänyt, varmaan kun vauva oli noin 1 kk. Nyt en ole edes varma missä koko kirja on. Päiväkirjaa olen sen sijaan kirjoittanut ahkerasti, sinne on kirjattuna ylös vauvan alkutaival hyvinkin tarkasti ja sitä jaksan kirjoittaa ongelmitta. Ehkä se on vauvakirjan määrätty formaatti, mikä itselleni aiheuttaa ongelmia. Ja meidän kirja jatkuu vielä kouluikään asti.
 3. @Valrian, pakko sanoa, kun luin noi sun kaksi viestiä peräkkäin (ennen kuin tajusin katsoa, että ne oli samaan aikaan kirjoitettu) niin luulin, että ”hups, tuli tuplat” tarkoitti, että teille tulikin kaksoset ja nyt kodin makuuhuoneet ei enää riitäkään.
 4. Kiitos @stina! Onpa jännä, että Suomessakin kaupataan tuollaisia ”tulkitse tuloksesi itse googlesta” -testejä. Itse en kyllä omaan tulkintaani luottaisi.
 5. @stina, jos vaan haluat kertoa niin olisi kiinnostavaa tietää paljonko nipt maksaa. Esikoisen kohdalla ei sitä teetetty, mutta tuntuu että myöhemmissä raskauksissa voisi mielenrauhan takia olla hyvä vaihtoehto.
 6. @Chimelli, pakko nyt kysyä miksi tuo ratasosa on typerän mallinen? Tai onko siis jotenkin hankala käytössä vai onko ihan henkilökohtainen mieltymys? Meillä esikoinen kyseessä, eikä olla vielä päästy ratasosaa käyttämään niin ei ole siitä mitään kokemusta. Ja nyt rupesi tietty huolettamaan, että tehtiinkö huono valinta!
 7. @Chimelli, meillä on Oran Untot kirkkaankeltaisina. Niitä saa myös turkoosina, vihreänä ja harmaana ainakin. Kurkkaa täyttävätkö muuten kriteerisi.
 8. Ihan tyhmänä kysymyksenä... Harmittaa, kun en alkanut väsätä nyt 4,5 kk vauvalle soseita jo kesällä pakkaseen kasvissesongin ollessa parhaimmillaan! Meillä ei ole vielä kiinteitä aloitettu (paitsi, että olen antanut vauvan nuoleskella syömääni päärynää ja kurkkua ), mutta viimeistään 5 kk aletaan maistella, kun vauva on ruokailusta niin hirmu kiinnostunut. Onneksi löysin vielä parsa- ja kukkakaalia kotimaisena ja niitä onkin nyt soseutettu ahkerasti. Kysymys kuuluukin, oletteko itse soseita tekevät antaneet vauvoille ihan surutta ulkomaisista kasviksista tehtyjä soseita, kun kotimaisten sesonki on ohi? Ei kai kaikki ole tajunneet tehdä kotimaisista kasviksista koko vuoden soseita pakastimeen odottamaan...
 9. Tämä on kiva idea! Vaikka itse olen hypännyt mukaan vasta puolitoista vuotta sitten eli ilmeisesti foorumin jo hiljennyttyä niin kovasti toivoisin, että tämä pysyisi aktiivisena keskustelupaikkana. Kaipaan tällaista anonyymiä paikkaa, jossa kirjoitella. Itse en koe ollenkaan luontevaksi keskustella esim. raskauden yrittämisestä omalla nimellä facebookissa!
 10. Esikoisen yrityksestä ei kerrottu kenellekään ja raskauskin pidettiin (minun pelkojeni takia) salassa niin kauan kuin se vain oli mahdollista, vaikka kaikki menikin sitten kuin oppikirjassa. Nyt on haaveissa toinen lapsi ja olen ehkä vähän höllännyt ajatusta siitä, etten kenellekään haluaisi yrityksestä kertoa. Toisaalta tiedän, etten sitten raskaudesta halua kertoa taaskaan ennen kuin mahdollisimman turvallisilla viikoilla niin ehkä paras pitää yrityskin salassa, ettei mene läheisten osalta kamalaksi kyttäämiseksi.
 11. Me kysyttiin esikoisesta sukupuolta rakenneultrassa. Ultraaja kysyi lopussa onko meillä vielä jotain kysyttävää ja siinä esitettiin toive, että olisi kiva saada tietää, jos vain näkyy. Selvästi näkyi poika ultrassa ja poikahan sieltä tuli. Toivomme saavamme vielä lisää lapsia ja myös heidän sukupuolensa haluan tietää etukäteen. @Mintakan tavoin olen miettinyt miksi itselleni on niin tärkeää saada sukupuoli selville. Olen tullut siihen tulokseen, että ainakin esikoisen kohdalla sitä oli niin malttamaton, että olisi halunnut tietää ihan kaiken etukäteen - niitä silmien ja hiusten värejä myöten. Sukupuolen selviäminen lievitti vähän sitä pahinta uteliaisuutta. Ja nimivalintaakin helpotti, kun sai rajattua sen vain toiseen sukupuoleen.
 12. @Charlottenburg, kun olin jokin aika sitten kovassa flunssassa ja yskässä, ensimmäinen asia mitä lääkäri kysyi oli onko yskiminen aiheuttanut supistelua. Joten varmasti voi tuntua vatsassa. Itsellä ei supistuksia tullut, mutta kyllä muuten tuntui yskä epämukavana joka puolella.
 13. Kiitos vastauksesta Murkelo! Kaikkea sitä oppiikin, luulin, että liuskat ja tikut olivat vielä kaksi eri testityyppiä.
 14. Ja vielä lisäkysymyksenä, että ovatko ne edullisemmat tikkumaiset testit (jotka näyttävät kuvissa ihan pahvilituskoilta) yhtä helppoja käyttää kuin puikkomalliset testit? Ilmeisesti nämä tikkumaisetkin ovat yksittäispakattuina.
 15. En jaksanut kahlata koko keskustelua läpi, joten pahoittelut, jos tästä on ollut keskustelua jo aiemmin. Minulla on kokemusta ainoastaan Yliopiston apteekin omista ovulaatio- ja raskaustesteistä. Ovulaatiotestejäkin olen käyttänyt todella vähän, koska ensimmäisen kerran, kun otin ne käyttöön, aloitin testaamisen ilmeisesti liian myöhään, enkä bongannut kuin parina päivänä haalenevan viivan. Siitä kierrosta teinkin sitten positiivisen raskaustestin (päätyi keskenmenoon), joten eipä ollut paljon ovulaatiossa enää bongailtavaa. Nyt kuitenkin haluaisin varmistua, että ovulaatio varmasti tapahtuu. Olen katsellut netistä tilattavia ovulaatio- ja raskaustestejä, jotka ovat huomattavasti edullisempia kuin apteekissa. Olen kuitenkin miettinyt ovatko ne yhtä hyviä kuin apteekin tuotteet? En tarkoita testien herkkyyttä, vaan sellaista yleistä toimintavarmuutta ja luotettavuutta. Jotenkin on niin luottavainen olo, kun ostaa jotain apteekista.