Sadetuuli

Jäsen
  • Content count

    65
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Sadetuuli

  1. Oriflamen Ecobeauty-kosmetiikkalinja on saanut ensimmäisenä globaalina kosmetiikkayrityksenä neljä riippumatonta sertifikaattia. Ecosert, Fairtrade,vegan ja FSC. http://fi.oriflame.com/ecobeauty/ http://www.originelli.fi/julkinen-artikkeli?id=27570692&tyyppi=Kauneus
  2. Mitäs tänne kuuluu?
  3. JC-testin tulos (jonka sain jo aikaa sitten) oli negatiivinen!!! Jee! Joten tysabrilla mennään hamaan tappiin saakka. Ei vainen, mutta toistaiseksi mennään sillä eikä magneettikuviakaan tartte nyt sitten ottaa (muuten olis ollut marraskuussa edessä). Testi uusittanee vuoden parin päästä. Muuten ei ihmeitä... Oriflame bisnestä ja rakennekynsikurssi alkaa kuukauden päästä!
  4. Me pidetään aina meidän lapsille yhteissynttärit, reilu kuukausi on väliä ja pitkänmatkalaisia tulossa, niin ei viitsi koko ajan pitää. Lasten kummit ovat yhtä lukuunottamatta tuoneet molemmille lahjat. Omalle kummilapselleen rahallisesti arvokkaamman. Mulla ei ole yhtään kummilasta, mutta miehelläni on kaksi. Toinen on miehen veljen poika, joten luonnollisesti on ostettu lahjat hänen sisaruksilleen heidän omina synttäreinään ja jouluna. Toisella kummilapsella on pikkusisko ja häntäkin on muistettu. Kummilapset on kuitenkin saaneet arvokkaammat lahjat.
  5. Mä meen huomenna verikokeisiin JC-testiä varten. Vähän jännittää se tulos. Muuten ei mitään kummempaa taudin tiimoilta, kaikki oireet ovat edelleen pysyneet poissa.
  6. Mulla ei ole sisaruksia, miehellä on sisko ja veli, jotka ovat 9-11 vuotta miestä vanhempia. Miehen sisko miehineen on esikoisemme kummi. Miehen siskon tytär ja miehen veljen vanhin poika ovat kuopuksemme kummeja. Läheisissä väleissä ollaan miehen sisaruksiin, vaikka lapset siellä ovatkin isompia. Miehen veljen nuorin on vain pari vuotta esikoistamme vanhempi, joten niillä leikit sujuu ainakin mummolassa. Miehen veljellä ei kovin usein käydä, mutta miehen siskolla lähes joka viikko. Ja kuopuksen kummitäti viereilee paljonkin meillä. Omiin serkkuihini on välit etääntyneet vuosien varrella. AInoastaan mun tädin ja enon (elin isän sisko ja äidin veli olivat naimisissa keskenään) lapset on sellaisia, joiden kanssa ollaan yhteyksissä ja niistä kaksi on meidän lasten kummeja (ei siis molempien, mutta toisen).
  7. Miehen vanhemmat ovat lapsille mummo ja pappa, koska ovat olleet sitä jo aikaisemmillekin lapsen lapsille. Mun äiti oli mummi (on nyt kuollut) ja isäni oli kuollut jo ennen lasten syntymää, mutta jos lapset kyselevät kuvista että kuka tuo on, niin kerron että se on vaari. Mulla itselläni oli aikoinaan molempien puolelta mummo ja pappa, joten niihin liitettiin sitten aina xxxx-mummo tai yyyy-mummo. Nykyään mun isän vanhemmat on vielä elossa ja ne aina kirjoittavat vaikka lasten synttärikortteihin että mummu ja ukki. Itse puhun lapsille iso-mummosta ja ukista.
  8. Esikoinen arvioitiin 5 päivää ennen syntymää 3800g, oli 3400g. Toinen arvioitiin muistaakseni noin viikkoa ennen syntymää 4500g, oli 4250g.
  9. Onko teillä ManyScars neuron polilla jotain MS-hoitajaa, jolta voisi kysellä asioita? Meillä nimittäin on ja hänelle mä soittelen aina, jos on jotain kysyttävää ja tarvittaessa hän sitten tiedustelee asiaa lääkäriltä. Viime vuonna kun mulla oli pahiksia, mä soitin aina sille hoitajalle ja sitä kautta pääsin sitten kortisonitiputukseen.
  10. No mä käytän Oriflamen tuotteita ja tykkään paljon niistä pure nature sarjan tuotteista, joiden pääraaka-aineet luomua. Odotan kovasti tulevaa sarjaa, jotka kokonaan luomua. Toki käytän myös ihan normikosmetiikkaa, mutta ne tuotteet, jotka löytyvät noista, niin niitä käytän.
