Kikero

Aktiivijäsen
 • Content count

  157
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Kikero

 1. Joo ei tässä ketjussa ehkä viiti enää spämmätä. Tuolla jäsenten puolella on joku OI-ketju, tosin 4 v. vanha, mutten ainakaan ite taida kehdata uutta perustaa. Mielelläni kyllä pysyisin mukana sunkin vaiheissa! Osasinkohan liittää sen nyt tähän?
 2. Jep, vitivalkoinen testiviiva on traumojen trauma.. Itsekään en ole tässä yrityksen aikana testannut kuin muutaman kerran ja aina se negatulos on tuntunut tuhat kertaa pahemmalle kuin menkkojen alku, joten niitä olen kiltisti vain odotellut. Eivätkä ole vielä mua pettäneet! Zeniläistä olotilaa en varmasti tähän loppukiertoon saa, mutta miehellekin eilen totesin, että annan itselleni luvan toivoa. Näinhän se on että ihan sama paska fiilis on lopussa, toivoi tai ei. Mut teilläkin siis alkaa jo huomenna hoitokierto, hienoa! Mitä pistelet? Täytyy vielä mainita nyt tästä pistelykierrosta, että aika hyvin tulkitsin kropan viestit pistoksista, kun ennen ekaa ultraa sanoin lääkärille, että kummassakin munasarjassa nipistellyt ja hieman pelottaa se vaste. Ja vastettahan oli! Ja sitten ennen viimeisintä ultraa totesin, ettei ole enää oikealla nipistellyt ja sieltähän olivat lakanneet kasvamasta. Nyt pe-illan pistoksen jälkeen on taas nippailuja kummallakin puolella, etenkin oikealla. Taitaa olla follit innostuneet uudestaan kasvamaan, mut ei kai ne enää ehdi niin isoiksi että puhkeaisivat??
 3. Tiputtelustakin siis sentään jotain hyötyä.. Mutta onhan tuossa odottelua jos ifv:ään pääsemistä miettii, vaikka tottakai OI+IUI voivat jo tulosta tuoda, mut ymmärrän enemmän kuin hyvin kantasi niihin. Pitää nyt ihan pahoitella tahdittomuuttani, kun valitin 1,5kk:n odottamisesta. Eihän se ole odotusaikana yhtään mitään, kohta jo käsillä. Itselle vaan se odottaminen, välikierrot ja sormien pyörittely syö naista. Mieluummin teen jotain, niin kuin nyt pistelen Menopuria, vaikken siihen kovin uskoisikaan. Mut anteeksi, pitää osata suhteuttaa oma tilanne isoon kuvaan! Milloin teillä olisi eka inssikierto? Nuo hääsuunnitelmatkin ymmärrän hyvin. Ei voi muuta kuin laittaa sormet ristiin, että kaikki loksahtaisi kohdalleen! Pregnyl taitaa näkyä testeissä sen 10pvää. R-testi pitäisi tehdä 2 vkoa ovulaatiosta, jotta tietää, lopetetaanko luget. Toivon et menkat alkais näyttää merkkejään jo ennen testausta, koska en yhtään perusta tuosta testaamisesta ja sen yhden surkean viivan näkemisestä. Pakko kai se on määrättynä testata, mut tietäisi ainakin etukäteen tuloksen. Yritän kyllä suhtautua tähän epäilyksistä huolimatta edes pilkahduksen myönteisesti (miehenkin takia, etten vaan aina valita ja ennakoi pahinta), koska kuten sinäkin viime letrokierrosta totesit, tässä on varmasti nyt parhaat mahdollisuudet tämän kahden vuoden yrityksen aikana onnistua.
 4. Ja kävipä muuten ihan toisin päin kuin epäilin sen ovulaation aikaistuminen suhteen. Yleensä siis kp 14 ja nyt sitten pregnylin avustamana vasta kp 17-18. Lekuri totes, että jollain näin. Pitkä kierto varmasti tulossa, kun lutis yleensä sen 13-14pvää. Lugejakin pitää käyttää tällä kertaa vähän pidempään, mikä sekin varmasti venyttää kiertoa vähän.
