tuikku1

Aktiivijäsen
  • Content count

    175
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by tuikku1

  1. Monalisa..eikös teillä ollutkin quinnyn buzzit? Pärjääkö kaupunkiasuja pelkästään niillä kärryillä mitä luulet? Olis hyvä tarjous niistä nimittäin ja mulla taas kädet syyhyää vaihtamaan . kerropa muutenkin mistä juuri noissa vaunuissa tykkäät ja mistä et...kiitos ja kumarrus! Muutkin saa vastata!
  2. Ajattelin 400 euroa rattaista istuinosalla ja 500 euroa yhdistelmästä kantokopan ja maxi cosin adaptereiden kanssa.
  3. Swiftit, vuoden 2012 mallia, täysin käyttämättömät ja väriä Flint. Vaikka niiiin rakastan myös MB kärryjä niin ihan taloudellisista syistä niistä luovun. Mutta tulen varmasti vielä kyseisiin jossain vaiheessa vaihtamaan talaisin ovat niin unelmat työntää . Kävin vielä vaunuaitassa testaamassa Buffaloita ja peruin tilaukseni Hollantiin. Otin kuitenkin sieltä All black Cameleonit ja lisävarusteeksi maastopyörät, tuntuivat kivemmilta työntää (lumetonta ensi talvea toivoessa ), on kyllä aika mageet kärryt.
  4. Hih hei, tänään meni buffalot tilaukseen tälleen sopivasti 2 viikkoa ennen laskettua aikaa. Myyn pois Teutoniat ja Mountain buggyt, joita oli tarkoitus käyttää molempia. Nyt tilanpuutteen vuoksi toivon että nämä buffat olisi niin täydelliset että pelkästään niillä pärjätään. Nyt sitten odotellaan toimitusta Hollannista, oli varastossa joten toivottavasti ehtivät ennen vauvaa
  5. Toi Babyplus kauppa, saako sielä kielen vaihdettua jostain kun ei tuo hollanti suju ollenkaan
  6. Hei, tietääkö kukaan saako jo jostain nettiputiikista Buffaloita?
  7. Hyvin kirjoitit Marjasin, mä olen tällainen ei hyvin kirjallisesti itseäni ilmaiseva ihminen ja saatan kuulostaa jyrkemmältä kuin on tarkoitus. Tosiaan tuo naisten ja miesten tasa-arvo on Ruotsissa tärkeää ja aika suuri osa vanhemmista puolittaa vanhempainvapaan niin että molemmat saavat hoitaa pikkuista kotona. Mä tykkään kyllä ruotsin systeemistä vaikei sekään tietenkään täydellinen ole, mutta aika tasapuolinen ja pitää vähän enemmän isienkin puolia.
  8. Hei, pakko vastata tähän aiheeseen kun olen asunut 10 vuotta ruotsissa ja lapsenikin käyneet ruotsalaista päiväkotia ihan pikkuisesta asti. Ruotsissa päiväkotiin laittaminen ei ole "kamala" asia alle kaksi- tai kolmevuotiaana, se on siellä luonnollinen asia ja jopa kaikki ne joilla on vauva kotona pitävät vanhemman lapsensa osa-aikaisena päivähoidossa. Yleinen mielipide siellä on että se on hyväksi lapselle ja oppivat vuorovaikutus- sekä sosiaaliset taidot pienempänä helpommin. Suomessa on taas ihme anti-päivähoito asenne. Sen olen kyllä huomannut nyt täällä suomessa asuessa että se ei ole kovin edullista lapsen sosiaalisille taidoille olla pelkästään kotihoidossa sinne eskari-ikään asti, pelisäännöt on monilla ihan hukassa ja ovat aggressiivisempia, väkivaltaisempia ja kielenkäyttö aika hirveää vaikka kuuluisivatkin ns. parempaan sosiaaliluokkaan. Tiedä sitten mistä johtuu, onko geneettistä vai olisiko kuitenkin lapselle edullista jo varhain oppia se ryhmässä olemisen taito ja muiden huomioonottaminen ?
  9. Meille syntyy jos kaikki hyvin menee kolmas lapsi toukokuussa, esikoinen silloin lopettelee eskarivuottaan ja kuopuksemme on juuri täyttänyt viisi. Aion kyllä viisivuotiaan pitää osa-aikaisena päiväkodissa niin säilyy kaverit eikä sitten tarvitse taas alusta aloittaa kun eskarivuosi alkaa hänellä siitä vuoden päästä. Meidän kuopus on ollut päiväkodissa lomia lukuunottamatta 18kk ikäisestä ja en näe sitä mielekkäänä silloin yhdeksi vuodeksi keskeyttää ja sitten aloittaa eskarissa. Alustavasti olemme ajatelleet että kävisi kolme päivää viikossa lyhyttä päivää.
