Vilma

Aktiivijäsen
 • Content count

  432
 • Joined

 • Last visited

About Vilma

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Pyydä että kuntouttava taho esim. puhe- tai toimintaterapeutti soittaa kelaan ja yrittää hoputtaa. Meillä on alkamassa toimintaterapia, ja odotti vain tuota Kelan päätöstä maksuista. Kerrankin oli kelassa nopeaa toimintaa ja päätös tuli vajaassa 2viikossa! Sanoin kyllä jättäessäni hakemuksen että voisivat kiirehtiä että terapia pääsee alkamaan, ja toimintaterapeutti olisi myös kiirehtinyt asiaa jos olisi ollut tarve.
 2. Me olemme lähdössä elokuussa Kreetan Agia Marinaan meidän riiviötrion kanssa, matkan aikana pojilla on ikää 4v11kk, 3v6kk ja 1v3kk ( + anoppi ) Ketjussa oli kivasti kokemuksia tuosta paikasta sekä läheisistä Plataniaksesta ja Haniasta, onko vielä tuoreita? Kuinka paljon ravintoloissa oli lapsille leikkipaikkoja? Oliko Plataniaksella vielä pystyssä lasten leikki/pelialue jossa kolikkohärveleitä ja pomppulinnoja? Entä Jumbon lähellä samanmoinen alue jossa lisäksi lasten sähköautorata? Itse olimme esikoisen kanssa, tuolloin 8kk, viereisessä KatoStaloksessa joka oli silloin meille vanhemmille "liian rauhallinen" paikka, aina piti mennä taksilla jos jonnekin halusi. Nyt tuollainen rauhallinen paikka on toiveissa että on helppo olla lasten kanssa.
 3. Meillä on lasten valkoinen pirttikalusto ja on kyllä jokapäiväisessä käytössä. Siinä muovaillaan (ahdasmielinen äiti ei anna muovailla keittiössä ) ja piirretään. Ja aika usein lapset leikkii parkkitalolla siinä pöydän päällä -> näkee paremmin parkkiksen alatasolle kuin lattianrajassa
 4. Verkkokaupasta en tiedä mutta Lastentarvikkeessa niitä oli vielä keväällä myynnissä. Me päädyimme silloin pitkän harkinnan jälkeen noihin pliko p3, alkuun olivat hyvät ja pidin mutta nyt olen kyllä toista mieltä, ei todellakaan (mun mielestä) hintansa arvoiset Etupyörät jumittaa rasvauksesta huolimatta ja takapyörän olen onnistunut samaan soikeaksi aivan normaalilla ostosreissu-käytöllä, olisikohan sitten jäänyt joskus pantteeseen autoon laitettaessa.
 5. Meillä on nyt kolme poikaa ja mekko-asiat on ratkaistu vuoro-systeemillä. Esikoinen ja kuopus on siis kastettu minun puolen mekolla ja keskimmäinen miehen puolen. Eikä kukaan ainakaan ole päin näköä tullut missään vaiheessa arvostelemaan.
 6. Meillä on kuomussa aivan sama ongelma, kyseessä -08 topline x. Ja tuntuu että koko kuomu jää aika kauas kun selkänoja on aivan makuullaan, suojaa paljon paremmin kun selkänoja on pykälää pystymmässä.
 7. Meillä oli vanhassa asunnossa brion lipasto-hoitopöytä joka oli todella käytännöllinen, siinä asunnossa ei ollut kodinhoitohuonetta. Nyt uudessa asunnossa, kolmannen vauvan kanssa meillä on kodinhoitohuone jossa on tarpeeksi tasoa ja sen myötä erillinen hoitopöytä koettiin nyt turhaksi. Mutta molempi parempi ja asunnon mukaan on meillä menty Itsellä hiukan kesti hahmottaa kodinhoitohuoneen tason päällä olevien kaapistojen korkeus, muutaman kerran oli läheltä piti tilanne ettei vauvan pää olisi nostettaessa kopsahtanut
 8. Esikoisesta alkoi päivälleen 3kk synnytyksestä. Kakkosesta muistaakseni aika puolittui ja nyt kolmosesta alkoi vasta 6kk synnytyksestä. Tällä kolmosella tosin on ollut tihein imetysväli vaikkaikn kaikki ovat lisänä saaneet korviketta. Mä olisin voinut olla vielä toisen 1v3kk putkeen ilman menkkoja
 9. Meillä esikoiselle (4v) suositeltiin päiväkodissa jatkamista vaikka kuopus syntyikin. Isommat pojat ovat nyt sitten 12pvä/kk hoidossa. Huomaa selvästi että esikoinen puhua pälpättää rohkeasti, yrittää uudelleen jos kuulija ei ymmärrä ja viimeisenä keinona näyttää/osoittaa tarkoittamaansa. Kärsivällisesti yrittää saada asiansa kuuluville Kotona pojalla on rajut leikit mutta päiväkodissa leikkii mielummin rauhallisia leikkejä esim. kotia tyttöjen kanssa, jolloin puheelle on enemmän aikaa ja myös leikkikaverilla aikaa ymmärtää puhe.
 10. Mulla oli kaukalopussi siellä vaunukopassa. Tai sitten vaan peitto. Ei sinne taida mahtua mikään normaalikokoinen lämpöpussi, meidän Buppa Brand ei mahtunut, vaikka se ei ole mitenkään erityisen muhkea. Meillä on ollut käytössä vain äitiyspakkauksen makuupussi. Meillä koppa toki on ollut käytössä vain kesä-syys aikana.
