pompula

Jäsen
  • Content count

    16
  • Joined

  • Last visited

About pompula

  • Rank
    Aloittelija

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Meillä esikoinen söi puolitoistavuotiaana päiväkodissa Hama-helmiä. Kukaan ei ollut siellä huomannut, että neiti oli pistellyt helmiä suuhunsa, vaan aloimme kotona ihmetellä vaipasta löytyviä sinisiä sattumia Läpi siis tulivat harmia aiheuttamatta, mutta kieltämättä asiaa vähän kauhisteltiin yhdessä päiväkodin hoitajien kanssa, kun he olivat nimenomaan koittaneet kiinnittää huomiota siihen, että pienimmät eivät pääsisi helmiin käsiksi....
  2. Tässä oma kokemukseni alkuraskauden vaarattomasta vuodosta: Esikoista odottaessani raskauden aikana ei ollut mitään verisiä vuotoja. Toisessa raskaudessa olen vuotanut sekä viikolla 8 että viikolla 15 juuri sellaista rusehtavaa vuotoa, jota monet ovat kuvanneet keskenmenon yhteydessä. Olin aika paniikissa molemmilla kerroilla. Ensimmäisellä kerralla en mennyt ultraan, koska ajattelin, että raskaus on viikolla 8 vielä niin alussa, että jos keskenmeno tulee, niin se tulee eikä sille kuitenkaan voi mitään tehdä. Soittelin neuvolaan ja sieltä ohjeistettiin kyseessä olevan todennäköisesti valekuukautiset, mikäli vuoto ei runsastu. Joitakin päiviä kestettyään vuoto lakkasi ja huokaisin helpotuksesta. Np-ultrassa viikolla 11 kaikki oli hyvin, eikä kätilö kommentoinut vuodon syistä mitään. Viikolla 15 sama rusehtava vuoto sitten toistui...Tällä kertaa menin naistentautien päivystykseen, jossa ultrattiin, otettiin pissanäytteet ja tutkittiin. Taaskaan lääkärin mukaan mitään syytä vuodolle ei löytynyt - jälkikäteen ajatellen lääkärin on täytynyt nähdä syy, mutta jätti jostain syystä sen minulle kertomatta. Rakenneultrassa viikolla 20 kätilö sitten totesi sen, mitä olin itse jo epäillytkin: istukka oli osittain etinen. Molemmat vuodot olivat todennäköisesti tulleet kohdunsuun reunalla sijaitsevasta istukasta. Istukan siirtymistä kontrolloitiin vielä yhdellä ultralla viikolla 30, jolloin todettiin sen siirtyneen riittävän kauas kohdunsuusta.
  3. Epiduraali ei ollut mitenkään erityisesti mun toivelistalla, kivunlievityksen suhteen olin ajatellut vaan, että mennään fiiliksen mukaan. Mulla avautuminen tapahtui yllättäen ensisynnyttäjälle nopeasti: kolmessa tunnissa olin auennut nollatilanteesta 6 senttiin ja siinä vaiheessa kätilö alkoi ehdotella epiduraalia tyyliin "nyt kannattaa ottaa se jos meinaat jotain lievitystä ehtiä saamaan". Tässä vaiheessa olin vielä tarkkailuhuoneessa, enkä tuntenut itseäni mitenkään kauhean kipeäksi, mutta suostuin kätilön ehdotukseen. Lähdin siirtymään synnytyssaliin ja siinä matkalla aukesin sentin lisää parilla supistuksella. Olin siis 7 cm auki kun epiduraali laitettiin. Ehdin saada vain sen yhden annoksen, sillä noin 2 tunnin kuluttua epiduraalin laittamisesta tyttö syntyi. Epiduraali auttoi kipuihin täydellisesti; vei kaikki supistuskivut, mutta jätti ponnistustarpeen ja jonkinlaisen tunnon alapäähän.
