TEK

Aktiivijäsen
  • Content count

    279
  • Joined

  • Last visited

About TEK

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Mun mielestä lapsi saa esittää toiveen hiustensa tyylistä kun alkaa asiasta välittää ja siihen kykenee. Ja itse ainakin aion leikata pojan hiukset viimeistään sitten kun itse niin haluaa - todennäköisesti kyllä jo aiemmin. Mulla siis 1,5v pitkähkö(ei vielä ihan pitkäksi voi sanoa)tukkainen kikkarapää-poika. Kai juurikin siksi kun on niin söpö ja niin ihanat kiharat ja ei raaski leikata - paitsi otsalta on leikattu. Uskoisin että noin 2v iässä leikataan, eli kun alkaa olla jo muutenkin isompi, ei enää pikkutaapero.. Pari kertaa on veikattu tytöksi, mutta vain pari. So what. Veikattiin sitä tytöksi jo 2kk iässä kun ei ollut vielä juurikaan tukkaa ja päällä siniset potkarit.. Mutta tuosta epäsiisteydestä... Mikä helvata siinä on että POIKIEN pitkiä tukkia vaan aina haukutaan hoitamattomiksi ja jopa saastaisiksi, että pitäisi leikata, hyh hyh.. Entä jos on samassa perheessä tyttö ja poika, yhtäpitkät hiukset, yhtä hyvin tai huonosti hoidetut...pitääkö tyttökin kyniä kaljuksi vai mikä tekee sen tukasta hyväksyttävämmän? (olen siis tähän asiaan törmännyt usein muualla kuin täällä, en nyt tarkoita naddan kommenttia sinänsä..)
  2. Kiitos vastauksista. Oon mä (joskus) ennenkin keittopessyt nuo taskutkin, mutta yleisimmin pelkät imut (pelkään ettei pul kestä keittopesua usein).. Ajattelin vain aluksi että jos se nyt jotenkin suuremmin rasitti tarroja.. Mutta ehkä ei, ehkä se johtuu tuosta vaatetuksen muuttumisesta, muutenkin sattui varmaan vaan huono päivä - tänään on kaikissa vaipoissa tarrat pysynyt. Eli silloin vain sattui kolme kulahtaneinta yksilöä peräkkäin.. Pitääkin kokeilla ensin yhdellä vaipalla tuota neppien vaihtamista. Loistava idea laittaa pul tukikankaaksi! Sen luulisi ainakin toimivan ettei kosteus edes pääse niiden neulanreikien luo. Ja niitä pieniä tilkkujahan löytyy aivan hyödyttöminä.. Hitsi kun just alkaa kesä. Ennen mulla ois ollut joka viikko kätevä nepitysmahdollisuus, mut kerhojen kesätauon aikana pitää vissiin vartavasten vuokrata ja hakea kone jostain. Ja siis kahdesti, jos ensin testaa vaan yhdellä vaipalla.. (eli katsotaan saanko aikaiseksi, vai makaako ne vaipat vaan sivussa syksyyn asti..)