 5. Voihan vattu, en paremmin sano. Olet ollut mielessä ja jotenkin ajattelin, et josko nyt kuitenkin vielä letroilla ja gonapeptylillä saisitte tulosta. Pahoittelut! Tuliko tuo suositus sieltä yksityiseltä klinikalta vai joko teillä ennätti olla se polikäynti? Mitä ajatuksia ehdotuksen suhteen? Vitsailtiin aiemmin siitä monikkoriskistä ja noh, ei ois pitäny uhkailla, ettei sitä pelätä. Tiistain kontrolliuä:ssä 3kpl melko samankokoisia folleja kummallakin puolella! Siinä vaiheessa oli taas "jokseenkin" turhautunut olo ja heitin jo kirveen kaivoon ja rupesin masistelee, että nyt sit vaan odotellaan 1,5kk sitä ivf:ää. Lääkäri halusi kuitenkin katsoa tilanteen vielä tänään, vaikka epäili itsekin, että hoito pitää keskeyttää. Ja tänään iso positiivinen ylläri, kun oikealla puolella follit olivat lakanneet kasvamasta ja vasemmallakin oli selkeä johtofolli+toinen vähän isompi. Jokin tuolla sisällä siis sentään suostuu yhteistyöhön! Pistin sitten justiinsa vielä yhden Menopur-annoksen follia mehevöittämää ja huomenna Pregnyl irrotukseen. Miestä määräsi pitämään hyvänä la&su. Tuskinpa tämä nyt edelleenkään sitä raskautta tuo (ikuinen pessimisti!), mutta silti hyvä homma.
 6. @Ewwwie, ylemmässä taidan erottaa jotain, mutta ehkä kuitenkin enemmän viivanpaikalta vaikuttaa tässä vaiheessa.
 7. Ensimmäinen pistos takana ja hyvin män! Ainoastaan nesteampullin kanssa piti hieman ihmetellä et miten tän nyt aukaisee.
 8. Hehheh, eipä taideta mekään pelätä tai pidättäytyä @Aurelie. Niin kuin sanon, tsäänssit et siellä mitään tapahtuisi monenkaan solun voimin, on niin pienet.
 9. Punaista havaitsen kun oikein tiirustan!
 10. Omat lääkkeet sain muuten vihdoin, joten eikun huomista pistelyä kohti!
 11. @Kiki25, lääkkeisiin menevä hinta riippuu ihan siitä, mikä hoito kyseessä, millä kaavalla, millä lääkkeillä ja annosmäärillä. Jos ivf-hoitoja mietit, on hyvä varata n. 600-900€ hoitokertaa kohti.
 12. Tuo kontrolliultra muuten tuntuu jotenkin tosi myöhäiseltä, kun useimmiten o+ tullut kuitenkin kp 13 ja jotenkin ennakoin ite, että voisi aikaistuakin lääkityksen johdosta. Näinköhän tässä joutuu peiton alla puuhasteluista pidättäytyy tohon asti, ettei käy sit niin, et Menopur oiskin kasvattanut useamman follin ja yrityskielto poksahtas, mut vanhat simpat siellä jaksais porskutella ovikseen asti kuitenkin. Noh, meidän taustalla ei kai kovinkaan todennäköistä et siellä mitään anyway tapahtuisi!
 13. @Aurelie, Menopur siis pienimmällä mahdollisella annostuksella ja vain kolmena päivänä nyt alkukierrossa kp 6-8 ja sit kontrolliultraan kp 12, josta toivottavasti saan myös irrotuspiikin. Ehkäpä kysäisen tuosta gonapeptylistä. Ja luget sitten ainakin loppukiertoon (niitä ilmeisesti taas saa..). Ja eihän nää nyt varsinaisesti tähän ketjuun kuulu, mutta eipä taida kukaan laittaa pahaksi, kun ei täällä muita ole näkynyt!
 14. @Aurelie, keskiviikkona ensimmäinen satsi massuun. Jos lääkkeet saan.. Ihme touhua ollut nyt tuolla apteekissa. Meillä kun kaikki joutuu tilaamaan, kun pikku kylällä asutaan. @Kiki25, jos oikein ymmärsin kysymyksesi, niin jokaiselle hoito ja lääkkeet suunnitellaan yksilöllisesti. Eivät siis ole samat.
 15. Positiivisena tossa lääkevaihdoksessa se, että Menopurissa on FSH:n lisäksi LH:ta, joka ilmeisesti stimuloi oviksen lisäksi myös keltarauhasen toimintaa ja kohdun limakalvoa. Voipi siis olla mulle parempi vaihtoehto, kun sitä tiputtelua ollut.
