Norppa

Jäsen
  • Content count

    42
  • Joined

  • Last visited

About Norppa

  • Rank
    Tavis

Contact Methods

  • ICQ
    0

Recent Profile Visitors

1020 profile views
  1. NKL

    Mullakin on erinomaisia kokemuksia Naikkarilta nyt ihan lähiaikoina. Henkilökunta todella lämmintä ja empaattista, ammattitaidosta nyt puhumattakaan. Näkivät vielä ekstravaivaa meidän perheen eteen ja saatiin perhehuone, vaikka vauva oli tehohoidossa, eikä meillä. Se oli todella ihana ele, koska kaipasin todella paljon miehen tukea siinä kohtaa, ihan pelkästään jo käytännön jutuissakin sektiohaavan takia, mutta vielä enemmän henkisesti. Ja hänestä olisi ollut kamalaa jättää mut öiksi sinne yksin. Mulle jäi aika pahat traumat synnytyksestä (olosuhteiden takia, ei henkilökunnan, joka oli aivan mahtavaa) ja arvostin sitä, miten myös keskusteluapua tarjottiin aktiivisesti ja kätilöillä oli aikaa lääketieteellisten juttujen lisäksi myös kuunteluun ja kannustamiseen. Synnytyksessä tuli kiire saada vauva ulos, mutta silti jokainen katsoi silmiin, esittäytyi ja tsemppasi, että selviätte tästä. Jäi sellainen olo, että oltiin tosi hyvissä käsissä.
  2. Mä oon syönyt pahimpaan himoon kasvissushia. Eihän se nyt ihan sama ole, mutta jotain sentään... Ja sitten olen tehnyt sellaista salaattia, jossa pohjana sushiriisiä, päällä avokadoa, kurkkua ja tonnikalaa ja päällä wasabimajoneesia. Sellaista köyhän naisen sushia. Eikä sekään nyt tietenkään sama ole, mutta saapahan sitä makua vähän. Mulla myös raaka kala on kaikkein vaikein vältettävä. Pärjään jopa juustojen kanssa ihan ok, vaikka haikeudella välillä katselenkin, mutta sushi on paha. Samoin mun suuri suosikki graavilohi. Ja okei, myös tartarpihvin perään kuolaan.
  3. Jos vain suinkin on mahdollista, buukkaa toinenkin paikka! Se helpottaa ihan varmasti matkaa, kun saa vauvan kaukaloon (tarkoitan nyt omaa turvakaukaloa). Sitten on tietysti niitä lentsikan baby bassinetteja, mutta niissä on painoraja. Vaippojen vaihto näyttää käyvän vessoissa ihan hyvin, suurimmassa osassa lentsikoista vessoissa on hoitopöydät. Emännät kyllä kertoo, että missä niistä. Mitään tilaihmeitähän ne vessat eivät ole, mutta näyttää tuo onnistuvan. Turvakaukalosta vielä sen verran, että se on vauvalle turvallisin onnettomuustilanteessa.
  4. Olen asunut Englannissa aina välillä ja siellä tuntuu olevan ihan tavallista, että pienetkin lapset juovat kahvia tai teetä. Tuskin siitä mitään haittaa on, vaikuttaa vain suomalaiseen silmään oudolta. Samaten tuntui tosi ihmeelliseltä, kun näin yhden kiinalaisen äidin kyllästävän vauvan maidon sokerilla. Siis yhteen 250 ml:n tuttipulloon meni varmaan pari pikkupussillista sokeria.
  5. Asumme melko samoilla hoodeilla. Meillä on tapana käydä joskus kesäisin Paloheinä Golfin ravintolassa syömässä. Sen terassi on ihan viihtyisä ja ruuatkin ok. Se on mun mielestä oikeastaan ainoa paikka täälläpäin, jonne voi mennä ihan vaikka vain kesäillan oluille.
  6. Tämä on ainoa asia, jonka suhteen olen ihan tuuliviiri. Yleensä minun on helppo tehdä päätöksiä ja pysyä niissä, mutta vauva-asiasta muutan mieltäni lähes päivittäin. Syyksi tähän arvelisin sitä, että vauva olisi niin hyppy tuntemattomaan. Ja se, että saako sitä vauvaa ylipäätään. Olen vähän huono kestämään pettymyksiä ja yritän nyt vähän kehittyä siinä asiassa, että jaksaisin sitten olla kärsivällinen, jos ja kun vauvaa joskus yritetään. Kun lapsia ei kuitenkaan tehdä vaan saadaan, jos saadaan.
  7. Siis mihin ihmeeseen toi greippimehujuttu oikein perustuu?