  3. Voihan vee.. Mitähän meidän kestovaipoille on yhtäkkiä alkanut tapahtua..? Miksi kaikki mättää juuri nyt vaikka niiiin pitkään kaikki sujui kuin unelma! (just kun mä aloitin työt, elokuussa menossa hoitoonkin ja siellä olis tarkoitus kestoilla..) Ensin siis meni ne mikrokuituimut tukkoon, en mä nyt niitä enää murehdi kyllä.. Keittopesin + ecover delicatella kyllä, mutta sillävälin kun ne oli poissa käytöstä, huomasin etten mä tarvii niitä kangastukun mikrokuituja, pärjäsin ilmankin - korvasin flanelleilla. En edes viitsinyt testata enää vaippakäyttöön. Ja huomasin että ovat hyviä siivousrättejä nuo mikrokuidut. Mä kun en tosiaan noista tuon merkkisistä ikinä vaipoissa niin tykännyt. Mutta siis nyt uusi ongelma. Useasta vaipasta päätti yhtäkkiä tarrat pettää! Ne ei pysy enää kiinni, aukeaa kun lapsi esim kyykistyy!!! Tänään kolme eri vaippaa siis aukeili jatkuvasti, ennen näin ei ole käynyt ikinä. Mikäs niille on voinut tulla? Tuo keittopesu? (pesin siis taskutkin, varmuudeksi kun epäilin vuoto-ongelmien osasyylliseksi kuivaliinankin tukkoisuuden - nyt imukyky kyllä toimiikin, mutta tarrat ei.) Ihan vaippatarkoitukseen käytettävää aplixia ovat nuo tarrat... Vai voiko olla vaan että nyt vasta huomaan tarrojen heikkouden, kun aiemmin vielä käytettiin bodyja ja sukkahousuja (eli vaipan hyvin kiinnipitäviä vaatetuksia) pääasiassa, nyt pojan kasvaessa ja kesän tullessa pakkasin ne pois, on käytetty lähinnä paitoja ja housuja/sortseja. Kyllä ne nimittäin on vanhimmasta päästä just ne vaipat minkä tarrat tänään petti.. (olleet käytössä n.10kk) Mutta anyway, tarrat ei enää pidä. Ei niitä vaippoja voi käyttää. Pitäisikö mun vaihtaa uudet tarrat, vai onnistuisikohan vaihtaa niiden tilalle nepit? Kun siis näin kesällä ongelmana on ajoittain myös se, että olisi kiva antaa pojan olla vaippasillaan, mutta repii sitten tarrat auki. Muutaman sivunepillisen vaipan olen tehnyt jo.. Mutta voisikohan nuo tarravaipatkin muokata neppivaipoiksi nyt samantien kun ne korjaustarpeessa on? Vai fuskaakohan pissat tarrakiinnityksen neulanrei`istä jos tarran ottaa pois..? Mallin puolesta uskon että etunepit kävisi ihan yhtä hyvin kuin tarra, vaikka ei ne mun makuun kätevät ole, mutta pysyisi tarraa paremmin kiinni pojan räpeltäessä..
  4. Kuivausrumpua ei ole, mutta pitänee kokeilla perinteisiä keittopesua ja ecover delicatea, kuten tukkoiseen kuivaliinaankin.. En mä kyllä edes kovin tykkää noista kyseisistä imuista (ne ei ime hyvin, vain levittää!), joten ei niin suuri vahinko vaikka olisivatkin pilalla - saisinpahan hyvän syyn ostaa lisää myllymuksujen mikrokuitua, josta tykkään, nyt ei riitä mikrokuitua joka vaippaan..
  5. Siis apuva! Törmäsin ihan uudenlaiseen ongelmaan kestoissa, jonka en tiennyt edes olevan mahdollista, enkä tiedä uskonko vielä itsekään että se on, mutta siltä nyt vain vaikuttaa.. Voiko mikrokuitufrotee (kangastukun) mennä tukkoon?!? Koska niin meillä vaikuttaa käyneen. Just pääsin kaikkialle kehumaan ettei meillä ole kuukausiin tullut ainuttakaan pissavahinkoa. Nyt sitten viikon sisällä useampi. Tänään tutkin asiaa tarkemmin, taskuvaipan päällimmäinen imu (2krs myllymuksujen mikrokuitu) oli ihan läpimärkä, sen alla tuo kangastukun (2krs myös) pinnasta märkä, mutta sen alla flanelli-imuissa ei kosteuden häivääkään, vaan vissiin tässä vaiheessa pissat tuli jalansuista ulos. Ja nyt kun mietin asiaa tarkemmin, ne fuskanneet muutkin vaipat taisi olla niitä joissa käytän tuota kangastukun mikrokuitua (melko) päällimmäisenä. Siis mitä ihmettä on tapahtunut? Voiko tämä olla mahdollista.
