Rilla

Aktiivijäsen
  • Content count

    1580
  • Joined

  • Last visited

About Rilla

  • Rank
    Addikti

Contact Methods

  • ICQ
    0

Recent Profile Visitors

4016 profile views
  1. Olepa hyvä Onnistuinko mä muuten jotenkin sotkemaan sun allekirjoituksen vai onko se muuten koodia?
  2. Ei se esikoinen kuitenkaan sitä kuopusta kasva, vaateta, kouluta ja anna eväitä henkiseen kasvuun eli ne kaikki resurssit pitää löytyä vanhemmilta. Tietenkin se toinen lapsi osittain menee siinä sivussa eli ei se resurssilisäys oli 100 %, mutta kun tällä hetkellä tuntuu, että meiltä ei irtoaa prosenttiakaan nykyjärjestelyn yli. Tosin meillä tuo lapsi taitaa olla aikamoinen yksilötouhuaja kotioloissa. Mun veli aina ihmettelee, että miten vähän poika hakee meitä aikuisia mukaan leikkeihin kun sen kolme lasta aina olivat vaatimassa varsinkin kylässä olevat vieraat touhuamaan heidän kanssaan.
  3. Ylipäätään liikennekulttuurissa on tapahtunut muutoksia ja se, että pyritään tekemään elämästä turvallisempaa ei musta ole mitenkään huono suuntaus (Hesarin kuukausiliitteessähän oli tähän liittyen aika mainio juttu vähän aikaa sitten). Pöyräilykypärissä on myös tapahtunut valtavaa kehitystä. Siinä missä 80-luvun lopun ekat kypärät olivat hiostavia styroxpottia on nykyään tarjolla jos vaikka ja mitä kypärää. Ei sitä kypärää kannata ostaa sen paremmin itselleen kuin lapsellekaan ilman ettei kunnolla sovittele eri kypäriä jolloin voi huomata miten iso ero hyvän ja huonon kypärän välillä on.
  4. Mä kaipailisin trampoliinikokemuksia? Käyttäjiksi tulisi tuo vajaa kolmevuotias ja hänen kaksitoistakesäinen serkkunsa ja sijoituspaikaksi mökki eli mitenkään jokapäiväiseen käyttöön trampoliini ei tulisi, mutta varsinkin vanhempi lapsi harrastuksensa vuoksi kaipaisi ihan kunnon pomppua. Tekeekö esim. noilla Prisman trampoliineilla mitään?
  5. Käytän aina kypärää, samoin käyttää mies ja poika on hyvin ehdollistunut kypärän käyttäjä. Jopa niin ehdollistunut, että nyt työstetään paperimassasta pojan nukelle pyöräilykypärää. Mua ärsyttää nähdä liikenteessä perheitä joissa vanhemmat polkevat päät paljaana ja lapset eivät kypärää käytä. Aivan käsittämätöntä järjen köyhyyttä. Onneksi kuitenkin kypärien määrä koko ajan kasvaa ja varsinkin paljon pyöräilevillä kypärät näkyvät hyvin päässä. Suomessa pyöräilijä on sellaista paarialuokkaa, että parempi sitä kypärää käyttää jos hengissä mielii säilyä.
  6. Muistattehan, että vihjailut ja viittaukset muihin foorumilla oleviin tai foorumilta poistettuihin kirjoituksiin eivät ole foorumin sääntöjen mukaisia.
  7. Huomautan aina jos lapsi tekee jotain mikä on vaarallista hänelle itselleen tai muille. Esim. kotimatkalla samalla bussipysäkillä alakoululaiset leikkivät leikkiä jossa tönitään vuoronperää kaveria tielle siihen bussin levennykseen. Käsin niitä lopettamaan ja sanoin, että bussi ei saa pysähdyttyä ja koska vilkas autotie menee ihan vieressä pitää myös varoa muuta liikennettä. Huomautan myös jos lapsi rikkoo vaikka leikkipaikalla jotain sääntöä. Esim. tulee kengät jalassa pallomereen. Vahdin myös yleensä sitä, että lapset odottavat vuoroaan kiltisti eivätkä etuile ja töni pienempiä esim. kiipeilytelineissä.
  8. Höpöli: Mä tarkoitin tätä 6+6+6-mallia jossa siis myös miehen osuus olisi ansiosidonnaista.
  9. Miten niin miehille ei ole toimintaa? Mies kävi pojan kanssa esim. muskarissa ja värikylvyissä siinä missä muutkin vanhemmat ja hengasi parin tutun perheen kotona olevien kotona olevien vanhempien kanssa. Ei se ainakaan kokenut, että sitä oltaisiin missään nenänvartta pitkin katsottu vaan hyvin se sinne puistoon upposi naisvaltaiseenkin porukkaan. Iso kulttuurinen muutoshan tässä on taustalla. Kun mies aloitti vanhempainvapaansa se lähti pojan kanssa oman isänsä luokse kylään. Kypsässä 30 vuoden iässä mieheni vietti ensimmäistä isänsä kanssa kahdestaan (tai no poika mukaan lukien kolmestaan) useamman päivän putkeen ilman ettei läsnä ollut äitiä tai äitipuolta. Ikinä lapsuudessaan mies ei ollut viettänyt tuollaista aikaa isänsä kanssa. Myöhemmin appi on kyllä katunut sitä ettei viettänyt aikaa lasten kanssa ja miehellä suurin motivaatio jäädä kotiin tulikin siitä, että se tajusi, että mun isä joka kuoli kun olin 15 oli mulle paljon tutumpi ihminen kuin sille sen oma isä. Mä koen, että pk-seudulla koti-isäistyminen on jo aika hyvällä mallilla ja toisaalta eihän noita isäkuukausia yms ole kovin pitkään edes ollutkaan, joten mä uskon, että kymmenen vuoden päästä ollaan jo paljon pidemmällä. Mitä taas tulee 6+6+6-mallin kalliuteen niin eihän tuota mallia ajettaisi jos sitä ei olisi laskettu mahdollisesti. Tuon mallin takanahan on muun muassa aika moni iso palkansaajajärjestö ja ne luvut ja mallit on kyllä tutkittu aika tarkkaan.
