Ona

Rekisteröitynyt
  • Content count

    6
  • Joined

  • Last visited

About Ona

  • Rank
    Aloittelija

Contact Methods

  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    HKI
  1. Minulla oli aluksi ongelmia ns. tähtokuvion kanssa, mutta ohjeita seuraamalla pumppu lähti toimimaan huomattavasti paremmin. Se voi tosin olla mahdollista, että silikoniosa on jotenkin huonosti kiinni.. Täytyy tarkistaa. Kiitti kaikille vinkeistä ! Pumppaan itse päivittäin ja joskus ei jaksaisi steriloida pumppua ihan vaan laiskuuden takia. Jotku myös sitä mieltä, ettei pumppua tarvitsisi aina steriloida vaan pesu riittää. Parempi se on tietty pestä kunnolla ja keittää jokaisen käyttökerran jälkeen, koska maitohan on tunnetusti loistava kasvualusta kaikenlaisille bakteereille.
  2. NKL

    NKL:n neuvonnassa ohjattiin soittamaan 61:lle ja varaamaan aika perhehuoneiden valmennusryhmään. Samalla kerrottiin, että osastolle voi olla vaikeaa päästä jos on ruuhkaa eikä ole käynyt valmennusta. Os 61 perhehuonevalmennuksessa kerrottiin, että synnytysosastolle täytyy ilmoittaa perhehuonetoiveesta kun menee synnyttämään, jotta tietävät ohjata sinne synnytyksen jälkeen. Muistaakseni osastolle pääsee mikäli synnytys on ollut säännöllinen alatiesynnytys ilman kompikaatioita, lapsi yli 2500g painava ja raskausviikkoja min 36. Sekä äidin että lapsen tulee olla terveitä.
  3. Epiduraalin laittaminen ei sattunut yhtään, mutta siitä ne ongelmat vasta alkoivat. Epiduraali laitettiin kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla se keskeytti synnytyksen kokonaan ja olin vähällä joutua sektioon. Epiduraalin opiaatti eli Fentanyl ei sopinut mulle, ja keskeytti siis synnytyksen ja aiheutti ihan kamalan oksentelun, minkä vuoksi tiputettiin glukoosia i.v.. Synnytys ei käynnistynyt edes norsun annoksella oksitosiinia. Lääkäri meinasi laittaa vielä kolmannen kerran puudutetta, mutta kieltäydyin. Lopulta opiaatit jätettiin pois ja synnytys saatiin taas käynnistymään. Synnytin lopulta pelkän ilokaasun avulla. Koko homma kesti 20 tuntia! Lopulta kohtu oli niin väsynyt koko hommaan ja lapsikin oli syntynyt ekstensiossa, että menetin litran verta. Tämän kokemusken jälkeen en enää koskaan käytä epiduraalia ellei siitä ole poistettu opiaatteja. Toisaalta silloin koko puudutteen voi vaihtaa toiseen. Ilokaasu on paras
  4. Mulla supistuksia tuli kahtena yönä säännöllisesti viiden miinutin välein, mutta ne laimenivat aina aamu-yöllä pois kokonaan. Kolmantena iltana säännölliset supistukset alkoivat taas seiskalta ja voimistuivat koko ajan. Halusin olla viimeiseen asti kotona, joten kärvistelin tuskissa jumppapallon päällä lämmitetyn kaurapussin avulla. Samalla yritin katsella Sopranosin ekaa tuotantokautta sekä hoitoaa käytännön järjestelyjä kuten laskuja ja sairaalakassia kuntoon. Lopulta en enää selvinnyt kotona kivuliaiden suppareiden kanssa ja soitin synnäreille. Sain luvan lähteä sairaalaan tarkistamaan tilannetta. Kello 00.30 olinkin 5cm auki, joten pääsin suht suoraa synnytyssaliin. Siitä se sit lähti..
  5. NKL

    Juuri näin! Olin maaliskuun lopussa 61: perhehuoneessa esikoisena kanssa ja vanhalla puolella. Huoneessa oli juuri kaksi sänkyä, hoitopöytä ja wc. Huone oli tosi kalsea, mutta toimiva.Yhteissuihku oli äideille ja toimi ihan ok. Parasta huoneessa oli ehdottomasti oma rauha! Televisiota en ehtinyt edes ajattelemaan koko osastolla oloaikana. Minulla on vähän samanlaisia kokemuksia vuodeostolla olemisesta kuin muillakin. Eli synnytysosastolla henkilökunta oli todella osaavaa, ohjaavaa ja kohteliasta! Henkilökunta toimi synnytyksestä saumattomasti yhteen ja takasi turvallisen olotilan (vaikka osasto oli tupaten täynnä synnyttäjiä ja kiire oli kova). Kätilöille kaikki kiitos ja kunnia! He tekivät tosi rankkaa työtä vajaalla miehityksellä. Vuodeosastolla 61 meininki olikin sitten ihan muuta. Vakkari henkilökunta oli kohteliasta ja osaavaa jos ja kun osasi pyytää apua. Osaston avainsana oli tosiaan omatoimisuus sekä hyvässä että huonossa. Hyvänä puolena omatoimisuudessa oli se, että saimme olla rauhassa vastasyntyneen vauvamme kanssa ja tutustua häneen rauhassa. Miinusta oli taas se, että vauvan (ja äidin) hoitaminen oli aivan liian omatoimista, jopa puutteellista. Hoitajat eivät juuri neuvonneet tai ohjanneet yhtään missään asiassa ellei apua osannut itse pyytää. Esim kukaan hoitajista ei kysynyt imetyksen sujumisesta tai tarjonnut apua... Jouduin myös itse pyytämään bilirubiiniarvojen seuraamista jne. Minulle selvisi myös, että mikäli haluaa perhehuoneseen, niin pitää varata aika os 61:n perhehuonevalmennukseen, koska muuten perhehuoneeseen on kuulemma vaikeampaa päästä. Lisäksi oastolla oleminen on todella omatoimista, joten kaikki etukäteistieto tulee tarpeeseen. Voi olla että mulla oli vaan huonoo säkää ja tämä on vaan mun kokemusta, mut henkilökunnan ohjaamiselle en anna juuri kiitosta. Oon itsekin hoitsu ja ymmärrän asiaa varmaankin sekä potilaan että hoitsun näkökulmasta ja tiesin, mitä vastasyntyneen hoitamiseen kuuluu. Sen vuoksi osasin itse pyytää monia asioita,mut mietin vaan, että mitäs jos en olis tienny mistää mitään.. ELI jos ja kun osastolle menee niin kannattaa vaan kysellä ja pyytää apua vaikka koko ajan jos siltä tuntuu. ...Niin ja omista vaatteista..omat sisäkengät tuli tarpeseen sekä itselle että isälle..
  6. Minullakin on Aventin pumppu ja myös Baby björnin käsikäyttöinen pumppu. Aventin pumppu on tosi kehuttu, mutta mielestäni se on todella hidas. Pumppaaminen kestää jopa 40min. BB:n pumpulla joutuu käyttämään molempia käsiä, mutta pumpaamiseen kuluu vain n. 10 min (50ml). Miten usein te muuten pesette ja/tai steriloitte (keitätte) pumput?