  6. Oih, muillakin on näin nuoria kovin raivokkaita tapauksia.. Meillä on nyt ihan mahdotonta 1v3kk:n kanssa. Vaikeaa se on ollut jo pitkään, mutta NYT alkaa välillä olla oma ymmärrys tiukilla! Meidän päivät on yhtä raivoa.. Kaikki mitä pitää tehdä ja kaikki mitä ei saa tehdä, aiheuttaa raivoa. Ja siihen ei auta mikään. En edes tiedä mitä mun pitäisi tehdä? Olla välittämättä? (vaikeaa, jos raivari kestänyt lähes tunnin ja lapsi alkaa olla ihan läkähtynyt ja pian tukehtua omaan itku-räkäänsä.. Sitäpaitsi satuttaa itseään pelottavan pahasti, juoksee päättömästi päin seiniä, repii hiuksiaan, hakkaa päätään tai suutaan lattiaan..) Ottaa syliin? (ei huoli, vaikka käsiään syliin ojenteleekin, ei sitten kuitenkaan tahdo olla...lyö mua, paiskoo tavaroilla, nipistelee naamasta..), keksiä muuta tekemistä? (mitään niin kivaa en ole vielä keksinyt mikä auttaisi..) Tällä hetkellä kevätauringon paistaessa ainut ratkaisu on suunnilleen asua ulkona. Siellä se ei juurikaan raivoa jostain syystä. Lumen alta paljastunut sora ja kaikki roskat on niin mielenkiintoisia ettei ehdi.. Mutta hitto kun sieltä on pakko joskus sisäänkin tulla, sitten se vasta raivoaakin.. Meillä minä olen se jolle pahiten raivotaan, isi taas on se "pelastaja". Isi on usein myös syy raivoon. Älytön isi-riippuvaisuus on siis nyt tullut jostain, voi luoja jos se vaikka vessaan menee, saati sit töihin..ovissa on kohta varmaan lommot kun tuo hakkaa niitä isin perään.. Mun kanssa poika ei yleensä suostu edes syömään tai nukkumaan tai mitään, isin kans kaikki sujuu paremmin. Ja se niitä hommia nyt hoitaakin sen minkä aina ehtii. Mutta kyllä se sillekin raivoaa. Paitsi ei se lyö tai pure muita kuin mua. Isiä se vaan hakkaa päällään jalkoväliin. Huoh, kohtalotovereita siis löytyy, mutta neuvoja ei juurikaan..? Eli kai se on, että tää on nyt tätä ja helpottaa sitten joskus.. Kyllä mua silti kiinnostaisi, että mikä lienee suositeltavin tapa suhtautua lapsen raivareihin..? Ettei nyt tule mitään traumoja tai epäsovinnaisia käyttäytymismalleja aiheutettua.. Ja voihan tää (please) olla jo vaan vähän varhaisempi eka uhmaikä (se yleensä 2v), ei kai se tuu vielä erikseen???
  7. Meillä toimi se, kun mies joi maitoa lasista, poika halusi matkia. Ei meillä mistää nokkiksesta juotais juuri mitään, tai muovimukista. Samanlainen lasi pitää olla kuin iskällä, siten oppi juomaan. Meillä kesti ehkä muutaman viikon tuttipullosta luopumisen jälkeen (n. vuoden iässä) tuota että oltiin huolissaan juomisten määrästä, nyt 1v2kk killittää maitoa lasista kuin paraskin vasikka. Tuleehan sitä maitoa helposti myös ruuissa. Puurot jos tekee maitoon, välipalaksi jogurttia, löysentää ruokia maidolla.. Meillä ainakin jos laskee niin noin 4dl maitotuotteita tulee jo muuten kuin juomalla.. Ja on meilläkin välillä ruokailu kyllä aikamoinen show. Nyt viime päiviä on alettu lukea iskän auto-lehtiä (pikkumies on niiiiin autojen perään ettei tosikaan..)ruokapöydässä iltapuurolla (tää on se hankalin ruokailu meillä), selaa ihan itse sivuja ja aukoo suuta samalla..
  8. Jee, äitini leikkasi perjantaina vähän pojan hiuksia niin näkee jätkä taas eteensä. Ihan hyvin meni mun sylissä mummolan lattialla, leikkaus kesti ehkä 20sek. Sitten alkoi pää pyörimään ja kädet huitomaan liikaa. Eihän siitä ihan huippuhyvä tullut, sovittiin että jatketaan myöhemmin kun oltiin siellä koko viikonloppu. Mutta pojan kiharat antaa niin paljon epätasaisuutta anteeksi ( =pörröttää sinnetänne jokatapauksessa) joten ei me sitten koettu tarpeelliseksi sitä enää tasoitella kuitenkaan.
