Aurelie

Jäsen
 • Content count

  17
 • Joined

 • Last visited

About Aurelie

 • Rank
  Aloittelija
 1. Ensimmäinen kerta seksiä ilman mitään ehkäisyä (vielä ns tjot vaihe) osui aivan vahingossa ovulaation kohdalle ja tietty tästä sitten kaikki raskausoireet heti päälle. Oli pahoinvointia, huimausta, väsymystä, terävöitynyt hajuaisti, aamuyöheräilyt, tihentyneet virtsaamiset jne jne Testit luonnollisesti negaa näyttivät josta olin sen verran pettynyt että päätettiin unohtaa tjottailu ja kunnolla yrittää. Jolloin eka yk menikin aivan metsään kun miehelle iskikin ramppikuume ilmeisesti ja ei sitten onnistunut puuhailut oikeeseen ajankohtaan. Tästä onneksi on nyt päästy eteenpäin että ovulaatiot löytyy ja seksikertoja on mutta ei vielä sitä plussaa. Helposti kyllä niitä oireita jonkin verran edelleen kuvittelee 7kk jälkeen vaikka pitäisi jo olla tuttua puuhaa... mielestäni vaan ei samalla tavalla ollut oireita kondomin kanssa mikä kummastuttaa.
 2. @Hallatus ei ole väliä kellonajalla, thyroxinin kohdalla muutenkin puhutaan enemmän viikkoannoksesta kuin päiväannoksesta. Tärkeintä on vaan että ottaa erillään muista lääkkeistä ja ruuista kun on sen tyyppinen lääke että yhteisvaikutuksia on imeytymiseen liittyen paljon. Joskus ohjeistetaan ottamaan myös illalla jos muuten on vaikea päästä tasapainoon lääkityksen kanssa.
 3. Yrityksen alkaessa minä 29, mies 31. Töissä molemmat, valmistuttu ja työt vastaa koulutusta. Itsellä pätkää pätkän perään ammatin kuvaan sopien. Ehditty olla yhdessä n 4v. Nyttemmin jo kihloissa ja ikävuosia ehtinyt tulla molemmille yksi lisää...
 4. Tilasin raskauskeijusta ilmeisesti niiden omia testejä, sellasia puikkomallisia. En hirveesti tykännyt sillä ohjeissa oli jotenkin että 10min jälkeen ei enää kannata tarkistella/odotella mutta se ei kerro että kuin aikaisin voi luottaa lukemaan ja 10min tuntuu kauhean pitkältä ajalta.
 5. Onneksi en ole tuntenut katkeruutta vielä! Tänään juuri sain tietää että jopa kaksi vauvaa on tulossa kaveriporukkaan. Onneksi voin sanoa että pelkästään onnellisuutta kavereita kohtaan, sillä tämä on aikaisemmin ollut pienesti pelkoni. Ja edelleenkin pelkään kyllä että jossain kohtaa voi alkaa tulla senkin tyyppisiä tunteita, jos meillä yrittäminen vielä kovasti pitkittyy. Olen valitettavasti hieman kateellisuuteen taipuvainen ihminen, vaikka sitä piirrettä inhoankin. Uskon kuitenkin että vaikka vauvauutiset saattaisivatkin hetkellisesti katkeruutta aiheuttaa (tulevaisuudessa siis) niin pääsisin siitä nopeasti ohi sillä tietenkin kavereiden lapset on vain pelkästään ihania asioita eikä meiltä pois.
 6. ^ oliivit? Suolatikut? Avokado+suolaa päälle :)?
 7. Viimeisellä kerralla käynnistyivät normaalisti, kierto normi n 28d ehkäisyn lopetuksen jälkeen. Mutta aikaisemmilla kerroilla kun on pitänyt ehkäisystä taukoa (yht söin n 10v pillereitä) niin on mennyt 3-4kk ennen kierron käynnistymistä. Tutkimusten mukaan valtaosalla pillereiden ei pitäisi häiritä kierron käynnistymistä, ja jos jtn hidastumista on, on syy usein painon muutokset, stressi, liika liikunta, muut terveysseikat. Omalla kohdalla varmaankin juuri stressi (muutto ulkomaille) ja liika liikunta/alipaino ovat olleet mukana kun kiertoa ei heti kuulunut. Ja enkä nyt puhu mistään kovin merkittävästä alipainosta mutta bmi 18 vs nyt hieman yli 19.
