Puru

Aktiivijäsen
 • Content count

  284
 • Joined

 • Last visited

About Puru

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Mun liivit tuli perille postilaatikkoon seuraavana tiistaina. Ja liivit on hyvät. Jippii! Eli ilmeisesti Päivikin liivien osalta on kyllä postitukset jääneet tekemättä. Ja kurjaa, ettei tilaus muutenkaan mennyt nappiin!
 2. Nyt toisella kertaa vauva syntyi klo 13.21. Olisin ollut valmis kotiin heti seuraavana päivänä. Eivät kuitenkaan päästäneet, koska lapsi oli syntynyt puolen päivän jälkeen (whaat??). Kotiuduttiin lopulta seuraavana päivänä kun lapsi oli 48 tunnin ikäinen, eikä tarvinnut enää käydä millään kontrollikäynneillä.
 3. Iltapäivästä viiden aikaan alkoi tulla epäsäännöllisiä, lyhyitä mutta eri tavalla kipeitä supistuksia kuin aikaisemmin. Yöllä kahdeltatoista aloin niitä kellottaa ja kello 2.00 nousin sängystä tietäen, että paluuta ei ole. Toinen lapsemme syntyi klo 13.21.
 4. Mä en saanut mitään kunnollisia arvioita. Joskus viikolla 36 neuvolan th mittasi sf-mitan lisäksi ympärysmitan ja laski siitä, että vauva on jo 3,2-kiloinen - en ymmärtänyt laskukaavaa ja menin ihan paniikkiin koosta. Seuraavalla viikolla lääkäri sanoi, että vauva tuntuu ihan sopusuhtaiselta ja kyseli omia tuntemuksia ja sanoi, että yleensä äidin omat tuntemukset vauvan koosta osuvat lähimmäksi erityisesti, jos on jo kokemusta esikoisesta. No koin, että tuntemukset olivat aikalailla samanlaiset kuin esikoisesta (syntyi rv 38+3 painaen 3330g), jolloin lääkäri arvioi, että lasketun ajan tienoilla tämä vauva voisi olla 3700g. Raskausviikolla 41+0 syntyi 4250g painanut pötkylä. Että pieleen meni omat tuntemukset. Mutta selvittiinhän siitäkin...
 5. Olen varmasti vastannut tähän aiemminkin, mutta en jaksa etsiä viestiä ja muokata siihen. Esikoinen 38+3 (lapsivedet meni) Kuopus 41+0 (supistuksilla)
 6. Muakin kiinnostaa, kuinka nopeasti liivit löytää Suomeen tilauksen postittamisen jälkeen. Olin saanut viestiä tänään torstaina, että liivit on postitettu (tilasin sunnuntaina). Ja tuleeko ne normaalisti postilaatikkoon, vai minkälainen toimitus niillä on ollut? Minäkö malttamaton..?
 7. Kivaa, kirsmo! Laita yksärillä osoitetta postitusta varten ja tietoa tuosta vaippa-asiasta, kun selviää enemmän!
 8. Multa liikenisi Imetysopas jollekulle tarvitsevalle postikuluja vastaan. (muoks. mennyt) Mua kiinnostaisi 2011 vuoden pakkauksen Myllymuksu-vaippa. Vaihdosta 2010 pakkauksen tavaraan / ostosta voidaan sopia.
 9. Täytyy kyllä vain kehua ja suositella . Meillä poika sai maaliskuussa 2v-synttärilahjaksi Puky-potkupyörän (pienin koko), jota on ajeltu siitä asti, kun kelit ovat sallineet. Alkuun ajeltiin varovasti ja arkaillen, mutta aika äkkiä poika innostui ja menee nyt jo pitkiä matkoja tasapainossa molemmat jalat ilmassa. Tekee myös jotain sellaisia käännöstemppuja, jotka näyttää tosi kivalta menolta... Potkutellaan päivittäin moneen kertaan. Voisin kuvitella, että tuosta on aikanaan helppo siirtyä tavallisen pyörän pariin ja jättää apupyörät välistä. Että potkupyörät kaikille pikkuihmisille!
 10. Ooh, mulle oli just tänään tullut postista lappu, että paketti on saapunut, eli ilmeisesti saan vielä vanhan. Höööh. Noo, pitää mennä vaihtoketjuun... =)
 11. Meidän 2-vuotias haluaa syliin sanoin: "Anna syli." Monta viikkoa on myös ollut puhetta aina silloin tällöin ylitöistä, ja sekä äiti ja isi on olleet ihmeissään, että mistä tuo sana tulee, kun ei meidän perheessä kukaan oikein tee ylitöitä. No tällä viikolla kävi ilmi, että sillä tarkoitettiinkin LUMItöitä...
 12. Minä! Olen syönyt näitä pillereitä nyt reilun vuoden verran ja ne on toimineet oikein hyvin. Olen odottanut koko ajan sitä paljon puhuttua tiputteluvuotoa, ja pitkään se pysyikin poissa! Nyt n. 1½ kuukauden ajan vuodan erittäin vähäisesti 2 viikon välein. Tämä ei kaada mun maailmaa, mutta en varmaan jatka näiden pillerien syöntiä sitten kun kaikki liuskat on syöty. Mutta että mä olen yksi, jolle ne on ihan sopineet...
 13. Mä ehdin mahduttaa 35min ponnistusvaiheeseen monta asentoa: sängyn laitaa vasten polvillani, puoli-istuvassa, jakkaralla, toisella kyljellä ja sitten lopulta vauva tuli ulos puoli-istuvassa asennossa, jossa toinen kätilö ja opiskelija tukivat jaloista. Kätilö suositteli siirtymistä siihen asentoon, vaikka antoi mun kokeilla oman mielen mukaan kaikkia muitakin... Ei olis uskonu, että musta oli sen avautumisvaiheen keston (11h papereissa, lapsivesien menosta yli 40h) jälkeen ollut vaihtelemaan asentoja...
 14. Mulla ei näin pikaisella silmäyksellä löytynyt vastausta omaan pulmaan. Tarvitseeko vauvoille hankkia Tukholmaakin varten oma passi? Omamme tulee olemaan risteilyn aikaan 5kk ikäinen.
 15. Olemme molemmat 24v ja opiskelijoita. Vastasin itselleni, että opinnot puolivälissä, mutta periaatteessa ne ovat varmaan yhtä loppusuoralla kuin miehenkin opinnot.