Helsbels

Aktiivijäsen
  • Content count

    357
  • Joined

  • Last visited

About Helsbels

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Kent, Englanti
  1. Haa, muistinpa tunnukset, viime kirjautumisesta on joku 1.5 vuotta aikaa Tuosta paivahoitoasiasta - kallista on (keskimaarin 1000 puntaa kuussa jos lapsi on viisi taytta paivaa viikossa) jos paivakotiin laittaa mun esim. pre-schoolit ovat ilmaisia siita lahtien kun lapsi on kolme vuotias. Tarhasta saa myos sen jalkeen alennusta sen 15 tunnin edesta (pre-school on 15h per viikko, riippuu koulusta miten ne tunnit on jaettu viikolle). Pre-schooliin otetaan yleensa noin 2.3 vuotiaista eteen pain mutta silloin niista sessioista pitaa maksaa. Ovat jotain viisi puntaa per tunti luokkaa (tai no taalla Kentista on, Lontoosta en tieda) joten silti paljon halvempia kuin varsinaiset paivakodit. Tarkoititko etta meinaat ehka itse menna toihin joten siksi tarvitset tarhan vai meinaisitko enemman sosiaalisemman puolen kehitysta tarhalla? Muuttamisessa pitaa myos ottaa huomioon etta lapset menevat kouluun sina vuonna kun tayttavat nelja. Teidan lapsi siis tikkerin mukaan nayttaisi aloittavan syyskuussa 2015. Se voi nyt tuntua tosi kaukaiselta ajatukselta mutta se muuten tulee eteen tosi nopeasti! Siis oikeasti lain mukaan koulu pitaa aloittaa sina vuonna kun tayttaa viisi mutta suurin osa aloittaa silloin kun ovat tayttaneet nelja vuotta. Silloin alkaa ns. Reception year joka ehka vastaa Suomen esikoulua. Tuo pre-school mista puhuin aiemmin on taas lahinna leikkikerho jossa opetellaan ryhmassa olemista ja leikin varjolla vahan numeroita ja kirjaimia ja sen sellaista. Ymmarran etta lahteminen lapsen kanssa voi tuntua vahan pelottavalta mutta nyt se olisi teidan tapauksessa viela aika helppoa kun on vaan se yksi eika ole koulua sun muuta kuvioissa. Niin ja Lontoo on vaan niin ihana
  2. ^ en osaa muuta ehdottaa kuin etta oletteko kokeilleet kapaloimista? Se yleensa rauhoittaa vauvaa ja nukkuvat paremmin kun kadet eivat muksi omaa naamaa. Voisi toimia myos imetystilanteessa.
  3. Omasta puolestani suosittelisin paahtamaan kasvikset uunissa, niissa on enemman makua kuin keitetyissa. Olen paahtanut perunaa, porkkanaa, bataattia, kesakurpitsaa, palsternakkaa, paprikaa ja myos kanafileen siivuja. Vihannekset leikkaan vauvan kateen sopiviksi lohkoiksi, sekaan vahan oliivi tai auringonkukkaoljya ja uuniin. Sailyvat jaakaapissa pari paivaa sen jalkeen myos, on tosi helppo seuraavana paivana vaan ottaa lautaselle tarvittava maara, 20 sekkaa mikrossa ja lapsella on ruoka nenan edessa Omien empiiristen kokeilujen mukaan peruna ja kana menee paremmin alas kun niiden paalle on paahtovaiheessa ripoteltu paprikajauhetta. Kannattaa kanssa kokeilla maissia, itse lammitan sen kattilassa joku 6 minuuttia, pienen pieni nokare voita sekaan ja tulee tosi hyvaa. Ne maissit tosin tulee sitten kokonaisina toisesta puolesta ulos mutta kaipa niista jotain hyvaa imeytyy... MiniM:lle etta komppaan OA:ta, alku voi olla hidasta mutta kannattaa vaan jatkaa eika lannistua. 6kk ei todellakaan ole mikaan virallinen virstanpylvas vaan vauvan tarkein ravinto on maito yksivuotiaaksi asti. Mita varsinaiseen ruokaan tulee niin tarkeinta vauvalle on oppia eri tekstuurit, hajut jne. Meidan kuopus on nyt vahan paalle 10kk vanha, tassa parin viikon sisaan olen ollut huomaavinani etta tuo on nyt yhdistanyt nalan ja syomisen yhteyden. Ainakin ruoka-aikaan (me syodaan aika santillisesti samaan aikaan joka paiva) alkaa kitina ja uhmailu jos ruoka on vahan myohassa Ja nyt meneekin jo aika paljon alas, taitaa syoda enemman kuin sihtikurkkuinen isoveljensa. Tosin edelleen on valilla ruokahetkia etta ei juurikaan kiinnosta vaan ruuat on vaan kivempi heittaa lattialle. Siivoan ne sitten vain pois ja saapi odottaa seuraavaan ateriaan. Yksi vinkki viela, kuivatut aprikoosit ovat hyvaa nakerrettavaa/imeskeltavaa. Niissa on jotain hyvaa, oooo, en nyt muista, oliko kenties rautaa? Mutta hyva sormiruoka kuitenkin.
