camelot

Aktiivijäsen
 • Content count

  324
 • Joined

 • Last visited

About camelot

 • Rank
  Aktiivi
 1. Olisiko kenelläkään neuvoa? Testasin tänään ja tikussa oli vahva viiva, mutta silti hieman haaleampi kuin kontrolliviiva. En testannut eilen enkä sitä edellisenä, olisinkin testannut niin olisi helppoa verrata... Viime viikolla testatessa ei näkynyt muuta kuin kontrolliviiva. Kysymys siis kuuluu että jos testiviiva on _lähes_ yhtä vahva kuin kontrolliviiva, kannattaako mieluummin testata myös huomenna että miten käy, vai aloittaa jo yritystä? Voiko tuo hieman heikompi viiva tarkoittaa myös sitä että se paksumpi viiva olisi ollut jo eilen tai toissapäivänä? Eli toimivatko nuo jotenkin niin että viiva vahvistuu ja heikkenee sitten, vai pelkästään on vahvistumaan päin? Näkyisikö tuo testiviiva myös ovulaation jälkeen sellaisena haaleana, vai vain ennen?
 2. Hei kaikki! Kaapista löytyi päiväysvanhoja ovistestejä. Miten hyvin tällaiset pitävät kutinsa, miksi se päiväys tuollaisessa tuotteessa on?
 3. Jos laittaa napakan vaippakuoren - isuvat villikset tai vaikka pul-kuori - niin ei tarvitse välttämättä sitä näpsyä väliin. Minusta aiemminkin, siis aiempina vuosikymmeninä, oli niitä ihmeen solmittavia muovikuoria harsovaipoille, eli joku kiinnitys on aina ollut. Oman kokemuksen mukaan näpsyt voivat tosiaan katketa tai vaan joutua hukkaan niin useampi on näppärä.
 4. Merkittävä syy oli raha. Mutta olen myös kaivannut omaa tekemistä ja omia aikuisten ympyröitä. Olen molemmilla kotonaolojaksoilla kokenut että se lasten ja kodin hoitaminen ei riitä koko elämäksi. Se on harmittanutkin, koska mielikuvissani olen ollut kekseliäs ja lapsistaan nauttiva äiti. Töissäkäydessä sekin puoli löytyy helpommin. Nyt olen osittaisella hoitovapaalla eli viikosta vajaa puolikas vapaata. Tämä tuntuu soveltuvan meille paremmin kuin kokonaan hoitovapaalla.
 5. Tsemppiä kovasti kaikille työasioiden kanssa pähkäileville! Minulla polku meni jotenkin näin: 24v valmistuin ekasta yliopistotutkinnosta. Pari vuotta töitä, määräaikaisena, ja uuden tutkinnon aloittaminen. 27v esikoinen syntyi. Hoitovapaalla lähes 2 vuotta, sitten siitä kahdelle eri määräaikaisuudelle, vajaa vuosi kumpikin. Opintojen jatkaminen ja uusi opiskelukokonaisuus noiden jälkeen. Pari työpätkää opintojen ohella kahdella eri työnantajalla ja toisen lapsen syntymä. Vauvaa hoitamassa kotona n vuosi ja sinä aikana yksi valmistuminen eli kirjoitin gradun loppuun vauvan päiväuniaikaan. Töissä vajaa kaksi vuotta määräaikaisena työnantajalla jolla olin lyhyen pätkän ennen vauvaa, ja sain vakiviran! Ikää nyt 36v. Nyt siis enää toiset opinnot loppuun työn ohessa... Ei tosiaan ole helppoa vakipaikan saaminen nykyään. Mutta toisaalta olen iloinen siitä etten antanut aiemmin vakityön haitata lapsihaavetta - jos olisin odotellut vakityötä, olisi vauvanteolla jo aikamoinen kiire, erityisesti kun olen halunnut enemmän kuin yhden lapsen. Olen myös uskaltanut opiskella lastenteon aikaan ja koen että varsinkin kokoaikaisella opiskelijalla on mukavasti joustoa arjessa eli ehtii paljonkin olla lasten kanssa - toki alasta riippuvaista tämä. Mutta nyt voin rauhassa ajatella että ehtii vielä kolmosen lähivuosina yrittää, erityisesti kun toimeentulokin kunnossa.