  11. Onnea ManyScars!
  12. Mulla oli nyt CRP 12, viimeksi 13, sitä ennen 22 (oli ollut flunssa ja silloin vielä yskää), aina on ollut yli 10. Leukkarit oli nyt 8,8 (raja 8,2), joten ei kauheasti yli. Muistaakseni on ollut ihan jo ennen tysabriakin yli. Maksa-arvot sen sijaan on reilusti alle ylärajan. Kiva Tubbs, kun tulit ilmoittautumaan.
  13. Mä olen Kanta-Hämeestä. Toissa päivänä olin 7:ttä kertaa tiputuksessa. Olipahan taas tuskasta kanyylin laittaminen, kun mulla huonot suonet ja opiskelija laittamassa. Ei onnistunut, joten toinen opiskelija kehiin.. hän onneksi onnistui kerralla. Kysyivät kyllä, että saako opiskelija laittaa ja mä tietty kilttinä annoin luvan, vaikka meinaa ihan vanhoille konkareillekin olla välillä vaikeeta. Onko teillä muuten verikokeissa arvoissa poikkeavuuksia? Mulla on aina CRP yli 10 ja leukkarit myös yli rajojen.
  14. Joo tällä hetkellä tauti ei haittaa mitään mitenkään, joten tysabri on pelastanut mut. Viime vuosi oli tosi vaikea, pahenemisvaiheita toisensa perään. Joo tosiaan JC-testi uusitaan vuodein välein, mikäli testi on negatiivinen. Vähän jännittää tulos, olisipa nega, kun tää on niin hyvin sopinut mulle, ei minkäänlaisia sivuvaikutuksiakaan ole tullut.
  15. Täällä yksi MS-tautia sairastava äiti. Tosin mun tauti todettiin vasta reilu vuosi sitten ja lapset on kuitenkin jo 2005 ja 2007 syntyneet. Mun MS alkoi aika kovalla tahdilla (aiemmin ei ole tiettävästi ollut oireita) ja muutama kuukausi ensioireiden jälkeen sain jo diagnoosin. Mulla aloitettiin betaferon lääkitys, mutta se ei tehonnut ja viime joulukuussa aloitettiin tysabri. Sen jälkeen ei ole ollut ainuttakaan pahenemisvaihetta ja olo on täysin normaali. Ihana lääke siis! Ihan lähitulevaisuudessa tehdään JC-testi ja sittehän sitä tietää onko PML-riskiä.. mulle lääkäri sanoi, että jos en kannat tuota virusta, voidaan lääkitystä jatkaa eikä tarvitse ottaa edes uutta magneettikuvaa(?), testi uusitaan sitten vuosittain. Ja jos taas tuo virus multa löytyy, jatketaan ainakin heinäkuulle 2012 saakka, kun joku suun kautta otettava lääke tulee. Mulla ei onneksi ollut suunnitteilla enää tehdä lapsia, vielä kun on hiukan hormonihoitojakin joutunut käyttämään tullakseen raskaaksi PCO:n takia. Mutta jos lapsia ei olisi, varmasti yrittäisin. Mullakin tauti on todella aktiivinen ja 9 kuukauden aikana kahden magneetin välissä oli plakit räjähdysmäisesti lisääntyneet. Onneksi on tysabri.
  16. Meillä ei kovin usein syödä samaan aikaan (lapset 5 ja 3), päivällinen on ainoa, kun istutaan saman pöydän ääressä kaikki yhtä aikaa. Ja viikolla, kun mies tekee pelkkää iltavuoroa, ei aina sitäkään, mä en nimittäin usein viitsi tehdä ruokaa silloin. Jos siis on vaikka vähän jäänyt jotain edellispäiväistä mitä antaa lapsille. Lapset ovat muutamana päivänä viikossa päiväkodissa, joten silloin ei tartte miettiä lounastakaan. Meillä mies herää aina myöhään ja yleensä lapsilla on jo lounasaika käsillä, kun se herää. MIes ei kotipäivinä yleensä syö mitään ennen päivällistä... Ja mä syön yleensä lasten aamunpalan ja lounaan välissä itse aamupalaa (heti aamulla en pysty syömään) ja sitten syödäänkin päivällistä seuraavaksi. Iltapalaa syödään aina lasten mentyä jo nukkumaan. Yleensä lapset syövät siis keskenään, istun joko seurana tai puuhailen keittiössä jotain samalla.
