mrs jiipee

Jäsen
 • Content count

  45
 • Joined

 • Last visited

About mrs jiipee

 • Rank
  Tavis
 1. Mä haaveilen myös tuki- tai sijaisperheenä toimimisesta, mutta koen, että se ei olis fiksua vielä tässä vaiheessa. Ollaan melko nuoria ja kokemattomia, että jos saadaan lapsia, niin sitten, kun lapset on hieman vanhempia. Jos taas ei saada lapsia, ehkä parin vuoden päästä voitaisi olla tarpeeksi kypsiä. Valmistun pian sosionomiksi ja opintojen ensimmäisenä syksynä 3,5 vuotta sitten meillä oli koulussa sijaisvanhemmuudesta yms. seminaari ja siitä asti olen haaveillut perheiden auttamisesta niin, että meidän kotiin saisi tulla, kun sille on tavetta. Aivan ihana tuo Guest Miakan viesti seitsemän vuoden takaa, melkein alkoi itkettää, kun harvoin kuulee kommentteja siitä, jos oma lapsi käy tukiperheessä. Jos on sellainen tilanne, että oma lapsi käy tukiperheessä tai on sijoitettuna, ei se tarkoita, että olisi itse huono vanhempi.
 2. Mulle vauvakuume on sitä, että haluan kokea raskauden ja tulla äidiksi ja elää perheenä. Odotan jopa itkupotkuraivareita, joko lapsen tai omia, keskellä kaupan käytävää, koska tiedän, että sitä se vanhemmuus välillä on. Aloituksessa kun pohdittiin sitä, että kun saa plussan tikkuun, kadotaan kuumeilupuolelta. Luulen, että itsekin siinä vaiheessa siirtyisin odotuspuolelle, vaikka edelleen siinä voi olla vauvakuumeinen. Jotenkin se kuitenkin ehkä muuttuu, kun silloin vauva on tulossa, jos kaikki menee hyvin. Sitten, kun vauva on syntynyt ja alkaa kuumeilla seuraavaa, voisi taas siirtyä kuumeilupuolelle.
 3. 1. Onko aina ollut selviä kuukautis-/PMS-oireita? -Ei mielialavaihteluita tms, mutta kuukautisten aikaan ja hieman ennen olen satunnaisesti normaalia väsyneempi ja saatan nukkua päikkäreitäkin. Mahaa ja selkää polttaa kuukautisten 1-2 ensimmäistä päivää, nyt viime kierrossa tuntui jomottelua parin viikon ajan ennen kuukautisia. Viime kierrossa myös nännit olivat sen pari viikkoa todella kipeät ja kaksinkertaiseksi turvonneet. 2. Huomaatteko ovulaatiota helposti limoista tai muista tuntemuksista? -En ole oppinut tunnistamaan ovulaatiota, mutta kuukautisia minulla on ollut noin kahdeksan vuoden ajan, josta ensimmäisen kahden vuoden ajan minulla oli viidet kuukautiset ja sitten aloitinkin pillerit. Niitä söin viisi vuotta ja minulla on ollut vain yhdet kuukautiset sen jälkeen. Jälkikäteen voin arvailla, että ainakin osa oireistani pari viikkoa ennen kuukautisia olivat ovulaatiosta johtuvia. 3. Onko e-pillerit tai muut hormonivalmisteet aiheuttaneet oireita? -En-pillereitä käyttäessäni en huomannut mitään. Lopettamisen jälkeen tajusin, että hiukset alkoivat paksuuntua ja muutenkin karvat alkoivat kasvaa nopeammin esim. huulen yläpuolella, kainaloissa ja jaloissa, oikeastaan ihan joka puolella. Hiusten ohentumisen liitin todella pitiin hiuksiini, mutta todellisuudessa se taisi johtua pillereistä. Myös valkovuotoa on ollut lopetuksen jälkeen enemmän. En ehkä nyt enää ole niin tunteikas kuin pillereiden aikana. Moni asia on siis pillereiden käytön myötä vähitellen vähentynyt, niin en ole huomannut muutoksia ennen kuin ne palautuivat normaaliksi. 4. Jos olette olleet raskaana, onko tullut paljon oireita ja missä vaiheessa, ja onko oireiden voimakkuudella ollut mitään yhteyttä noihin muihin oireiluihin? -En ole ollut raskaana.
