Inaria

Aktiivijäsen
 • Content count

  108
 • Joined

 • Last visited

About Inaria

 • Rank
  Aktiivi
 1. Selittämätön lapsettomuus, toinen inssi toi plussan. Tukena olivat alkukierrosta letrot, ennen ovulaatiota bemola-pistokset ja loppukierron terolut. Toki vielä olen alkuvaiheen riskiviikoilla, mutta ainakin hedelmöitys tapahtui.
 2. Mulla on nyt käytössä Clue ja oon ollut tyytyväinen. Halutessaan voi syöttää vaan vuotopäivät, jolloin arvioi ovulaation ajankohdan. Mutta voi syöttää myös tietoa vuodon määrästä, yhdynnöistä, ovistestin tuloksesta jne. Tekee sitten uudet laskelmat syötetyn tiedon pohjalta.
 3. Meillä mennään jotenkin askel kerrallaan. Nyt on lähete lapsettomuuspolille ja ensi kuussa ensimmäinen aika sinne. Perustiedot ja -kokeet on nyt otettu. En ole oikeastaan edes halunnut lukea aiheesta liikaa. Tiedän, että mulla on taipumusta alkaa perehtymään uusiin asioihin hirveällä tarmolla, enkä haluaisi lapsettomuuden ja lapsettomuushoitojen oleva se pääjuttu elämässä. Nyt käydään eka käynti ja katsotaan, millasia mahdollisuuksia tulee eteen.
 4. @mama33 Ensimmäistä lasta meilläkin yritetään. Ikää on jo 35, eli turhan myöhäiseksi jätettiin. Mutta minkäs sille voi, kun pitkään ajateltiin ettei haluta lapsia lainkaan. Nyt päivä 27/27-28, joka vessassa käynti jännittää. Jos iltaan mennessä ei tapahdu mitään, käyn ostamassa testin. Pitäisköhän alkaa myös juomaan greippimehua.
 5. Hyvä huomio, @Pikkunen<3, että hampaat olisi hyvä laittaa kuntoon. Ja @mama33, mulla on ollut samaa, että jännittää vaikuttaako ikä tai joku muu syy raskautumiseen. Nyt puolen vuoden yrittämisen jälkeen osa kuukausista on mennyt asiaa kummemmin ajattelematta ja toiset taas ei. Nyt on taas menossa se kuukausi, että epäilee vahvasti olevansa raskaana ja koko ajan kuulostelee oloaan.
 6. @Valrian Minäkin jo etukäteen mietin, että milloin voi alkaa yrittämään, ettei satu töiden suhteen aivan mahdottomaan kohtaan. Toisaalta heti väitöksen jälkeen olisi ollut huono jäädä äitiyslomalle, mutta yhtä lyhyinä nämä pätkät jatkuvat nytkin. Kun yhtään ei voi tietää, kauanko raskaaksi tulossa kestää ja onnistuuko se luomuna laisinkaan. Nyt on juuri yksi rekryprosessi kesken, missä onnistuessaan äitiysloma olisi haastava. Pakko kai vaan toivoa, että kaikki asiat järjestyvät jotenkin.
 7. Olisiko kenelläkään ajankohtaista tietoa, mikä Android-sovellus olisi hyvä? Olisi kiva, jos samaa sovellusta voisi käyttää ovulaation ennustamiseen sekä mahdollisen raskauden etenemisen seurantaan.
 8. Paino on varmaan raskautta ajatellen juuri sopiva (BMI n. 22), mutta korkeampi kuin mitä keskivertopainoni on. 3-4 kiloa kevyempänä tunnen itseni kotoisammaksi, mutta ehkä näinkin on hyvä.
 9. Onko teillä ollut niinä kuukausina, kun ette ole huomanneet ovulaatiota, muuten normaali kierto? Viime kuussa ei ollut minkäänlaisia ovulaatiotuntemuksia (eikä loppukierrosta myöskään raskausoireita). Oma kierto on vasta muutama kuukausi sitten käynnistynyt hormoniehkäisyn jäljiltä, mutta on ollut tähän asti päiväntarkka. Viime kierto oli 4 päivää aiempia pidempi ja hyvin niukka. Voisiko tämä selittyä sillä, ettei ovulaatiota ehkä tapahtunut?
 10. Minullakin työsopimus loppuu lähikuukausina, joten pienellä taloudellisella riskillä mennään. Onneksi nykytyössä on ihan ok palkka, joten mahdolliset ansiosidonnaiset ja äitiyspäivärahat ovat siedettäviä.
 11. Meillä mies tjottailee ja minä olen enemmän aktiivinen yrittäjä. Ovulaatiota lasken vain kalenterin ja omien tuntemuksien mukaan, tikkuja tai lämmön mittaamista ei vielä ole otettu kuvioihin. Katsotaan sitten, jos raskaaksi tuleminen kestää pitkään.
 12. Foolihappoa itsekin ajattelin ainakin viimeistään siinä vaiheessa aloittaa ottamaan, jos tulen raskaaksi. Mutta tosiaan, löytyykö mistään tietoa, että miksi sitä olisi hyvä nauttia jo ennen raskautta? THL:n sivuilla ainakin oli vain tietoa, että mihin se vaikuttaa. Mutta koska on tosiaankin vesiliukoinen vitamiini, niin eihän sen ennakoivalla käytöllä pitäisi olla merkitystä? Ja toisaalta sen 400 µg saisi helposti normaalilla ruokavaliollakin.
 13. Ei olla kerrottu kenellekään. Muutama ystävä saattaa kuitenkin arvata, joten katsotaan saadaanko pidettyä salaisuutena. En haluaisi kertoa raskauden alkuvaiheessakaan kenellekään, mutta kokoonnutaan useimmiten viinilasin äärellä, jolloin peittely voi käydä haastavaksi. Nyt ei ole edes autoa tekosyynä
 14. Minäkin kuulun tähän ryhmään. Pitkään ajattelin, että meille ei tule lasta ollenkaan ja mies oli samoilla linjoilla. Kun hedelmälliset vuodet alkoivat käymään vähiin, tuli sellainen tunne, ettei tätä osaa elämästä voi jättää kokematta. Nyt toivotaan, että raskautuminen vielä onnistuu eikä olla liian myöhässä liikkeellä.