  10. En lukenut ketjua läpi, mutta jos epiduraali ei vie kipua on se laitettu väärin eli se katetri on joko liian syvällä tai ei tarpeeksi syvällä puuduttaen väärää paikkaa esim jalkoja. Jos epiduraali ei auta pitäisi kätilön kutsua anestesialääkäri takaisin korjaamaan sijaintia tai pistämään uuden. Oikeassa paikassa vie kyllä kivut.
  11. Heh, mulla on kokemusta myös swifteistä Koppa on tosiaan duojen kokoluokkaa, mutta kesä/syksy varusteilla mahtui meidän neiti sinne 6kk asti tuohon koppaan. Sinänsä ei ongelma olisi ollut vaikkei ihan sinne asti olisi mahtunut sillä ihan makuuasentoon saa selän laskettua ja olisi mennyt sitten lämpöpussissa siinä istuinosassa. Jousituksen puute ei haittaa, sen verran hyvät ilmakumipyörät etten huomannut eroa MB urban jungleen (niistäkin kokemusta). MB:t on valehtelematta parhaat kärryt työntöominaisuuksiltaan ja isokin lapsi mahtuu istumaan kiloista puhumattakaan.
  12. Hei, Meillä oli molemmat tuplat, Phil&Tedsit ja Mountain buggyt(ei samaan aikaan). Mountain buggyt on todella hyvät kestävät kärryt, menee missä tahansa maastossa jopa nuo suurilumiset talvetkin oli unelma työntää, kiinni ei jääty mihinkään. Tykkäsin/tykkään edelleen todella paljon. Meillä oli käytössä sisaruksilla, joilla 1,5 vuoden ikäero. Alkuun oli käytössä se koppa ja isosiskolla istuin ja sitten saivat vierekkäin istuskella. Lapset viihtyivät paremmin kuin P&T rattaissa ja ainoa miinus on se koko kasaan laitettuna, litteä mutta leveä paketti ja vaati farmariauton. vain 73 cm leveät ja kaikista ovista/hisseistä niillä päästiin. Kevyet työntää isojen ilmakumipyörien ansiosta. Olen muutenkin tykännyt Mounatin buggyn kärryistä, joita meillä on ollut sinkut ja tuplat, jos tuleva raskaus jatkuu ja kevätvauva tulee, pääsee se myös mitä suurimmalla todennäköisyydellä MB kärryjen kyytiin
  13. Nonni! Nyt se on kohta markkinoilla kauan odotettu Bugaboo sisarusvaunut! http://petitfashion.se/2010/09/15/go-donkey/
  14. Kirppu, meillä on ihan sama tilanne, että 3,5 vuotias erittäin mielellään istuu/nukkuu vaunuissa ja sitten tuo villi 2 vuotias taapero joka juoksee minne mieli halajaa. Pistin sitte P&T sportit vielä meille tilaukseen, sillä ei tule muuten arjesta mitään ja kesällä on Kreikan reissu tulossa ja syksymmällä vielä Thaimaa, josta osa ajasta Bangkokissa. Onneksi sain UJ:t myymällä lähes kaikki rahat kasaan . Saapahan sitten isosiskokin levätä kieseissä silloin kun haluaa, pienihän sekin on. 600 euroa sisaristuimen ja tuplasadesuojan kanssa tuli hintaa.
  15. Meillä pienikokoinen kohta kaksivuotias ja 86cm on sopivat, osa jopa isojakin. 3,5 vuotiaalla isosiskolla vaatteet 104cm ja 110cm, 110 cm vähän reiluja ja 104cm taas ehkä hieman pieniä. Riippuu vaatemerkistä.
  16. Tilasin isonsiskon setin www.sundbaby.dk ja pikkusiskon www.onkelkafunkel.dk kauposta. Maksoi liikaa ja en koskaan kehtaisi miehelleni tunnustaa , tais olla 850dkk per setti + postituskuluja vielä 120dkk päälle, euroissa varmaan 120 euroa/setti. Luottokortilla kun tilasin ja ei ole ihan varmmuutta onko 86cm vai 92cm pikkusiskolle sopiva, niin tilasin sitten molemmat tarkoituksena myydä sitten se toinen ei sopiva setti. Isosiskolle tilasin kokoa 104cm. Täytyy tunnustaa että harkitsin lähes kuukauden kyseisten asujen hankkimista, mutta oli niiin ihanat. Nää setit on menny kuin kuumille kiville ja suomalaisista nettikaupoista ei saa enää mistään.
  17. Esikoinen syntyi imukupilla yli kahden tunnin ponnistelujen jälkeen. Vauva ei ollut laskeutunut tarpeeksi alas, joten ponnistelin lähinnä turhaan, koskaan ei tullut sitä ponnistamisen tarve tunnetta sen synnytyksen aikana. Imukupin laitosta ja sen aiheuttamasta kivusta en muista mitään, kun koko synnytys oli kuin straight from hell. Se ulosveto sen sijaan...sitä kipua en tule koskaan unohtamaan, minun kohdalla se oli todella HIRVEÄÄ, tuntui että kuolema tulee. Johtui varmaan siitä, että joutuivat niin korkealta kiskomaan..huh huh, vieläkin karmaisee. Onneksi sain kokea kuopuksen synnytyksen täysin erilaisena ja kaikessa ihanuudessaan.