  9. Ei ole kokemuksia, mutta kiitos vinkistä, tuollaista voisin harkita meidänkin pojalle vähän myöhemmin! Meillä ei peittoa suostuta pitämään ollenkaan, viskaa heti pois. Pienempänä nukkui unipussissa, mutta kävelemään opittuaan ei voitu enää käyttää kun kompuroi sen kanssa pinnasängyssä niin pahasti. Kylmä sillä silti on ilman peittoa aina selvästi (nukkuu huonosti, on ihan jääkalikka), tätä nykyä ratkaisuna on villahousut ja sukat yökkärin päällä. Onneksi on kesä tulossa, sitten tarkenee ilman peittoakin. Ihan vielä en ehkä tuollaista snuukkelia meille hanki, koska ikää vasta 1v2kk. Ei osaisi itse mennä eikä tulla sieltä. Ja löytyisi varmaan pää edellä mönkineenä sieltä. Mutta syksyyn mennessä jos ei opi peittoa käyttämään, tuo voisi olla ratkaisu meille. Silloin varmaan (?) järkikin jo riittää tuollaisen kanssa olemiseen.. Silloin ollaan varmasti jo siirrytty pinnasängystäkin pois..
  10. Me ollaan käytetty vaan panadol-suppoja. Ei oo jotenkin tullut muut vaihtoehdot edes mieleen. Meillä syy käyttöön on yleensä hampaan teko, joka on meillä toooosi työlästä ja kivuliasta. Valitettavasti nuo supot ei kyllä tunnu kovin hyvin asiaan edes auttavan. Taidanpa ensi kerralla kun lääketta tarvii hankkia, niin kokeilla vaikka tuota nestemäistä panadolia. Jos ois vaikka tehokkaampaa. Ja helpompi antaa yöllä, ettei tarvii yöpukua ja vaippaa riisua välillä. Meillä poika kyllä jopa mun mielestä tykkää supon laittamisesta. Vaikka olisi älytön raivari päällä, rauhoittuu heti kun sitä aletaan laittaa, itkut unohtuu siihen. Ihan ekoilla kerroilla oli kyllä vaikeaa supon laitto, se ponnisti sen aina pihalle. Mut jotenkin se on vaan tekniikkalaji, kun sen oppi niin ihan helposti kävi..
  11. Ah, niin ajankohtainen aihe. Entä kun kyseessä on todella vilkas ja itsepäinen 1v2kk? Jo kynsien leikkuu on aina aikamoinen suoritus, kun poika haluaisi itselleen tutkittavaksi ne sakset.. Pelottaa ajatuskin hiustenleikkuusta. Tuon ikäistä kun ei vielä lahjota.. Eikä asian selittäminenkään paljon auta.. Mutta pakko olisi jotenkin asia hoitaa pian, jätkän etuhiukset kun muutama päivä sitten jotenkin vaan humpsahti kasvaa pituutta, tulee silmille. (ihan oikeasti, sekä minun että miehen mielestä ne oli edellisenä päivänä ihan hyvät, sitten yhtäkkiä täysin liian pitkät!) Nyt on vaan muutama päivä pähkäilty että yritettäisikö itse, annettaisiko mummon yrittää (se tasoittaa usein meidän muiden hiuksia) vai vietäisikö kampaajalle. Ja suittu niitä hiuksia vaan silmiltä toistaiseksi saamatta päätöstä aikaiseksi. Entä jos niistä tulee kamalan rumat sitten.. Muutenkin tekee kipeää ajatus kajota meidän pojan ihanaan kikkarapäähän saksilla..
  12. Meillä vasta puhetta aloitteleva 1v2kk, ekat sanat oli "koira" ja "kissa" alle vuoden iässä. Mutta nyt tuo "kissa" on täysin unohtunut. Kaikki kissat on "ikka". Kun meidän toinen kissa, se sosiaalisempi joka enemmän siinä lapsen ympärillä pyörii, on nimeltään Likka. Tällä hetkellä se sitten tarkoittaa kaikkia kissoja, tuo "ikka". Näkeepä ainakin kuka tuolle lapselle on rakas, koska Likka sitä selvästikin on, ja tunne on molemminpuolinen. Ne on kuin paita ja peppu aina.
