Nkk

Aktiivijäsen
 • Content count

  975
 • Joined

 • Last visited

About Nkk

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Ei sytytä yhtään. Jotain ihme kaunarit viboja varmaan U know Eric Forrester Veikka?
 2. Meillä on mun molemmilla siskoilla todettu hajataitto + karsastus + huono näkö jo kaksivuotiaina. Minulla tai miehelläni ei ole koskaan ollut silmälaseja. Niinpä vain sai meidän esikoinen lasit myös kaksivuotiaana. Plussaa molemmissa silmissä paljon (4-5) ja hajataittoa. Nyt viisivuotiaana todettiin myös karsastus. Onneksi silmälasit ei kauheasti menoa haittaa ja meillä tyttö tykkää niitä kovasti pitääkin, koska ei oikeasti näe kunnolla muuten. Hieman järjestelyjä vaatii silmäpolikäynnit ja silmälasien korjausoperaatiot, kun lasit sattuvat jäämään esim. trampoliinille tai pikkusiskon käsittelyyn..
 3. Me tehtiin myös reissu Turkuun ja Naantaliin heinäkuussa. Yövyttiin kaksi yötä Caribiassa ja tykästyttiin kylpylään tosi paljon. Kolmen sateisen päivän aikana se olikin ihan ehdoton paikka viettää aikaa ja rentoutua Muumimaailman käynnin ohessa! Alaravintolassa oli hieman töykeä palvelu ja hidas, mutta johtui varmaan ruuhkasta.. Muumimaailma oli ihana paikka, mutta tosiaan rannekkeet kannattaa ostaa jo etukäteen. Mekin ostettiin Caribiasta ja siihen olisi kuulunut samaan hintaan kaksipäiväinen lippu, mutta oltiin vain yksi päivä Muumimaailmassa ja se riitti kyllä meille hyvin. Oltiin ihan ensimmäinä aamulla paikalla ja rannekeportilla, joten tytöt pääsivät kaikkein ensimmäisinä halaamaan ja moikkaamaan Pikku Myytä ja Muumipeikkoa! Voi onnea ja iloa kun lapset hihkuivat nähdessään lempihahmonsa! Myös satupolut olivat tosi kivoja!
 4. Vanamo tuli mulle mieleen ja Kielo.
 5. Meilläkin suuntana heinäkuussa muumimaailma ja tätä matkaratas vai mancuda- pohdintaa meilläkin.. Viisivuotias nyt menee omilla jaloilla, mutta olisiko kaksivuotiaalle paras ottaa matkarattaat vai joku kantoväline? Meillä on ihan perusrinkka tai sit harkinnassa ostaa Ergo tai Manduca (meneeks muuten pienikokoinen kaksvee vielä hyvin noissa?). Kantorepun plussat ja miinukset + Pääsee joka paikkaa + Väentungos ei haittaa + Sopii bussiin paremmin (mennään hotellilta muumibussilla Naantaliin) - Kuuma hellepäivänä - Miten päiväunet onnistuu - Minne kaikki kamat sopii? Pitäis ottaa reppu toisen selkään Matkarattaiden plussat ja miinukset + Päiväunet onnistuu + Varavaatetta, sadevaatetta sopii mukaan + Hätätilassa myös viisveen levähdyspaikka - ei pääse joka paikkaan - sopiiko liikumaan hyvin? - säilytys polkujen, näytöksen, ruokailun ajan
 6. Jospa teille Nerppa myönnettäisiin tarvittavat tukitoimet! Meillä tämä viisivuotiaalle diagnoosin saaminen osottautui aika hankalaksi.. kaikkialle on jonoa ja se yksi joka tekee päätökset niin on AINA lomalla.. Joka tapauksessa puheterapiajonossa ollaan, kun esimmäinen puheterapiajakso (20krt) loppui ja luultavasti päästään puheterapiaan vasta syksyllä Olemme myös toimintaterapiajonossa (tätä en ihan ymmärrä, että miksi? Ilmeisesti kunnan tapa?) ja itseasiassa juuri kuultiin, että 4 kpl arviointikäyntejä tulee tämän kuun lopussa! Ja olemme myös jonossa foniatrisen osaston tutkimusjaksolle (tämä on se