tuikku1

Aktiivijäsen
 • Content count

  175
 • Joined

 • Last visited

About tuikku1

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. Ajattelin 400 euroa rattaista istuinosalla ja 500 euroa yhdistelmästä kantokopan ja maxi cosin adaptereiden kanssa.
 2. Swiftit, vuoden 2012 mallia, täysin käyttämättömät ja väriä Flint. Vaikka niiiin rakastan myös MB kärryjä niin ihan taloudellisista syistä niistä luovun. Mutta tulen varmasti vielä kyseisiin jossain vaiheessa vaihtamaan talaisin ovat niin unelmat työntää . Kävin vielä vaunuaitassa testaamassa Buffaloita ja peruin tilaukseni Hollantiin. Otin kuitenkin sieltä All black Cameleonit ja lisävarusteeksi maastopyörät, tuntuivat kivemmilta työntää (lumetonta ensi talvea toivoessa ), on kyllä aika mageet kärryt.
 3. Hih hei, tänään meni buffalot tilaukseen tälleen sopivasti 2 viikkoa ennen laskettua aikaa. Myyn pois Teutoniat ja Mountain buggyt, joita oli tarkoitus käyttää molempia. Nyt tilanpuutteen vuoksi toivon että nämä buffat olisi niin täydelliset että pelkästään niillä pärjätään. Nyt sitten odotellaan toimitusta Hollannista, oli varastossa joten toivottavasti ehtivät ennen vauvaa
 4. Toi Babyplus kauppa, saako sielä kielen vaihdettua jostain kun ei tuo hollanti suju ollenkaan
 5. Hei, tietääkö kukaan saako jo jostain nettiputiikista Buffaloita?
 6. Hyvin kirjoitit Marjasin, mä olen tällainen ei hyvin kirjallisesti itseäni ilmaiseva ihminen ja saatan kuulostaa jyrkemmältä kuin on tarkoitus. Tosiaan tuo naisten ja miesten tasa-arvo on Ruotsissa tärkeää ja aika suuri osa vanhemmista puolittaa vanhempainvapaan niin että molemmat saavat hoitaa pikkuista kotona. Mä tykkään kyllä ruotsin systeemistä vaikei sekään tietenkään täydellinen ole, mutta aika tasapuolinen ja pitää vähän enemmän isienkin puolia.
 7. Hei, pakko vastata tähän aiheeseen kun olen asunut 10 vuotta ruotsissa ja lapsenikin käyneet ruotsalaista päiväkotia ihan pikkuisesta asti. Ruotsissa päiväkotiin laittaminen ei ole "kamala" asia alle kaksi- tai kolmevuotiaana, se on siellä luonnollinen asia ja jopa kaikki ne joilla on vauva kotona pitävät vanhemman lapsensa osa-aikaisena päivähoidossa. Yleinen mielipide siellä on että se on hyväksi lapselle ja oppivat vuorovaikutus- sekä sosiaaliset taidot pienempänä helpommin. Suomessa on taas ihme anti-päivähoito asenne. Sen olen kyllä huomannut nyt täällä suomessa asuessa että se ei ole kovin edullista lapsen sosiaalisille taidoille olla pelkästään kotihoidossa sinne eskari-ikään asti, pelisäännöt on monilla ihan hukassa ja ovat aggressiivisempia, väkivaltaisempia ja kielenkäyttö aika hirveää vaikka kuuluisivatkin ns. parempaan sosiaaliluokkaan. Tiedä sitten mistä johtuu, onko geneettistä vai olisiko kuitenkin lapselle edullista jo varhain oppia se ryhmässä olemisen taito ja muiden huomioonottaminen ?
 8. Meille syntyy jos kaikki hyvin menee kolmas lapsi toukokuussa, esikoinen silloin lopettelee eskarivuottaan ja kuopuksemme on juuri täyttänyt viisi. Aion kyllä viisivuotiaan pitää osa-aikaisena päiväkodissa niin säilyy kaverit eikä sitten tarvitse taas alusta aloittaa kun eskarivuosi alkaa hänellä siitä vuoden päästä. Meidän kuopus on ollut päiväkodissa lomia lukuunottamatta 18kk ikäisestä ja en näe sitä mielekkäänä silloin yhdeksi vuodeksi keskeyttää ja sitten aloittaa eskarissa. Alustavasti olemme ajatelleet että kävisi kolme päivää viikossa lyhyttä päivää.