  17. Viime vuonna me veimme jokaiselle hoitajalle (niitä taisi olla 7 tai 8 kpl kun lapset eri ryhmissä + vielä kerhon kaksi tätiä) Oriflamen käsivoiteet. Tämä siksi, että mä itse myyn noita tuotteita, joten aina helppo valita sieltä jotain edullista. Ainakin yksi hoitaja kovasti kehui jälkeenpäin käsivoidetta. Tänä vuonna olen saanut päähäni tehdä itse konvehteja...
  18. En mä enää muista kauhean hyvin edes.. esikoinen oli varmaan jotain 9 kk kun alettiin käyttää potalla, välillä tuli saalista välillä ei. Kun alkoi kävelemään, ei oikein pysynyt potalla ja se taisi vähän jäädä joksikin aikaa. Lapsen ollessa noin 1v9kk jäi vaippa päivällä kotona kokonaan pois ja nopeasti sitten oppikin päiväkuivaksi. Yökuivuus tuli vasta yli 3 vuotiaana, taisi olla jo 3 kk päällekin. Tosin se oli osin omaa laiskuutta, olisi varmasti oppinut aikaisemminkin, mutta jotenkin ei jaksanut, kun oli pieni vauvakin siinä sitten. Kuopus suostui potalle paljon myöhemmin ja oli noin 2v3kk kun alkoi kotona olemaan suht päiväkuiva ja jonkin ajan päästä siitä jäi hoidossakin vaippa pois. Unilla ja ulkona oli, kun oli talvi. Yökuivuus on nyt saavutettu tänä kesänä, nyt poika on kohta 3vee. Välillä sattuu vahinkoja, mutta yleensä nukkuu yöt pissaamatta. KErtaakaan ei ole herännyt pissahätään ja vessaan, yleensä siis ei tule pissahätää yöllä ja jos on, niin sitten pissaa housuun... eiköhän tuo kohta opi.
  19. Tarkoitus olisi ostaa tyttärellemme nukkekoti 4-vuotislahjaksi. Ajattelin ensin lundbya, mutta nyt olen vähän alkanut epäröimään. Eikös ne kalusteet ole muovia ja osa aika hepposia ja pieniäkin? Meillä kun löytyy aina kaikenlaista pitkin lattioita ja kiva sitten astua päälle... mm. muumitalon osista on aika paljon mennyt juuri tämän takia rikki. Toisaalta voisi ostaa tuon Lundbyn, jos löytäisi jostain siihen sopivia puisia huonekaluja? Onko jollain vinkkiä aiheeseen. Kaikki ideat kelpaa.
  20. Mulle lääkäri suositteli 6 kk odotusta ja sen aikaa sitten käytettiinkin ehkäisyä. Oli hyvin epätodennäköistä, että raskautuisin ilman apuja, joten tehtiin näin vaikka ei lasta ihan silloin kaivattukaan. Kuopus syntyi vähän alta kaksi vuotta ekasta sektiosta, myöskin sektiolla. En muista, että arvessa olisi ollut mitään erikoista raskausaikana.
  21. No ei juurikaan muuttunut. Mitään turvasysteemejä ei koskaan olla hankittu eikä laitettu tavaroita ylemmille hyllyille. Ainoastaan veitsiä piilotettiin, kun poika jonkin verran on tutkinut kokkausvälineitä. Viherkasveja meillä ei ole eikä koriste-esineitä yms. Jotain helposti särkyviä kynttiläjuttuja tms. on joutunut vitriiniin laittamaan säilöön. Mutta suurimmaksi osaksi on menty niin kuin ennenkin Lapset nyt jo melkein 3 ja 5.
  22. Kuopuksen jälkeen piti joo. Mä olin kesälomalla äitiysloman jälkeen ja sit jäinkin työttömäksi...
  23. Me hankittiin esikoiselle roope-riikka sänky sitä ajatellen, että tuleva pikkusisarus kun siirtyy pois pinniksestä, ostetaan välikappaleet ja toinen sänky. No, yllättäen ostettiinkin talo ja tilaa paljon enemmän, joten kerrossängylle ei tule tarvetta. 2-vuotias nukkuu edelleen pinnasängyssä ja saa vielä hetken siellä nukkuakin. Pitäisi miettiä sitä, että ostetaanko pojallekin roope-riikka vaikka ei tarttetakaan kerrossänkyä vai joku muu sänky.
  24. Voi räkä... mä olen tooosi huono merkkaamaan lasten vaatteita. Ulkovaatteissa taitaa nimet olla, mutta sisävaatteissa vain harvoissa. Päiväkodissa siis ovat. Toistaiseksi ei vielä ole mitään kadonnut.