Tinas

Aktiivijäsen
 • Content count

  107
 • Joined

 • Last visited

About Tinas

 • Rank
  Aktiivi
 1. Pahoittelut viiveestä vastauksessa @Töhö ja @Kirsty - ja ihana kuulla, että raskaus ja aika pikkuisten kanssa on lähtenyt noin mukavasti nyt liikkeelle! Tälle porukalle suo kyllä kaiken mahdollisen onnen kuljetun tien jälkeen. Meillä silloin viime vuoden lopussa oli lähipiirissä yllättäen isoa surua, minkä vuoksi en sitten jaksanut kirjoittaa forumillekaan, kun en ollut asiasta valmis puhumaan, enkä oikein toisaalta tiennyt, mitä olisin sanonut / tehnyt. Hoidot olivat myös siten tauolla, että keväällä tehtiin yksi keräys suoraan pakkaseen sen joulukuisen lisäksi ja lähetimme pgs-tutkimuksiin 5 blastoa, joista 2 tuli takaisin hyvinä loppukeväästä. Pidimme lomien vuoksi koko kesän myös taukoa ja elokuussa tehtiin sitten PAS 3bb pgs-tutkitusta blastosta, josta raskaus lähtikin käyntiin. Nyt viikkoja takana 12+5 ja kävimme yksityisellä NP-ultrassa, missä kaikki ok. (Tosin tuo pgs on itse asiassa ilmeisesti tarkempi kuin NP ja siinä tuo down mm. suljettu jo pois.) @Töhön jalanjäljissä siis kuljetaan ja la on 7.5., eli tämän vuoden toukokuisiin tällä hetkellä kuulun. Ja @Kirsty mulla kanssa oireita niin vähän, että olen ollut koko alun sydän syrjällään ja juossut ylimääräisessä ultrassakin. Meillä siis taustalla selittämätön lapsettomuus, minulla matalahko AMH (1.1) ja kilpparin lievä vajaatoiminta ja ikää mittarissa 39 v. 4. IVF-kierrosta (tosin 2 viimeistä vain kerättiin pakkaseen pgs-tutkimusta varten), minkä jälkeen plussa. Jos siis joku tarvitsee tuosta pgs-tutkimuksesta lisätietoa, niin tarvittaessa voin vastailla. Ja hoidot tehtiin Dextrassa Helsingissä.
 2. No sanos muuta @Kirsty, mutta eihän näille välillä mitään voi. Tulin nopeasti päivittämään, että juttelin klinikan kanssa tänään ja lääkäri oli sitä mieltä, että tehtäisiin tuorekeräys tauon jälkeen. Menemme käymään vielä nopealla suunnittelukäynnillä miehen kanssa torstaina tuolla, joten siinä sitten kuullaan varmaankin lisää tulevaisuudensuunnitelmista. Tavoitteena tässä tosiaan saada sen verran alkioita kasaan, että pgs-tutkimus kannattaisi tehdä. Toivotaan siis, että tulos olisi tällä kierroksella edellistä parempi. Mutta tämä tarkoittaisi onnistuessaan sitä, että taukoilua olisi sitten parin kierron verran, mutta saa nähdä nyt sitten...
 3. Lämmin kiitos myötäelämisestä @Kirsty , ihana olet. Miehen lisäksi olet ja te kaikki ja tämä foorumi on kyllä korvaamaton tuki tällä matkalla. Tiedättekö mitä tajusin juuri, kun kävin läpi "ylijääneitä" lääkkeitä.... Mullahan meni tää kierto siis samalla lääkecocktaililla kuin viimeksi. Näin kirjattiin hoitosuunnitelmaan, eikä sitä sen tarkemmin sitten läpi käyty. PAITSI että...huoh... tajusin juuri, että Pergoveriksella boostailu kypsytyksessä menikin sitten PUOLELLA siitä, mitä viimeksi. Että ei ihme, että kypsyttelyssä saatiin huonompi lopputulos. Moka on minun. Olin unohtanut, että pergoverista piti sekoittaa KAKSI jauhetta yhteen nesteeseen. Menin sitten vaan yhdellä jauheella. Huomasin fiban tänään, kun löysin ekan kierroksen nestepulloja kaapin perältä ja ihmettelin, että miksi mulla on näitä täällä. Siis voi sanonko mitä!!! Tämä olikin sitten halpa fiba: 1) saattoi maksaa sen saakelin pgs-testauksen ja 2) vaikutti tod.näk. saaliiseen, kun päätin itse vähentää lääkitystä tuon verran. prkl. Onpahan sitten hoitajille taas maanantaina selvitettävää puhelimessa.....
