mrs jiipee

Jäsen
 • Content count

  54
 • Joined

 • Last visited

About mrs jiipee

 • Rank
  Tavis
 1. Mun vanhemmat ovat jo aikaa sitten puhuneet siihen sävyyn, että haluaisivat olla mummi ja faaru. Vaikea kuvitella, että äitini olisi mikään muu kuin mummi. En tiedä, mistä isäni on tuon faarun keksinyt, mutta musta se kuulostaa kivalta ja vähän erilaiselta. Mulla on vaan mummuja ja pappoja, isomummuni on meille mumma, kun on Pohjanmaalta. Jostain syystä silti meillekin on aina puhuttu mummasta eikä isomummasta. Miehen vanhemmat saavat itse päättää, miksi haluavat tulla kutsutuksi, mutta en halua heistä mummia tai faarua, jotta on helpompi puhua eri isovanhemmista. Minusta on vielä aikuisenakin hankala puhua muille mummuistani, kun emme ole tottuneet käyttämään heidän etunimiään, vaan sitten täytyy aina selittää erikseen, puhunko äidin vai isän äidistä. Jotenkin ajattelen, että olisi helpompi, jos esim. toinen olisi mummu ja toinen mummi.
 2. En ala millekään dieetille, mutta muutan ruokavaliota paremmaksi: syön säännöllisemmin, tarpeeksi kasviksia ja ravintolisiä tarpeen mukaan. Tekisin nuo muutokset ruokailutottumuksiin muutenkin, mutta eivät ne varmasti haitaksi raskautumisenkaan kannalta ole.
 3. Joskus olin sitä mieltä, että ensimmäiseksi lapseksi haluan ehdottomasti tytön, mutta kun kaverini teki minulle "ennustuksen", jossa ensimmäiseksi saan pojan, oli minun kai pakko asennoitua siihen, että ensimmäinen lapsi voisi olla poikakin. Nyt muutaman vuoden aikana olen kasvanut ajatuksieni kanssa niin, että on ihan sama, kumpi ensin tulee, mutta jotenkin minun on vaikea kuvitella, että ensimmäinen lapsi olisi tyttö. Joka tapauksessa haluaisin tyttöjä ja poikia molempia tasaisesti.
 4. Testasin Glow'ta ja Oviaa, mutta eniten tykkään kyllä Flo-sovelluksen yksinkertaisuudesta. Oviassa oli aivan liikaa vaihtoehtoja täyteltäväksi ja ihan mielenkiinnosta joku aamu otin aikaa ja meni 15 minuuttia täyttää kaikki edelliseltä päivältä. Oli siis ainakin monipuolinen, jolloin voisi odottaa tarkkaa ennustetta, mutta ei ollut kyllä missään nimessä helppo. Glow oli mielestäni myös hieman monimutkainen. Flo'ssa on jokin aika sitten tullut "Artikkelit", joissa on tietoa erilaisista kuukautisiin, kiertoon, yritykseen, elämäntapoihin yms. liittyvistä jutuista. Lisäksi artikkeleita tulee sillä perusteella, mitä on oireisiin täyttänyt esierkiksi minulle tuli joku päivä "You have logged bloating: What could trigger it?" Artikkelit yms. ovat siis englanniksi, mutta eri toiminnot suomeksi.
 5. Oltiin oltu yhdessä 3v 2kk, kun mentiin naimisiin ja aloitettiin tjottailu ja siitä on nyt viitisen kuukautta.