 4. Pelkään pimeää niin, että illalla nukkumaan mennessä täytyy laittaa silmät kiinni ennen kuin valo sammuu. Asun sellaisella alueella kaupunkia, jolla on edelleen hieman huono maine, mutta alue on todellisuudessa hyvin rauhallinen. Kyllä minua silti jännittää hieman kulkea pimeällä ulkona, jos joku hyökkäisikin kimppuuni, ja käyn mielessäni pakoreittejä tai yritän katsoa, olisiko paikalla muita, jos etisin huutaa apua ennen kuin suuni peitetään. Samanlaisia ajatuksia on joka paikassa pimeällä, mutta esimerkiksi keskustassa jotenkin luotan siihen, että siellä on aina joku muukin lähellä En miellä itseäni korkeanpaikankammoiseksi, mutta korkealla, varsinkin kaiteen tai aidan lähellä ottaa mahan pohjasta, eniten vielä silloin, jos kädessä on esim. puhelin.
 5. No tietty ihan ensin haaveilen vauvasta En tiedä haaveilenko varsinaisesti valmsitumisesta, kun se on väistämättä edessä melko pian, mutta haaveilen, että pääsisin mieluiten oman alan töihin, mutta edes vaikka johonkin kesätöihin nyt aluksi. Haaveilen, että hääjuhlamme menee hyvin (meidät vihittiin aiemmin tänä vuonna ja juhla on kesällä), ja että saisin kesällä sisustettua parvekkeen "toiseksi olohuoneeksi", kukkia ja kaikkea. Haaveilen ulkomaanmatkasta mieheni kanssa, kun mies ei ole ollut koskaan lentokoneessa. Hieman kaukaisempia haaveita ovat, koira, kaksikerroksinen puutalo, iso perhe, ehkä sijaisvanhemmuus ja kotiäitiys.
 6. Näitä on hauska lukea! Tavallaan odotan, että pääsisin itsekin joskus kommentoimaan tänne omien lasten kokemuksia. Ainakin tietää, että ei ole yksin, jos omaisuus on tuhottuna Näistä tuli mieleeni, kun vanhempamme olivat ulkona ja pikkuveljeni halusi pyyhkiä pölyjä. Hän sitten alkoi pyyhkiä keittiön pöydällä seisten kattolampun kupua ja lamppu tippui siihen pöydälle ja hajosi. Minä menin hieman (veljeäni vähemmän) paniikkiin ja aprikoin, että menenkö kertomaan heti vanhemmille siitä, että veli tiputti lampun pöydälle vai odottelemmeko sisällä kunnes vanhemmat tulevat ja huomaavat, että "yritämme salailla" rikkinäistä lamppua. Paljon sitä lapsi ehtii miettiä pienessä ajassa, mutta lopulta menin kertomaan. Veli tietysti ihan kauhuissaan, että ei saa kertoa, kun vanhemmat saavat tietää ja suuttuvat Ihme kyllä, eivät suuttuneet ja muistellaan tilannetta edelleen nauraen. En tarkkaan muista, minkä ikäisiä olimme, mutta veljeni oli 3-4 -vuotias ja minä 7-8 -vuotias.
 7. Me ei suunnitella määrää, halutaan aloittaa ensin sillä yhdelläkin. Viisi tai kuusi lasta tuntuisi meistä molemmista mukavalta määrältä, iso perhe kuitenkin halutaan.
 8. Ompas hyvä listaus, olen täällä nyt pari kertaa jo käynytkin lukaisemassa muutamat kummalliset lyhenteet ja veikkaan, että täytyy tulla vielä uudelleen.
 9. Tiedän erään Valton, josta en erityisemmin pidä, eli sen takia. Ei muutenkaan miellytä. 5 Ruska?
 10. @Aurelie Mä käytän Urtekramin shampoota ja hoitoainetta, niitä on monta vaihtoehtoa, mutta hoitoaineista se kookos on mun suosikki. Mun hiukset on värjäämättömät, suorat, semi-paksut. Mossalta minulla on misellivesi, Santelta käsivoide ja Urtekramilta myös suihkusaippua. Laveralta ostin kasvovoiteen, mutta käytän vanhan ensin loppuun. Paljon muuta luonnonkosmetiikkaa en sitten olekaan kokeillut, en ole pitänyt sitä niin tärkeänä, että olisi pakko muuttaa kaikki heti.
 11. Viiden vuoden e-pillereiden syönnin jälkeen meni 9kk ennen kuin kuukautiset alkoivat. Nyt sitten jännätään, miten kierto tasoittuu.
