Hassu

Aktiivijäsen
 • Content count

  512
 • Joined

 • Last visited

About Hassu

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Musta subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajoittaminen on hyvä uudistus. Uudistus kuitenkin tarjoaa mahdollisuuden osa-aika hoitoon niille perheille, jotka haluavat sitä hyödyntää. Eli siis niissä kunnissa, joissa ei ole kerhoja yms tarjolla, voi hyödyntää päivähoitoa. Hoitovapaa uudistus - noh mä olisin toivonut, että koko perhevapaasysteemiin olisi puututtu. Eli edelleen haikailen 6+6+6 samaan tyyliin kuin Ruotsissa. Tämä malli määrittelee kuka minkäkin osan perhevapaasta saa käyttää. Käytännössä myös perhevapaan kustannukset jakautuisi tasaisemmin työnantajien välillä. Mutta joo, mielenkiinnolla odotan missä muodossa nämä sitten menevät läpi.
 2. ^ Ihan punaisia tuntuu tänä vuonna olevan vähän. Sen sijaan kurahousuja punaisina on vaikka kuinka. Mutta muutamia, mistä voi katsoa: Kapahlista (ainakin viime vuonna oli). Tän vuode tarjontaa en ole tosin kurkkinut. Prismassa muistelen nähneeni ainakin punaisen välikausihaalarin Cirafilta.
 3. Törmäsin nimeen Antto (M). Itselleni uusi nimi mutta ilmeisesti kuitenkin vanha nimi.
 4. Kiitos Jenni81 vinkistä Mä itseasiassa löysin ton ketjun mutta ajattelins en olevan enemmän haavan tulehtumiseen ja muihin heti operaation jälkeen ilmeneviin komplikaatioihin liittyvä ketju. Mun haavahan parani ulkoisesti kauniisti ja täydellisesti. Valitettavasti 5 kk synnytyksestä huomattiin kohdussa pätkä sitä arpea, joka on heikosti parantunut ja altis siten repeämille. Nyt sitten tuon kanssa on ilmaantunut kaikkea vinkeää ja mukavaa. Mua mm kiinnostaa onko täällä ketään jolla sektiohaava olisi revennyt esim kaatumisen tai muun trauman yhteydessä tilanteessa, jossa sektiosta on jo kulunut aikaa. Mulla siis epäillään, että sektioarpi oli vuotanut verta kudoksiin.
 5. Onkohan kellään kokemuksia elosta huonosti parantuneen sektiohaavan kanssa? Mitä oireita ja vaivoja teille on tullut sektiosta, kun aikaa on kulunut muutamia vuosia? Mun sektiosta siis aikaa reilu kolme vuotta. Vaivoja aiheuttaa sellainen huonosti parantunut kohta, joka mm estäisi mahdollisen toisen lapsen alakautta synnyttämisen. Lisäksi se (haava / arpi)kestää aika huonosti vastaan kohdistuvia venytyksiä ja kipeytyy niistä. Viimeisin hauskuus on pienet verenvuodot siitä haavasta kudoksien alle. Löytyykö muita vastaavista vaivoista kärsiviä?
 6. Meidän rattaat meni ongelmitta ilmaiseksi vaikka pojalla oli matkatavaroita muutenkin (ikää melkein 3-v). Täti tiskillä vaan tuumasi, että tuskin rattaita kukaan ottaa huvikseen mukaan. Lennettiin siis Finnairilla.
 7. Taapero puolella ei ole ketjua Stokkesta, joten laitan tämän tänne. Meidän 2-vuotias poika nukkuu vielä Stokken Sleepi pinniksessä. Me ei olla koskaan saatu aikaiseksi ottaa sitä reunaa irti.. Nyt alkaa pinnis käydä ahtaaksi ja poitsu tarvitsee isomman sängyn. Onko täällä kokemuksia Sleepin muuttamisesta Junior-sängyksi? Sitä vartenhan on myynnissä se lisäpala + patja mutta miten miten käytännöllinen tuo sänky on...