  4. Kiitos kun kommentoit AnneJ! Taytyy vaan toivoa etta saa suosisi meita toukokuussa silla loma on nyt varattu! (woop woop!!) Eilen kylla varasin jo matkan Kreetalle kun arvelutti tuo pohjoisemman Kreikan saa mutta peruin sen tanaan ja nyt on tosiaan matka Halkidikiin varattu En millaan malttaisi odottaa mutta toisaalta onpahan nelja kuukautta aikaa saada itsensa vahan parempaan rantakuntoon... Saatiin venytettya lahtoa viikon verran eli lahdetaan 13. toukokuuta ja ollaan 11 yota. Paikan nimi on Sani Resort, vaikuttaa taydelliselta meidanlaisille lapsiperheellisille nirppanokille Aiotaan ainakin vahan myos kierrella itse Kassandran niemimaata ja toivottavasti kayda myos siella Thessalonikissakin vaikka paapaino on kylla rentoutumisella.
  5. Me ollaan melko varmasti varamaassa matka Halkidikiin, onko siella pain kaynneita? Ei ainakaan osunut silmaan kun yritin akkia lukea ketjun lapi. Minulle olisi ensimmainen Kreikan matka, mies on joskus vuosia sitten kaynyt muttei edes muista etta missa. Ajankohta on toukokuu (6-18.pva), onkohan viela kuitenkin viileaa kun on pohjoisemmasta Kreikasta kyse...? Keskilampotilaksi antavat +25 mika on sinallaan kylla ihan sopiva. Myohempi ajankohta ei kay, muita etelaisempia kohteitakin katsottiin mutta tuolta Halkidikista loytyi resort joka miellyttaa meita kumpaakin ja kaikenlisaksi siella on kerhoja ihan pienillekin. Lento on Thessalonikiin, noin tunnin paassa resortista. Kannattaisiko siella vierailla paremminkin?
  6. Meidan laakari suositteli ottamaan hepatiitti-a:n kun teimme Dubain reissun esikoisen kanssa. Esikoinen oli silloin 13kk vanha.
  7. Nadda - sen verran mita olen lukenut "pottakirjallisuutta" niin olisi tosi tarkeaa antaa lapsen tehda kakkansa vaippaan jos han niin haluaa. Muuten syntyy mahdollisesti juuri viela vaikeampi ongelma eli panttaaminen ja paha ummetus kierre. Vaippaan kakkaaminen taas yleensa kestaa vaan aikansa jaa itsestaan pois. Ja tama on kai aika yleista juuri pojilla. Tassa ihan mun lahipiirissa on kaksi lahes 4-vuotiasta poikaa jotka ovat ihan normaalisti kuivaksi oppineita mutta edelleen tekevat kakan vaippaan.
  8. Unohdin aikaisemmin mainita etta mun hollantilainen ystava harkitsee myos Bee + ostamista mutta oli kanssa vahan huolissaan tuosta jumitusongelmasta. Han sitten soitti Bugaboolle Hollantiin ja sielta kerrottiin etta marraskuussa tulee paranneltu versio markkinoille. Siis paranneltu versio noiden pyorien suhteen.
