miumiu

Aktiivijäsen
 • Content count

  747
 • Joined

 • Last visited

About miumiu

 • Rank
  Aktiivi
 • Birthday 05/13/85

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Lahti
 1. Nimet ei ole erikoisia, mutta yhdistelmänä ehkä hieman erikoinen eli tänään bongasin lehdestä Ensi Unelma
 2. Äänestykseen en vielä vastaillut, kun odotetaan että tyttökin on saanut satasen rikki.. Mutta tänään 3-vuotisneuvolassa (6 päivää vajaa 3v) poika oli tasan 100cm eli on ollut varmaan jo jonkin aikaa. Meiltä tulee sitten ruksi tuonne 2,5v-3v kohtaan pojan osalta. Pituusennuste tällä hetkellä 186,7cm
 3. 6kpl Aleksi 4kpl Aada Eemil Leevi 3kpl Senni Siiri Oskari Vilma/Wilma Sara Väinö Veera Eetu Veeti
 4. Minä 26v ja mies 28v ja kolmannesta kuumeilen
 5. Olin 22v kun yritys alkoi. Miehen kanssa oltiin tunnettu silloin vasta 5kk. Mies oli jo silloin nykyisessä vakituisessa työssään. Molemmat muutettiin siihen aikoihin vielä eri paikkakunnilta minun kotikaupunkiini, joten aloin vasta etsimään töitä. Kun yritystä oli jonkin verran takana - sairastuin syöpään. Yritys jäi, eikä mun enää pitänyt edes helposti tulla raskaaksi. Viimeisen leikkauksen aikana selvisi kumminkin että kas kummaa olen sittenkin raskaana. Ns. "yritystä" oli takana 7kk.
 6. Meillä poika siirtyi tänään lastensänkyyn, kun ikää on tarkalleen 2v 7kk. Ei oltais vielä siirretty, mutta kun hän oli tänä aamuna poikkeuksellisesti pissanut ohi housujen sänkyyn, niin oli laitettava patjasta lähtien kaikki petivaatteet pesuun. Tänään myös pesukoneeseen tuli oikosulku kesken pesun ja se ei lingonutkaan pyykkiä kuivaksi eikä kuivausrumpu saanut pyykkiä myöskään tarpeeksi kuivaksi, joten uusi sänky oli koottova että saatiin poika yöunille.. Juoksi oikein uuteen sänkyyn, kun sai olla avuksi sen kasaamisessa. Toivottavasti ei ala pomppimaan sieltä keskellä yötä pois..
 7. Evena: me hommattiin valjaat pojalle, kun rattaissa istuminen alkoi tympiä. Ja nyt kesällä löysin valjasrepun, johon vaihdettiin tavalliset valjaat ja voi sitä riemua, kun saa leijonarepun selkään ja pääsee kävellen ulos. Valjasrepuista/valjaista ollaan monta mieltä, mutta mä en voi kuin suositella. Meidän poika erittäin omapäinen, vilkas eikä todellakaan pidä kädestä kiinni tai rattaista, joten valjasrepulla saa omaa vapautta kävellä. Ja kun asumme aivan ydinkeskustassa niin en voisi kuvitellakaan että menisin tuon 2v 7kk ikäisen tahtotaaperon kanssa ulos kävelemään ilman valjasreppua. Olisiko tästä teille apua?
 8. Romeo (2v7kk) heräsi vauvana melkeinpä aina itkulla tai muuten kiukkuisena. Oli aika harvassa että iloinen vauveli sieltä olisi kurkinnut. Ihmettelin monesti että miksi näin, mutta itsekin olen aamuisin aika äkäinen, niin ehkä poika on perinyt sen multa. Nyt taaperona, kun on oppinut jo hieman puhumaan, niin heräämisitkut on jäänyt pois (ihanaa), mutta nyt sängystä voikin kuulua vihainen "ÄITI"-karjuminen. Mutta edistystä on tapahtunut, että näin käy enää noin kerran viikossa jos sitäkään. Fiona (5,5kk) taas on niin hymyileväinen, tyytyväinen ja iloinen tyttö, että en edes muista milloin hän olisi itkulla herännyt. Ei kai koskaan. Yölläkin kun haluaa maitoa, niin ei hän huuda vaan pyöriskelee levottamasti sängyssä. Romeo taas karjui vauvana yöllä kun halusi maitoa. Outoa kun lasten heräämistavoissa on noin iso ero..
 9. Poika: 1v: 79,5cm 10,8kg 1,5v: 87cm 11,7kg 2v: 90,5cm 13,3kg 2,5v: 94,6cm 14,1kg Tyttö: tulossa vasta taaperoikään..