 12. Sen verran vielä, että en siksikään uskalla lähteä aktiiviseen yritykseen, ainakaan heti, kun en voi yhtään tietää, ovatko kuukautiseni edes säännölliset. Silloin, kun kuukautiseni alkoivat 15-vuotiaana, ensimmäinen kierto oli kolmisen kuukautta ja toinen pari kuukautta, sitten olikin 1v 3kk taukoa, jonka jälkeen kierrot olivat melko säännölliset mutta pitkät kolmen kierron ajan, joista viimeisellä aloitin pillerit. Eli kahdessa vuodessa minulla oli viidet kuukautiset. Oletukseni on siis, etten oleta seuraavista kierroista mitään
 13. Akashan viestin luettuani aloin miettiä, olisiko itselläni ollut myös kiinnittymisyritys viime kierrossa. Ensimmäiset kuukautiset pitkän tauon jälkeen tulivat ja sitä ennen pari viikkoa oli nännit todella kipeät ja turvonneet, mahassa oli paineen tunnetta ja jomottelua, välillä jomottelua oli myös selässä, väsytti parina päivänä todella paljon ja hieman myös oksetti, eikä minulla ei ole ollut sellaisia oireita koskaan aiemmin. Toki söin pillereitä pitkään ja aloitin ne juuri, kun kuukautiseni olivat säännöllistyneet, enkä oikein osannut silloin miettiä mitään oireita. En siis tiedä, että oliko oireet siis vain siksi erilaiset, että kuukautiset olivat ensimmäiset luomut kuuteen vuoteen ja vielä yhdeksän kuukautta pillereiden lopetuksen jälkeen odotetut vai olisiko oireiden syynä voinut olla kiinnittymisyritys. Jään seurailemaan ketjua, kun näitä on mielenkiintoista lukea, vaikka itse en vielä ovista tarkasti bongailekaan.
 14. Ajattelin nyt kirjoitella tänne jatkoa aiempaan viestiini. Meillä siis tosiaan tjottaillaan ja minulla oli nyt ensimmäiset kuukautiset sitten heinäkuun, kun lopetin e-pillerit! Eli en tiedä, kauanko tässä malttaa tjottailla enää, kun tietää, että keho ainakin toimii (toivottavasti oikein) Olin lykännyt lääkäriin soittoa, koska pelkäsin, että vastaus on, että minussa on jokin vialla. Olin päättänyt, että seuraavalla viikolla vihdoin soitan ja torstaina sairaanhoitajakaverinikin painosti minua soittamaan, kun perjantaina sitten kuukautiset alkoivat. Minulla oli parin viikon ajan nännit todella arat ja turvonneet sekä vatsassa jomotti satunnaisesti sen pari viikkoa. Tein raskaustestinkin 11.4. kp270 ja tulos oli negatiivinen. Ajattelin, että jos mitään muutoksia ei tapahdu, teen vielä toisen testin parin viikon päästä, jolloin myös soittaisin lääkäriin, mutta kuukautiset tosiaan alkoivat sitten 20.4. Toivoisin siis, että seuraavasta kierrosta tärppäsii, mutta en usko, että kuukautisten alkaminen olisi maailmanloppu vielä tässä vaiheessa. Olen miettinyt, ostaisinko ovistestejä lähinnä oman kehon tutkimiseksi, kun kuukautiset nyt piiiitkän tauon jälkeen alkoivat ja edelliset luomumenkat olivat silloin, kun olin juuri täyttänyt 17 vuotta. Silloin kuukautiset olivat pakollinen paha, joka nyt vain täytyy kestää ja siteiden rapistelu julkisessa vessassa oli nolointa ikinä. Nyt olen kiinnostunut tunnistamaan tiettyjä oireita kehossa ja käytöksessä kuukautiskierron eri vaiheissa. Eli jos ostaisin niitä ovistestejä, voisin siinä ohimennen hurahtaa aktiivisen yrityksen puolelle
 15. Uuu, mikä ketju! Olen kuullut nimen, mutta en tiedä ketään Vilppua ja oli pakko tarkistaa, onko kyseessä miehen vai naisen nimi. Hieman yllätykseksi olikin miehen! Miellän nimen Vilppu hyvin lähelle Vappua ja Vaulaa jostain syystä ja minun on vaikea mieltää se miehen nimeksi, ihan kaunis kuitenkin. 7 No entäs se Vaula?