  9. Pipsa76, meilla oli Bee + ainoina rattaina kun pikkuveli syntyi eika ostettu cocoonia ollenkaan. Oli meilla kuitenkin kevyesti topattu liner siina istuimen paalla kun se istuin on kuitenkin aika kova ihan sellaisenaan. Teidan ehka kannattaisi ostaa esim. Bugaboon universal liner, se sellainen jossa toinen puoli on kylmaa ilmaa varten ja toinen puoli kesaa ( se pinta ei hiosta siis). Cocoon on varmasti ihan liian kuuma Tokion kesaan, luulisin ainakin. Ja ei se tosiaan ole mitenkaan valttamaton vastasyntyneelle. Ja voihan erikseen ostaa sellaisen niskatuen jos vahan arveluttaa vastasyntyneen kuljettaminen ilman cocoonia.
  10. ^ taalla pain "saa" antaa taysmaitoa ruuan seassa 6kk lahtien kuten myos tayspastoroituja juustoja ja muita maitotuotteita. Parisen viikkoa sitten annoikin kuopukselle pastan paloja makaroonilaatikosta. Ja eilen tein bolognesekastiketta (kayttaen mahdollisimman vahan suolaa) ja tarjosin sita pennepastan kanssa. Joten tasta lahin kun vauva on pari paivaa vajaa 7kk yritan laittaa sellaista ruokaa etta siita voi antaa hallekin. Niin ja tanaan sai dippailla hedelmapaloja jogurttiin. Ma jo kirjoitinkin tasta tuohon toiseen ketjuun kun en tata silloin hoksannut etta meidan kuopus ei ole huolinut lusikkaa ollenkaan. Aloitin takalaisella vauvapuurolla noin 5.5kk ikaisena mutta suu pysyi tiukasti kiinni kuten myos myohemmilla kerroilla vaikka tarjosin jotain "kivempaa" kuten muussattua banaania tms. Nyt tuntuu silta etta soseet jaa meilla kokonaan valista, kuopus syo nyt aika innoissaan kaikkea mita nenan eteen laitan, paljon ei kyllakaan mahaan asti paady mutta innostus on kova Pari ekaa viikkoa meni ruuan kanssa leikkiessa mutta sen jalkeen hoksas etta sita voi syodakkin ja on ollut tosi kiehtovaa seurata vauvan taitojen kehitysta ja nopeasti kylla oppii miten saada kunnon ote vaikka liukkaasta banaanista ja tai ohjata muita ruokia suuhun. Paras on vaan olla auttamatta silla nayttaa nopeasti oppivan kun saa itse rauhassa tutustua eri muotoihin ja tekstuureihin. En taysin poissulje soseita, paiva kerrallaan jne, talla hetkella nukkuu edelleen taysia oita mutta jos alkaa nalka yllattaa oisin niin saatan kokeilla lusikalla syottamista sormiruokien ohella. Mainittakoon etta meidan kuopus on aika iso tapaus, hence the name Sumo-boy mutta toistaiseksi tuo nayttaa hyvin jaksavan tarjottujen sormiruokien ja korvikkeen voimalla. Pitaa myos mainita etta tuo on kakonut tosi vahan, mutta eka hammas tuli lapi reilu viikko sitten ja toinen pari paivaa sitten joten tilanne saattaa muuttua. Tukehtumisriski tosiaan pelottaa mutta hyvin tuo on toistaiseksi onnistunut pyorittelemaan ruokaa suussaan. Omenaakin olen antanut, tasta ketjusta nyt vasta opin etta sita ei saisi antaa alle 3-vuotiaalle?? Syottotuoli - meilla on kaytossa Ikean Antilop-tuoli ja IMO se on paras syottis mita markkinoilta loytyy Poika ei osaa viela istua ilman tukea mutta pysyy hyvin pystyssa Antilopissa kun eteen kiinnittaa siihen kuuluvan tarjottimen. Koko hassakka on myos erittain helppo pesta ja pyyhkia puhtaaksi.
