Pikkunen<3

Jäsen
 • Content count

  10
 • Joined

 • Last visited

About Pikkunen<3

 • Rank
  Aloittelija
 1. Ensimmäinen synnytys käynnistyi 40+2 vesien menolla, toinen 40+0 supistuksilla
 2. Kun odotin toista lasta, 2v esikoinen sai kaupassa valita tulevalle pikkuveljelleen Ainu-ensipupun, jonka toi sitten pikkuveljelle lahjaksi sairaalaan kun tuli isänsä kanssa meitä tervehtimään. Esikoinen oli mielissään saadessaan tuoda vauvalle lahjan. Annoimme samalla myös esikoiselle "isosiskolahjan", "Onnea, sinä olet nyt isosisko!". Lahjaksi tyttö sai Sylvanian families -pupuperheen. Kun muutaman päivän kuluttua pääsin vauvan kanssa kotiin, annettiin esikoiselle kotona vielä isompi lahja: nukkekoti, jossa pupuperhe voi asustaa. Oli oikein onnistunut lahja, tyttö viihtyi nukkekodin ääressä pidempiäkin leikkihetkiä kun itse imetin vauvaa lähettyvillä.
 3. Ekasta vedet meni illalla n. klo 21 ja supistukset alkoi tämän jälkeen yöllä n. klo 01-02. Vauva syntyi klo 06. Tokasta supistukset alkoi illalla klo 18-19 välillä. Vauva syntyi klo 22.30.
 4. Esikoisen synnytys käynnistyi vesien menolla. Vedet meni joskus klo 21 aikaan, supistuksia ei ollut vielä lainkaan. Mentiin rauhassa synnärille. Joskus 01-02 alkoi supistukset spontaanisti ja 06 oli vauva syntynyt. Toisen lapsen synnytys alkoi supistuksilla n. klo 18-19. Vauva syntyi sairaalassa n. klo 22.30. Vedet meni vasta synnytyksen yhteydessä.
 5. Onpa tää tosi vanha ketju! Nostan kuitenkin, kun kouluvalintaa on meillä kovasti pohdittu tulevan ekaluokkalaisen osalta. Kunnalliseen lähikouluun on kuitenkin menossa, lähinnä kielivalintoja mietimme. Harkitsemme myös liikuntapainotteiselle luokalle hakemista sitten kolmosluokalle, tietysti lapsi itse sitten kertoo mitä mieltä itse on.
 6. Meidän esikoinen on 6v eskarilainen. Me on harkittu viikkorahaa, ihan jotta lapsi oppisi rahankäyttöä, mitä mikäkin maksaa jne. Mutta mitä lapsi sitten sillä omalla rahallaan tekisi? En halua että ostaa karkkia, meillä on kerran vko karkkipäivä ja tämä käytäntö on toiminut hyvin. Me vanhemmat kuitenkin ostamme kaiken tarpeellisen. Olisiko se sitten jotain ylimääräistä haluamaansa "krääsää", mitä lapsi omalla rahallaan ostaisi, jos ei halua kaikkea säästössä pitää? Toistaiseksi ainakaan meillä ei ole siis viikkorahaa ollut. Pulloja/tölkkejä lapset on eteviä löytämään, aika usein kerätään ne talteen ja saavat sitten palauttaa ja pitää rahat. Rahat lapset laittaa säästöpossuun, jo itsessään rahan laittaminen säästöpossuun on vielä tämän ikäisenä kivaa
 7. Me on ajateltu, että yksi musiikkiharrastus ja yksi liikuntaharrastus / lapsi. 6v käy muskarissa ja soittotunnilla, lisäksi kansalaisopiston tanssitunnilla. Hän on todella liikunnallinen ja itse toivoo vielä lisääkin harrastuksia, myös esikoulun opettajat ovat kannustaneet tarjoamaan liikunnallisesti lahjakkaalle tytölle ehkä tavoitteellisempaakin liikuntaharrastusta. Mahdollisesti esimerkiksi yleisurheilun tyttö voisi aloittaa kesällä. En osaa sanoa vielä miten sitten syksyllä, kun ekaluokkakin alkaa samaan aikaan. Partiostakin tuo tyttö haaveilee. 4v käy muskarissa ja kansalaisopiston jumpassa.
 8. Meillä kuopus nyt reilu 4v. Meidän perheen piti olla jo kasassa, mutta pikku hiljaa alkoi vahvistumaan tunne siitä, että vielä yksi... Painoa olenkin edellisten raskauksien ja vauva-aikojen jälkeen saanut pudotettua, mutta vielä olen lievästi ylipainon puolella joten ei haittaa vaikka lisääkin tippuisi. Terveelliset elämäntavat jatkukoon. Multivitamiinit ja d-vitamiini mulla onkin ollu jo säännöllisessä käytössä, foolihappolisän ja omega 3 voisin aloittaa. Hammastarkastukseen aion varata ajan. Ja parisuhteeseen yritän panostaa täysillä, se oli isompien vauva-aikoina koetuksella.
 9. Me on onneksemme onnistuttu ainakin toistaiseksi välttymään kihomadoilta ja täiltä... Tietty niitä tulee heti tän viestin jälkeen, kop kop...
 10. Meillä on kaksi lasta, tyttö ja poika. Nyt haaveissa kolmas lapsi. Esikoista odottaessa hiukan toivoin tyttöä ja tytön saimmekin. Oli mahtavaa saada sitten poikakin. Nyt ei rehellisesti sanottuna ole sukupuolesta minkäänlaista toivetta, kumpi vain olisi ihana lisä perheeseen