 6. Mä haaveilen myös tuki- tai sijaisperheenä toimimisesta, mutta koen, että se ei olis fiksua vielä tässä vaiheessa. Ollaan melko nuoria ja kokemattomia, että jos saadaan lapsia, niin sitten, kun lapset on hieman vanhempia. Jos taas ei saada lapsia, ehkä parin vuoden päästä voitaisi olla tarpeeksi kypsiä. Valmistun pian sosionomiksi ja opintojen ensimmäisenä syksynä 3,5 vuotta sitten meillä oli koulussa sijaisvanhemmuudesta yms. seminaari ja siitä asti olen haaveillut perheiden auttamisesta niin, että meidän kotiin saisi tulla, kun sille on tavetta. Aivan ihana tuo Guest Miakan viesti seitsemän vuoden takaa, melkein alkoi itkettää, kun harvoin kuulee kommentteja siitä, jos oma lapsi käy tukiperheessä. Jos on sellainen tilanne, että oma lapsi käy tukiperheessä tai on sijoitettuna, ei se tarkoita, että olisi itse huono vanhempi.
 7. Mulle vauvakuume on sitä, että haluan kokea raskauden ja tulla äidiksi ja elää perheenä. Odotan jopa itkupotkuraivareita, joko lapsen tai omia, keskellä kaupan käytävää, koska tiedän, että sitä se vanhemmuus välillä on. Aloituksessa kun pohdittiin sitä, että kun saa plussan tikkuun, kadotaan kuumeilupuolelta. Luulen, että itsekin siinä vaiheessa siirtyisin odotuspuolelle, vaikka edelleen siinä voi olla vauvakuumeinen. Jotenkin se kuitenkin ehkä muuttuu, kun silloin vauva on tulossa, jos kaikki menee hyvin. Sitten, kun vauva on syntynyt ja alkaa kuumeilla seuraavaa, voisi taas siirtyä kuumeilupuolelle.
 8. 1. Onko aina ollut selviä kuukautis-/PMS-oireita? -Ei mielialavaihteluita tms, mutta kuukautisten aikaan ja hieman ennen olen satunnaisesti normaalia väsyneempi ja saatan nukkua päikkäreitäkin. Mahaa ja selkää polttaa kuukautisten 1-2 ensimmäistä päivää, nyt viime kierrossa tuntui jomottelua parin viikon ajan ennen kuukautisia. Viime kierrossa myös nännit olivat sen pari viikkoa todella kipeät ja kaksinkertaiseksi turvonneet. 2. Huomaatteko ovulaatiota helposti limoista tai muista tuntemuksista? -En ole oppinut tunnistamaan ovulaatiota, mutta kuukautisia minulla on ollut noin kahdeksan vuoden ajan, josta ensimmäisen kahden vuoden ajan minulla oli viidet kuukautiset ja sitten aloitinkin pillerit. Niitä söin viisi vuotta ja minulla on ollut vain yhdet kuukautiset sen jälkeen. Jälkikäteen voin arvailla, että ainakin osa oireistani pari viikkoa ennen kuukautisia olivat ovulaatiosta johtuvia. 3. Onko e-pillerit tai muut hormonivalmisteet aiheuttaneet oireita? -En-pillereitä käyttäessäni en huomannut mitään. Lopettamisen jälkeen tajusin, että hiukset alkoivat paksuuntua ja muutenkin karvat alkoivat kasvaa nopeammin esim. huulen yläpuolella, kainaloissa ja jaloissa, oikeastaan ihan joka puolella. Hiusten ohentumisen liitin todella pitiin hiuksiini, mutta todellisuudessa se taisi johtua pillereistä. Myös valkovuotoa on ollut lopetuksen jälkeen enemmän. En ehkä nyt enää ole niin tunteikas kuin pillereiden aikana. Moni asia on siis pillereiden käytön myötä vähitellen vähentynyt, niin en ole huomannut muutoksia ennen kuin ne palautuivat normaaliksi. 4. Jos olette olleet raskaana, onko tullut paljon oireita ja missä vaiheessa, ja onko oireiden voimakkuudella ollut mitään yhteyttä noihin muihin oireiluihin? -En ole ollut raskaana.
