pauliina

Aktiivijäsen
 • Content count

  80
 • Joined

 • Last visited

About pauliina

 • Rank
  Tavis

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Me olemme lähdössä kuukauden kuluttua Ateenaan seitsemäksi kuukaudeksi. Kreikassa ei olla käyty aikaisemmin. Yksi asia vielä pohdituttaa nimittäin rattaat. Yritin selailla ketjua, mutten ihan löytänyt haluaamaani tietoa. Meillä on Emmalunga Cangaroot ja mietin, että pärjääkö niillä mitenkään Ateenassa. Eli ovatko ihan liian isot? Tyttö täyttää jo kolme, joten en viitsisi turhaan ostaa enää uusia rattaita. Jos nyt kuitenkin noi Emmaljungat on ihan liian massiiviset, niin kannattaisikohan tarvittavat rattaat hankkia paikan päältä.. Jos joku kokeneempi osaisi auttaa, niin olisin kiitollinen!
 2. Sarjassamme tyhmät kysymykset. Tytölle on ensi talveen varattuna mm. Po.p:n kevyttoppatakki. Millaisilla keleillä tollanen kevyttoppis on paras? Entäpä jos laittaa fleeceä tai villaa alle? Mietinpä vaan, kun eikös noita Ticketin talvihaalareita ole myös irrotettavalla fleecellä, että millainen se kuori niissä on. Kun eikös nekin ole ihan kunnon pakkasille kuitenkin tarkoitettu.. Jos jollain olisi käytännönkokemusta tai muuten tietoa, niin olisin kiitollinen. Yritän pohtia, että mitäs muuta me tarvittaisiin talvea varten.
 3. Meillä tyttö alkoi sietämään imuria, kun päässä on kuulosuojaimet. Nyt voidaan imurin kanssa olla samassa huoneessa, mutta ei edelleenkää kosketa. Olisiko kuulosuojaimista ehkä apua jollekin muullekin?
 4. Täällä yksi, joka syynää ruokien tuoteselosteet tosi tarkkaan. Aluksi täytyi aina tutkia vaihtoehtoja, missä lisäaineita tai missä vähiten, mutta nyt alkaa olla jo asiat aika hyvin hallussa. Tarkkana saa olla, kun välillä ne ovat kirjoitettuina, välillä koodeilla ja luomukaan ei aina ole tae parhaasta vaihtoehdosta. Meillä tarkkaillaan erityisesti lisäaineita, mutta kyllä me joskus vähän herkutellaankin ja joustetaan. Sitten kun juodaan limsaa,mehua tai karkkeja tms., niin syödään ihan kunnon tavaraa eikä mitään light-versioita. Ennen vannoin näiden kevyt-tuotteiden nimeen, kunnes aloin kiinnostua terveydestäni toisesta näkökulmasta. (Tähän voisin lisätä,koska välillä tulee kommentia et sittenhän lihoo..siitä huolimatta kilot on meidän perheessä pysynyt kurissa. BMI on nykyisin normaalipainon alarajoilla, eli painoon vaikuttaa muut seikat: liikunta, ruokavalio, käytetyn rasvan määrä. ) Muutamia pointteja mitä meidän perheessä on.. Ollaan alettu leipoa leipääkin itse. Laiskalle jauhohyllystä löytyy valmis ruisjauhoaines-pussi, johon lisätään vain hiiva ja vesi. Ajattelin aloittaa kevyesti laskeutumisen itse leivottuihin leipiin ja tehdä tuosta valmiista jauhoseoksesta. Siitä sitten siirtyminen täysin itse tehtyyn. Kuukausi menty ja meidän perheen leipäkulut on tainnut olla noin 5euroa. Huomaa, että leipä on paljon täyttävämpää kuin kaupan perusleivät. Tyttökin tykkää, kun leivän rakenne on hieman murenevaa. Voina on prisman dellariini tai cittarin pirkka mainio. Ne