askel

Aktiivijäsen
  • Content count

    160
  • Joined

  • Last visited

About askel

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0
  1. Läheskään kaikissa autoissa ei ole mitään koukkuja. Ne vyöt on pujoteltava etuistuimen kiinnityskohtien ympäri. Työlästä, joten jos joutuu vaihtamaan istuinta autosta toiseen, on järkevä hommata toiset alavyöt. Kokemusta juuri Jetasta ei löydy, mutta monesta muusta autosta (myös volkkareista) kyllä ja kaikkiin on saatu vyöt kiinni. Apukuskin istuimen siirtäminen voi olla vähän vaikeaa, mutta eipä sitä yleensä muutenkaan juuri mahdu liikuttamaan, kun on istuin takana.
  2. Ymmärtääkseni vauva asento kaukalossa saattaa haitata hapensaantia. Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että vauvan silmälläpito ja järjen käyttö riittävät varotoimiksi pidemmillä matkoilla. Usein muistutetaan, että vauvaa ei saa pitää istuvassa asennossa ennen kuin hän osaa istua, koska siitä on haittaa selän kehitykselle. Siksikin turvakaukalossa vietettävää aikaa on syytä rajoittaa. Näiden asioiden takia otan vauvan aina pois turvakaukalosta kun automatka loppuu. Terveyshaittojen takia en ymmärrä sitä, miten suuressa suosiossa ovat rattaat, joihin turvakaukalon saa kiinni. Kätevää vanhemmille, mutta huono vauvalle.
  3. Mahtaako tässä olla kyse luotettavasta tutkimuksesta? http://yle.fi/uutiset/vauvan_kanssa_nukkuminen_lisaa_katkytkuolemia/6666996
  4. Pastöroidusta maidosta valmistettujen pehmeiden juustojen riski on mahdollisessa jälkikontaminaatiossa, eli haitalliset bakteerit menestyvät pehmeissä juustoissa hyvin, jos sinne jostain pääsevät. Näiden osalta yleinen suositus on, että syö heti ostettuaan eikä anna seistä pitkään jääkaapissa. Jos huolestuttaa, kannattaa jättää syömättä. Sulatejuusto on kovasta juustosta valmistettu tuote, joten sitä voi syödä huoletta. Paahtopaistia pidetään uunissa tuntikausia, koska se paahdetaan matalassa lämmössä. Tavoite lihan sisälämpötilalle on noin 55 astetta. Toksoplasma tuhoutuu 65 asteessa, listeria 72 asteessa, joten näille 55 astetta ei riitä. Siksi suositellaan syömään vain täysin kypsää lihaa.
  5. KOS