 4. Pitää muuten vielä tulla tännekin antamaan mahtava megaposi mun miehelle. Se on tässä prosessissa kyllä paras mahdollinen tuki ja kaveri, parempaa valintaa en olisi voinut vierelle tehdä.
 5. Hei ihanat naiset! Tulin tänne päivittämään, että tämä kierto päättyi osaltani negaan. Tein testin nyt aamulla ihan vain asian varmistamiseksi. Harmittaa, mutta tällaistahan tämä on meidän joidenkin osalta - tie on pitkä ja mutkainen. Positiivista tässä kierrossa kuitenkin oli selkeästi se, että minkäänlaista tuhruilua tai jomottotelua ei tullut. Eli lääkitys teki tehtävänsä. Hormoneita on kehossa nyt kuitenkin niin paljon, että päätin, että pidämme seuraavan kierron taukoa, että keho saa rauhassa rauhoittua. Meillähän ovat nämä hoidot menneet putkeen, ja ERA-kuukautenakin käytettiin letroja, irrotuspiikkejä ja teroja. Eli aikamoista hormonitykitystä syyskuusta lähtien. Tämä viikko on ollut fyysisesti tuskainen, tuntuu, että koko keho on ollut kireä, kun olisi halunnut aloittaa vuodon, mutta hormonit "estävät". Mulla on myös ollut selkeitä kuukautiskipuja aalloittain, eilen niin pahasti, että koko vatsa meni sekaisin samantien. Aiemmin en ole näistä hormoneista oikeastaan "kärsinyt", mutta nyt jotenkin ihan "tuntuvat" kehossa. Ensi viikolla pitää keskustella lääkärin kanssa, tehdäänkö seuraavaksi PAS vai kannattaisiko meidän harkita uutta tuorekierrosta (olisiko mahdollista saada tarpeeksi alkioita ja sulattaa tuo pakkasukko näyttöönottoa varten, pgs-tutkimusta ajatellen). Yksi vaihtoehtohan meillä matkan jatkumiseen ovat lahjamunasolut, mutta tätä varten haluaisin jotenkin tietää, näyttääkö vika olevan alkoissa, vai onko hommassa muuta häikkää, kun jos ongelmaa on kohdussa, tässähän ei lahjamunasolu auta. Mutta palailen tähän sitten, kun olen puhunut klinikan kanssa, että mikä olisi fiksuin tapa edetä. Oikein mukavaa viikonloppua kaikille - tämä lähtee nyt matkamessuille etsimään äkkipakoa aurinkoon!
