camelot

Aktiivijäsen
 • Content count

  289
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by camelot

 1. Viisivuotiaalla jalkapallotreenit kesäkaudella 2-3 kertaa viikossa. Talvella ollaan pidetty taukoa säännöllisistä harrastuksista koska joka päivä päivähoidossa, käydään sitten kirjastossa ja uimassa ja muissa jutuissa epäsäännöllisesti että jää tarpeeksi vapaata leikkiaikaa muutenkin lyhyisiin iltoihin. Nyt on pyytänyt päästä tanssitunnille, kartoitan löytyisikö sopivaa kerran viikossa.
 2. Tänään 13+2 ja tuli ekaa kertaa laitettua jalkaan resorivyötäröiset housut, matala resori kyllä. Ihan mukavaa kun ei paina.
 3. ^No minulle nuo oli vähän sellaisia että sai arvailla näkyykö vai ei. Tilasin setin jossa ovistestejä ja raskaustestejä eli en ole varma kumpaa vahvuutta oli. Kyllä sit näytti ihan luotettavasti kun oli tarpeeksi lähellä menkkojen alkamista mutta ei sovi hermoileville . Edit: Sen voin onneksi sanoa ettei turhia viivanpaikkoja tullut! Sikäli ok testi.
 4. Sanoisin että esikoisen kanssa vaikein oli ehä kuitenkin se kausi lähempänä paria vuotta. Kun oli jäätävä uhma mutta vielä vähän ymmärretyksi tulemista, eikä tajuttu syitä ja seurauksia. Vasta myöhemmin alkoi helpottaa.
 5. Totta Toki tilastojen mukaan se päivä ennen ovulaatiota-yritys on yleensä hedelmällisin, jos oon oikein ymmärtänyt. Mulla ainakin toimi! Mut tosiaan ovisplussa ei oo se että on vain pari tuntia aikaa yrittää vaan ennemminkin pari päivää.
 6. Minulla vuoto väheni kokonaisuudessaan ja kivut vähenivät myös. Nykyään saattaa selkää vähän särkeä alkamispäivänä, muuten ei oikein mitään. Arvostan muutosta todella paljon.
 7. Näkyy
 8. Nyt taisi alkaa siinä viikolla 6+. Saa nähdä koska loppuu
 9. Sinikello, Sorania, Serafina, Seljamaria, Sylviana. Huh, onpa vaikea keksiä pitkiä ässällä alkavia!
 10. Pidä pari välipäivää jos pystyt? Hormonin määrä tuplaantuu aina parissa päivässä niin 2-4 päivän päästä tilanne on jo ihan eri Mua on lohduttaneet myös nää tilastot eli kuinka moni plussaa tilastollisesti milläkin dpo'lla: http://www.countdowntopregnancy.com/pregnancy-test/results-by-day-past-ovulation.php Tuo toi lohdutusta siihen että jo viikon kaksi loppupuolella huomattavan suuri prosentti näkee sen plussan, vaikkei alkupuolella olisi edes sitä haamua. Testasin ekana joskus dpo7-8 eikä silloin ollut mitään, haamua tuli haaleana pari pv myöhemmin ja reilu viikko noista niin ihan kunnon vahvat viivat jo.
 11. Onnea Ewwwie!! Muistan tuon vaiheen äskettäin kun näki jo viivan muttei saanut kunnolla kuvaa. Kyllä se oikeasti vahvistuu nopeaan jos kaikki hyvin, viikon päästä jo selkeä. Kun kirkastin näyttöä enemmän niin näkyi tänne
 12. Kivut vähenivät reilusti lapsen syntymän jälkeen.
 13. Mun suosikki on Madara Käytän heiltä dödöä, kasvovoidetta ja sitten toisinaan vartalovoide käytössä myös. Ai niin, heiltä palasaippua myös päivittäisessä käytössä. Vauvalle on ollut sitä pikkulasten pakkasrasvaa naamaan ja sitten kylpyvaahtoa/pesuainetta Madaralta. Toisinaan deodoranttina on ihan kookosöljy + eteerinen öljy. Pitää yllättävän hyvin! Sheavoita kokeilin samaan tarkoitukseen ja yhtä hyvin piti. Tuli mieto, saippuainen tuoksu. En huomaa että olisi tahrannut vaatteita, mutta pukeudun aikalailla mustaan. Muutenkin pyrin käyttämään mahd. luonnollisia pesuaineita kotona. Kaikki suihkeet eli kylppäri, yleissuihke ja lasien ja peilien pesut ovat Attitude/Mummi ja minä/Ecover/vielä joku mitä en muista, lattianpesuun joko Ecover tai mäntysuopa, tiskiainetabletit myös Ecoveria, käsitiskinä Attitude, pyykissä käytän Lummetta tai sitten Attitude/Ecover. Ainoa vahvempi tällä hetkellä on kloriitti kissojen vessojen pesua varten. Käsisaippuoiksi ostan Lactolinea tai Ole hyvää ison täyttöpakkauksen ja laitan sitten pumppupulloihin. Jotenkin mukavampi olo kun ei käytä kamalan vahvoja "myrkkyjä" kotona. Pikkuvauvan pyykit olen pessyt pesupähkinäliuoksella ja ihan hyvin sekin toimi.