  4. En syönyt mitään synnytyksen aikana. Jo kotona ennen sairaalaan lähtöä kun supistukset olivat vielä epäsäännöllisiä aloin oksentaa. Sama jatkui sitten sairaalassa, supistukset jotenkin saivat sen aikaan vaikka kipu ei missään vaiheessa ollut sietämätöntä. Ei tullut mieleenkään, että olisi halunnut syödä.... Lapsen syntymän jälkeen saliin tarjoiltu kahvi + leivät sitten maistuivatkin. Miehellä oli eväitäkin mukana, mutta ei ehtinyt/muistanut/tarvinnut alkaa niitä syömään kesken synnytyksen. Oli sen verran vauhdikasta toimintaa kun koko hommassa meni vain 6 tuntia.
  5. Järjestelin valokuvia tietokoneella ja löysin kuvia omista testeistäni. Ensimmäinen DPO10, oikea haamujen haamu/viivapaikka, mutta sen verran väriä näin tuossa silloin testatessani, että olin erittäin toiveikas. Kuvassa väriä ei kyllä näy ollenkaan, joten minkäköhän vauvakuumelasien lävitse olen tuota testiä tihrustellut... Toinen on DPO12, jossa näkyy hailakka, joskin ihan selkeä viiva jo:
  6. Minua kiinnostaa miten teillä on paino noussut raskauden aikana? Ekassa raskaudessa nousi 12 kg. Nyt tässä toisessa raskaudessa on tullut 5 kg viikkoon 24 mennessä. Miten ne on karisseet synnytyksen jälkeen? Painoa lähti synnytyksen jälkeen nopeasti n. 7 kg. Imetys ja kotiäidin terveelliset elämäntavat veivät vähän yli vuodessa vielä melkein 15 kg lisää, eli mulla lähti raskauskilojen lisäksi 10 kg ylimääräistäkin. Tosin oli varaa lähteäkin: painoindeksi oli 28 ennen raskautta Pari näistä kiloista tuli takaisin kun menin töihin, mutta en onneksi lihonut entisiin mittoihin kuitenkaan. Vaikuttaako lähtöpaino jotenkin? Vaikea sanoa. Painoa näyttää tässä toisessa raskaudessa kertyvän ihan samaan keskivertotahtiin kuin ensimmäisessä vaikka nyt lähtöpainoni oli normaalipainon puolella. Ruokailutottumukset? Ihan normi kotiruoka laidasta laitaan, raskauden aikana mieliteot ovat onneksi olleet tyyliin hedelmiä ja jugurttia. En tykkää limuista, sipseistä tms. Karkkipäivä on meillä koko perheellä kerran viikossa (ja silloin saa mässätä ihan mitä haluaa, niin paljon kun napa vetää - ja yleensä silloin tuleekin sitten herkuteltua urakalla )
  7. Meille kätilö sanoi rakenneultrassa kuukausi sitten, että hän syö karvahattunsa, jos meni väärin Nähtäväksi jää...tällä viikolla 4D-ultra, jossa nyt aikakin saa vahvistuksen.
  8. Esikoista odottaessa ultria tuli 4 kpl: -np-ultra vko 12 -rakenneultra vko 19 -4D-ultra omaan piikkiin vko 29 (v. 2006 sai muistaakseni vielä tuossakin vaiheessa Kelan korvauksenkin) -ylimääräinen kontrolliultra lapsen poikkitilan takia vko 36. Oli onneksi kääntynyt raivotarjontaan, joten enempiä kontrolleja tai käännösyrityksiä ei tarvittu Nyt toista odottaessa taitaa noudattaa samaa kaavaa: -np ultra vko 11 -rakenneultra vko 20 -4D-ultra vko 23: tällä viikolla -ja taas on tiedossa ylimääräinen kontrolliultra viikolle 30; tällä kertaa syynä on kohdunsuun reunalla majaileva istukka, jonka liikkeitä seurataan.
  9. Fertility Friend on perustoiminnoiltaan ilmainen palvelu kierron seuraamiseen. Perustuu siis aamulämpöjen mittaamiseen + limojen seuraamiseen (muitakin merkkejä voi kirjata). Sen avulla on ainakin helppo paikallistaa ovulaatio (tai vahvistaa sen tapahtuminen): tosin sen näkee lämpökäyrästä vasta jälkikäteen. Mielestäni FF:n käytön suurin plussa on se, että oppii paremmin tulkitsemaan omaa kehoaan.