 10. Päikkäreille mennessä meidän 2,5v kertoo erittäin määrätietoisesti: "Äiti, ei kukkuu, ei kukkuu!"
 11. LeeLoo: olimme kokeilleet pottaa jo aiemminkin ja aina jätin asian sikseen kun tunsin että homma ei toimi. Nyt sitten tuli vaan sellainen fiilis, että aloitetaan pottailu, kun tuli hyvä sauma (molemmat vanhemmat kotona). Taisin aistia alitajuntaisesti. että lapsi on kyllä valmis asiaan jos taas näytän miten homma toimii. Ja en koe että lapsi olisi siihen vastointahtoa pakotettu. Lähdin myös alustamaan asiaa ihka uusilla makeilla ihquilla autot-alushousuilla, joita poika janosi. Ja kun hän ne halusi päälle, niin mielellään meni potalle. Ja poika vaikutti muutenkin kehityksessään jo siltä, että pottailu tulisi varmasti onnistumaan, jos uskomme häneen ja tuemme häntä asiassa. Ja näin tapahtui.. Ja kun kerroin että poika vastusti pottaa aloituspäivään asti, niin en vieläkään keksi syytä miksi hän sitä niin kovasti vastusti. Ehkä lähestymistapa oli aluksi väärä, mutta uudet alushousut korjasivat siihen liittyvät assosiaatiot.
 12. Olin vielä kesän alkaessa ihan varma että meidän pojalla on vaipat vielä 3-vuotiaanakin. Meillä poika huusi ja raivosi kun vain kuulikin sanan potta saati edes näki. Mutta sitten mä päätin, että kun mies jää 5vkon kesälomalle, niin ensimmäisestä lomapäivästä meillä alkaa pottakoulu. Ja ajoitettiin pottailun alku juurikin niin että on kaksi aikuista koko ajan läsnä opettamassa sitä. Päätettiin myös että nyt kun se aloitetaan niin siitä EI ENÄÄ IKINÄ lepsuta. Joten oikean asenteen se vaati. Ja huom. edelliseen päivään asti ennen pottakoulua poika ei suostunut edes katsomaan potan suuntaan. Ensimmäisen lomapäivän aamuna vein pojan (silloin 2v3kk) potalle ja kerroin että vaipat on loppu, joten pottaan täytyy pissata. Oltiin myös ostettu edellisenä päivänä pojan kanssa hänen valitsemia Autot-leffan autojen kuvilla varustettuja alushousuja. Kerroin jo oston yhteydessä, että hän saa ne seuraavana päivänä päälle kun on käynyt potalla. Poika meni samantien aamulla potalle, koska halusi kyseiset housut heti jalkaan. Päivän aikana tuli aika monet pissat housuun, koska meillä ei myöskään osattu sanoa silloin vielä sanan sanaa, joten ei osannut kertoa hädästä. En käynyt heti vaihtamassa housuja vaan halusinkin että poika saa tuntumaa miltä tuntuu märät housut päällä. Pari-kolme päivää meni ja vahinkojen määrä laski. Viikon sisään ei tullut enää ollenkaan vahinkoja. Ja nyt kun poika on melkein 2v 7kk, niin hän on alkanut omatoimisesti heräämään öisin ja ilmoittaa että haluaa potalle. Osaa jo välillä ilmaista päivälläkin itse, että on hätä, mutta noin 3-4h välein käyn hänet aina potattamassa. Hienosti osaa jo pidättää. Ulkoilessa, autoilessa, vierailla ollessa ei tarvita enää vaippaa. Päikkäreiltä jätän sen varmaan huomenna pois ja yövaipastakin päästään varmaan kohta pois. Olen yllättynyt kuinka nopeasti poika tajusi idean. Varsinkin kun meillä ei ollut aikaisemmin pottaan mitään kosketusta. Mutta meillä toimi noi mieleiset alushousut innokkeena ja meidän asenne. Emme antaneet pojalle muuta vaihtoehtoa kuin potan.
 13. Esikoisesta annoin jo aikoinaan ääneni viimeiselle vaihtoehdolle eli en imettänyt ollenkaan ja samaa vastailen myös tästä toisesta, että en imettänyt ollenkaan.
 14. 4kk iässä aloitettiin kasvis- ja hedelmäsoseet. 5kk iässä otettiin kuvioon puurot ja lihat. Puuro ensin ja heti seuraavana päivänä tuli jo lihatkin.