 14. Toiveissa 2-3, nyt 1 lapsi ja toinen tekeillä. Olen haaveillut vielä isommasta perheestä mutta loput saavat olla sitten adoptoituja tai sijoituslapsia. Aika näyttää.
 15. Minulla myös tämäntyylinen kokemus - kun 26v odotin esikoista, isäni kysyi kuultuaan uutisesta että "Oliko tuo nyt järkevää?" Se tuntui kyllä käsittämättömän loukkaavalta. Toki isäni on muutenkin luonteeltaan sellainen toisia kovasti arvosteleva eli tämä oli hänelle kai taas yksi asia mistä kuuluttaa oma mielipide. Nyt mietin missä vaiheessa edes kertoa jos kakkosen kanssa tärppää. En varmaankaan kiirehdi asian kanssa.
 16. Eipä kestä! Kaikista rokotteista ja muutenkin lääkkeistä pitäisi löytyä ajantasaiset tiedot ja tuoteselosteet aina, jos ei löydy niin THL:lle kysymystä. Tosiaan nyt ei ole kummemmin ollut missään tuosta sisällöstä, mutta jos käsitin oikein niin siinä sikapiikissä ongelmallinen oli se adjuvantti, ei itse virusosio, silloin kun narkolepsiasta tuli isompi ongelma.
 17. THL:n sivuilla oli tällainen, ja ymmärsin tuon H1N1:sen tarkoittavan juuri sitä. https://www.thl.fi/fi/web/rokottaminen/rokotteet/kausi-influenssarokote#Annostus Tuossa vielä tiedot Lääkeinfosta toisesta valmisteesta: https://laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m=&d=2000711&i=MYLAN+FINLAND_INFLUVAC_INFLUVAC+injektioneste%2c+suspensio%2c+esitäytetty+ruisku ja siinäkin se H1N1 näkyy ensimmäisenä viruksena mikä on mukana.
 18. No joo, tuohon se varmaan monella menee! Ja sitten jää hyvät flavonoidit ja vitamiinit saamatta...
 19. Hei kiitos, onpa hyvä tieto Itsekin olen välttänyt ulkomaisia raakana koska olen kuullut että niin kannattaa tehdä. Mutta ilmeisesti mitään oikeita perusteita ei ole.
 20. No joo ja ei En tiedä oletko perehtynyt aiheeseen, mutta kausi-influenssarokotekin tehdään joka kaudelle erikseen sen perusteella, minkä virusten arvellaan jylläävän eniten juuri silloin. Tuoteseloste on sitten saatavilla siitä, mitä siinä kulloinkin on. Eli vaikka olisit saanut rokotteen kolme vuotta putkeen, se on suurella todennäköisyydellä ollut joka kerta erisisältöinen, eli tavallaan otat joka kerta uuden riskin. Tällä kaudella mukana on esim se aiemmin huonosti siedetty ja narkolepsiaa aiheuttanut sikainfluenssavirus, mutta silloin toki narkolepsiatapaukset taisivat johtua enimmäkseen huonosti siedetystä adjuvantista. Ylipäätään se, että "sama rokote" olisi ollut ohjelmassa vuosia, ei tarkoita sitä että se olisi käytännössä sama. Lähes jokainen tehdaserä on vähän erilainen koostumukseltaan - eri virusmääriä ja viruksia, eri tehosteaineita. Rokotteen ottaneetkin voivat tartuttaa. Sitä perustetta ei minusta mainita riittävästi noista riskiryhmistä puhuttaessa. Editoin vielä sen verran ettei ole tarkoitus pelotella ketään tai kritisoida jonkun päätöstä Ottamiselle ja ottamatta jättämiselle on molemmille hyviä syitä. Halusin vain oikaista tuon suht yleisen ajatuksen että kun tietty rokote on kerran kehitetty, se ei enää muuttuisi. Todellisuudessa esim jos teillä on lapset 2 v ikäerolla niin he ovat saaneet ihan erilaiset MPR-rokotteet jne, koska eriä muutellaan aina monestakin syystä. Ja sama että moni uskoo sen ettei rokotettu voisi olla vaikka influenssan kantaja, ja sitten meneekin erehdyksessä tartuttamaan siihen ketä oli tarkoitus taudilta suojella :/ Rokotteista on todella vaikeaa löytää ajantasaista ja puolueetonta tietoa.