  13. Meillä pyykätään aika samallalailla kuin satine, suurin osa vauvan vaatteista ja jotain omiakin 60 kestäviä menee vaippojen joukossa. Herkemmät vauvanvaatteet sitten omien 30 tai 40 pestävien kanssa. Laskin itseasiassa juuri eilen, että meillä pestään 60-pyykki jokatoinen ilta, vaalea 40(tai30) kerran viikkoon ja tummat kahdesti viikkoon. Eli 6-7 koneellista viikossa, yksikään ei ole vajaa. Enkä mä silti koe että pyykinpesussa olisi juurikaan vaivaa, konehan ne pesee. Meillä kyllä täyttyisi kone reilun 2vrk välein pelkistä kestoistakin, saisin sit ihan hyvin oman koneellisen kerran/pari viikossa muista vaatteista. Mutta tykkään pestä kaikki mahdolliset sekaisin niin saa lempivaatteet nopeemmin kiertoon kun kestopyykki pyörii usein. Itseasiassa kestoilu on vähentänyt huomattavasti meidän vaatetarvetta! Tarvittaisi omistaa huomattavasti enemmän ainakin bodyja ja sukkiksia jos ne ei tulisi pyykistä takaisin käyttöön parin päivän välein.
  14. ^ Tuossapa nuo olennaisimmat tulikin. En mä ainakaan muita keksi tähän hätään mihin muuhun mä niitä käytän. Järkyttävästi niitä kyllä kertyy, vaikka meillä on aina syöty pääsääntöisesti itsetehtyä ruokaa, mutta silti niitä purkkeja on aina jokapaikassa! Yksi hyödyllisin tyhjän purkin käyttö meidän perheessä on varmaan jekovit-pullon säilytys. Jos se nimittäin on jossain kaapissa, et muista antaa. Jos taas pöydällä noin vaan, se hukkuu lehtipinoon tai tippuu tai jotain. Mutta kun se on tyhjässä pilttipurkissa pöydällä, se on kestänyt siinä hyvin (ja näyttää suorastaan koriste-esineeltä! - no ei nyt ihan sentään, mutta ei häiritse mun silmääkään että se siinä keskellä keittiön pöytää on.) Ja muistat antaa, kun purkin näkee joka ruokailun yhteydessä.
  15. Katz ja muut: Miten/milloin toimii housuvaippa? Meidän 1v1kk ikäisellä ongelmana ensinnäkin tajuton rimpuilu pukiessa, toiseksi jos ei heti laita bodya kii suojaksi niin repii auki.. Ajattelin kokeilla nepillisiä vaippoja tehdä, ku tarrallisia on nuo nykyiset, jos ne paremmin pysyis repimis-yrityksissä kiinni, alkaa olla bodyt kiven alla yli 1v:lle. Ihan etunepillistä ajattelin kuitenkin aluksi kokeilla (tuplarivillä, kaksilla peräkkäisillä nepeillä) jos ne kestäisi paremmin riuhtomista. Kun mä en oo oikein ihastunut sivunepillisten istuvuuteen, ainakaan niihin pariin mitä pienempänä testattiin. Tuota pukemisongelmaahan nuo etunepit kyllä EI ratkaise, itseasiassa pahentaa vaan kun nepit on hankalampi kiinnittää.. Mutta voiko housuvaippoja käyttää ennenkuin tekee kakan pottaan? Meillä ei oo ikinä tehnyt, siksi en oo niitä vielä harkinnut. Vai voiko sittenkin? Tai sit vakuuttakaa joku minut sivunepillisten loistavuudesta, mä oon niin skeptinen niiden suhteen, vaik toisaalta nyt tätäkin kirjoittaessa alkaa tuntua että josko sittenkin.. (ja vielä jos löytyisi ehdottaa joku kaava, joka sopivuudeltaan vastaa sk 1/08 kaavaa, joka on meille siis ollut täydellinen, siksi mä en olekaan kovin innostunut mallia vaihtamaan.. Millä kaavalla sä katz teit? Ostovaipoista en ole kiinnostunut, itse tekeminen on mun juttu.) Muoks. Ainiin, tv-vinkki: Huomenna, eli ti 10.3 klo 18.30 mtv3 näkyy mainoksen perusteella olevan ekotähdissä jakso, jossa pistetään perhe kestovaippojen käyttöön! Itse ajattelin ainakin ihan mielenkiinnosta katsoa (jos muistan) millainen kuva siellä kestoista yleisölle annetaan.