Aurelie

Jäsen
 • Content count

  35
 • Joined

 • Last visited

About Aurelie

 • Rank
  Tavis
 1. (Poistettu- Sori sotkusta)
 2. Nyt mennyt viikon ajan lugesteron 200mg vaginaalisesti. En ole huomannut mitään haittoja tai oireita. Jopa ihmetyttää kun ei ole edes mitään ns progestiinioireita mitä on aikaisemmissa kierroissa ollut. Onko muilla lugesteroni jotenkin peittänyt luteaalivaiheen oireita? Nyt on nimittäin todella vaikea edes toivoa plussaa kun on niin oireeton olo koko ajan... Ihan kuin olisi taas ehkäisy käytössä, vaikka mielestäni lämpöjen perusteella ovulaation olisi pitänyt tapahtua.
 3. 4v yhdessä, kihloissa tällä hetkellä.
 4. Viime yönä ekan kerran näin unta että olin jostain syystä lääkärillä ja siellä oltiin sitä mieltä että raskaana olisin ja varattiin aika alkuraskauden uä:een vielä tarkistusta varten. Eilen aamulla negan tehneenä tuntuu kyllä mahdottomalta että olisi enneuni :/ menkkoja odotellessa...
 5. Ensimmäinen kerta seksiä ilman mitään ehkäisyä (vielä ns tjot vaihe) osui aivan vahingossa ovulaation kohdalle ja tietty tästä sitten kaikki raskausoireet heti päälle. Oli pahoinvointia, huimausta, väsymystä, terävöitynyt hajuaisti, aamuyöheräilyt, tihentyneet virtsaamiset jne jne Testit luonnollisesti negaa näyttivät josta olin sen verran pettynyt että päätettiin unohtaa tjottailu ja kunnolla yrittää. Jolloin eka yk menikin aivan metsään kun miehelle iskikin ramppikuume ilmeisesti ja ei sitten onnistunut puuhailut oikeeseen ajankohtaan. Tästä onneksi on nyt päästy eteenpäin että ovulaatiot löytyy ja seksikertoja on mutta ei vielä sitä plussaa. Helposti kyllä niitä oireita jonkin verran edelleen kuvittelee 7kk jälkeen vaikka pitäisi jo olla tuttua puuhaa... mielestäni vaan ei samalla tavalla ollut oireita kondomin kanssa mikä kummastuttaa.
 6. @Hallatus ei ole väliä kellonajalla, thyroxinin kohdalla muutenkin puhutaan enemmän viikkoannoksesta kuin päiväannoksesta. Tärkeintä on vaan että ottaa erillään muista lääkkeistä ja ruuista kun on sen tyyppinen lääke että yhteisvaikutuksia on imeytymiseen liittyen paljon. Joskus ohjeistetaan ottamaan myös illalla jos muuten on vaikea päästä tasapainoon lääkityksen kanssa.
 7. Yrityksen alkaessa minä 29, mies 31. Töissä molemmat, valmistuttu ja työt vastaa koulutusta. Itsellä pätkää pätkän perään ammatin kuvaan sopien. Ehditty olla yhdessä n 4v. Nyttemmin jo kihloissa ja ikävuosia ehtinyt tulla molemmille yksi lisää...
 8. Tilasin raskauskeijusta ilmeisesti niiden omia testejä, sellasia puikkomallisia. En hirveesti tykännyt sillä ohjeissa oli jotenkin että 10min jälkeen ei enää kannata tarkistella/odotella mutta se ei kerro että kuin aikaisin voi luottaa lukemaan ja 10min tuntuu kauhean pitkältä ajalta.
 9. Onneksi en ole tuntenut katkeruutta vielä! Tänään juuri sain tietää että jopa kaksi vauvaa on tulossa kaveriporukkaan. Onneksi voin sanoa että pelkästään onnellisuutta kavereita kohtaan, sillä tämä on aikaisemmin ollut pienesti pelkoni. Ja edelleenkin pelkään kyllä että jossain kohtaa voi alkaa tulla senkin tyyppisiä tunteita, jos meillä yrittäminen vielä kovasti pitkittyy. Olen valitettavasti hieman kateellisuuteen taipuvainen ihminen, vaikka sitä piirrettä inhoankin. Uskon kuitenkin että vaikka vauvauutiset saattaisivatkin hetkellisesti katkeruutta aiheuttaa (tulevaisuudessa siis) niin pääsisin siitä nopeasti ohi sillä tietenkin kavereiden lapset on vain pelkästään ihania asioita eikä meiltä pois.
 10. ^ oliivit? Suolatikut? Avokado+suolaa päälle :)?
 11. Viimeisellä kerralla käynnistyivät normaalisti, kierto normi n 28d ehkäisyn lopetuksen jälkeen. Mutta aikaisemmilla kerroilla kun on pitänyt ehkäisystä taukoa (yht söin n 10v pillereitä) niin on mennyt 3-4kk ennen kierron käynnistymistä. Tutkimusten mukaan valtaosalla pillereiden ei pitäisi häiritä kierron käynnistymistä, ja jos jtn hidastumista on, on syy usein painon muutokset, stressi, liika liikunta, muut terveysseikat. Omalla kohdalla varmaankin juuri stressi (muutto ulkomaille) ja liika liikunta/alipaino ovat olleet mukana kun kiertoa ei heti kuulunut. Ja enkä nyt puhu mistään kovin merkittävästä alipainosta mutta bmi 18 vs nyt hieman yli 19.
 12. En tiedä nyt missä vaiheessa sitä pitäisi alkaa kutsua vielä lapsettomaksi itseä/meitä, mutta tekisi kyllä mieli kertoa ongelmista. Yritystä alle vuosi mutta ilm hormonaalista ongelmaa mulla. Vielä ei ole tullut mitään luontevaa tilannetta esille. Varmaan jo pelkkä vauvanyritys olisi ihmisille yllätys mutta jotenkin tuntuu hassulta että asia joka vie niin paljon omia ajatuksia on vielä piilossa perheeltä ja kavereilta. Luulen että pikkuhiljaa jossain kohtaa kerron koska haluan että tämä ei ole tabu ja toisaalta helpompi purkaa ajatuksia jos kaikki ei meekään nappiin heti.
 13. Sain reseptin perusgynekologilta, olin tosin varannut ajan sellaiselta joka ainakin on perehtynyt myös lapsettomuusasioihin. Syynä myös että alkaa tiputtelemaan ennen kuukautisia. Ajatuksena vielä että lugesteronin aloittaisi vasta ensi kierrosta, tässä kierrossa vielä progesteronin mittaus kp21. Jos on alhainen niin voisi lugesteronin aloittaa, itse tosin mietin että kunhan olen labrassa käynyt, taidan samantien aloittaa ja katsoa mitä tulee.
 14. Haluisin kertoa avoimemmin ja laajemmin mutta hirveästi ei ole omissa kavereissa samassa vaiheessa olevia, joten voi tulla shokkina heille ja toisaalta vaikea löytää luontevaa tilannetta mm perheen kanssa. Tapaamiset on aina aika härdelliä kun on siskon 1v ja meidän koiranpentu pyörimässä.
 15. Vaihtelee kp 12-17, kierto 26-32d. Tylsää myös että luteaalivaihe vaihdellut aika paljon 12-16 päivää, mikä on hassua, yleensä sen pitäisi olla enemmän vakio...