  10. Oman mieheni kohdalla oli selvää, että hän haluaa jäädä kotiin ja sen mukaan toimittiin heti raskauden alkumetreiltä alkaen. Tuo kotiinjääminen ei vaan ollut kovin helppoa. Miehelle ei palkattu töihin sijaista, tosin ei oltu palkattu myöskään edellisenä kesänä kun miehen työkaveri jäi äitiyslomalle samoihin aikoihin minun kanssa. Miehen jäädessä kotiin käytännössä neljän hengen tiimistä kaksi teki neljän työt, joka johti siihen, että ne ehtivät hoitaa vain kiireellisimmät ja kun mies jäi kotiin heinäkuussa ja palasi töihin tammikuussa odotti sitä työpaikalla oikeastaan ne kaikki samat työt. Esimies suhtautui asiaan ymmärtäväisesti, esimiehen esimies puolestaan antoi ymmärtää suoraan, että mies on velliperse kun jää ämmien töitä hoitamaan. Veikkaan, että tuossa asenneilmastossa aika moni olisi järjestänyt tilanteen toisin. Meidän kohdalla mies ei ole koskaan joutunut muuten selittämään tilannetta. Monesti itseasiassa miehet sanovat, että hekin olisivat halunneet jäädä kotiin, mutta kun se ei vaimolle sopinut.
  11. Minä kannatan 6+6+6-mallia. Olen myös palkansaaja, kuten myös mieheni. Meillä käytännössä toteutettiin tuo kannattamani malli. Minä palasin töihin lapsen ollessa kolme päivää vajaa vuoden vanha ja mies töihin pojan ollessa vuoden ja viisi kuukautta. En kuitenkaan kannata järjestelmää siksi, että se meillä toimi vaan siksi, että tuolla yhä useampi lapsi ei joutuisi kodin ulkopuolelle hoitoon alle vuoden ikäisenä, perhevapaiden kustannukset jakautuisivat tasaisemmin, isät saisivat isompaa roolia perheessä ja lasten hankkiminen ei niin radikaalisti vaikuttaisi kummankaan vanhemman osaamisen kehittymiseen. Ymmärrän että yrittäjäperheissä kotiinjääminen voi vaatia niin suuria ponnisteluja, ettei se ole järkevää, mutta väitteet siitä ettei miespuolinen palkansaaja voi jäädä kotiin on ihan puhdasta hevonpaskaa. Kummasti ne vaativia projektitöitä tekevien miesten naispuoliset työkaverit sen perhevapaan handlaavat. Väite myös siitä, että tulot eivät kestä miehen kotiinjääntiä ovat kukkupuhetta pitkälti. Se mies nyt kuitenkin saa ne päivärahatkin tulojensa mukaan, verotus kevenee kotijakojen ajalla ja myöskin jos se perheen äiti käy töissä ja tienaa rahaa tasoittaa tuloja. Näitä järjestelmiä suunniteltaessa on aina katsottavaa isompaa kuvaa ja sitä ei voida tehdä sen perusteella, että mietitään aina ne vaihtoehdot (yksinhuoltajat, yrittäjät tms) joilla homma ei toimi vaan järjestelmää kehitetään massojen tarpeisiin.
  12. Pelkkä oikeus osittaiseen hoitovapaaseen ei kuitenkaan ketään tee autuaaksi, koska se hoitovapaa yleensä tarkoittaa ainakin asiantuntijatyössä sitä, että teet samat hommat 80 %:lla palkalla ja työ on yhtä säätämistä kun kaikki aikataulutukset vaikkapa palavereille toimii sillä ajatuksella että töissä ollaan kahdeksasta neljään. Niin kauan kun työnantajilta puuttuu halu aidosti kehittää sitä osa-aikaista asiantuntijuustyötä niin se mahdollisuus osittaiseen hoitovapaaseen on aika teoreettinen.
  13. Ehkä ei kannata liian tarkasti kertoa lapselle mitä te siellä matkalla teette ja kertoa, että tämä on nyt aikuisten matka, mutta tulee vielä monia lukuisia matkoja jonne tyttökin pääsee mukaan.
  14. Foorumin jouduttua roskapostauksen uhriksi olemme joutueet toistaiseksi sulkemaan foorumille kirjoittamisen kaikilta vierailijoilta muiden kuin tämän ohjeosion osalta. Jatkossa jokaisen kirjoittajan tulee rekisteröityä jäseneksi, mikäli mielii kirjoittaa foorumille.
  15. Mulla raja menee siinä, että en osta lapselle asetta joka on aidon näköinen. Saippuakuplia ampuva hölmön näköinen kuplapyssy tai vaikka valosapeli on ok, mutta en ymmärrä miksi esim. lapselle pitäisi ostaa leikkikonetuliase (lapsen serkulla on esim. tällainen). Ainoa poikkeus tähän aitouspoikkeukseen on nuolet ja jouset, tosin nekin ilman teroitettua päätä.