ovat lisäaineettomia. Lisäksi ei käytetä ruokakermaa, vaan kuohukermaa. Käytämme tosin kermaa ruuanlaitossa harvoin ja kun käytetään, sitä ei tarvitse laittaa kuin loraus. Meillä sanotaan ei: marinadeille, ei kasvis- tai lihaliemikuutioille tai muille vastaaville. Maustetaan siis itse. Yritetään välttää muutenkin parhaan mukaan uutteita ja aromeita sisältäviä tuotteita. Maustamattomissakin lihoissa ym. saa olla tarkkana. Kerran ostimme maustamatonta kanaa ja kotona huomasin sen sisältävän silti viittä eri lisäainetta. Olihan se syötävä ja mureaa olikin, mutta...niin... Eihän tämä muutos aluksi helppoa ollut, mutta askel kerrallaan ollaan siirrytty. Kyllähän se mietityttää, että miten nämä kaikki lisäainemyrkyt vaikuttavat meihin ihmisiin. Täysin ei niiltä välty, mutta vähentää voi.
 5. 3-vuotias kuristui kuoliaaksi kesken leikkien http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=2259623 Ei ole sanoja.
 6. Kirjoitin tämän muutenkin nyt koneelle niin tässä tämä laulu kokonaisena versiona. Ja eka säkeistö tosiaan hieman eri kuin yläpuolella. Laulu on kirjasta Suuri Lastenlaulukirja 2. Kehtolaulu (Kolybelnaja) Kuun valo kattomme harjalle hohtaa, ilta kun joutunut on. Lepoon on käyneet pikkuiset linnut, aika jo sinunkin on. Aamulla heräät ja aurinko loistaa kirkkaana tielläsi sun. Uinu, mun lapseni, poikani pieni, rakkaani arteeni mun. Nuku jo, lintuni, pulmuni pieni, kehtoosi keinahtavaan. Puutteet ja huolet ei valtaansa vielä pienoista sydäntä saa. Murhetta, tuskaa en toivoisi sulle, kun rakennat elämää. Uinu, mun lapseni, poikani pieni, tyynylle paina jo pää. Pieni oot vielä, mut kasvat ja vartut, vuoden kun vierivät pois. Toivoisin siipies kantavan silloin, kun lennät pesästäs pois. Hetken vain kuljen mä elämän tietä yhdessä kanssasi sun. Uinu, mun lapseni, poikani pieni, rakkaani, aarteni mun. M. Blanter - Suom.sanat K.Sevandet, A. Minkkinen Tämä laulu on ihana!
 7. Me lennettiin Finnairilla Fuerteventuralla ja saatiin siis Suomen päässä se läpinäkyvä pussi ilmaiseksi. Emme saaneet lupaa ottaa rattaita koneen ovelle asti, vaan täytyi laittaa heti ruumaan. Fuerteventurassa tilanne oli kuitenkin toinen. Siellä sai mukisematta viedä rattaat koneen ovelle asti, jossa laitettiin ne säästämäämme pussiin ja ehjänä tuli takaisin Suomeen. Ei siis valittamista, mutta selvästi kyllä suhtautumiseroja virkailijoiden kesken. Fuerteventuralla saa viedä kaikki rattaat koneen ovelle. Suomessa huomattiin, ettei saatu lupaa ottaa rattaita koneen ovelle asti, vaikka kysyttiin. Siitä huolimatta nähtiin kuitenkin yhtä isoja rattaita tulevan koneen ovelle asti. Joku toinen virkailija ilmeisesti päästänyt tulemaan. Tai en mä tiedä, mistä tämä eri kohtelu johtu..
 8. Meillä neiti menee tammikuussa yliopiston lapsiparkkiin kaksi kertaa viikossa. Voin kertoa siitä sitten, kun kokemuksia on. Tosin sehän poikkeaa aika paljon esim. kauppakeskusten ja liikuntakeskusten lapsiparkeista. Siellä on samat kaksi pätevää lastenhoitajaa sekä kiintiö lapsimäärälle ja lapsilla on yleensä vakiovuoro, joten lapsiporukka pysyy pääsääntöisesti samana niinä aikoina kuin neiti on hoidossa.