 8. Ja musta Nextin vaatteet on tosi reilua mitoitusta . Varsinkin meidän pitkälle hoikalle pojalle paidat ovat aina ihan tajuttoman löysiä ja huonosti istuvia. Mutta housut ovat ihania, kestäviä ja käyttökelposia. N
 9. Mä luin sun aikaisemman postauksen mutta en voinut kommentoida... Mä laitan sulle vaikka yksäriä
 10. ^siis ettekö te ole vielä saaneet edes epikriisiä tuosta 2 kk takaisesta keikasta? Noh onpas siellä osastosihteerillä sitten varmaan ruuhkaa... Tai sitten lääkäri on unohtanut pistää jonkin ruksin jossain järjestelmässä oikeaan paikkaan ja se epikriisi ei tulostu teille lähetettäväksi. Toivottavasti tuo epikriisi nyt teille tulee piakkoin. Mä tajusin tässä juuri, että vaikka aika on meillä lieventänyt tautien voimaa, niin mä en vieläkään osaa relata. Mä edelleen huolestun, kun pojalle iskee flunssa päälle. Ja sitten huomaan ajattelevani aina silloin tällöin, että mitähän sitä seuraavaksi tapahtuu.... Toivottavasti saatte lääkäriltä pian vastauksen!
 11. Mama, aika lailla samoilla viikoilla ukko tosiaan syntyi kuin teidän tirpat. ihan oikeasti mä en tiedä mikä vaiva johtuu keskosuudesta ja mikä jostain muusta. Voihan olla, että keskosuus on sellainen yleispätevä selvitys ja syy kaikelle. Tunnen muutamia perheitä, joissa on noin likimain samoilla viikoilla syntyneitä lapsia. Ja samojen vaivojen kanssa niissä tunnutaan painivan. Meillähän tosiaan keuhkolääkäri on sitä mieltä, että risat pitäisi poistaa mutta korvalääkäri ja minä ehdottomasti sitä toimenpidettä vastaan. Mua lähinnä arvelutti koko operaatio sen vuoksi, että sen hyödyistä ei olla enää niin samaa mieltä. http://www.laakarilehti.fi/uutinen.html?opcode=show/news_id=10948/type=1 Onneksi teiltä löytyy lähipiiristä korvalääkäri. Teidän taustan takia lienee syytä tarkistaa nuo röörit vielä uudestaan.
 12. ^Ventolinet, kortisonit ym on tosiaan keuhkojuttuja. Niistä tosiaan ei hirveästi varmaan ole apuja, jos keuhkot on puhtaat. Olitkin itse huomannut, että isot risat voivat myös oireilla noin kuin teillä. Luuletko saavasi lähetteen korvalääkärille? Yksityisellä korvalääkärin taksa on n 80 euroa lääkäristä riippuen. Aikoja saa yleensä ainakin samalle viikolle jos ei ihan samalle päivälle. Operaatiot ovat sitten asia ihan erikseen mutta kirjoittavat kyllä yksityiseltä lähetteen myös julkiselle puolelle. Nyt ollaan tilanteessa, jossa poitsu syö infektioastmaan jatkuvasti kahta lääkettä mutta osastohoitoa vaativat obstruktiot ovat pysyneet poissa; onneksi. Muokasin tekstiä