 11. Me kotiuduimme vasta viikon rantalomalta ja muutama hyödyllinen juttu oli mukana; *iso lakana rannalle jossa vauva oli mukava pötkötellä aurinkovarjon alla, se meni pienempään tilaan kuin viltti mutta oli riittävän iso pitämään hiekat kurissa vaikka vauva vähän kääntyili. *iso ohut huivi rattaiden suojaksi, harson välistä pääsi aina jostain aurinko kurkkaamaan Ja seuraavalle matkalle lähtee ehdottomasti mukaan iPad ja siihen ladattu lasten piirretty tai peli! Oli niin näppärän näköinen kun ravintoloissakin lapset katsoivat ohjelmaa eivätkä juosseet ympyrää!
 12. Meillä oli lapsilla (4v ja 2,5v) reiman puolihihaiset uv-paidat. Normaalihinta taisi olla 25e mutta ostin itse syyskuussa -50%. Paidat toimivat todella hyvin viikon Kyproksella lokakuun ekalla viikolla (+32). Paidan alus jäi tosiaan aivan valkoiseksi ja muulle vartalolle tuli kevyt päivetys kun laitoimme kerran aamulla 50 suojakertoimista lasten aurinkorasvaa. Olimme rannalla auringossa noin klo 9-13. Paidat olivat kuitenkin ns. halpispaidat enkä tiedä miten ne yli 50e maksavat toimisivat paremmin
 13. Meidänkin perhe on nyt nähnyt ja kokenut Kyproksen Protaraksen ja minäkin voin kyllä suositella! Aivan ihanteellinen paikka lapsiperheelle! Lokakuun ekalla viikolla oli +32 ja merivesi +27 Majotuimme myöskin Nausicaa Beach hotellissa, kolmio aamupalalla. Aamupalan jälkeen köllöteltiin viereisellä hienohiekkaisella rannalla jossa lapset todella viihtyivät. Itse koin rannan myös helpommaksi koska siellä jokainen vanhempi vahti omia lapsiaan. Uskokaan vaan niin altaalla osa pienistäkin lapsista oli keskenään kun vanhemmat lukivat kirjaa tms. Hotellin allasalue oli kyllä muuten kiva! Parina päivänä oltiin isompien lasten (4v ja 2,5v) kanssa polkuveneellä ja kun me vanhemmat menimme vetovarjon kyytiin, pääsivät lapset pappan kanssa sen vetävän moottoriveneen kyytiin samalla hinnalla. Meillä oli vauvalle omat tuttelit ja vaipat mukana, kiinteitä tuo ei vielä syö. Hotellin marketissa oli vaippoja ja soseita tosiaan saatavilla... pikkupaketti Pamperseja 22e ja omena-päärynä sose 1,75e pieni purkki Läheisessä (n.300m) marketissa ne samat pampersit olikin sitten vain 9e. Isommille namit/keksit ym olivat myöskin aika hintavia mutta muuten hinnat olivat aika Suomen kaltaiset. Mekin vierailimme Ocean Aquariumissa. Isovanhemmat jäivät vauvan kanssa hotellille ja olimme miehen kanssa isompien poikien kanssa. Menimme bussilla ja sujui oikein hyvin ilman rattaita. Bussi oli jopa modernimpi kuin osa Suomen busseista ja ilmastoitu. Lapset pääsivät ilmaiseksi ja vanhemmilta maksoi 1e/suunta/aikuinen. Eläinpuisto oli siisti mutta loppujen lopuksi aika pieni. Tai sitten se vain tuntui kun meidän lapset eivät niin innostuneet ja kiirehtivät puiston läpi Itse pidin kovasti, oli värikkäitä kaloja, papukaijoja, krokotiilejä ym. Pingviinit olivat ehdottomasti ihanimmat Hinta puistoon oli mielestäni aika kova 13e/aik ja 7e/lapsi. Lapsille ei oikein iltasin eikä päivisinkään ruoka maistunut kun oli niin lämmintä. Mukavia ruokapaikkoja joissa oli kunnolliset leikkipaikat oli pääkadulla ainakin Diva sekä Paladela. Vähän syrjässä pääkadulta oli Poseidonia. Lapset elivät sen viikon lähinnä omena-tuoremehulla koska eivät hiilihappojuomista välitä. Pääkadulla oli myös ihania jäätelöbaareja joista sai itsetehtyjä jäätelöitä mm. kinder- ja kinder bueno white- jäätelöä! Aurinkorasvasta lapset vetivät joka ainoa päivä siepit joten onneksi oli alemyynnistä vielä viimetipassa ennen matkaa ostanut uv-paidat. Nyt piti siis rasvata vain kasvot, niska, käsivarret ja jalat. Kumpikaan isommista ei palanut kun aamusta laitettiin kerran 50-aurinkorasvaa ja ne paidat. Pienin herra köllötteli vaippasiltaan aurinkovarjon alla vanhan lakanan päällä. Joka paikkaan pääsi rattailla, oli tasaista ja liuskoja hyvin. Ostettavaa ei juuri löytynyt mutta aurinkoa sieltä tultiinkin hakemaan. Kyproksen lentokenttäkin yllätti positiivisesti, oli oikein siisti, moderni ja monipuolinen!
 14. Meillä työntöaisa pelaa ihan hyvin mutta rattaiden kokoontaittomekanismi on välillä vähän väsähtänyt. Siellä siis jokin ruuvi/jousi/vieteri/joku panttaa niin ettei rattaita saa taitettua linkkuun, höh. Meidän rattaat on ostettu 12/2010 uutena.
 15. Meillä on mennyt kaikista kokoarviot metsään... ja siihen "väärän" suuntaan. Esikoisesta heitti melkein kilolla ja nyt kuopuksesta sanottiin juuri ennen käynnistystä ultralla 4kg ja olikin 4,3kg.