inca

Aktiivijäsen
  • Content count

    411
  • Joined

  • Last visited

About inca

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Et ole ainut herkkis. Olen päättänyt etten lue tuollaisia juttuja. Näin esikoiseni ollessa pieni kamalan ohjelman yhdestä isästä joka oli pimahtanut ja tehnyt hirveitä ja aiheutti kamalaa ahdistusta minulle, herkässä vaiheessa kun olin univelkoineni ja hormooneineni. Kyllä aika auttaa, usko pois
  2. Joulukuussa ollaan menossa koolmen yön reissulle Tukholmaan. Lisää lapsiystävällisiä ravintolavinkkejä kaivataan. Ja muitakin ideoita saapi antaa. Vasa museoon, junibackeniin ja scansseniin varmaan mennään. Rum För barn iin mennään ja isompi tyttö oli ihan liekeissä siellä kun sai maalata oikein maalaustelineen kanssa .
  3. meillä ikäeroa oli 2v9kk. Isosisko on kovin kiinnostunut vauvasta. Enemmän hakee huomiota "positiivisilla" asioitta eli haluaa halia ja pussailla (=liikaakin). Olaan yritetty puhua että vauva tarvitsee syönti ja unirauhan, mutta tulee hääräämään ympärille ja halimaan siitä huolimatta. Taantumista´ja pahentunutta uhmaa muutamissa aioissa ollaan havaittu, mutta välillä on parempia päiviä. Alkuun isosisko oli niin sekaisin että hääri vaan ympärillä eikä osannut leikkiä ollenkaan itsekseen omilla leluilla. Alkuun ja vieläkin yritän tehdä isosiskon kanssa yhteisiä juttuja ilman vauvaa ja se on olut hyvä asia. Isosiskolla on ollut myös tärkeitä tehtäviä auttaa vaipanvaihdossa ojentamalla vaippaa ja joskus vie likaisen roskikseen. Välillä valitsee vauvalle päivävaattee jne. Imetysmaratoni ajoittuu usein onneksi sen jälkeen kun esikoinen on mennyt nukkumaan (menee jo klo 20-aikaan). Isästä on tullut entistä tarkeämpi, äitiä ei aina kaivata eri tilanteisiin niin paljon. Pikkuhiljaa alkaa elämä tasoittumaan ja isosiskokin alkaa tottua uuteen perheenjäseneen päivä päivältä paremmin. Kovin on huolissaan jos ei tiedä missä pikkusisko on, hänestä on tullut isosiskolle tärkeä.
  4. käsi tuli muutamaski päiväksi kipeäksi ja samoin selkälihakset hieman aroiksi ja vähän tavallisesta väsyneempi olo, muttei mitään kummoisempaa oiretta. Samanlaisia oireita tullut muistakin rokotteista, en pitänyt tät siis kummoisempana kuin saamaani muutakaan rokotetta.
  5. Poikaa ennustaa.
  6. Tämä aihe ajankohtainen täälläkinpäin. 1,5v ijässä, kakkaa ja pissaa tuli ihan kivasti pottaan. Ripulitauti aiheutti hirvittävän takapakin, potalle ei suostuttu kuukausiin ja sitten kun suostutiin, ei tehnyt asioitaan siihen. Nyt 2-3 kka ajan pissoja on tulllut kivasti taas, mutta ei suostu potalle vaan tekee asiansa pönttöön. Ikää 2v3kk. Nyt kun loma alkaa jätetään vaipat pois. Iltaisin tyttö onkin ollut ilman vaippoja mutta hoidossa ei. Kakkaa ei suotu tekemään muualle kuin vaippaan. Toivottavasti nyt kesällä päästäisiin päiväkuivaksi.
  7. meillä ollaan varjossa paljon, hattua ja laseja käytetaan (lasit tyttö ottaa kyllä helposti pois), uv-suojavaatteita ei ole, tavis vaatteet kyllä pitävät suurimmat säteet pois. Ajoittain pidempihihaisia vaatteita. Kuuminpaan aikaan on meillä päikkäriaika niin suojautuu pahemmalta paahteelta.Naillä ollaan hyvin pärjätty.
  8. Vastasin 5-10kk, 7 kk ilman ehkäisyä ja 4kk niistä totista yritystä.
  9. Edellisten lisäksi penslasin myös metyylenensinillä ja auttoi hyvin. muoks, jos vauva on pieni vaatinee antibioottikuurin
  10. Tänä aamuna tuli plussa . Voi miten onnellinen sydän sykkyrällään asiasta voi olla!
  11. Mä luulen että mulla oli tämmöinen hässäkkä edellisessä kierrossa, sain haamuplussia dpo 10 lähtien cbllä ja oireitakin oli, mutta sitten plussat haaleni ja menkat alkoi muutama päivä muistaakseni myöhässä. Tässä kierrossa ei kummiteltu ja menkat alkoi ajallaan.
  12. Synnytyksen jälkeen alkuun tein vain vaunulenkkejä ja kotijumppaa mm lantionpohjalihaksia yms. Epparihaava oli alkuun niin kipeä että kävelykin sattui ja muutama kolme viikkoa synnytyksestä selkä tuli tosi kipeeksi (luultavasti johtuen uudesta painopisteestä ja siitä että kudokset alkoi palautua), paremmin urheilemaan pystyin vasta hieman yli kk synnytyksen jälkeen jälkkitarkastuksessa aikanaan lääkäri kokeili että lantiopohjalihakset oli kunnossa, ja sanoi että on ihan ok aloittaa juokseminen. Punttisalilla aloin käydä jo ennen jälkitarkastusta.
  13. Tyttöä odottaessa käytiin Thaimaassa, olin silloin alkuraskaana rv10-11. Pahoinvonnin vuoksi menolento oli alkuun hasteellinen, mutta oksentaa ei tarvinnut,kauhuskenaario oli etukäteen että puklaaan pitkin poikin lentokonetta ja varaan vessaa kook lennon. Oli onneksi yö lento että sain nukuttua. Lennolla join paljon, pidin tukisukkia ja liikuin aika paljon. Thaimaassa syötiin hyvissä ravintoloissa ja katukeittiöt jäi tietenkin väliin. Muuten en mitään kummempaa välttänyt. Jääteöä söin, mutta aina eurooppalaista tuontijätskiä. No nyt on pikkukakkonen yrityksessäja ollaan varattu matka mauriittiukselle elokuussa, saapi nähdä miten se menee. Lento eniten jännittää että jos oon pitkällä raskaana (jos nyt olis tärpännyt niin tuolloin menossa rv23-24)kun aina on se laskimotukosriski on olemassa.
  14. Täysimetin 6kk, 3kk synnytyksestä laitetiin hormonikierukka. Ekat kuukautiset alkoivat n 1kk kierukan poiston jälkeen eli n 1v 7kk synnytyksestä. En luottanut täysimetykseen ehkäisynä, joten pädyttiin hormonikierukkaan.