nuupis

Aktiivijäsen
 • Content count

  126
 • Joined

 • Last visited

About nuupis

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Ylöjärvi
 1. Sen verran kun olen nähnyt eri rattaiden valjaita niin ei ne kyllä missään ole niin tukevat että lapsen niillä saisi pysymään istuma-asennossa jos lapsi ei itse osaa vielä istua tukevasti.
 2. ^^ hahahaha Luin ekaksi että oliivipurkit kaikille ja ihmettelin, että onpas siinä ehdotus Orvokit tai joku pieni muu kesäkukka on tietty kiva. Kukka ylipäätään. Tarhatädit tuntuvat olevan enemmän tai vähemmän "täynnä" suklaata ja karkkia.
 3. ^^Niin, miksi pikkuvauva pitää ylipäätään tunkea liinaan tai kärrätä vaunuissa... siinäpä suuria kysymyksiä miettiväksi.
 4. En itse sekoittaisi eri reppujen osia. En tiedä sopivatko ne edes yhteen, mutta en usko, että turvallisuus/ergonomisuus on silloin sitä mitä repuilta haetaan. Tosin jos tutustuu Ergon vauvatukeen niin ehkä sellaisen voi itse ommella Patapumiinkin, mutta sitten kyllä täytyy tietää mitä tekee. Se verkko, mikä Patapumin mukana tulee on pääntuki sellaiselle lapselle joka esim nukkuu, ei sellaiselle joka ei kannata päätään! Eli vasta noin 5kk vanha, joka kunnolla kannattelee päätään, on sopiva kannettavaksi Patapumissa.
 5. Siis minä tiedän jo että tarhassa pitää olla kuravaatteet, siksi kysynkin mikä on hyvä merkki ja malli. Anteeksi kovasti jos tämä kysymys aiheuttaa suoranaista vihaa. Meillä vaan tarhamatkoilla on näppärät noi tec-vaatteet, kun taapero saattaa istahtaa vaikka lätäkköön. Ja toisaalta ne tec-vaatteet eivät, valitettavasti, kestä jatkuvaa pesua kärsimättä. Siksi minusta on ihan hyvä että päälle tulee vielä kuravaatteet tarhassa. Ja Mamalicious, selitätkö miksi ns tavallinen haalari on hengittävämpi kuravaatteiden alla kuin tec-haalari, jonka yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on hengittävyys?
 6. Mikä on (kokemuksenne) pohjalta hyvä ja kestävä kurapuku haalarien päälle. Olen lapselle ostanut aina teciä eli vedenpitävät käyttövaatteet ulkoiluun mutta kyllä noi kuravaatteet on tarhailevalle kuulemma lähes välttämättömät (vai mitä mieltä olette?) Mikä on sellainen hyvä ja laadukas ja etenkin näppärä pukea ja riisua ja lapsen liikkumista mahdollisimman vähän haittaava kurapuku? Rukkakurikset on tietty se perinteinen mutta kokemuksia niistä ja muista kaipailen. Niin ja sitten vielä jos kommentteja sais siitä, onko henkselihousut kurahousuina vyörämallia suositeltavammat ja tosiaan siinä mielessä että alla on vettäpitävä haalari.
 7. Oikeesti? Kai ny oman vauvansa saa kanttiiniin viedä jos haluaa? Onko niillä hoitajilla edes aikaa kytätä kuka mihinkin vauvansa kanssa menee? Miten ne sen estää? Toisaalta, onko se sairaalan kanttiini nyt "terveellisin" paikka vastasyntyneen kannalta. Eikö sitä nyt millään pärjää paria päivää ilman vieraita...
 8. LUS