    Tähän vielä sellainen kommentti, että Haikaranpesässä synnyttäminen ei välttämättä eroa toisella puolella synnyttämisestä juurikaan, mutta lapsivuodeajassa on mielestäni selvä ero. Ainakin, jos vertaa lapsivuodeaikaa tavispuolella Haikaranpesän siihen puoleen, missä synnytyssalit ovat. Toisella osastolla (eri puolella aulaa kuin synnytyssalit) Haikaranpesä erosi vähemmän muista osastoista, tai näin olen ystävien kokemuksista ymmärtänyt. Itse en tuolla Haikaran toisella puolella ole ollut.
  6. NeNNNin kanssa (taas) samaa mieltä. Kaikki suositukset ovat yhteneviä sen suhteen, että alle 4-vuotiaan on turvallisempi istua selkä kuin kasvot menosuuntaan. Mielestäni on ihan perusteltua ihmetellä, miksi osa vanhemmista valitsee toisin. En arvostele kenenkään valintaa, vaan olisin kiinnostunut tietämään, mitkä syyt tähän johtavat. Omasta mielestäni noissa Autoliiton testeissä arvosanoja annettaessa painotetaan liian vähän noita merkittävimpiä "kuormitus etutörmäyksessä" ja "kuormitus sivutörmäyksessä" -kohtia.
  7. Riittääkö se, että istuvat hyvin? Halvalla saa lapsille (ja aikuisille) "asustelaseja", mutten ole missään nähnyt kovin halpoja silmien suojaamiseen tarkoitettuja laseja.
  8. OT: Mä laittaisin ilmastoinnin pois päältä ihan pienen vauvan kanssa liikkuessa tai ainakin säätäisin suurin piirtein samaan kuin ulkolämpötila, vaikka olisikin kuuma. Liian kova ilmastointi käy aikuisenkin hengitysteihin, joten varmasti kova rasitus vastasyntyneelle. Eiväthän talvivauvojenkaan ulkoilurajoitukset johdu siitä, että varpaat eivät pysyisi pakkasessa lämpiminä vaan siitä, että kylmän ilman hengittäminen on vaaraksi.
  9. ^Soivin kanssa samassa lehdessä oli Toivi (n). Sekä Soivia että Toivia on annettu nimiksi sekä miehille että naisille. Molemmat on helppo ajatella kummalle vaan, kun molemmilla sukupuolilla on lähellä olevia nimiä (Soili, Soini, Toini, Toivo).
  10. merkinkantaja: Eikös Max-Way ole 25 kg asti ja Fix-Way tuon aiemmin laitetun linkin mukaan vain 18 kg asti. Jotain muutakin eroa niissä siis on kuin kiinnitys. Oletko mei käynyt jo kaupassa tai tiedätkö muuten asiasta enemmän, kun olet jo ostopäätöksen tehnyt?
  11. Sama vieras: ulkoilua ajatellen äitiyspakkauksesta löytyy mielestäni kaikki tarvittava. Siellä on välihaalari (joinain vuosina kaksikin), vanuhaalari ja makuupussi. Näillä pärjää vaunuillessa varmasti ainakin ensimmäisen kuukauden. Jos lähipiirissä on joku neulomiseen hurahtanut, pyytäisin tekemään pienen villapuvun myöhemmin syksyllä ulkoiluvarusteisiin lisättäväksi. Ulkovaatteissa ei haittaa, vaikka olisikin reilunkokoisia. En ostaisi äp:n lisäksi toppahaalaria ennen kuin näen, minkä kokoinen lapsi on ja missä vaiheessa syksyllä alkaa tulla pakkasia. Ehtii sen haalarin hommata myöhemminkin, jos tarvitsee. Sisävaatteiden osalta riippuu mieltymyksistä. Itse ostaisin ennen vauvan syntymää korkeintaan 1 kpl body+puolipotkarit koko 56 ja 2 kpl body+puolipotkarit kokoa 62. Vauvan synnyttyäkin voi vielä hankkia vaatteita, jos tuntuu, että tarvetta on. Silloin tietää, mitä kokoa tarvitsee ja millaisista kiinnityssysteemeistä itse tykkää. Kuten näistä vastauksista ja Mimian viestistä tuossa edellä huomaa, ehkä suurin vaikuttava tekijä hankintojen määrään on se, millainen hankintojen tekijä itse on. Jotkut haluaa ottaa varmanpäälle ja toiset haluaa karttaa ylimääräistä kulutusta. Pohdi kumpaan joukkoon kuulut ja toimi sen mukaan Harva tietää lapsista ja niiden pukemisesta mitään ennen kuin sitä joutuu tekemään!
  12. Olen ymmärtänyt, että kävelemisen alkutaipaleella eli ekat pari vuotta pystyasennossa lapsella olisi erityisen tärkeä olla hyvät kengät. Siksi panostaisin eri vuodenaikoina tukeviin jalkineisiin, vaikka ne nopeasti jäävätkin pieneksi. Hyvälaatuiset kengät ovat käytettynäkin ok. Meillä ei ole ollut erikseen talvikumppareita, vaan on käytetty kokoa isompia ylimääräisillä villasukilla. Jalat ovat pysyneet lämpiminä ja isommat kumpparit tulleet sitten seuraavalla kaudella kesäkäyttöön. Kesäkenkinä on pääasiassa käytetty muita kuin sandaaleja, koska en jaksa jatkuvasti olla kaatamassa hiekkaa pois kengistä.
  13. Tuolla vauvapuolella "turvakaukalot ja -istuimet"-ketjussa (on nyt kakkossivulla) on ketjussa sivulta 18 alkaen keskustelua Max-Waysta.
  14. koranin ja forgetmenotin vastakkaisiin harsokommentteihin lisäyksenä: Ei kannata jäädä liikaa kiinni yhteen vaippatyyppiin tai päättää etukäteen, ettei joku toimi. Ennen lapsen syntymää ei voi tietää, mikä toimii ja mikä ei, vaikka olisi jo kokemusta vaipatuksesta. Esikoisen aikaan käytettiin alussa lähes pelkästään harso+villikset -yhdistelmää ja luulin, että näin näitä lapsia hoidetaan, olen jo konkari! No, eihän se sitten niin mennytkään Toisella harsot eivät toimineet kunnolla ainakaan villahousujen kanssa, sen sijaan esikoisen aikaan käyttämättä jääneet ja turhiksi todetut Imse Vimse flanelletet olivatkin mitä parhaita. Sen jälkeen olen oppinut, että jokainen vaipatettava opettaa uutta Ainakin nämä asiat vaikuttavat vaipan toimivuuteen: -vanhempien sorminäppäryys suhteessa lapsen vilkkauteen (näppäräkään ei onnistu, jos lapsi ei kerta kaikkiaan pysy paikallaan kun taas tumpelokin saa mitä vaan aikaan, jos lapsi ei liikahdakaan) -lapsen kakkaamisrytmi ja -tyyli (jotkut kakkaa joka vaippaan, jotkut kerran päivässä, vauhti voi kummassakin tapauksessa olla rauhallinen tai todellinen tykitys), erityisesti villahousujen kanssa tällä kohdalla on vaikutusta, kaikille lapsille ei auta, vaikka taittelisi harsosta parhaiden japanilaisten ohjeiden mukaan väestönsuojan, villikset kakkaantuu silti -lapsen pissaamistyyli (osin sukupuoliriippuvaista, mutta on myös taitavasti vaipan ohi pissaavia tyttöjä ja millä tahansa vaipalla pitävästi vaipatettavissa olevia poikia) -lapsen mieliasento hereillä ja nukkuessa, viihtyminen liinassa, lonkkalasta... -lapsen herkkyys märälle Kaikissa näissä asioissa sisaruksetkin voivat olla ihan erilaisia, joten monesti kuultu ohje "ei kannata hommata vain yhdenlaisia vaippoja" pätee yhtä hyvin ensimmäistä kuin viidettä lasta odottavalle. (Aina on hyvä syy hommata uusia )
  15. Coolmax ainoana sisäpinnan kankaana tuntuu aika ohuelta. Ehkä niihin kannattaisi väsätä jotkut muotoonommellut imut, ettei mene läpi. Tietysti on hyvä tehdä myös kuivapintaisia vaippoja, jos vauva ei kestäkään märkää ihoa vasten. Jos teet vielä lisää, suosittelisin coolmaxin tueksi jotain muuta kangasta taskun sisäpintaan. Muuten vaikuttaa tosi kivoilta vaipoilta pienelle! Kyllä nb/s -koossa yleensä riittää, että on 2 kerrosta noita muita mainitsemiasi materiaaleja ja sitten taittoimu. Isommat koot tekisin itse niin, että molemmat vaipan kerrokset on aika paljon imeviä (vähintään joustista, mieluiten froteeta, bambucollegea tms) tai sitten lisäisin kerroksia.