Tilsu

Aktiivijäsen
 • Content count

  71
 • Joined

 • Last visited

About Tilsu

 • Rank
  Tavis
 • Birthday 06/02/85

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. Me ostettiin kummitytölle Pentikin unilelu ja Kastehelmi kulho. Kutsuttiin myös vanhemmat pankkiin, jotta saatiin avattua neidille "oma rahasto", jonne siirretään vuosittain ristiäispäivänä rahaa. Aukaistiin samalla myös tili, jonne voidaan sitten vaikka syttäreinä tai nimppareina laittaa jotakin käyttöä varten. Miehen kummitytölle ostettiin kultainen ranneketju, missä oli nimilaatta, se on tuntunut olevan hyvin mieleinen. Läheisen ystävän pojalle (ei kuitenkaan kummilapsi) ostin pienen suomileijona kantasormuksen. Omat lapset ovat saaneet pääosin koruliikkeiden lahjoja, äitini antoi esim. pojalle kastelahjaksi junavaunun ensimmäisen osan ja on joka vuosi tuonut uuden osan sen jatkeeksi. Muita mieleen jääneitä lahjoja on ollut tilkkutäkki, voikun joku olisi sen vielä itse tehnyt. Itse tehdyt lahjat ovat aina rakkaimpia (tyttären kummitäti toi esim.6v lahjaksi valokuvataulun, hän on valokuvaaja ja kuva oli otettu tytön prinsessaposeeraus leikeistä, se on ihana). Myös astioita ollaan saatu, ne on ihan kivoja, varsinkin jos niitä olis tarkoitus vuosittain tuoda lisää astiaston keräys mielessä (esim. muumiastiaston kohdalla toimisi hyvin). Savitaulut on myös mun mieleen. Poika on saanut kastelahjaksi myös kehystetyn kuvan, mikä oli otettu pojasta synnärillä, se on ollut aina kunniapaikalla pojan huoneen hyllyllä. Leluja ja vaatetta tuli myös paljon, mutta enpä enää muista mitkä on ristiäislahjana tulleita.
 2. ^kiitos vinkistä! Päädyin tilaamaan Trunkin Fireboxin kautta ja talutusrepun satuin löytämään huutiksesta. Lähtövalmistelut aloitettu.
 3. Nuo valjaat olis niin meidän vintiölle, samoin kuin sellainen vedettävä lasten laukku! Meillä on reissuun muutama viikko aikaa, enkä ole hoitanut tätä asiaa ajoissa kuntoon. Mistähän noita kannattaisi lähteä nyt metsästämään, joku suomalainen nettikauppa varmaan ehtii vielä toimittaa...?
 4. ^ Korfulla näyttäisi odottavan ainakin hienot rannat Kyllä nuo AI hotellit näyttää aina niin houkuttavilta LOMApaikoilta, että heti voisi lähteä nauttimaan auringosta, palveluista ja valmiista antimista! ja tietty ihan pientä plussaa että touhutaaperoillekin valvottua tekemistä pari tuntia päivässä, odotan ainakin kovasti omaa rauhallista hetkeä aurinkotuolissa...
 5. Me mennään Rodokselle elokuun puolivälissä (onneksi ei ole vielä koululaisia, niin voi lähteä hieman huokeammin koululaisten lomien päätyttyä...) http://www.finnmatkat.fi/lomakohde/kreikka/rodos/kolymbia/blue-village-atlantica-aegean-park?sms_ss=facebook&at_xt=4d3f360952841632%2C0 Treffataanko tuolla, vai oletteko miettineet jotain muuta kohdetta?
 6. Monilta muiltakin näyttäis kerhoja löytyvän, hotellista vain kiinni missä niitä on saatavilla... Kerhot oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa meillä valinnan ratkaiseva tekijä, tosin kokemuksia ei mistään kerhoista vielä ole. Me päädyttiin Finnmatkoihin, sillä niillä tuntui olevan ainoana kerho minne otetaan jo kolme vuotiaita, usein alaikäraja näytti olevan 4v. Ja tytär taitaa olla mainonnan uhri, sillä hän sanoi hyvin määrätietoisesti että haluaa BAMSE-klubiin! muoks. En tiedä tarkalleen onko muilla matkanjärjestäjillä enää ihan omia kerhoja, mutta muiltakn löytyy kyllä hotelleja, missä lapsille on järjestetty kerhotoimintaa... Suomenkielinen ohjaaja ei vain välttämättä ole kaikkialla itsestäänselvyys...
 7. Me ollaan oltu sydänosaston asiakkaita. Tutkimuksia, yksi operaatio, pari yötä sairaalassa ja jälkihoidot, kaikki hoidettu mielettömän hyvin. Ihanat lääkärit ja hoitajat, todella lapsilähtöistä palvelua ja hoitoa. Ihan koko perhe otettiin ihanasti huomioon. Mitään huonoa en voi paikasta sanoa. Yllätyin kovasti itsekin, miten hienosti asiat siellä ovat ja kuinka hyvin lapsen viihtyvyys on huomioitu joka tutkimushuoneessakin... Jo ensimmäisen käynnin jälkeen aloimme säännöllisesti tukea lastenklinikan Kummit Ry:n toimintaa.