 16. Ihanaa, onnea teille jo nyt! Tulipa jotenkin superhyvä tunne teidän puolesta, vaik ihan vieraita ihmisiä ootte. Kyllä parisuhdekin on tässä kaikessa koetuksella, vaik kuinka toista rakastaa ja on sitoutunut yhteiseen elämään. Sitä jos mitä ansaitsee juhlistaa ja vaalia. Tuosta odottelusta ja suunnitelmien tekemisestä, tai pikemminkin vaikeudesta suunnitella mitään, valittelin just omalle ukolle, että meidän elämä on sellasella "on-hold -asennolla" ja sekin on yksi kuormitustekijä tässä. Hassua miten sit ku ivf lähenee omalla kohdalla, tuo naiivi luotto alkaa rapistua, koska kyllä mäkin yleisesti sen toimivuuteen uskon. Joku ajatusvääristymähän ja omanapainen pessimismihän siinä on takana, kun ajattelee, ettei se muka meille antaisi parempia mahdollisuuksia kuin mitä tähän asti. Mut mitä pidemmälle tässä on menty, sitä enemmän alkanut epäillä tuota munasolujen laatupuolta, että ehkä siihen sitten ainakin saisi jotain selvyyttä. Mua ei niinkään jännitä noissa pistoksissa se itse pistäminen, vaan sitä edeltävät toimenpiteet. Alun perin mun piti saada tähän kiertoon Bemfola-pistoskynät, mut olivat tietty loppu kokonaan, niin joudun sit sekottelee Menopuria.
 17. Jatkanpa vielä kirjoittelua omasta navasta (varsinkin kun yritän raapia sen 100 viestiä kokoon, jotta pääsisin tonne jäsenten keskusteluihin ). Suurin innostus tulevia hoitoja kohtaan jo laantunut ja nyt vuorottelee lievä pakokauhu/ahdistus epäonnistumisesta sekä odottamisen vaikeus. Mitenköhän sekaisin sitä oikeasti on ifv:n aikaan, jos nytkin jo olo tällainen? Vielä en ole edes tässä kierrossa päässyt pistelee, saati lopputulosta näkee, mutta mieli ei näköjään yhtään usko että tästä voisi plussaa tulla. Niin sitä varmaan suojelee itseään, mutta toisaalta olisi hienoa osata elää hetkessä ja luottavaisena.
 18. Aah, uutta ja mielenkiintoista tietoa. Oliko minkälainen pistää? Huomasin meidän ivf-suunnitelmasta että gonapeptyliä oli ajateltu irrotukseen, mutta sitä oli perusteltu jotenkin niin että ehkäisee hyperiä. Mulla kai siihen jonkinasteinen riski, kun normi letrokuuriinkin vaste oli se "kupliva". Kysyin saanko tähän oi-kiertoon myös irrotuspiikiin ja siihen lääkäri vasta ympäripyöreästi, että riippuu niin monesta asiasta(??). Mielelläni kyllä se ottaisin, varsinkin kun sitä ovisplussaa en ole viime tikutetuissa kierroissa löytänyt. Mitenkäs, onko myönteinen vireesi yrityksen ja tämän kierron suhteen jatkunut myös oviksen jälkeen?
 19. Mitenkäs @Aurelien ovisbongailu sujui? Jäin muuten miettimään, et miksi ylipäätään tarvii ovista tikuttaa, jos sait kuitenkin irrotuspiikinkin? Vai oliko se niin, että pistät, jos ei jostain syystä tiettyyn päivään mennessä LH-huippua tule?
 20. No nyt tossa on kyllä jo haamua näkyvissä. Eikös sen digin voisi tehdä, jos kutkuttaa.
 21. Tee ihmeessä!
 22. @Maallinen olento, tummemmalta tosiaan näyttää. Punaista ei minuun silmiini tässä näy, mutta voi varmasti siihenkin vielä kääntyä!
 23. Komppaan myös edellisiä!
 24. Hyviä ultrakuulumisia, varsinkin limakalvon tilanne! Tuo gonapeptyl ei ole mulle tuttu, mut ilmeisesti sekin jokin pistettävä? Jospa se toisi tarvittavat avut kiinnittymiseen! Ja on noi lutisvaiheen tukilääkkeet kyllä tosiaan jänniä, kun lääkärin mukaan kuitenkin kaikki periaatteessa samaa kamaa. Siis luget ja terot, tuo ovitrelle taisi sisältää hcg:tä. Ensi kiertoon saan lutinukset, jos ei vieläkään lugeja pystytä toimittamaan. Kävin vielä eilen illalla läpi kaikki paperit ja reseptit, mitä sain polilta mukaan ja monta kysymystä vielä nousi. Tuli niin hirveästi asiaa tunnissa, ettei kaikki päähän jäänyt. Mut onhan tässä aikaa kysellä noiden perään. Muoks.
 25. Niin ja vielä täytyy todeta tästä kierrosta, jossa nyt lugejen sijaan terot lopulta otin lutisvaiheen tueksi ja ei olisi kyllä tarvinnut. Yhtä tyhjän kanssa nuo terot mulla, isollakin annostuksella. Tiputtelu/tuhru alkoi jo pari päivää sitten. Toisaalta hyvä että vielä kokeilin, sillä lääkäri olisi ivf-kiertoon määrännyt teroja, mut nytpä tiedetään, etteivät ole mulle sopivat.