 9. Pelkään pimeää niin, että illalla nukkumaan mennessä täytyy laittaa silmät kiinni ennen kuin valo sammuu. Asun sellaisella alueella kaupunkia, jolla on edelleen hieman huono maine, mutta alue on todellisuudessa hyvin rauhallinen. Kyllä minua silti jännittää hieman kulkea pimeällä ulkona, jos joku hyökkäisikin kimppuuni, ja käyn mielessäni pakoreittejä tai yritän katsoa, olisiko paikalla muita, jos etisin huutaa apua ennen kuin suuni peitetään. Samanlaisia ajatuksia on joka paikassa pimeällä, mutta esimerkiksi keskustassa jotenkin luotan siihen, että siellä on aina joku muukin lähellä En miellä itseäni korkeanpaikankammoiseksi, mutta korkealla, varsinkin kaiteen tai aidan lähellä ottaa mahan pohjasta, eniten vielä silloin, jos kädessä on esim. puhelin.
 10. No tietty ihan ensin haaveilen vauvasta En tiedä haaveilenko varsinaisesti valmsitumisesta, kun se on väistämättä edessä melko pian, mutta haaveilen, että pääsisin mieluiten oman alan töihin, mutta edes vaikka johonkin kesätöihin nyt aluksi. Haaveilen, että hääjuhlamme menee hyvin (meidät vihittiin aiemmin tänä vuonna ja juhla on kesällä), ja että saisin kesällä sisustettua parvekkeen "toiseksi olohuoneeksi", kukkia ja kaikkea. Haaveilen ulkomaanmatkasta mieheni kanssa, kun mies ei ole ollut koskaan lentokoneessa. Hieman kaukaisempia haaveita ovat, koira, kaksikerroksinen puutalo, iso perhe, ehkä sijaisvanhemmuus ja kotiäitiys.
 11. Näitä on hauska lukea! Tavallaan odotan, että pääsisin itsekin joskus kommentoimaan tänne omien lasten kokemuksia. Ainakin tietää, että ei ole yksin, jos omaisuus on tuhottuna Näistä tuli mieleeni, kun vanhempamme olivat ulkona ja pikkuveljeni halusi pyyhkiä pölyjä. Hän sitten alkoi pyyhkiä keittiön pöydällä seisten kattolampun kupua ja lamppu tippui siihen pöydälle ja hajosi. Minä menin hieman (veljeäni vähemmän) paniikkiin ja aprikoin, että menenkö kertomaan heti vanhemmille siitä, että veli tiputti lampun pöydälle vai odottelemmeko sisällä kunnes vanhemmat tulevat ja huomaavat, että "yritämme salailla" rikkinäistä lamppua. Paljon sitä lapsi ehtii miettiä pienessä ajassa, mutta lopulta menin kertomaan. Veli tietysti ihan kauhuissaan, että ei saa kertoa, kun vanhemmat saavat tietää ja suuttuvat Ihme kyllä, eivät suuttuneet ja muistellaan tilannetta edelleen nauraen. En tarkkaan muista, minkä ikäisiä olimme, mutta veljeni oli 3-4 -vuotias ja minä 7-8 -vuotias.
 12. Me ei suunnitella määrää, halutaan aloittaa ensin sillä yhdelläkin. Viisi tai kuusi lasta tuntuisi meistä molemmista mukavalta määrältä, iso perhe kuitenkin halutaan.
 13. Ompas hyvä listaus, olen täällä nyt pari kertaa jo käynytkin lukaisemassa muutamat kummalliset lyhenteet ja veikkaan, että täytyy tulla vielä uudelleen.
 14. Tiedän erään Valton, josta en erityisemmin pidä, eli sen takia. Ei muutenkaan miellytä. 5 Ruska?
 15. @Aurelie Mä käytän Urtekramin shampoota ja hoitoainetta, niitä on monta vaihtoehtoa, mutta hoitoaineista se kookos on mun suosikki. Mun hiukset on värjäämättömät, suorat, semi-paksut. Mossalta minulla on misellivesi, Santelta käsivoide ja Urtekramilta myös suihkusaippua. Laveralta ostin kasvovoiteen, mutta käytän vanhan ensin loppuun. Paljon muuta luonnonkosmetiikkaa en sitten olekaan kokeillut, en ole pitänyt sitä niin tärkeänä, että olisi pakko muuttaa kaikki heti.