 13. Mä pidin poitsun vauvavuodesta suljettua päiväkirjaa itselleni muistoksi. Alla oleva katkelma ajalta jolloin poika oli 11 kk ja äiti hieman uupunut. Kuullostaako kaukaisesti tutulta?! "Mua väsyttää ihan kamalasti se, että jokaisesta flunssasta tulee meidän perheessä ihan tajuton episodi. Mä tajuan kyllä, että räkätudit on osa tätä vaihetta ja ne pitää vain sairastaa. Siltikin musta vaan tuntuu hieman kohtuuttomalta, että meillä joka ikinen räkätauti on vaatinut arsenaalin lääkkeitä. Miksi meille ei voi tulla nuhaa, joka paranee ihan kotihoidolla Tämä viimeisin tauti on nyt kestänyt reilut kaksi viikkoa. Sen aikana on jo syöty 1 lääkekuuri korvatulehduksiin sekä ihaloitu Ventolinea. Torstaina oli pakko mennä lääkäriin, kun poitsun hengitys kävi taas niin pinnalliseksi. Loppujen lopuksi päädyimme yöksi sairaalaan osastolle, jossa poitsua pystyttiin seuraamaan ja hoitamaan paremmin. Raukan happisaturaatio pomppi aluksi jossain 90 mutta onneksi normalisoitui lisähapella. Ei ihme, että kaveri oli hieman äksy. Perjantaina päästiin kuitenkin kotiin kera lisälääkkeiden. Nyt sitten poitsui inhaloi kortisonia aamui illoin. Lisäksi menee tavaton määrä Ventolinea. Tähän päälle vielä muutaman päivän ajan kortisonitabletteja. Huoah, toivottavasti näillä poitsun olo helpottaa. Lisäbonus: Koska poitsulla on ollut 1,5 kk sisään noita hengenahdistuskohtauksia kahdesti, pääsemme myös astmapolin seurantaan. Nyt poitsua seurataan siis kahden episodin vuoksi. Mitähän seuraavaksi?? " Sitä mä jäin vain pohtimaan, että ettekös tekin inhaloi aina spiraa? Ihme kun teitä ei ole pistetty astmapolin seurantaan. Meillä siis riitti 2 kohtausta 1,5 kk sisään pääsemään seurantaan.
 14. Mä en osaa sanoa mitään järkevää. Me sairastettiin ekana vuotena ja paljon. Poikaselle on syötetty lääkkeet A:sta ö:hön ( mm 8 antibioottikuuria, viruksen estolääkitys, kortisonia jne jne). Osastolla oltiin useita kertoja. Meiltä löytyi aikanaan lievästi koholla olevat ieg arvot maidolle ja kanamunalle. Mä en jaksa usko, että niillä oli mitään tekemistä meidän kierteen kanssa. Meidän kohdalla mä luulen syyn infektioihin johtuneen keskosuudesta, perimästä ja myös siitä paskasta tuulista. Allergiatesteihin kannattaa mennä, jos epäilystä allergioista on. Myöskin infektioastma kannattaa pitää mielessä.
 15. Mulla on vähän sama kokemus kuin kkarpalolla. Alussa kiinteiden syönti oli hieman sotkuisaa ja syödyt määrät todella pieniä. Missään vaiheessa syöminen ei kuitenkaan ollut pojalle vastenmielistä tai kurjaa. Todella nopeasti se syömisen juoni kävi pojalle selväksi ja sen jälkeen syödyt määrätkin oli ihan reippaita. 6 kk iässä lihaa meni n 1rkl kasvissoseeseen sekoitettuna kerran päivässä. 8 kk iässä meillä syötiin lihaa, kalaa ja kasviksia vaihdellen 2:sti päivässä. Meille ei siis koskaan sanottu lihaa tarvittavan rautavarastojen kartuttamiseen. Suurin syy siihen lihan lisäämiseen ruokavalioon oli pojan kasvun turvaaminen. Meille sanottiin keskosen kasvun hiipuvan 6 kk iässä, jos ruokavalioon ei saada reippaita määriä lihaa. Raudansaanti meillä turvattiin tuolla rautalisällä 1 vuoden ikään asti. Jälkeen päin ajateltuna, niin meillä kiinteiden aloitus meni kivuttomasti. Varsinkin kun on saanut vierestä seurata näitä 6 kk iässä syömään aloittelevia. Myöskään hampaat eivät pahemmin tummuneet tuosta rautalisästä. Itse uskon, että hampaiden harjauksella oli osansa. Myöskin hammashoitolasta suosittelivat harjaamaan hampaita ahkerasti.