  10. Itse olisin halunnut toisen vauvan heti perään, mutta miehen pään kääntämiseen meni peräti 2,5 vuotta. En kyllä painostanut häntä asialla millään lailla vaan ehkä mielipiteen muuttumiseen *haluan vain yhden lapsen* ---> *olishan se kiva jos tytöllä olisi sisarus* vaikutti eniten perheiden kasvu kaveripiirissä ja esikoisen kasvu vauvasta lapseksi. Nyt siis kakkosta toivotaan tulevaksi mahdollisimman pian
  11. Ilmoittaudun täällä myös Meillä on jo yksi lapsi, jonka syntyessä olin 31-vuotias. Nyt esikoinen on 3-vuotias ja toinen olisi toiveissa... Esikoinen sai alkunsa helposti, samoin raskaus ja synnytys menivät ongelmitta. Olen nyt mielestäni lähtökohtaisesti paremmassa fyysisessä kunnossa kuin ennen esikoisen syntymää: lapsiperheen elämäntyyli on karsinut kahden aikuisen taloudessa esiintyneet epäterveelliset viihdykkeet (kuten baari-illat ja roskaruuat...) ja nykyisin syön terveellisemmin ja liikun enemmän kuin ennen. Kakkosta olemme puuhanneet tjot-meiningillä keväästä lähtien ilman tulosta. Nyt meneillään olevaan kiertoon otin avuksi Fertility Friendin ja lämmönmittaukset. Että se siitä rennosta meiningistä
  12. Meillä taapero siirtyi jo vuoden ikäisenä pinnasängystä lasten sänkyyn, jossa kyllä on jonkin verran reunaa. Ennen siirtoa opetettiin tyttöä tulemaan sängystä jalat edellä pois. Aluksi sänky oli pitkään meidän sängyn vieressä sivuvaunuratkaisuna ja vähän ennen 2-vuotispäivää siirrettiin omaan huoneeseen. Meillä syy "aikaiseen" muuttoon pinniksestä oli se, että tyttö nukkui niin levottomasti, että kolhi itseään jatkuvasti sängyn reunoihin ja aina oli käsi tai jalka pinnojen välissä. Unet paranivatkin isommassa sängyssä selvästi.
  13. Päiväkuivaksi 2v1kk, yövaippa jäi pois 2v5kk. Yövaippa jätettiin pois kun se oli ollut pidempään (2-3 viikkoa) kuivana. Laitettiin sänkyyn muovifrotee vielä varmuuden vuoksi, mutta yhtään vahinkoa ei vielä kuukauden aikana ole tullut. Päiväkuivaksi harjoitellessa tuli joitakin vahinkoja kun oli niin jännät leikit, ettei tyttö ajoissa tajunnut pissahätää.
  14. Meillä vajaa 2-vuotias on jo vuoden nukkunut Muuramen Jolla-sängyssä. Siinä on tosiaan valmiiksi jo turvalaitaa ja meillä on vielä erillinen Norppa-turvalaita lisäkorotuksena. Tyttö pyörii tosi paljon nukkuessaan, mutta ei ole kertaakaan vielä tippunut sängystä. Sänky on jatkettava, joten käyttöikää on reilusti. Me siirsimme tytön pois pinnasängystä melko aikaisin, koska pinniksemme oli vanha serkuilta kiertänyt ja yksinkertaisesti niin pienikokoinen (kapea), että levottomasti nukkuva tyttö oli koko ajan jossain pulassa jalka/käsi pinnojen välissä. Yöt rauhoittuivat huomattavasti kun tilaa tuli lisää! Sänky on vieläkin meidän sänkymme vieressä. Kesällä ajattelimme siirtää tytön omaan huoneeseen nukkumaan...saa nähdä tuleeko siitä kamala projekti.
  15. Meillä kohta 2v tytöllä myös superstarit käytössä päiväkodissa ja pihaleikeissä. Ovat mielestäni hyvät ja kuminen kärkiosa kestää naarmuja ja kolhuja. Lisäksi löytyy käyttökenkinä tarralliset siistimmät nahkakengät (joita tyttö ei kyllä tykkää käyttää vaan haluaa aina superstarit mielummin ). Eccon sporttisandaalit odottelevat kaapissa kesäisiä ilmoja. Niin ja kumpparit on tietysti. Noilla on pärjätty hyvin ja tosiaan ne siistit kengät on olleet jalassa viimeisen 2 kk aikana ehkä 3 kertaa.... huokaus...ilmankin olisi pärjätty