jonne alunperin haluaisin tytön, että saadaan joku selkeä diagoosi eikä pomputtelua terapeutilta toiselle!). Foniatriselle jonoon pääsy on monen puhelun ja muutaman pitkän sähköpostin takana. Onneksi sitten puheterapeutti (joka ei kylläkään ole nähnyt edes koko tyttöä) puolsi tyttöä terapoineen puheterapeutin lausunnon pohjalta lähetettä foniatriselle. Miten olette toimineet, pitääkö näiden lähetteiden perään vielä kysellä? Että onko varmasti mennyt ja milloin tulee kutsu? Aika byrokraattiselta toiminnalta tuntuu kyllä ainakin täällä koko touhu ja en ihmettelisi vaikka lähetteitä "hukkuisi" jonnekin päätöksiä tai valtuutuksia odotellessa..? Mielelläni lukisin myös kokemuksia foniatrisen osaston jaksosta? Mitä siellä tehdään ja miten? Onko lapsi yksin vai vanhemman kanssa jne.?
 7. Hih, meillä raskautta oltiin toivottu puolisen vuotta ja ne viivat tikussa oli jotain ihmeellisintä ikinä (sen kierron alussa olin päättänyt, että lähden Kreikkaan 4kk työharjoitteluun ja oltiin "vältelty" tärppipäiviä.). Sitten soitin itkun sekaisen puhelun (ehkä tunti tikkuun pissimisestä), että "Tässä tikussa on kaksi viivaa ja mä olen lähdössä Kreikkaan, mitä minä teen?" Täti sitten laskeskeli, että kävisin alkuraskauden ultran ennen lähtöä ja rakenneuä:n sitten kun tuun Suomeen. Loppujen lopuksi sain peruttua vielä lähdön, kun pelotti niin kovasti masun kanssa lähtee, enkä halunnut että mies jäisi paitsi niin isosta osasta raskautta. Työharkkapaikka järjestyi onneksi Suomesta. Hyvä niin, oksensin kolme kuukautta putkeen ja vielä rakas mummoni menehtyi, joten kovilla olisin yksin vieraassa maassa ollut!
 8. - Meillä ei olla koettu täysin kiukutonta tai itkutonta päivää (siitä asti kun esikoinen syntyi tai en ainakaan muista että olisi yksikään päivä mennyt lasten kanssa ilman pienintäkään itkua tai kitisyä.) - Meillä ei ole koettu koliikkia. - Meillä ei ole koettu kuin muutama kokonainen yö kuopuksen syntymän jälkeen (kaksi vuotta sitten)
 9. ^ Tuohon minäkin kaipaisin vastausts vielä! Kiitos jo kommentteja antaneille. Meillä ainakin päiväkodissa lapsilla on vähänkin kosteilla keleillä aina puvun päällä kurahousut. Eli siltä kantilta ajateltuna tuo 5000 vedenpitävyys voisikin toimia päiväkodissa. Mutta kotona meillä kyllä käytetään harvoin kurahousuja, joten ehkä kotioloissa kaipaisin kuitenkin ihan kunnon vk -pukua..
 10. Onko kellään käyttökokemuksia softshell- vaatteista taaperoilla? Onko tarkoitus siis korvata välikausipuku? Vai olla vaan vaunuasuna? Miten olette siis käyttäneet soft shell- pukua ja oletteko olleet tyytyväisiä?
 11. Meillä Tapani varmaan olisi ollut pojan toinen/kolmas nimi suvun perinteen mukaan. Ei herätä kylläkään mitään mahtavia tunteita, enkä laittaisi kutsumanimeksi. Joten 5. Doora?
 12. ^ Hih, aika hauskoja Meillä neiti 2v. : Anteeksi= Kankee Kuuma= Puuma Tissit= tissiliivit sekä itse tissit "Isi, isi äitin tissit on lattialla!" (Liivit oli siis lattialla, ei muut )
 13. Minymon haalareita muutaman käytössä ja ollaan tykätty!
 14. Eemeli ja Lukas pojista. Tytöillä on vähemmän samoja nimiä, Olivia- nimisiä muutama, samoin Emilia- nimisiä sekä Kerttuja myös muutamia.
 15. Linnea on tosi ihana 9½ Entäs Eliina?