 8. En tiedä nyt missä vaiheessa sitä pitäisi alkaa kutsua vielä lapsettomaksi itseä/meitä, mutta tekisi kyllä mieli kertoa ongelmista. Yritystä alle vuosi mutta ilm hormonaalista ongelmaa mulla. Vielä ei ole tullut mitään luontevaa tilannetta esille. Varmaan jo pelkkä vauvanyritys olisi ihmisille yllätys mutta jotenkin tuntuu hassulta että asia joka vie niin paljon omia ajatuksia on vielä piilossa perheeltä ja kavereilta. Luulen että pikkuhiljaa jossain kohtaa kerron koska haluan että tämä ei ole tabu ja toisaalta helpompi purkaa ajatuksia jos kaikki ei meekään nappiin heti.
 9. Sain reseptin perusgynekologilta, olin tosin varannut ajan sellaiselta joka ainakin on perehtynyt myös lapsettomuusasioihin. Syynä myös että alkaa tiputtelemaan ennen kuukautisia. Ajatuksena vielä että lugesteronin aloittaisi vasta ensi kierrosta, tässä kierrossa vielä progesteronin mittaus kp21. Jos on alhainen niin voisi lugesteronin aloittaa, itse tosin mietin että kunhan olen labrassa käynyt, taidan samantien aloittaa ja katsoa mitä tulee.
 10. Haluisin kertoa avoimemmin ja laajemmin mutta hirveästi ei ole omissa kavereissa samassa vaiheessa olevia, joten voi tulla shokkina heille ja toisaalta vaikea löytää luontevaa tilannetta mm perheen kanssa. Tapaamiset on aina aika härdelliä kun on siskon 1v ja meidän koiranpentu pyörimässä.
 11. Vaihtelee kp 12-17, kierto 26-32d. Tylsää myös että luteaalivaihe vaihdellut aika paljon 12-16 päivää, mikä on hassua, yleensä sen pitäisi olla enemmän vakio...
 12. 19.4, liian vähän kuitenkin lihasta vrt rasvaan :/
 13. Tuntuu että mitä enemmän aikaa kuluu sitä enemmän mieskin alkaa innostua ja toivoa. Aikaisemmin vaikka oli siis yhteinen päätös sain itse olla aktiivisempi osapuoli mutta nyt mies alkaa ottaa ovulaatiot itse huomioon ja kun kävin tiputteluvuotojen takia lääkärissä niin mies kannusti kovasti ja oli selvästi huolissaan asiasta. Mies on vaan luonnostaan rauhallisempi ja kärsivällisempi tällästen asioiden suhteen, mutta jos plussa tulisi oon varma että olisi ihan tosi innoissaan.
 14. Kindara on ollut nyt pisimpään käytössä, ja sen takia jatkanut sitä. On se myös aika simppeli ja mielestäni riittävä. En osaa kyllä sanoa kuinka ennustaminen toimii, mielestäni ottaa aina aika standardin mukaan, ennustaa ovulaation kp 14 vaikka kertaakaan ei ole mulla siihen osunut. Oon kuitenkin myös nyt fertility friendin ja glown ladannut. Vähän erilaisia, glowssa on kivaa just vinkit ja ulkonäkö, ja keskustelut viihdyttää fertility friendia monet on kehunut ja ajattelin sitä vielä testaa jos se alkaisi ennustaa oikein
 15. Kaikki allergialääkkeet eivät ole tutkittuja, tai ei ole kertynyt kokemusta tarpeeksi. Tästä johtuen osa vain on ok raskauden aikana. Yritysvaiheessa ei muuten vielä väliä mutta itse ainakin huomasin että antihistamiini kuivattaa myös emättimen limakalvoja, heikentää kohdunkaulakanava limaneritystä :/