Tuikkuni

Jäsen
 • Content count

  44
 • Joined

 • Last visited

About Tuikkuni

 • Rank
  Tavis
 1. Ps. Mukavan aktiivinen ryhmä tämä!
 2. Olen seurannut pitkään tätä keskustelua, ja nyt huikkaan itseni mukaan. Olen väitöskirjaa tekevä (n. puolivälissä) neljävuotiaan lapsen äiti. Viime vuonna aloin kuumeilla toista lasta, mutta liki vuosi siinä meni puolison kanssa asiaa miettiessä. Olen ollut enimmäkseen työtön viime vuodet, tehnyt välillä lyhyitä pätkiä apurahalla, assarina, yliopistonopena jne. Pelännyt sitä, miten lapsen saaminen tässä taloudellisessa ja uraan liittyvässä epävarmuudessa sujuisi, etenkin kun minuun on ed. raskaudessa kohdistunut raskaussyrjintää. Lopulta tunne meni meillä kummallakin järjen edelle, ja nyt odotamme lasta saapuvaksi ensi kesänä. Näillä näkymin olen kevään ajan joko työtön tai väikkäriin liittymättömissä palkkatöissä. Vauva-arki on raskasta ja työlästä, mutta jotenkin uskon kyllä arvostavani vuoden taukoa akateemisesta maailmasta. Nyt alkuraskaudessa työskentely on ollut vähän tahmeaa, koska VÄSYMYS.
 3. Nyt kahdeksannella viikolla pahoinvointia (ei oksentelua), nälkää, ruokahaluttomuutta, jatkuva armoton väsymys ja turvotusta.
 4. Vauva-aikana imetys jne. sujui helpommin perhepedissä, kunnes iski unettomuus ja vauva siirtyo omaan sänkyynsä öiksi. Nyt meidän nelivuotias nukahtaa omaan sänkyynsä ja kömpii meidän viereen yöllä. Joka yö. Puuh! Vaikuttaa negatiivisesti meidän uniin, vaikka aamuisin onkin kiva herätä oman pienen halikaverin vieressä. Ollaan kuitenkin niin väsyneitä, ettei olla oltu valmiita käymään sitä öistä taistoa, jota edellytettäisiin että saataisiin tirppa nukkumaan yöt läpeensä sängyssään. Vauvaa odotamme ensi kesäksi, johon mennessä joku muutos täytyy tilanteeseen tulla.
 5. Syntymäpaino 2600 g ja 10 kg taisi mennä rikki vasta joskus vajaa kolmevuotiaana.
 6. Edellisessä raskaudessa viisi vuotta sitten en uskaltanut ollenkaan ratsastaa. Olin tosi arka muutenkin, en meinannut uskaltaa pyöräilläkään Kävin tuolloin semi-aktiivisesti yhdellä ponitallilla hoitamassa shettiksiä, eikä minulla siten ollut luottoratsua. Nyt olen käynyt pari vuotta ratsastamassa kevyesti maastossa ja kentällä melko varmalla tammalla, josta on tullut mulle luottoheponen. Aion ratsastaa niin kauan kuin se tuntuu hyvältä henkisesti ja fyysisesti, nyt vielä alkuraskaus. Esikoista odottaessa kaikenlainen tärähtely jne. alkoi tuntua epämukavalta melko varhain, saa nähdä miten nyt käy.
 7. Maallinen olento, olisikohan rautalisä sellainen, jota suositeltaisiin?
 8. Alussa ei mitään, paitsi väsymystä. Viidennellä viikolla näppyjä ja ehkä pientä aristusta rinnoissa, kuudennesta viikosta alkaen lievää pahoinvointia ja rintojen kasvua.
 9. Esikoisplussa saatiin 10. kierrolla, toisesta neljännellä. Oli aika hämmentävää, eihän niitä vauvoja näin nopeasti saada aluille!!
 10. Ensimmäisessä oli erittäin voimakasta palelua, väsymystä, rintojen arkuutta ja turpoamista, hajuherkkyyttä, finnejä... Oonkin käyttänyt erityisesti tuota rintojen arkuutta "raskaustestinä" jos olen epäillyt Mutta nyt ei ollut käytännössä mitään oireita tässä toisessa raskaudessa. No okei, paria päivää ennen testaamista päätin jäädä kotiin lepäämään (teen jatko-opintoja) eli nukkumaan koko päiväksi, ja jossain vaiheessa sitä tokkuraa muistan ajatelleeni, että näin väsynyt en ole ollut sitten edellisen raskauden, josta on viisi vuotta. Jälkeenpäin kävi ilmi, että tein ilmeisesti tosi aikaisessa vaiheessa testin, minkä vuoksi ehkä oireetkin ovat nyt tulleet vähän hitaammin.