hummy

Jäsen
  • Content count

    14
  • Joined

  • Last visited

About hummy

  • Rank
    Aloittelija

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Täällä ei ollla oksennettu enää 7 viikkoon ja ruokahalu on palannut, jippii! Raskauspahoinvointi ei siis jäänytkään krooniseksi vaivaksi, vaan loppui rv 31!!!! En minä vieläkään normaalisti voi, mutta oi niin paljon paremmin
  2. Kovasti voimia pahoinvoiville myös täältä! Täällä on menossa rv 34 ja vieläkin oksennus yllättää silloin tällöin (viimeksi 2 viikkoa sitten neuvolan pihalla) . Ja minä olen siis kärvistellyt 24 h pahoinvoinnin/oksentelujen kanssa viikolta 5+ siten, että sairaalassa on vietetty yhteensä 5 viikkoa tiputuksessa ja sairaslomalla on oltu töistä noin 2 kk. Rv 20 jälkeen ei ole onneksi enää tarvinnut käydä tankkaamassa tiputuksessa ja nyt pystyn onneksi jo melkein normaaliin elämään; syömään lämmintä ruokaa, käymään kaupassa ja töissä jne. En kyllä ikinä olisi voinut kuvitella että raskaana ollessa voi oikeasti voida näin huonosti ja näin pitkään. Kauhistuttaa jo nyt pelkkä ajatuskin mahdollisesta pikkukakkoksesta sitten joskus..... Muuten raskaus on mennyt kaikin puolin mallikkaasti, mitään muita vaivoja pahoinvoinnin lisäksi ei ole ollut. Ei särkyjä, vihlasuja, kolotusta, närästystä, turvotusta, supistuksia, unettomuutta jne. Ja mikä tärkeintä, vauva on koko ajan kasvanut ja kehittynyt ihan niin kuin pitääkin , vaikka en varmasti ole saanut tarpeeksi ravintoa saatikka vitamiineja ja hivenaineita. Nyt ollaan vihdoin myös päästy takaisin lähtöpainoon ja saatu jopa 400 g lisäpainoa! Minä myös kokeilin tuota Primperan-lääkettä sairaalassa ollessani ja sain sitä myös kotiin, mutta ei siitä mitään apua minulle ikävä kyllä ollut Naistenklinikan lääkäreiden mukaan tämä olisi ainoa ns. turvallinen lääke raskauspahoinvointiin, joten eipä ole auttanut muu kuin kestää.... Ihme että tähän vaivaan ei ole löydetty sopivaa ja turvallista lääkettä kaikkina näinä vuosina, joina raskauspahoinvointia on esiintynyt...
  3. Minun työnantajani on suhtautunut raskauteeni todella hyvin, vaikka olin voimakkaan pahoinvoinnin ja oksentelun takia sairauslomalla keväällä 2 kk!!! Määräaikainen virkasuhteeni olisi päättynyt tämän vuoden loppuun, mutta kysyessäni projektin jatkosta, minulle tarjottiin sopimusta myös koko ensi vuodeksi eli kunnes projekti virallisesti loppuu Hyviäkin työnantajia siis löytyy!
  4. Täällä menossa rv 28 enkä ole ostanut vielä yhtään mammavaatetta Vanhat rintsikat ja paidat sopivat vielä hyvin, housuista mahtuu vielä 3 päälle ja mahtuvat varmaan loppuun saakka, koska ovat stretsejä ja matalavyötäröisiä!
  5. Eeppis, mitä lääkkeitä sinulle määrättiin pahoinvointiin? Minäkin olen ihan näille viikoille saakka kärsinyt voimakkaasta pahoinvoinnista ja oksentelusta ja ollut yhteensä noin 5 viikkoa naistenklinikalla tämän takia tiputuksessa. Painoni on pudonnut 7 kg lähtöpainosta (joka oli normaali), mutta minulle sanottiin ettei turvallisia lääkkeitä ole. Ainoa mitä minulle suostuttiin antamaan oli primperan, joka ei kyllä parantanut oloani ollenkaan.