 9. En lukenut ketjua läpi, mutta jos epiduraali ei vie kipua on se laitettu väärin eli se katetri on joko liian syvällä tai ei tarpeeksi syvällä puuduttaen väärää paikkaa esim jalkoja. Jos epiduraali ei auta pitäisi kätilön kutsua anestesialääkäri takaisin korjaamaan sijaintia tai pistämään uuden. Oikeassa paikassa vie kyllä kivut.
 10. Heh, mulla on kokemusta myös swifteistä Koppa on tosiaan duojen kokoluokkaa, mutta kesä/syksy varusteilla mahtui meidän neiti sinne 6kk asti tuohon koppaan. Sinänsä ei ongelma olisi ollut vaikkei ihan sinne asti olisi mahtunut sillä ihan makuuasentoon saa selän laskettua ja olisi mennyt sitten lämpöpussissa siinä istuinosassa. Jousituksen puute ei haittaa, sen verran hyvät ilmakumipyörät etten huomannut eroa MB urban jungleen (niistäkin kokemusta). MB:t on valehtelematta parhaat kärryt työntöominaisuuksiltaan ja isokin lapsi mahtuu istumaan kiloista puhumattakaan.
 11. Hei, Meillä oli molemmat tuplat, Phil&Tedsit ja Mountain buggyt(ei samaan aikaan). Mountain buggyt on todella hyvät kestävät kärryt, menee missä tahansa maastossa jopa nuo suurilumiset talvetkin oli unelma työntää, kiinni ei jääty mihinkään. Tykkäsin/tykkään edelleen todella paljon. Meillä oli käytössä sisaruksilla, joilla 1,5 vuoden ikäero. Alkuun oli käytössä se koppa ja isosiskolla istuin ja sitten saivat vierekkäin istuskella. Lapset viihtyivät paremmin kuin P&T rattaissa ja ainoa miinus on se koko kasaan laitettuna, litteä mutta leveä paketti ja vaati farmariauton. vain 73 cm leveät ja kaikista ovista/hisseistä niillä päästiin. Kevyet työntää isojen ilmakumipyörien ansiosta. Olen muutenkin tykännyt Mounatin buggyn kärryistä, joita meillä on ollut sinkut ja tuplat, jos tuleva raskaus jatkuu ja kevätvauva tulee, pääsee se myös mitä suurimmalla todennäköisyydellä MB kärryjen kyytiin
 12. Nonni! Nyt se on kohta markkinoilla kauan odotettu Bugaboo sisarusvaunut! http://petitfashion.se/2010/09/15/go-donkey/
 13. Kirppu, meillä on ihan sama tilanne, että 3,5 vuotias erittäin mielellään istuu/nukkuu vaunuissa ja sitten tuo villi 2 vuotias taapero joka juoksee minne mieli halajaa. Pistin sitte P&T sportit vielä meille tilaukseen, sillä ei tule muuten arjesta mitään ja kesällä on Kreikan reissu tulossa ja syksymmällä vielä Thaimaa, josta osa ajasta Bangkokissa. Onneksi sain UJ:t myymällä lähes kaikki rahat kasaan . Saapahan sitten isosiskokin levätä kieseissä silloin kun haluaa, pienihän sekin on. 600 euroa sisaristuimen ja tuplasadesuojan kanssa tuli hintaa.
 14. Meillä pienikokoinen kohta kaksivuotias ja 86cm on sopivat, osa jopa isojakin. 3,5 vuotiaalla isosiskolla vaatteet 104cm ja 110cm, 110 cm vähän reiluja ja 104cm taas ehkä hieman pieniä. Riippuu vaatemerkistä.
 15. Tilasin isonsiskon setin www.sundbaby.dk ja pikkusiskon www.onkelkafunkel.dk kauposta. Maksoi liikaa ja en koskaan kehtaisi miehelleni tunnustaa , tais olla 850dkk per setti + postituskuluja vielä 120dkk päälle, euroissa varmaan 120 euroa/setti. Luottokortilla kun tilasin ja ei ole ihan varmmuutta onko 86cm vai 92cm pikkusiskolle sopiva, niin tilasin sitten molemmat tarkoituksena myydä sitten se toinen ei sopiva setti. Isosiskolle tilasin kokoa 104cm. Täytyy tunnustaa että harkitsin lähes kuukauden kyseisten asujen hankkimista, mutta oli niiin ihanat. Nää setit on menny kuin kuumille kiville ja suomalaisista nettikaupoista ei saa enää mistään.