  En (anteeksi laiskuuteni) jaksa lukea koko ketjua mutta mitä kestovaippoja Tammisaaressa käytetään?
 9. Kyselen ystäväni puolesta. Hän ei halua synnyttää lähimmässä synnytyssairaalassa vaan usemman sadan kilometrin päässä toisessa sairaalassa. Syynä on ihan vain se, ettei hän koe lähisairaalaa turvalliseksi ja haluaa viettää vauvan synnyttyä tuoreen perheen kanssa aikaa perhehuoneessa, jota tässä lähisairaalassa ei voida varmaksi luvata. Neuvolassa hänelle oli sanottu, että hän voi anoa etukäteen maksusitoumusta sinne toiseen sairaalaan, mutta tuskin saa sitä. Kuulemma asiat päättävät tahot ovat nihkeitä antamaan sitoumusta tuollaisista syistä. Kuitenkin synnyttäähän saa missä haluaa (jos sattuu olemaan sairaalan lähistöllä sattumalta synnytyksen käynnistyttyä ) mutta miten sitten on se sairaalassaoloaika eli Jos maksusitoumusta ei ole, passitetaanko viettämään ensimmäisiä päiviä sinne kotisairaalaan? Ystäväni oli hieman koittanut kysellä asiaa sairaalasta minne haluaisin synnyttämään ja siellä oli sanottu, että jos maksusitoumusta ei ole, hänet lähetetään vauvan kanssa ambulanssilla kotisairaalaan muutaman tunnin päästä synnytyksen jälkeen. Onko tämä normi käytäntö? Onko kellään kokemusta siitä, että synnyttää (joko tarkoituksella tai "vahingossa") jossain toisessa sairaalassa? Ja nyt tosiaan kyseessä oli eri sairaanhoitopiireissä olevat sairaalat. Ystäväni miettii nimittäin muitakin vaihtoehtoja, jos tämä hänen nyt suunnittelema sairaala passittaa kotisairaalaan heti synnytyksen jälkeen.
 10. ^^ Tiedän että ei sais nauraa... mutta naurattaa silti Tulee mieleen just kun omaa taaperopaaperoa yritettiin kuvata. Kyllä nauratti ja veikeitä ilmeitä oli niin kauan ennenkuin kamera tuli näkyviin. Vempainintoinen lapsonen oli ns "kakkajäykkä" kuvissa ja kamera kiinnostuksen sijaan pelotti. Täytyy sanoa että ei todellakaan olisi kannattanut maksaa kuvista niin paljon kuin ne maksoivat (ns lapsikuviin erikoistunut kuvaaja, tunnettu studio) sillä lapsi ei todellakaan ollut oman itsensä näköinen. Ainut "hymy" oli sellainen ilme jossa toinen suunpieli oli koholla... Vikahan ei sinänsä studiossa tai kuvaajassa ollut vaan tuo taapero osaa yllättää käyttäytymisellään
 11. Minusta rauhallinen synnytys ei ole välttämättä ilman lääkkeitä tapahtuva. Sehän juuri tekee synnytyksestä rauhallisen kun synnyttäjä hallitsee kipunsa ja käyttää sopivia kivunlievityksiä. Onko se sitten vesiallas, epiduraali vaiko laulaminen! Juuri se tunne "viedään kuin pässi narussa" tulee varmasti paljolti siitä, kun ei uudessa tilanteessa hallitsekaan kipujaan niinkuin on ajatellut. Luomusynnytystä haaveilleelle kaverillani kävi juuri näin. Siihen ei auttanutkaan amme eikä synnytyslaulu ja kesken synnytyksen alkoi ahdistaa ja pelottaa. Vaikka kätilöt kannustivat jatkamaan luomuna ei ystäväni siihen pystynyt. Synnytys jymähti tunneiksi paikoilleen. Epiduraalin jälkeen homma oli taas synnyttäjän hallinnassa ja sai tavallaan uuden alun tilanteeseen, kun kivut hetkeksi katosivat, sai levätä ja valmistautua uudelleen kipuihin. En ole kuullut että epiduraalia olisi koskaan väkisellä kenellekään esimerkiksi laitettu. Synnyttäjä vaan on päätynyt siihen kun ei ole itse tiennyt mitä tehdä. Itse vaan pitäisi omat periaatteet ja ehdot käydä mielessään läpi. Ei sitä tilannetta hallitse kotisynnytyksessäkään sen paremmin jos sairaalasynnytyksessäkään ei saa sanottua mitä haluaa. Kotona synnyttänyt ystäväni tätä korostaakin: Pitää tuntea itsensä ja tietää mihin lähtee mukaan.
 12. Tässähän nyt ei ole minun uskonasioista pelkästään kyse, itselläni oli rauhallinen synnytys isossa yliopistollisessa sairaalassa. Että ihan kokemukseen perustuu. Ehkäpä ison sairaalan etuja sillä siellä ei todellakaan riitä henkilökuntaa pyörimään "turhaan" synnyttäjän ympärillä vaan tunnelma väkiselläkin pysyy rauhallisena. Joittenkin mielestä kätilöä ja lääkäriä sun muuta henkilökuntaa saisi jopa näkyä enemmänkin paikan päällä kyselemässä vointia ja tunnelmia... Ja minusta ei ole ketjun pilaamista jos kertoo, että rauhallisen synnytyksen voi saada sairaalassakin. Minulle se on ollut totta ja en todellakaan vaatinut mitään. Se tunnelma tuli ihan siitä, että vauvalla ja minulla oli kaikki hyvin ja synnytys sai edetä minun toiveiden mukaan.
 13. ^^ mummoni synnytti liudan lapsia 40- ja vielä 50-luvun puolella kotona ja todellakaan ei muistele niitä mukavina kokemuksina. Aina oli pelko että jos kaikki ei menekään hyvin ja oma henki lähtee ja miten perhe pärjää kun on pieniä lapsia jne. Mutta eipä sitä ollut vaihtoehtoja. Kaikki se pelko ja tuska ei todellakaan saa lämmöllä muistelemaan kotisynnytyksiä. Rauhallisen synnytyksen saa sairaalassakin jos kaikki on lapsella ja äidillä hyvin. Itsellä näin oli. Minä en oikein tiedä mitä hulinaa siellä oikein edes voi olla, että erikseen tarvitsee pyytää rauhallista synnytystä, sillä jos kaikki menee hyvin niin eihän siellä sairaalassa mitään showta synnyttäjän ympärillä pidetä.
 14. Olen keittänyt ihan naudan- possun- ja kananfilettä vedessä kypsäksi (saa keittää varmasti kypsäksi, aika riippuu lihaköntin koosta jne) ja sitten pilkkonut kuppiin ja soseuttanut sauvasekoittimella niin että seassa on tilkka vettä. Tulee tosi hienoa sosetta muuten. Jauhelihoissa tuppaa olemaan kaikkea muutakin kuin itse lihaa (siis jänteitä sun muuta törkyä) joten olen käyttänyt filettä. Kallistahan se suhteessa on mutta yhdestä kanafileestä esimerkiksi saa tosi ison määrän sosetta, kymmeniä annoksia. Naudan filettäkin saa ostettua lihatiskiltä vaikkapa vaan 100g ja siitä saa ison läjän sosetta. Olen pakastanut soseen jääpalamuoteissa ja jäätymisen jälkeen laittanut kuutiot pakasterasiaan.
 15. Ai niin, semmonen muistutus, että sen voi kieltää, ettei sairaalassa kerrota millä osastolla tai missä huoneessa asustaa. Silloin ei sellaiset joita ei halua tavata löydä perille