 6. Kiitos myötäelämisestä ihanat @Kirsty, @Töhö ja @sarvis! En usko, että pysyisin tolkuissani ilman tätä ihanaa, kannustavaa forumia ja teitä naisia. Oireista sen verran, että Ovitrelle sinänsä näyttää tekevän hyvää, että jomottelut ovat pysyneet mielestäni suurimmaksi osaksi myös poissa tiputtelun lisäksi. Vatsaa nipistelee kuitenkin ihan siihen malliin, että tuntuu, että oma kierto haluaisi tulla, mutta ovitrelle ja terot viivästyttävät sen alkamista (ei siis menkkakipuja vaan sellaisia menkkoja enteileviä tuntemuksia, kuten aiemmissakin tero-kierroissa). Ei siis eroa mielestäni mitenkään aikaisempien kiertojen tuntemuksista muutamaa päivää ennen vuodon alkua. Rinnat ovat hiukan kipeät, mutta niin ne ovat olleet koko ajan ja nyt siis vähemmän kipeät kuin Orgalutranin ja pregnylin jälkeen ennen punktiota. Tuntemukset niissä eivät sinänsä ole muuttuneet - uskon, että hcg pitää yllä noita rintojen tuntemuksia, joten niistä tuskin mitään voi päätellä. Mielestäni kipuilu ehkä aavistuksen hiipui ennen tuota viimeista Ovitrelle-pistosta tänään aamulla ja on nyt taas sen jälkeen vähän voimistunut - eli se tukisi tuota Ovitrelle-ajatusta. Noh, tästä eteenpäin mennään sitten Terolutien varassa ja huomenna on kp 25. Oma kierto on ollut n. 25-27 päivää, eli on mahdollista, että vuoto alkaa läpi Terolutien siis loppuviikosta. Jos ei niin lauantaina sitten testaan aamusta (kauhistuttaa jo valmiiksi). @sarvis niin hassulta kuin se kuulostaakin, niin olen tosi iloinen pahoinvointisi puolesta! Pikkuinen siis kasvaa ja kehittyy edelleen mallikkaasti. Ja edelleen ymmärrän sinua oikein hyvin, tuo kuulostaa hyvältä ratkaisulta ihan omaa mielenrauhaa ja stressitasoja ajatellen varmasti. @Töhö sullahan on puoliväli ylittynyt, eikö niin - v a l t a v a s t i onnea! Toukokuu lähestyy kovaa kyytiä! Ihana seurata, että kaikki on sujunut kohdallasi hyvin.
 7. Heiii, VIHDOIN sain 100 viestiä täyteen ja nyt pitäisi aueta pääsy myös jäsenten lapsettomuuskeskuteluihin, whooooop!!! (On tässäkin ihmisellä ilon aihe )
 8. @Kirsty voin kuule enemmän kuin samaistua suhun tuon liikunnan suhteen. Olen tosiaan itse käynyt lähinnä kävelyillä punktiosta lähtien - jotenkin kova liikunta vain pelottaa, vaikka eihän siinä mitään järkeä ole, kuten @sarviskin totesi. Myös lääkäri sanoi, että ihan normaalisti voi liikkua. Ehkä tää nyt tästä hiljalleen lähtee - ajattelin, että menisin vaikka huomenissa tekemään kevyen treeninn yläkropalle, kun sain hartiat sunnuntaina ihan jumiin nukahdettuani päikkäreille sohvalle... Kun työ on pelkkää istumista, niin tekee ihan hyvää liikuttaa kroppaa välillä. Ja ei pelkoa kärrynpyöristä täällä! Kiitos ihanat naiset vastauksista noista testeistä! Olen itsekin tuota tuuminut noiden "herkkien" testien osalta ja siksi päätinkin käyttää tätä tilannetta hyödyksi ja testailla, kun olin sen ovitrellen tuikannut. Olen itse myös käyttänyt Pregcheckeja, mutta ne antavat niin herkästi turhaa toivoa herättävää viivanpaikkaa, että olen yrittänyt etsiä uutta merkkiä (ammattilaisen puhetta! ). Mulla on testipäivä lauantaina ja tuon Ovitrellen vuoksi en aiemmin uskalla testata - en kestäisi väärää plussaa tässä kohdin. Tuikkaan siis viimeisen naksauksen huomenna ja sitten mennään Terojen varassa siitä eteenpäin. Jos positiivisia pitää listata, niin tähän asti Ovitrelle on tehnyt juuri niin kuin lääkäri toivoikin ja pitänyt poissa viime tuoresiirrossa ilmenneen tiputtelun. Mutta silti, joka ainoa kerta pelottaa kun pyyhkäisee - on nimittäin niiiiiiin masentavaa, kun toivot parasta siirron jälkeen ja tuhru alkaa jo muutama päivä siirrosta. Eli lauantaina sitten tulen raportoimaan tilannetta, ellei vuoto ala ennemmin. (Ihan kamalaa - yleensä olen aina testannut jo vähän aiemmin, niin pettymys on ollut jotenkin "pienempi" ja nyt sitä ei voi tehdä. @Kirsty toivottavasti pahin piinailu siellä alkaa helpottaa ja voit edelleen hyvin ja @sarvis toivottavasti kierto lähtee normalisoitumaan!
