Maletti

Aktiivijäsen
 • Content count

  1016
 • Joined

 • Last visited

About Maletti

 • Rank
  Addikti

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Mua ainakin seurattiin niin tarkkaan, että itsellä oli turvallinen ja luottavainen mieli. Kävin neuvolassa ns. normaaliraskauksia useammin ja sieltä sain heti ensikäynnillä lähetteen äitiyspolille seurantaan. Seurannoissa aloin käydä rv 28 alkaen (tämä aloitusajankohta on varmasti yksilöllistä) muutamien viikkojen välein. Äitiyspolilla seurattiin ultralla vauvan kasvua, napavirtauksia ja istukan toimintaa yleisesti sekä labroja. Lisäksi seurasin kotona omalla verenpainemittarilla paineita säännöllisesti. Vaikka mitään myrkytysoireita ei tällä kertaa ilmeentynyt pääsin kahteen kertaan vielä varhaistettuun yliaikakontrolliinkin, ihan varmuuden vuoksi. Tsemppiä kovasti asian kanssa painiskeleville. Itseäkin pelotti hirveästi uusi raskaus mutta kaikki voi todella mennä ihan eri tavalla toisella kertaa!
 2. Sama täällä. Ei mitään myrkytykseen viittaavaakaan tällä kertaa.
 3. En mäkään löydä mitään virallista poistoketjua joten voisiko tämän poistaa, kiitos: http://www.vauva.info/foorumi/index.php?/topic/9759-saa-poistaa/#entry1045075
 4. Joo, juuri näin päin mullakin. Ekassa raskaudessa kova pahoinvointi, älytön väsymys ja vaikea raskausmyrkytys joka vei teho-osastolle. Tässä raskaudessa ei ole ollut mitään näistä (myrkytyksestä ei siis ainakaan nyt vielä 36. viikolla mitään oireita).
 5. Mä syön vaihtelevasti noin 60-100 mikrogrammaa päivässä. Ekassa raskaudessa en muuten syönyt kuin sen neuvolan suosittelemat 10 ja en voi olla miettimättä onko nimenomaan D-vitamiinilla suuri vaikutus siihen, että nämä kaksi raskautta on olleet kuin yö ja päivä ainakin tähän asti... Oon syönyt tuon annoksen nyt jo noin 1,5 vuotta enkä ole sairastellut sinä aikana juuri ollenkaan. En edes muista milloin olen viimeksi ollut kunnon flunssassa. Tai muistan: ennen kuin aloitin vahvan D-vitamiinin.
 6. Me saatiin miehen kanssa yhteiseksi lahjaksi golfpalloja. Ihan kiva lahja jos me pelattaisi golfia...
 7. ^ Ainakin Buggy Board käy (linkki)
 8. Nostellaas vähän tätä ketjua, josko joku osaisi auttaa: meneehän Buzzien Dreami-vaunukoppa myös Speedeihin? Useimmat firmat mainostaa Dreami-koppia kuitenkin "Buzz Dreami-koppana" tai "Speedi Dreami-koppana" mikä on hämäävää. Näyttävät ainakin aivan samanlaisilta ja jostain olin lukevinani niiden yhteensopivuudesta, mutten enää muista mistä. Haluaisin Speedit, mutta Buzzien vaunukopissa on paljon kivemmat värit. *muoks. musta tulikin Buzzien omistaja. Ostin Speedeihin ostetun Dreami-kopan ja se kävi Buzzeihinkin turvakaukalon adaptereilla.
 9. ^ Tällaisten kuuleminen piristää kyllä mieltä ja luo paljon lisää luottamusta siihen, että kaikki voi mennä nyt paremmin.
 10. Palkkapäivä. Synttärijuhliin Polarn o Pyretin mekko, jonne voi nyt syksyllä laittaa leggingsit tai sukkikset alle Päiväkotikäyttöön Kuklon hengailuasu Talveksi Molo Kidsin Polaris Rocket -toppahaalari
 11. Bamselina: Mä löysin tällaisia Molon toppishaalareiden mittoja, jotka voisi auttaa oikean koon löytymisessä Mitat: (kainalo-hihansuu, niska-haara, haara-lahje): 86cm: 24/54/31 92cm: 25/56/34 98cm: 28/57/36 104cm: 31/59/41 110cm: 34/61/46 116cm: 37/64/48 *muoks. poistin omat kokopähkäilyni, tilasin jo haalarin.
 12. NiQ, sinuna lähtisin uudelleen sairaalaan näytille. Ota myös verenpainemittarisi mukaan ja tarkista, näyttääkö se samoja lukuja kuin sairaalan mittarit. Outoa, että verenpaineet voisi heitellä noin paljon. Mittaathan ne pienen levon jälkeen, täysin samalla tavalla ja samoissa olosuhteissa? En missää nimessä halua pelotella, mutta raskausmyrkytys voi äityä pahaksi myös ilman, että virtsasta löytyy proteiinia tai että veriarvoissa on jotain häikkää. Tsemppiä!
 13. Tämä on ehkä tyhmä kysymys, mutta menköön: useammalle vuodoista kärsineelle on lääkäri antanut uintikiellon. Miten tämä liittyy alkuraskauden vuotoihin, vedessä lilluminenko aiheuttaa siis limakalvojen ärtymistä? Yritän tässä lieventää omaa paniikkia ja keksiä syytä omalle vuodolle.
 14. Kiitos onnitteluista ja kiitos raportista! Tosi mielenkiintoista lukea, miten sua nyt seurataan. Kerro ihmeessä miten jatko sujuu. Mä tulen hyvin varmasti seuraamaan sun tietäsi, jos tämä raskaus vain jatkuu. Mua ihmetyttää edelleen noiden istukan virtausten tärkeys, kun mulla ei ekassa raskaudessa vielä käynnistyspäivänäkään ollut virtauksissa mitään häikkää. Silti lapsi ei pariin viikkoon ollut kasvanut yhtään. Outoa. Capuccinolle asa-hoidosta: mun kaverilleni määrättiin se estolääkitykseksi, mutta sitä ei kuulemma määrätä ihan kenelle tahansa. Tehosta kiistellään edelleen ja voihan aspiriinilla olla haittavaikutuksiakin. Eli ilmeisesti tosi tapauskohtausta.
 15. ^Hän on kyllä mainio. Alkuraskauden ultrassa ilmenneiden ongelmien jälkeen hän soitti mulle ihan vain kysyäkseen jäikö mua vielä mietityttämään jokin asia ja että sainko toiselta lääkäriltä kaikki ne vastaukset, mitä halusin. Jäi tosi hyvä mieli, että pidettiin niin hyvää huolta!