  6. Yritin syödä raskaus multitabseja heti plussan ilmestymisen jälkeen, mutta koska ne maistuivat ja haisivat niin pahalle ja kärsin voimakkaasta pahoinvoinnista, lopetin niiden syömisen jo rv 8. Vaikka painoni on pudonnut raskauden aikana 7 kiloa voimakkaan oksentelun ja ruokahaluttomuuden takia,(lähtöpaino normaali) ei neuvolassa eikä naistelklinikalla ole minulle mitään lisävitamiineja suositeltu Vauva kuulemma ottaa tarvitsemansa ja pärjää ilmankin. Nyt kun pahoinvointi on vähän helpottanut olen ruvennut syömään multivitoja, jotka sisältävät muuten samoja vitamiineja ja kivennäisaineita kuin multitabsit, muttei rautaa eikä kalsiumia ja ne uppoavat pienen koonsa vuoksi ihan hyvin. Rautaa saan obsidaneista ja kalsiumia maitotuotteista.
  7. Meillä odotetaan esikoista, mutta emme ota pakkausta vaan rahan. Saamme siskoni perheeltä paljon kummilapsemme vanhoja tavaroita ja vaatteita, joten emme koe tarvitsemamme pakettia.
  8. Mies sai tietää heti kun plussa ilmestyi testitikkuun (teimme testin yhdessä), vanhemmat ja sisarukset varhaisultran jälkeen rv 7+. Työnantajalle oli tarkoitus kertoa vasta rv 12 jälkeen, mutta koska kärsin aivan kamalasta pahoinvoinnista ja jouduin olemaan sairaslomalla töistä, koin reiluksi kertoa poissaoloni syyn myös työnantajalle jo rv 8. Muille sukulaisille kerroimme np-ultran jälkeen rv 12+.
  9. Rv 8-16 olin lähes koko ajan sairaslomalla aivan kamalan pahoinvoinnin ja oksentelun takia Toivottavasti loppuraskaus menisi hyvin ja pystyisin pääsääntöisesti olemaan töissä tämän muutaman kuukauden....
  10. Ei minkäänlaista viivaa näkyvissä ja ultran mukaan olisi työttö tulossa!
  11. Oireet ennen plussaa: -Kipeät rinnat Plussa kp 27/28 Oireet plussauksen jälkeen: -Kipeät rinnat ja väsymys -rv 5+5 voimistunut hajuaisti ja voimakas pahoinvointi ja ruokahaluttomuus 24 h Väsymys ja rintojen arkuus loppuivat noin rv 10, todella voimakas ja jatkuva pahoinvointi on alkanut helpottaa vasta nyt (tänään rv 22+0)
  12. Aivan ihanan pakkauksen olet koonnut minel; mistä muuten löysit tuon ihastuttavan huppupyyhkeen vauvalle?
  13. Minulla pahoinvointi alkoi rv 6 ja on jatkunut, jatkunut ja jatkunut ja jatkuu edelleen. Nyt on menossa rv 20+3, eli kuulun ilmeisesti niihin "onnellisiin", jotka voivat huonosti koko raskauden ajan Syöminen ällöttää, tyhjä maha ällöttää, kaikki ällöttää. Olen ollut sairaslomalla töistä noin 2 kk ja tällä hetkellä käytän kesälomiani, jotta palkka ei putoisi ja saisin maksimoitua äitiyspäivärahani. Oksennellut en ole päivittäin, mutta välillä on ollut kausia, jolloin mikään ei ole pysynyt sisällä ja olenkin ollut tiputuksessa naistenklinikalla yhteensä 5 viikkoa..... Painoni on pudonnut lähtöpainosta 8 kiloa, eli eipä taida tällä mammalla olla vaikeuksia päästä eroon raskauskiloistaan! Minua ärsyttää ihmiset jotka lässyttävät että tämä kuuluu asiaan ja että raskaus ei ole sairaus; minä en ole eläissäni voinut näin huonosti ja näin pitkään, hyvä että ulos pystyy lähtemään Ei ole normaalia, että ei pysty syömään, laihtuu tällaisia kilomääriä ja joka minuuttii on yhtä kärsimystä Että näin täällä. Tsemppiä kaikille saman vaivan kanssa kärsiville; on meitä muitakin, vaikka välillä kyllä tunee itsensä tosi epänormaaliksi. Kyllä tämä onneksi joskus loppuu, minulla on enää puolet jäljellä