 9. @sarvis kiitos nopeasta vastailusta. Ja ymmärrän ihan hyvin noiden käyntien kanssa, käyttämäni klinikka teki nyt vuoden vaihteessa hinnankorotuksen (hinnat eivät olleet muuttuneet vuosiin) ja ivf-kierroksen hinta nousi samalla useamman sata euroa, samoin blastoviljelyn ja pakastuksen. Ei varsinaisesti vuoden paras "joululahja" ja kirpaisi kyllä melkoisesti. Toivotaan, että kiertosi lähtisi nyt normalisoitumaan, ettei visiittiä tarvitsisi varata.
 10. Sellainen tuli vielä mieleeni, että miten te olette liikkuneet siirtojen jälkeen? Viikkoon keräilyn jälkeenhän ei mitään rankempaa liikuntaa saa harrastaa, mutta itse olen vähän arastellut noita rankkoja treenejä myös siirtojen jälkeen. Treenaan itse aika kovaa kehonpainolla sellaisia plyometrisia treenejä (lihasvoimaa yhdistettynä hyppyihin). Harjoite kestää yleensä 30 min ja olen ihan loppu ja yksi hikilammikko sen jälkeen. Lääkäri sanoi, että ihan normaalisti voi mitä vain tehdä, mutta jotenkin aristaa ihan noin kovaa treenata. Olen siis enemmän tehnyt jotain rauhallista esim. reippaiden kävelylenkkien muodossa ja sitten jotain vähän staattisempaa salillakin.
 11. @sarvis kuulostaa kyllä vähän omituiselta tuo tissikipu! Toivotaan, että tilanne nyt normalisoituu, tosin kemiallisen / varhaisen keskemenon jälkeen kierto saattaa kai hiukan heitellä? Olisikohan sun mahdollista saada vielä tarvittaessa aikaa tarkastukseen, jos ovista ei kuulu ja tuntemukset on noin kummallisia? Eihän ole mahdollista, että olisit ovuloinut aiemmin ennen testausta? Mulla joskus kipeytyivät rinnat heti oviksen jälkeen? Mitkä testit sulla muuten on käytössä? Mä käytin yhdistelmää - pregcheckin liuskat ensin ja kun siinä alkoi näkyä viiva fiksusti, siirryin clearbluen puikkoihin (olin / olen siis sen verran pihi, etten raaskinut käyttää clearblueta koko ajan, vaan ns. täsmänä, jotta riittävät pitemmälle ). Tykkäsin noista liuskoista senkin vuoksi, että niissä näki sen ensimmäisen hailunkin ja miten alkoi vahvistumaan. Clearbluen kanssa mulla kävi melkein aina niin, etten saanut välkkyvää hymiötä ollenkaan, vaan pomppasi nollasta suoraan pysyvään hymynaamaan. Ja cb:n digistä tykkäsin oviksen vahvistajana siksi, että pysyvä hymynaama oli selkeä, eikä jättänyt viivan tulkintavirheelle tilaa. Ja juu, en voi suositella tuota one stepin herkkää testiä kyllä herkkänä. Tein tänään aamulla vielä testauksen ja kyllä oli niin haamuista haamuin, että oksat pois. Tuon Ovitrellen pitäisi kyllä herkässä testissä näkyä, että en sitten tiedä, mikä herkkyys todellisuudessa on. Oli siis liian herkullinen tilaisuus jättää käyttämättä testata tuollaista herkkää testiä, kun tietää suunnilleen, paljonko hormonia on kehoon tuupattu. Tsemppiä sulle @sarvis bongailuun, kerrohan sitten, alkoiko tilanne normalisoitua! Tää piinailu on kyllä takamuksesta, kun ei voi kuin odottaa ja miettiä oireiden puuttumista. Samalla pelotta j o k a kerta vessassa käydessä, kun viimeksi tuoresiirto alkoi tiputtelemaan jo siirtoviikolla. Toivotaan, että nyt tämä cocktail edes pitäisi tuon tiputtelun poissa, koska se edellinen kerta oli kyllä todella masentava.