 9. Löysin tällaisen sivuston, joten täytyypi vinkata tänneki.. http://www.ytv.fi/joulu/
 10. Mä en oikee tiedä mihin mä tämän kysymyksen olisin laittanut. Laitetaan tänne.. Vinkatkaa sitte jonneki muualle, jos joku muu ketju olisi parempi. Meillä on nyt hommattu toi lämpöpussi ja neiti on siis jo 1v. Mitä tonne pussiin kannattaisi laittaa päälle noille -10asteen pakkasille, jos ulos nukuttaa? En tiedä yhtään, millaisella vaatetuksella lähtis kokeilee...
 11. Isofixin on huomattavasti helpompi vaihtaa toiseen autoon, jos usein tarve sellaiseen on. Siinä ei tarvi pujotella turvavyötä ja kiinnikkeitä (kai?). Me otettiin besaze izi combi ilman isofixiä, koska mummuloiden autoissa ei isofix-kiinnikkeitä ole sekä hinnassa oli silloin sen verran iso ero, että kallistuttiin tuohon työvyökiinnitteiseen. Sekin on kyllä autossa niin tukevasti kiinni, joten ei kaduta päätös. Kysymys tuosta izi combin valjaiden kiristysnauhasta. Onko se teillä tosi tiuka? En meinaa saada sitä kiristettyä. Onko siihen olemassa jotain vinkkiä? Eipä ole hyvästä ja kalliista istuimesta paljon hyötyä, jos neiti istuu vähänkin liian löysissä vöissä. Niin ja noista testeistä. Niissä tosissaan kannattaa kattoa tarkkaan, mistä ne miinukset tulee. Välillä törmäyksistä on tullut ihan hyvät pisteet, mutta miinukset tulee esim. kankaiden irrottamisen vaikeudesta. Kuitenkin se turvallisuushan siinä on etusijalla.
 12. Vastaukseni tulee varmaan Scarletille myöhässä, mutta jos joku muu haluaa tietoa.. Me saatiin sairaalasta lainaan sellainen turvakaukalo, jossa vauva on makuuasennossa. En muista enää sen virallista nimeä, mutta kuitenkin sieltä sellanen saatiin. Ilmeisesti vaunukoppaankin on mahdollista hankkia joku turvaverkko, mutta meille tuo makuulla oleva "kaukalo" oli paras ratkaisu.
 13. Meillä on Jonathanin ruskeat toppahousut kokoa 74. Ne ostin joskus alennuksesta 10e, joten en tiedä norm.hintaa. Näytti samoja housuja olevan nyt 1/2-hintaan päivillä Jesper&Juniorissa viime viikolla.
 14. Mä oon käyttänyt noita pieniä ruokalappuja nimensä veroisesti ruokaillessa. Mimmin kanssa vajaa 2kk sitten aloitettiin kiinteet ja meillä osottautui noi pienet ruokalaput siistimmäksi vaihtoehdoksi kuin isot. Mimmi repii niitä isoja ja hieroisi naamaansa jne., pienet laput saavat olla meillä rauhassa ja täyttävät tehtävänsä. Pikkuvauvan alushousuja mä oon käyttänyt hellepäivinä muutaman kerran. Silloin mimmillä on ollut pelkkä mekko niin alushousujen avulla vaippakin pysyi paremmin paikallaan, koska ei ollut bodya.
 15. Sen verran tiedän, että saman tapaiset ovat olleet eli melko nopeat synnytykset ollut. Äitini on siis synnyttänyt neljä kertaa ja esikoisen synnytys kesti 3h, toinen oli syöksysynnytys jne.. Itselläni lapsivedet meni ensin, mutta seuraavana päivänä alkoi säännöllisesti supistukset ja niistä neidin syntymään ei kestänyt tosiaan kuin 4h.