  18. Isosiskon kevät varustus Tänään tilasin kahdesta eri tanskalaisesta nettikaupasta.
  19. Pikkusiskon kevätvarustus
  20. Hih hih Mona lisa makuasioistahan ei voi kiistellä. Monet jutut tottumiskysymyksiä. Mä taas tykänny UJ:n jalkalaudasta paljon, koska tulee sen verran ylös, että kankaat ei pääse koskaan likaantumaan likaisista jaloista. Noihin saa sen bumper parin ostettua lisäksi, mä en ostanu, kun meillä taaperon oli ilman sitä helppo kiivetä ite kyytiin. EW:t näyttää kyllä luonnossa aika paljon isommilta kuin UJ:t. Mä olen ihan varma, että molempien omistajat on tyttyväisiä, mutta mä kyllä käyttäisin tota tarjousta hyväksi, sillä noita ei ole koskaan aikasemmin myyty yhtään alennettuun hintaan ja varmasti saa todella hyvät ja kestävät kärryt. Kiloraja per istuin on myös 25kg eli tosi pitkäikäiset jos haluaa . Täällä ruotsissa ei oikein ole EW:t lyöneet läpi ja niitä ei paljoa näe, UJ:t on täällä suuressa suosiossa, singlet ja tuplat.
  21. Tossa ei ole erillistä kuomua, mutta sen kovan kopan saa siihen kyllä. Mulla on ollut nämä vauvan ja taaperon käytössä. En kyllä suoraan sanottuna sitä kauheasti kaivannu, että olis ollu erilliset kuomut. Nämä menee kasattuna pienemmäksi (lähes täysin litteäksi)kuin EW:t ja on kevyemmät, vain 13kg. Olen testannut molempia työntää ja on todella kevyemmät työntää ja,....paremman näköiset, jos nyt uskallan ääneen sanoa .
  22. Nyt kaikki joita kiinnostaa mountain buggyn tuplat, pramworldissa myydään 09 malleja puoleen hintaan, eli n. 500 eurolla lähtee. 2010 mallia eivät saa enää suomeen toimittaa, sillä Phil & Teds on nykyinen omistaja. Toimitus todella nopea, olen ostanut paljon kyseisestä firmasta.
  23. Meillä esikoinen nyt 3v 4kk ja vieläkin mankuu ja kitisee ihan kauppareissuillakin, että pitäis päästä rattaisiin istumaan. Jaksais kyllä kävellä, mutta laiskuus sille iskee ihan liian usein. Kuopus 1v 10kk ilman vaunuja sinkoilis ihan minne sattuu, kertakaikkisen hengenvaarallinen itselleen eli jos yksin kahden lapsen kanssa reissussa, pakko sitoa vaunuihin (hirveällä vastustamisella tietysti). Me kävellään paljon puistoihin (20min matka) ja kaupoille eli tullaan vaunuja tarviin ainakin yli vuosi vielä, kunnes kuopus yli 3v.
  24. Mun täytyy kanssa kommentoida tähän keskusteluun. Mä en tykänny yhtään Emmaljungan scootereista, raskaat työntää ja mä olen ilmeisesti niin tottunut kääntyviin etupyöriin. Plussaa, että lapsi mahtuu varmasti neljävuotiaaksi asti niihin, muuta hyvää ei ollutkaan . Jos ostettais kuomurattaat, niin Teutonian Timmyt siinä tapauksessa. Meille ei varmaan koskaan kuomurattaita hankita kun tykkään niin meidän mountain buggyn kolmipyöräisistä ja niissä mahtuu lapsi kauan istumaan ja olikohan ihan 25 kiloon asti.
  25. ^ MB:ssä pystyi kyllä sen tutin ujuttaan sieltä sadesuojan alta aika helpostikin suuhun, ja esikoinenkin säilyi kuivana. Muuten toi kuomu ei kyllä tule tarpeeks pitkälle, jolloin aurinko pääsee häikäseen, me ostettiinkin sit se UV-suoja siihen päälle ja sama on niiden singel vaunuissakin, myös UV suoja tarpeen. Aika hyvä tarjous juu toi minkä olit nähny, silti hirvee hinta . Täällä naapurissa kärry on niin suosittu, että löytyy paljon netistä vähänkäytettynä ja ostin sitä kautta, no jäi siltikin hintaa 700 euroa, kun näillä on ihan ihmeen hyvä jälleenmyyntiarvo täällä, samoin kuin Bugan vaunuilla. Ite myin vielä yli 600 eurolla eteenpäin . EW:t varmasti ihan yhtä hyvät ellei paremmat, mä vaan jostain syystä olen ihan rakastunut MB:n vaunuihin.