 12. Ja siis testasin nimenomaan sen vuoksi, että pohdin, miten herkkä testi näyttää tuon Ovitrellen hcg-naksautuksen - en siis testatakseni raskautumista tällä kertaa.
 13. Kiitos ihanista tsempeistä @Kirsty ja @sarvis - on tämä vain ihana ryhmä! Kivut ja jomottelut on tällä kertaa pysyneet aisoissa, eikä kyllä mitään muita oireitakaan kyllä ole. Mulla ilmeisesti orgalutran laukaiseen rintakivun (ei pitäisi), mutta se alkaa aina ennen pergoverista ja se alkaa nyt helpottaa vihdoin. Eli kohta on nekin oireet kaikonneet, vaikka sitkeästi pysyivät stimulaatiosta. Sellaista jäin muuten miettimään raskaustesteistä, että tuikkasin tänään aamulla taas yhden naksauksen (260 yksikköä tms) Ovitrellea. Mulla oli himassa jäljellä one stepin herkkiä testejä (niitä kaupan päälle saatuja) ja tein yhden huvikseni nyt illalla varmaan 5 tunnin vessatauon jälkeen ja kyllä kyllä haamun löytäminen testistä vaati ylimääräistä hyvää tahtoa. Eikö tuon testin pitäisi olla superherkkä? Voi toki olla, että yhdellä naksauksella vapautuva määrä on niin pieni, ettei näy vielä pissassa, mutta tuntuu kyllä siltä, että tuon pitäisi tuossa erittäin herkässä testissä (10mIU tms) näkyä? Tai sitten testi ei ole niin herkkä kuin ilmoitus väittää?
 14. Noniin, juttelin labran kanssa, ja uutiset eivät olleet parhaita mahdollisia. morula-vaiheessa ollut oli jaksanut blastoksi (varhaisvaiheen blasto aikaisin aamulla) ja se nyt pakastetaan (tämä tietysti sinänsä hyvä uutinen). Ne kaksi mattimyöhäistä olivat pysähtyneet kokonaan. Tässä kohdin on siis järkevämpää ja taloudellisempaa vain tehdä siirto, eikä lähteä tutkimaan blastoa. @Kirsty mull siirettiin eilen 3bb luokan blasto ilmeisesti, eli alkio oli hyvälaatuinen sinällään. Se edellinen 3dd luokan taas ei ollut solumäärien osalta. Tuosta pakastetusta ei vielä selkeästi tehty aamulla luokitusta, on kuulemma mahdollista, että kehittyy ennen pakastusta eteenpäin. Sinänsä 50% hedelmöittyneistä jaksoi blastoiksi, eli se on hyvä asia, mutta näillä määrillä saldot ovat loppuviimein kyllä pieniä. Noh, näillä mennään!
 15. Labrasta juuri soittivat - kaikki ovat jatkaneet jakautumista ja kuten viimeksi, yksi on tänään blasto. Muita seurataan huomiseen - tänään tehdään tuoresiirto tuosta blastosta ja jos 3 alkiota selviää huomenna blastoiksi (pidän kyllä epätodennäköisenä ), niin näiden osalta katsotaan sitten biopsiaa. Eli lopputuloksena tällä hetkellä vaihtoehto c, tuoresiirto ja jatkoseuranta. Jännitysnäytelmä siis jatkuu edelleen!