 21. En itse aio ottaa. Muistan vielä sen ajan, kun influenssarokotetta ei missään nimessä suositeltu raskaanaoleville, ja mietityttää että miksi tilanne olisi yhtäkkiä muuttunut. Jos tulee tauti niin sitten se sairastetaan, en pelkää erityisemmin. Viime raskaudessa sairastin influenssan ja muutamaa vuotta ennen sitä sikainfluenssan, ja olihan se kamalaa. En silti jollain tapaa pidä ajatuksesta että joka vaivaan on olemassa piikki. Mieluummin pysyttelen perusrokotuksissa En tällä hetkellä työskentele riskiryhmien parissa joten siitäkään syystä en pidä tarpeellisena. Huolehdin vastustuskyvystä ja pesen käsiä usein. Muoks vielä kun luin ylempää: Juu, jos moni sankari jäisikin kotiin sen sijaan, että lähtee vaikka vähän kipeänä töihin, olisi tartuntavaaraa kyllä paljon vähemmän. Itse olen kantapään kautta oppinut sen ettei sairaana töihin meno koskaan kannata, ei itselle eikä niille muillekaan.
 22. Minä en ensimmäisestä raskaudesta ottanut pakettia vaan rahan. Nyt jos toisen anssa tärppää niin olen miettinyt että haluaisin pakkauksen. Ovat menneet kivaan suuntaan viime vuosina, sisältö ja kuosit. Ja siinä tulee ihan hyviä tarvejuttuja.
 23. Eihän se tietysti varmasti ole tuota, mutta tuli mieleen. Löysin linkin aiheesta, ja google myös kertoi että aika monilla tuo 6 kk tiheän imun kausi tulee jo siellä 5 kk puolella. Tosiaan noissa lukee että se kausi olisi useimmilla reilun viikon. Teillä on mennyt jo pitempään. Maidon lisäämisestä - pitäisi itse jaksaa tankata sekä syömistä että juomista, eikä esim imetysteen tai pilsnerin juomisesta haittaakaan ole! Omasta imetyksestä on jo sen verran aikaa etten kaikkea muista, mutta jossain vaiheessa kun vauvalla oli tuo jatkuva rinnalla roikkuminen ja tyytymättömyys ja kitinä niin se Weledan imetystee teki ihmeitä. Eli jotain maitoa nostattavaa juomaa, reippaasti vettä ja lisäyksenä välipaloja niin saattaa onnistua tuo lisätilaus. Voi myös hyvin olla että on aika aloitella kiinteitä Kannattaa vaan muistaa että niitähän menee vatsaan aluksi tosi pieniä määriä eli sitä nälkäongelmaa eivät ihan heti ratkaise. Toki sit kuukausien kuluessa ruokamääräkin kasvaa hiljalleen ja niistä tulee ihan oikeita aterioita imetyksen oheen. Eihän vauva ole muuhun asiaan tytymätön, esim oireile hampaita tai vatsaa? Toki sellaisen huomaisi helpommin. Mietin vaan että jos jo useamman viikon jatkunut. Toivottavasti löydät hyvän ratkaisun!
 24. Ensimmäisessä raskaudessa kaaduin 2 kk ennen laskettua aikaa pepulleni kun ylitin ojaa tms eli horjahdin ja tömähdin maahan. Soitin asiasta sairaalaan, käskivät näytille, pitivät synnärillä käyrillä parisen tuntia ja kun kaikki oli hyvin eikä vuotoja niin sain lähteä kotiin. Sanoivat että tosi hyvä että otin yhteyttä ja että erityisesti kun viikkoja oli jo siellä 31-32 niin olisi voinutkin tulla vahinkoa. Eli sanoisin että kannattaa huolestua jos tömähtää isommin ja kaatuu esim seisaalta istualleen, tai sitten sen vatsan päälle.
 25. Joskus nuo yhtäjaksoiset tankkaukset voi olla myös maidonnostatusta eli vauveli tilaa lisää maitoa tietyssä vaiheessa kasvua.