  11. Meilla nayttaa tama kuopus skippaavan soseet kokonaan, ei huoli lusikkaa suuhunsa ollenkaan (on kokeiltu monta kertaa 5kk ikaisesta) mutta sormiruokailu alkaa jo sujua. Mikas siina, eipahan tarvitse tehda soseita ja taistella syottamisen kanssa. On kylla vaatinut omalta osalta totuttelua, esikoinen kun aloitti soseet 5kk:n ikaisena ja edettiin varsin oppikirjamaisesti ja jotenkin se on niin takaraivoon iskostunutta etta vauva TARVITSEE SOSEITA. Meidan kuopus on myos aika isokokoinen mutta ihan hyvin tuo nayttaa parjaavan maidon voimin (sormiruuista kun ei viela niin paljon paady mahaan saakka). Mulla on myos tuo Rapley & Murkett:n kirja, olin sormiruokailusta hamarasti tietoinen ja laksin sitten etsimaan sita kirjakaupasta kun lusikkalakkoon tullut mitaan muutosta.
  12. Joskus aikaisemmin kirjoitin etta uudessa Beessa se ratasosan kaantaminen on vaikeaa. Irroittaminen onnistuu mutta paikalleen klikkaus on tosi vaikeaa. No en tieda missa oli vika (kayttajassa kai ) mutta nyt se onkin yhtakkia tosi helppoa. Klik klik vaan, no problemos ja tuoli on takaisin kiinni rungossa. Ajattelin vain tulla kertomaan.
  13. ^ meidan reissusta on nyt pari vuotta ja muistaakseni soseiden hintataso oli ihan normaali mutta niissa ei ollut lainkaan liha tai kalavaihtoehtoa, pelkastaan kasvis ja hedelmasekoituksia. Tama siis parissa isossa supermarketissa (Waitrose ja Carrefour). Suosittelen kanssa ranta-alueita kuten Jumeirah Beachea tai siina lahella olevaa Marinaa. Helppo kavella rattaiden kanssa ja viettaa paivaa jollei valttamatta halua lahtea autolla johonkin muualle.
  14. ^ Vaunuaitta kylla puhuu palturia silla tuo tieto loytyy ihan heidan (Bugaboon siis) sivuilta. Mun taytyy vaan sanoa etta ma en tunnista omia rattaitani noista muista, negatiivisista kuvauksista (esim. sadesuoja on ihan helppo vaan heittaa paalle ja kummatkaan rattaat ole koskaan repsottaneet kasaan laitettuina). Sellaisia kuin taydelliset rattaat ei kai loydykkaan mutta omalla kohdallani Beet ovat olleet lahimpana sita taydellisyytta kuin mitkaan muut rattaat. Ei silla etteiko saisi olla tyytymaton enka suinkaan dissaa muiden huonoja kokemuksia.
  15. Taalla Brittein saarilla public school tarkoittaa vain ja ainoastaan yksityiskoulua. Usassahan se taas tarkoittaa kunnallista joten nuo termit menee ihmisilla valilla sekaisin. Kasittaakseni yliopistoihin paasee kylla ihan tavallisesta koulustakin jos paperit on hyvat ja parjaa yliopiston sisaanottohaastattelussa (en tieda miten paljon tama vaihtelee yliopistojen valilla enka ole asiaan viela sen enempaa peryhtynyt, kunhan saisi tuon ensimmaisen ensin aloittamaan ala-asteensa ) En vaita vastaan etteiko pitaisi paikkaansa mutta on varmaan kuitenkin aika ala-kohtaista? Ennen kotiaidin uraani toimin useamman vuoden rekrytoijana useammalle eri firmalle Lontoon Cityssa ja koskaan yhtakaan hakijaa raakattu pois sen perusteella minka yliopiston hakija oli kaynyt (ja tama ei siis ollut vain oma kaytantoni vaan kriteerit tulivat suoraan tyonjohtajilta). Jos hakija sattui olemaan vaikka Cambridgesta niin kyllahan se yleensa ainakin haastetteluun paasi mutta tarkeampaa oli milla arvosanoin yliopistosta oli valmistunut.