 6. Hei kiva kuulla että ootte tykänneet! Minusta tuossa on monta juttua miksi sopii paremminkin kuin lentomatkailu, toki jos kiire tulee niin se ei ole hauskaa. Lapset tuntuu tosiaan viihtyvän kun on maisemien katselua ja lippujen leimausta ja muuta. Ja eväät tietty kans.
 7. Minä olen ollut parin viikon junareissulla Euroopassa kolmi-nelivuotiaan kanssa, ja suunnittelen samantyylistä ens vuodelle 2- ja 8-vuotiaiden kanssa. Reilikortti kannattaa selvittää, siinä hyviä etuja jos varaa ajoissa. Reitin suunnittelu auttaa, yöjunat tuppaavat olla täyteen varattuja jo aikaisin. Itse en huomioinut sitä ja oli yksi onneton matkustusyö kun jouduin kantamaan nukkuvaa lasta junasta asemalle ja taas uuteen junaan. Jos rahallisesti mahdollista niin suunnittele reitti niin että pääsette yöpymään paikoissa missä petivaatteet ja pyyhkeet valmiina, säästää roudattavissa tavaroissa ihmeesti. Muista että pesuloita on joka paikassa ja vaatteita saa myös ostettua jos tiukka tilanne tulee. Lapsille puuhaa pitkille pätkille, ja suunnittele matkustuspäivät niin ettei tule liikaa istumista. Aina välipalaa ja juomaa mukana. Paljon joustoa aikatauluihin. Meille paras matkustustapa oli että maksimissaan 5-6 tunnin pätkiä ja sitten oleskelua kohteessa muutama päivä. Sitten jatkamaan reissua. Oli kyllä mukava reissu, meillä oli vain kantoväline mukana, ei rattaita enää. Ja lapsi ei ollut enää vaipoissa, se helpotti myös. Kesällä Köpis on kiva, jos otatte laivan Ruotsiin ja sieltä junalla läpi niin kannattaa varata 1-2 päivää siellä. Ihania puistoja, leppoisa ilmapiiri, ja reitillä. Hampuri ja Berliini on aina kivoja. Ens kerralla haluan Italiaan tai Espanjaan lasten kanssa, nyt oltiin vain Ruotsi- Tanska- Saksa- Belgia- Hollanti. Riitti hyvin se olikohan 10 pv kortti missä 5 matkustuspäivää. Eli tutki reilikorttimahdollisuudet tarkkaan jos menet sillä. Osassa Eurooppaa bussit sitten näppärämpiä.
 8. Viisivuotiaalla jalkapallotreenit kesäkaudella 2-3 kertaa viikossa. Talvella ollaan pidetty taukoa säännöllisistä harrastuksista koska joka päivä päivähoidossa, käydään sitten kirjastossa ja uimassa ja muissa jutuissa epäsäännöllisesti että jää tarpeeksi vapaata leikkiaikaa muutenkin lyhyisiin iltoihin. Nyt on pyytänyt päästä tanssitunnille, kartoitan löytyisikö sopivaa kerran viikossa.
 9. Tänään 13+2 ja tuli ekaa kertaa laitettua jalkaan resorivyötäröiset housut, matala resori kyllä. Ihan mukavaa kun ei paina.
 10. ^No minulle nuo oli vähän sellaisia että sai arvailla näkyykö vai ei. Tilasin setin jossa ovistestejä ja raskaustestejä eli en ole varma kumpaa vahvuutta oli. Kyllä sit näytti ihan luotettavasti kun oli tarpeeksi lähellä menkkojen alkamista mutta ei sovi hermoileville . Edit: Sen voin onneksi sanoa ettei turhia viivanpaikkoja tullut! Sikäli ok testi.
 11. Sanoisin että esikoisen kanssa vaikein oli ehä kuitenkin se kausi lähempänä paria vuotta. Kun oli jäätävä uhma mutta vielä vähän ymmärretyksi tulemista, eikä tajuttu syitä ja seurauksia. Vasta myöhemmin alkoi helpottaa.
 12. Totta Toki tilastojen mukaan se päivä ennen ovulaatiota-yritys on yleensä hedelmällisin, jos oon oikein ymmärtänyt. Mulla ainakin toimi! Mut tosiaan ovisplussa ei oo se että on vain pari tuntia aikaa yrittää vaan ennemminkin pari päivää.
 13. Minulla vuoto väheni kokonaisuudessaan ja kivut vähenivät myös. Nykyään saattaa selkää vähän särkeä alkamispäivänä, muuten ei oikein mitään. Arvostan muutosta todella paljon.
 14. Näkyy
 15. Nyt taisi alkaa siinä viikolla 6+. Saa nähdä koska loppuu