 8. Mekin varattiin tuossa jokin tovi sitten reissu Rodokselle (elokuussa kuitenkin vasta lähtö), onkohan jollakin kokemuksia jaettavaksi Finnmatkojen Blue Village Atlantica Aegean Parkista? Itse olen jo monta vuotta hinkunut Kreikkaan, mutta aina on jokin toinen kohde mennyt lähinnä kustannussyistä edelle. Ja viime vuoden Ateenan reissukin peruuntui tulivuoren takia, mutta jospa nyt viimein pääsisin loppukesästä ottamaan ensikokemuksia maasta.
 9. Osaisikohan täällä joku auttaa mua tekemään päätöstä...? Lapsilla on tällä hetkellä vakuutukset Pohjolassa, mutta nyt töiden puolesta saan Vakuutukset muualta henkilökuntahinnoin (en kuitenkaan ole vakuutusyhtiössä töissä) eli selvästi Pohjolaa halvemmalla. Kun siirrämme kotivakuutuksen (ja kaikki muutkin uutta sopimusta huonommilla ehdoin olevat vakuutukset) Pohjolasta pois, pojan (ilman rajoituksia olevan)vakuutuksen vuosimaksu pomppaa kolmikertaiseksi. Viimeisen reilun ½v. aikana pojalla on ollut kaksi korvatulehdusta flunssan jälkioireena, joten uudessa yhtiössä lapsivakuutukseen tulisi seuraava ehtolauseke; "Hoitokuluturvaan tulee rajoitusehto: korvan sairaus, siitä johtunut kuulon heikentyminen tai menetys taikka muustakin syystä johtunut kitarisan poisto. Tämä rajoitusehto on voimassa 6 vuotta vakuutuksen voimaansaatosta." Nyt podinkin kovasti, että kannattaisiko pojan vakuutus jättää ainakin toistaiseksi vielä yksinään vanhaan vakuutusyhtiöön ja maksaa siitä melkei 700e/v (jä tämä ei ole enää mikään vauvavakuutus!) vai siirtää se ehtoineen uuteen paikkaan ja maksaa vuosimaksua n.200e. Osaisiko joku sanoa/ vääntää mulle rautalangasta käytännön tasolla missä kaikissa tilanteissa uusi rajoituksin oleva vakuutus voisi evätä vakuutuskorvaukset, eli kuinka laajasti voidaan käsittää esim. "korvan sairaus" tai "muustakin syystä johtunut kitarisan poisto"...?? Vai ovatko nuo seikat sellaisia asioita mitkä voisi vielä hoidattaa näppärästi kunnallisellakin puolella ja jättää ne suosiolla vakuutuksen ulkopuolelle..? Kiitos jo etukäteen avusta!!
 10. tanttaloora: Meillä mies tekee aina kaikki kakut, joten itse en tuollaisia osais tehdä... Mutta mies käytti kaupan valmispohjia (2kpl), joista muotoili mallin. Kuorrute oli sokericremeä, minkä mies värjäsi elintarvikeväreillä (jakoi siis kuorrutteen kahteen osaan...). Yksityiskohdat mies sitten piirsi vapaalla kädellä geelillä (muistaakseni). Mallikuvana käytti esim. Confetin sivuilta löytynyttä kakkukuvaa, ja sieltä voi ostaa myös tuollaisia kakkuvuokia.
 11. Esikoinen nukkui todella hyvin alusta lähtien, mutta 4-6kk iässä loppuivat yösyötöt kokonaan ja 6kk iässä hän nukkui jo omassa huoneessaan (eikä siellä tarvinnut illan ja aamun välissä käydä). Nuorempi on nukkunut ensimmäisen vuotensa aikana tasan kaksi kokonaista yötä, eli täydet yöt eivät ole vieläkään kuin harvinaista herkkua.
 12. Meillä oli kuopuksella 10kk neuvolassa 10kg rikki, painoa oli hiukan yli 10,3kg. Eli varmaankin 9-10kk välissä oli 10kg saavutettu. Syntymäpaino oli 3910g.
 13. ^ kiva teema!! Meilllä oli lautaset ja mukit ilmapalloaiheisia, mutta servetit ja muut koristeet sitten tuota viidakkoteemaa. Ovessa oli ilmapallojuliste, jossa luki "The party is here!", sillä kotitiemme varteen olimme vieneet myös reittioppaiksi foliopalloja. Kotiin vielä pumppasin isoja muovipalloja 30-40kpl lasten iloksi. Täytyy kyllä myöntää, ettei esikoisen synttäreihin ole kyllä ihan näin paljon panostettu (vaikka nekin aina täydellä sydämellä kanssa suunniteltu)... Mutta nyt oli pakko laittaa "kaikki peliin" jos vaikka onkin viimeiset 1v. bailut mitä tulee järjestettyä...
 14. Meillä juhlittiin Poitsun ensimmäisiä synttäreitä tänä viikonloppuna viidakko teemalla... Teema löytyi kestovaippojemme kuvista ja horoskoopiltaanhan poika on leijona. kukat Kakku ja muffinit ja lisäksi tarjolla oli kruunun ja vasaran muotoisia pikkuleipiä ja banaanikakku. Suolasista löytyi voileipäkakkua, jo aiemmin esitelty "cocktailsiili", cocktailpiirakat ja pizzaa kun voileipäkakut loppui... Tilasin ilmapallokeskukselta hiukan palloja tuomaan juhlatunnelmaa teeman mukaisesti
 15. Mistä löytäisin Fisher-Pricen Rainforest Mobilen pk-seudulta? Olen nyt kolunnut läpi Jumbon ja muutaman vastaan tulleen lastentarvikeliikkeen eikä tuotetta näytä löytyvän mistään liikkeestä. Toki noita löytyy monestakin verkkokaupasta, mutta en tahtoisi vielä uskoa ettenkö sitä muualtakin löytäisi! Eli olisiko joku nähnyt moisen jossakin?? en jaksaisi tehdä enää montaa turhaa reissua....